3,201

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

buna.asea cum v-am promis am revenit cu vesti despre rio!poze momentan nu am rusit sa ii fac dar promit ca voi aduce si poze!pot sa va spun ca in acest weekend mi-a tresarit inima cand am vazut ca dupa doar 5 zile rio s-a apropiat si a mncat de la mine din mana morcov!este mult mai galagios acum(cand l-am adus primele 2 zile nu l-am auzit sa cante deloc),canta mereu si cred eu ca este fericit!nu se mai sperie mai deloc de mine cand bag mana la el in colivie si cand vorbesc cu el ma cauta cu privirea!e atat de dulce!dar am totusi o intrebare:al meu are momente cand se plimba stanga-dreapta be batul lui si atunci canta mai puternic!stiti de la ce sau ce inseamna acest comportament?in rest astept ziua cand ii voi da drumul prin camera pentru ca zilele astea ma voi apuca sa confectionez si un play-stand pt el!

Animalele mele:,Cipy(hamster Campbell)- :hamster: ,Paco(perus)- :perus: ,Cookie(pekinez)- :caine: ,Rio(Micul Alexandru)- :malex:

3,202

Buna! Am venit si eu cu noutati, tot despre Rio( al meu) si cu niste poze. Il am doar de o saptamana si vine pe deget, pe umar , pe cap si este foarte simpatic. Unde sunt eu vine si el si deja si-s invatat numele! Este foarte dulce puiu...:)   :ok: 

PS: Crescatorul mi-a spus ca 95% e baiat , dar acum ...nu stiu . Avea cum sa stie acest lucru fara sa-i faca test ADN?

Adaugat: 30-05-2011 16:34

Buna, imi puteti zice si mie daca Micul Alex are voie boabe de porumb fiert, din acelea de la conserva?

Patrocle si Cliffy :caine: bichoni ; Rio :dans: Micul Alexander ; Lilly, Frantzuz, Caffe, Frappe, Patrocle, Ariel  :caine: metisi;
RIP Pepe :perus:

3,203

cata_dany wrote:
biancadumi wrote:

Bianca,Goldy al tau e luat de la acelas tip de unde am luat eu perusul  :heart:

hotuleee!,m-ai dat de gol!! smile

Sac!  tongue

- Bianca

3,204

azi alexu meu avea o pana indoita la aripa ,si cand ma uit la el la pana respectiva era sange ..asa cam 1cm in jurul ei...i-am dat cu niste alifie de galbenele nu stiu daca am facut bine ,acum vad ca i-a cazut pana de unde era rupta.. sad,nu stiu ce sa mai ma fac cu el sad(((

3,205

aseara am patit ceva cu rio!i-am dat sa manance ardei gras rosu ieri cand am plecat la munca si seara cand m-am intors am observat ca se intampla ceva in stomacul lui deoarece nu mai facea treaba mare normal ci cu sange!acum nu stiu daca era sange sau poate fii de la acel ardei rosu!cert este ca de dimineata m-am uitat si nu am mai vazut sa fii facit rosu ci normal!eu i-am pus sa bea zeama de la orez fiert si sper ca nu este nimic grav!o intrebare:este normal sa stea pe bat cu un singur picior,celalat picior tinandu-l ascuns in pene?se intampla am vazut seara!daca ma puteti ajuta astept pareri

Animalele mele:,Cipy(hamster Campbell)- :hamster: ,Paco(perus)- :perus: ,Cookie(pekinez)- :caine: ,Rio(Micul Alexandru)- :malex:

3,206 (edited by dana1 31-05-2011 10:22)

nu-i nici o problema daca sta intr-un picior   :dans:  si perusele mele mai stau asa ..si nimfa .

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

3,207

andre3e3a wrote:

buna.asea cum v-am promis am revenit cu vesti despre rio!poze momentan nu am rusit sa ii fac dar promit ca voi aduce si poze!pot sa va spun ca in acest weekend mi-a tresarit inima cand am vazut ca dupa doar 5 zile rio s-a apropiat si a mncat de la mine din mana morcov!este mult mai galagios acum(cand l-am adus primele 2 zile nu l-am auzit sa cante deloc),canta mereu si cred eu ca este fericit!nu se mai sperie mai deloc de mine cand bag mana la el in colivie si cand vorbesc cu el ma cauta cu privirea!e atat de dulce!dar am totusi o intrebare:al meu are momente cand se plimba stanga-dreapta be batul lui si atunci canta mai puternic!stiti de la ce sau ce inseamna acest comportament?in rest astept ziua cand ii voi da drumul prin camera pentru ca zilele astea ma voi apuca sa confectionez si un play-stand pt el!

andreea, acum este mai galagios pentru ca se obisnuieste deja cu tine si cu mediul in care traieste. se plimba stanga-dreapta pe bat pentru ca doreste sa iasa afara si de aceea tipa. ( papagalii nu canta, ei tipa ). eu zic sa nu ii dai inca drumul prin camera, pana se mai obisnuieste cu tine. trebuie sa vina la tine, sa il poti lua si baga in colivie cand doresti tu, altfel s-ar putea sa nu il poti prinde, sa zboare de colo colo si sa ii provoci traume si frica de tine. asteptam poze! smile

"Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun".Familia mea:RIP Tony-fratele meu(pechinez):(( Tino-bichon maltese :caine: Bella-aratinga auricapilla :dans: Riki & Miki-2 perusei si 8 pisicute :pisica: RIP Misha !:(

3,208

lilbro nici nu stiu ce sa zic ,spatiu are suficient in colivie?cu crema de galbenele nu stiu nu m am lovit de asta pana acuma .kriss buna idee cu party dar cred ca e cam greu de realizat,ar fi misto :lma: .va asteptam in tara

3,209

sabby wrote:

Buna! Am venit si eu cu noutati, tot despre Rio( al meu) si cu niste poze. Il am doar de o saptamana si vine pe deget, pe umar , pe cap si este foarte simpatic. Unde sunt eu vine si el si deja si-s invatat numele! Este foarte dulce puiu...:)   :ok: 

PS: Crescatorul mi-a spus ca 95% e baiat , dar acum ...nu stiu . Avea cum sa stie acest lucru fara sa-i faca test ADN?

este un dulce RIO al tau! crescatorul nu avea de unde sa stie daca e baiat sau fetita, fara sa-i faca testul ADN. la baieti le apare inelul in jurul gatului pe la varsta de 3 ani sau mai mult la unele exemplare. al tau fiind puiut, nu se poate afirma cu certitudine ca e baietel! oricum, iubeste-l mult pentru ca e o comoara , e un dulce si acorda-i tot timpul tau liber! pupici dulci!  :heart:

"Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun".Familia mea:RIP Tony-fratele meu(pechinez):(( Tino-bichon maltese :caine: Bella-aratinga auricapilla :dans: Riki & Miki-2 perusei si 8 pisicute :pisica: RIP Misha !:(

3,210

ideea este ca la vechii stapani era obisnuit sa intre si sa iasa singur din colivie!si de asta mi-e frica si mie!chiar daca la ei intra si iesea singur mi-e teama ca la mine sa nu se inample asea!oricum voi mai astepta doar ca nu vreau sa-l chinui in colivie pentru ca stiu ca le place sa stea liberi!

3,211

sabby wrote:

Buna, imi puteti zice si mie daca Micul Alex are voie boabe de porumb fiert, din acelea de la conserva?

eu nu i-as da boabe de porumb din conserva. alea contin tot felul de chestii, care nu cred ca i-ar face bine papagalului. iti sugerez sa mergi pe o alimentatie naturala, cu fructe si legume proaspete! smile

Adaugat: 31-05-2011 12:20

andre3e3a wrote:

aseara am patit ceva cu rio!i-am dat sa manance ardei gras rosu ieri cand am plecat la munca si seara cand m-am intors am observat ca se intampla ceva in stomacul lui deoarece nu mai facea treaba mare normal ci cu sange!acum nu stiu daca era sange sau poate fii de la acel ardei rosu!cert este ca de dimineata m-am uitat si nu am mai vazut sa fii facit rosu ci normal!eu i-am pus sa bea zeama de la orez fiert si sper ca nu este nimic grav!o intrebare:este normal sa stea pe bat cu un singur picior,celalat picior tinandu-l ascuns in pene?se intampla am vazut seara!daca ma puteti ajuta astept pareri

a facut asa de la ardei. si eu am patit. stai linistita ca nu se intampla nimic. se schimba culoarea si de la morcov. nu ii da zeama de la orez decat atunci cand ii merge burta. este absolut normal sa stea intr-un picior. asa se simt ei bine si prin asta ne arata ca sunt multumiti! smile

Adaugat: 31-05-2011 12:23

andreea sunt sigura ca o sa se obisnuiasca si cu tine. acorda-i putin timp si vei vedea ca o sa intre si o sa iasa singur din colivie. si omului ii este greu o perioada, sa se obisnuiasca intr-o casa noua, daramite la o pasarica! smile trebuie sa le intelegem si sa avem rabdare.

3,212

multumesc mult tania!nu cer sa se acomodeze cu mine atat de repede!sunt sigura ca are nevoie de timp iar eu sunt dispusa sa ii acord tot timpul din lume!vreau doar sa fie sanatos!perusului meu i-a trebuit 6 luni ca sa ajunga asea cum este acum desi l-am luat pui,deci nu pot sa ii cer lui rio sa se acomodeze dupa doar 7 zile tinand cont si de varsta lui!multumesc mult de ajutor si va voi tine la curent big_smile

3,213

andreea, vad ca ai un pechinez! cum se intelege acesta cu RIO? eu am avut un micul alexander, pe ROCCO, l-am primit cadou de la prietenul meu de ziua mea, dar a trebuit sa-l dau pentru ca lui Tony ii era foarte frica de el, de tipetele lui, nu mai manca, se ascundea tot timpul, nu ma voia sa stea in casa, la mine in camera nici nu mai intra! sad Tony are 13 anisori, este viata si sufletul meu, si am zis ca spre binele lui trebuie sa renunt la Rocco. poate unii ma condamna pentru asta, dar nu am avut ce face! si mie imi pare rau de ce s-a intamplat, nu imi doream sa fie asa, insa acum mi-am luat un pui de aratinga care nu mai tipa asa si se pare ca Tony este altfel cu ea, incepe sa se acomodeze. de aceea te intreb cum se impac cei doi, in ideea ca si tu tii pechinezul in casa.

3,214

intradevar am un pekinez pe care il tin in casa!avand in vedere ca deocamdata nu i-am dat drumul prin casa lui rio nu pot sa spun cum se impaca!dar pot sa iti zic ca de perus ii este cam frica si asta pentru ca am un perus nebun care a vrut sa se joace cu cateaua mea si de atunci s-a speriat,dar daca paco vine spre cookie(cateaua) si ii zic sa fie cuminte se da sa-l muste pe paco!momentan totul este haios pentru ca nu am crezut ca unui catel ii poate fi frica de un perus!cand va interactiona cu rio iti voi spune cu siguranta ce se inampla cu cei 2!iti stiu povestea si eu una nu te condamn!ai facut ce era mai bine penrtu puii tai!poate si eu sunt de condamnat ca am donat 2 dintre hamsterii mei dar din cauza programului meu de lucru nu mai puteam avea grija de toti si mai ales ca cei din familia mea le era cam frica de hamsteri si nu bagau mana la ei pt a le face curat sau a le da de mancare!asea la papagali le schimba mancare cand nu sunt eu acasa si le face ce este nevoie pana vin eu.asea ca ma repet eu nu te condamn pentru ca sunt sigura ca le-ai vrut binele

3,215 (edited by dana1 31-05-2011 15:05)

sunt cazuri in viata cand un animal ..[oricata dragoste i s-ar oferi] nu se poate adapta cu persoana care l-a luat [nimeni nu stie ce si cum ]  sau se scurteaza timpul petrecut de om cu animalul sau.. :pup:      asa ca ceea ce se intampla nu e de condamnat ..i se poate intampla oricui ..raman regrete si amintiri [uneori placute alteori nu]  :pup:

3,216

Are spatiu destul,dar nu petrece prea mult timp in ea ..are usa deschisa la colivie tot timpul,doar noaptea sta acolo,il acopar cu un prosop ca sa-nu sparga timpanele dimineata la 7,ca am colivia langa pat smile).

3,217

LILBRo ..ce poti face cu el ..o vizita la veterinar unde sa-i explici tot ..hrana .conditii ..la rana poti pune betadina.

3,218

eh...si cu veterinarii astia....multi sunt cunoscatori in caini si pisici...mai putin in pasari,daca nu f f putin si putini ...deci.....nu stiu ce sa zic

3,219

SUANA ti-a dat multe sfaturi utile..poate din cauza carentelor de minerale ,vitamine e.t.c se .afecteaza cresterea penelor si rezistenta lor ..poate are nevoie de un tratament special pentru pene..[eu am spus o parere.mai vezi ce mai spun alte persoane mai ales care  au alex. si cunosc mai bine aceste pasari]

3,220

Dap,pai de cateva zile sunt plin de puf prin camera....i-au cazut o groaza de pene,dar cele principale care sunt taiate nu cad...abea i-au cazut 2 din coada care tot asa si le-a rupt el mai demult...nu cred ca-i mai vor creste cele principale vreodata...pentru ca daca ar fii sa fii fost in salbaticie si sa-i cada penele acelea ar insemna sa numai zboare pana ii cresc altele,ceea ce ar fii fost imposibil ...multumesc oricum tuturor care incearca sa ma ajute , sry daca va bat la cap sad

3,221

Lilbro nu cred ca bati la cap pe nimeni,eu ma abtin sa dau sfaturi pentru ca nu ma pricep am doi Alexei dar din fericire nu m-am confruntat pana acum cu nici un fel de probleme de sanatate dar Suana si inca cativa chiar stiu despre ce vorbesc. Nu poti sa pui o poza sa-l vedem?

:heart: Copiii mei:  Alexa si Paco Marele Alex, :nimfa: 2 Nimfe Pusi si Kiki , :iepure:  2 iepurasi Maxi si Mitzi, o veverita siberiana cu dungi Del, :caine: Tori mini yorkshire terrier :floare: 2 :hamster: :hamster: hamsterici Lilo si Stitch

3,222 (edited by suana 31-05-2011 22:16)

lilbro,nu te speria ,daca a inceput perioada de schimbare a penelor,vei avea,,covor'' de pene si puf.Dar acum e momentul pentru a interveni in forta ,sa zic asa.Eu iau de la metro seminte crude de floarea soarelui,dar nu negre pentru ca sunt prea grase si nu le face bine,ci pestrite.I-am luat si un mix de fructe uscate care poate contine mai multe feluri de combinatii.Incearca sa faci un piure din banane si mar ,lor le place tare mult.Si legume si fructe proaspete.Vitaminele solubile in apa sunt iar importante.Incearca sa socializezi mai mult ,sa-i atragi atentia cu ceva,mancare/jucarii,sa vorbesti mult cu el.Ei sunt destul de incapatanati si resimt lipsa afectivitatii si a comunicarii.Si-a facut propriul program,daca spui ca este tot timpul liber,din care nu faci parte si tu,iar  asta poti schimba,depinde de tine.
Dana ti-a zis de betadina,care se amesteca cu apa sa nu fie asa concentrata ,ar fi bine daca poti sa-l dezinfectezi unde vezi ca ar fi rana.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

3,223

O sa merg sa-i cumpar smile,i-am dat azi putina rosie a gustat putin si atat. O sa pun si niste poze cand am cablu de date big_smile ,este un gri albastrui smile

3,224

Astazi dupa caldurile care au fost KoKo incepuse sa miroasa a tomberon, se simțea damful de la 2 metri big_smile (acum 2 luni cand l-am luat avea deja miros de gaina de țara) asa ca azi i-am facut prima lui baie, cu sampon dalin pt bebelusi dizolvat in apa calduța (pe cap nu l-am spalat) apoi l-am clatit si bagat in prosopel, m-a ciupit intr-una de un deget  :cry:. Imediat dupa baie dupa ce l-am pus pe bațul pe care sta, a inceput sa chițaie, parea bucuros de intalnirea cu apa. Acum dupa 3 ore de la baița KoKo e fresh si se uita pe prima la carcotasi mancand ca un pașa niste banana proaspata smile

3,225

bogdan81 wrote:

Astazi dupa caldurile care au fost KoKo incepuse sa miroasa a tomberon, se simțea damful de la 2 metri big_smile (acum 2 luni cand l-am luat avea deja miros de gaina de țara) asa ca azi i-am facut prima lui baie, cu sampon dalin pt bebelusi dizolvat in apa calduța (pe cap nu l-am spalat) apoi l-am clatit si bagat in prosopel, m-a ciupit intr-una de un deget  :cry:. Imediat dupa baie dupa ce l-am pus pe bațul pe care sta, a inceput sa chițaie, parea bucuros de intalnirea cu apa. Acum dupa 3 ore de la baița KoKo e fresh si se uita pe prima la carcotasi mancand ca un pașa niste banana proaspata smile

cu sampon ?!?!?!