3,176

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

voi fi prezenta pe acest forum mult timp de acum inainte pentru ca ROCCO mi-a ramas in suflet si sunt interesata in continuare de un micul alex. poate o sa-mi cumpar un puiut in viitorul apropiat. ROCCO este foarte bine, este iubit, ingrijit, rasfatat cu tot felul de bunatati si jucarii, insa nici prietena mea nu a reusit sa se apropie de el. este la fel de rezervat in prezenta oamenilor si tipa la fel de mult. important este ca este bine, eu il vizitez in fiecare zi si il iubesc la fel de mult. pot spune ca pastrez legatura sufleteasca cu el pentru ca merg si vorbesc cu el, incerc in continuare sa ma apropii ..... dar nu prea ma lasa! sad insa este un special si este dulce asa cum e el. poate cu trecerea timpului se va schimba pentru ca prietena mea ii acorda foarte multa atentie si il iubeste si ea foarte mult. smile

"Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun".Familia mea:RIP Tony-fratele meu(pechinez):(( Tino-bichon maltese :caine: Bella-aratinga auricapilla :dans: Riki & Miki-2 perusei si 8 pisicute :pisica: RIP Misha !:(

3,177

Ma bucur ca este bine, chiar daca nu e cel mai bland papagal, merita sa fie iubit, e un suflet si tre sa ne gandim cu totii ca nu e vina lor ca au teama asta de oameni( aviz celor care vor sa se descotoroseasca de aceste animalute doar pt ca nu au devenit jucaria lor vie).

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--

3,178

buna.azi dimineatza am observat ca rio face treaba mare cam moale!credeti ca atea schimbari de mediu ar fi o cauza?mancare i-am dat in continuare ce a mancat si inainte sa fie al meu deoarece cei de la care l-am luat au avut si mancare si mi l-au dat cu totul!i-am dat mar si portocala deoarece mi-au zis ca asta ii dadeau si il place foarte mult!am citi ca ar trebui sa firb orez si zeama sa i-o dau sa bea!voi face acest lucru diseara cand ajung de la serviciu dar m-ar interesa si o cauza daca ma puteti ajuta careva!

Animalele mele:,Cipy(hamster Campbell)- :hamster: ,Paco(perus)- :perus: ,Cookie(pekinez)- :caine: ,Rio(Micul Alexandru)- :malex:

3,179

al meu facea moale de la mar. i-am fiert orez si i-am dat sa bea apa si apoi si-a revenit. si BELLA pateste asa de la mar, insa ii dau cu moderatie. incerc sa evit marul pe cat se poate, chiar daca lor le place foarte mult.

"Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun".Familia mea:RIP Tony-fratele meu(pechinez):(( Tino-bichon maltese :caine: Bella-aratinga auricapilla :dans: Riki & Miki-2 perusei si 8 pisicute :pisica: RIP Misha !:(

3,180

Noroc ca Goldy nu prea papa mar, ii place la nebunie castravetele, ar manca 2 pe zi.Cand plec de acasa ii las o jumatate si mai gasesc doar bucatele mici.

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--

3,181

atunci ii voi schimba meniul!nu ii voi mai da mar,ii voi da altceva.o intrebare:morcov are voie?

Animalele mele:,Cipy(hamster Campbell)- :hamster: ,Paco(perus)- :perus: ,Cookie(pekinez)- :caine: ,Rio(Micul Alexandru)- :malex:

3,182

daaaaaaaaa! al meu manca foarte mult morcov. cum zice bianca, ar fi mancat si 2 morcovi pe zi. in general toti papagalii mananca morcov. poti sa ii dai broccoli, castravete, rosii, kiwi, banane, portocale, capsuni, cartof fiert, chiar si putina carnita de pui fiarta pentru proteine, ou fiert , nuci, frunze de papadie mananca foarte bine. uite aici un articol de unde sa te mai inspiri.

http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … -alexander

3,183

multumesc!citisem articolul dar nu am vazut de morcov big_smile ...mai am si eu mici scapari!multumesc de ajutor si va voi tine la curent cu evolutia noastra!pot sa va spun ca deja dupa 2 zile de cand il am nu mai este asea sperios,si este atent cand vorbesc cu el ma urmareste cu privirea!ma lasa sa bag mana la el in colivie insa nu imi da voie sa ma apropii foarte mult de el!oricum eu sunt mandra ca in doar 2 zile am reusit sa il fac sa nu mai fie asea speriat!

3,184

Salutare dragi posesori de alexanderi , nu stiu daca mai stiti ,sunt cel care am spus ca am cumparat un micul alexandru de la un crescator ,si ajungand acasa am vazut ca are aripile taiate:(,l-am luat din august luna trecuta...si nici acum macar nu i-au crescut ... ,si din cauza stresului cred , pentru ca ii dadeam mereu drumu afara si vazand ca nu poate zbura si-a rupt si penele de la coada sau nu stiu....dar faza e ca imi este asa o mila de el sad ,ce ma sfatuiti sa fac ?

3,185

buna,scuze ca te intreb lilbro dar nu am inteles bine de cat timp il ai? lui Coco abia luna asta i  s a schimbat penajul si si a mai rupt si el 2 pene mari din coada,dar acum i au crescut adica intr o luna e complet schimbat..da mai multe detalii te rog ....poate e din cauza stresului....poate te ajutam cumva.acum sa inteleg ca ai micul alexandru?

Cu cat cunosc mai bine oamenii cu atat iubesc mai mult animalele!

3,186

buna.am revenit cu vsti despre rio!in primul rand mi s-a confirmat faptul ca are peste un an(ceea ce si eu banuiam)!in al doilea rand aseara m-a lasat sa ii dau castrvete de la mine din mana!e adevarat ca doar a gustat de 2 ori din acel castrvete insa dupa ce nu a mai manct din el mi-a permis totusi sa stau in continuare cu mana langa el!eu zic ca evolueaza!in schimb trage in continuu de portita si ma gandesc ca vre sa iasa dar eu il am de 4 zile si nu cred ca e momentul sa-l las liber prin camera!voi ce ma sfatuiti?

3,187

eu mi-am luat un pui aratinga bland, iar crescatorul mi-a recomandat sa-l tin in colivie cam o luna pana se obisnuieste cu mine. insa nu m-am putut abtine si i-am dat drumul mai repede. este foarte obisnuit cu mine, sta sa il scot si sa il bag in colivie. cred ca e valabil si pentru micul alex, acum in functie de cat de bland este. acum tu stii care e relatia dintre voi, insa recomand sa-l mai tii cam 2 saptamani in colivie.

3,188

luna trecuta nu putea fi august,noi fiind in luna mai;cand cumparati ceva,ma refer la animale in general, ar fi bine sa va documentati si sa va uitati mai bine ce cumparati.Principalul motiv pentru care se taie aripile pasarilor sunt pentru a putea avea o mai buna comunicare si socializare cu el,desi fiind pui si invatati cu omul,mana lui si hranirea la mana nu ar trebui sa existe probleme de acomodare.Insa unii crescatori chiar isi bat joc de bietele pasari si vand unora neinformati exact ceea ce vor acestia sa auda.
Acomodarea pasarii este foarte necesara si in timp va da roade daca va ocupati de ea asa cum trebuie.II trebuie un supliment de vitamine solubile(Multivitaminico de la Padovan),rabdare multa,sa fie alaturi de tine,sa ii vorbesti,sa incerci sa-i oferi mar sau alte bunatati din mana.Daca incepe sa-si smulga penele inseamna ca e stresat si ceva nu ii prieste sau cade in momentul cand incearca sa zboare,bietul de el,se loveste si isi rupe coada.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

3,189

SUANA.. pana intra LILBRO..e luat de anul trecut in august cu aripile taiate [am citit la profil] acum pun eu o intrebare..de atunci nu i-au crescut oare? scuze daca gresesc :floare:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

3,190

dap ai dreptate am uitat sa specific,e din luna august a anului trecut , pe inelul de pe picior scrie 10, deci 2010 ar insemna ... , m-am documentat mult inainte  am avut multi papagali de mic , pana inaintea lui am avut o nimfa ,care incepuse si sa vorbeasca sa fluiere..etc ,dar a zburat pe geam,si pentru ca demult am vrut micul alex,am zis ca`mi iau unul,si m`am dus la un crescator cunoscut ,Sorin balanoiu sau ceva de genul ,am avut incredere si degeaba..penele din aripa le are taiate rau d tot,adica si cele principale,zici ca e chel saracul,sa numai spun ca l-am luat parca traumatizat saracul,daca te apropiai tipa si sasaia rau de tot , mai rau ca nimfa care era luata dintr-un amarat de pet shop....deci ?! ms tuturor care au raspuns. !

3,191 (edited by suana 27-05-2011 11:57)

Dana,ai avut timp tu sa ,,purici''.De regula si eu cercetez imediat dar vremea asta frumoasa ma tot,, cheama'' in curte.  :hihi: Inseamna ca are o problema,e stresat sau cine stie.De atunci au trecut 2 schimbari de pene,in mod normal trebuiau sa i se schimbe si sa-i creasca. Dar poate comunicarea intre ei nu e prea buna si e lasat de capul lui,nu se poate orienta ,nu stiu ce sa zic. Poate ne scrie mai multe.......
Last edit: lilbro,nu e normal ca dupa atata timp sa nu-i creasca penele,inseamna ca i le-a ciuntit efectiv.Mi se face rau cand ma gandesc cum sunt tratate unele pasari.E chiar pacat.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

3,192

da....asta am vrut sa si spun..le are practic ciuntite de tot,aveam un lapsus, ce sa ma fac cu el ?:(

3,193 (edited by suana 27-05-2011 12:02)

Pai e clar ca foarte greu vor creste,daca vor mai creste.Nu stiu cum comunicati voi acum,dupa aproape un an,dar ar fi trebuit sa va imprieteniti cat de cat.Ar fi fost bine ,macar sa vina la tine sau sa socializati intr-un fel,sa compenseze lipsa zborului.El oricum simte ca nu e in regula ceva cu el,neputand zbura.....Si stresul nu-l ajuta cu nimic,dimpotriva.E o pasare nemultumita.  sad

3,194

pai...ca inainte numai este...dar nici prea bine....ca mai demult cand am vazut ca este asa....am zis ca se datoreaza faptului ca i-a taiat penele..si am zis sa-l las pana`i cresc poate o sa fie mai prietenos...si.... mda ,el practic e liber tot timpul,iese si a invatat sa se suie pe perdea,pana pe galerie sus,si de acolo sare in pat sad,zicea cineva pe alt site,ca i le poti smulge pentru a-i creste altele...dar mi-e mila sa-i fac asa ceva,ma gand ca-l va durea rau ,si va fii si mai speriat dupa, crescatorul zicea ca se va imprietenii imediat  , cred ca l-a traumatizat saracul ,nici nu pot descrie cum era ,si el trebuia sa fie bland pt ca nu l-am cumparat de la un petshop dar a fost fix invers .

Adaugat: 27-05-2011 13:07

....i-au cazut mai in iarna park cateva pene si m`am uitat la una mai calumea sa vad daca si-a rupt`o el sau a cazut,si avea la capatu ei parca putin sange asa ...:|, al tau s-a acomodat cu tine ?,mie nu mi s-a parut chiar asa un bun crescator..+ ca avea una jacko care saracu numai avea pe el pene deloc,era chel chel neutral

Adaugat: 27-05-2011 17:02

Nu sunt de acord sa tai aripile unei pasari pentru a se acomoda cu tine,e ca si cum i-ai taia cuiva mainile...el saracu cred ca nici nu stie ce se intampla cu el de nu poate zbura,probabil i-au fost taiate mai de mic aripile sad

3,195

kriss,e o situatie speciala la tine,eu una te inteleg perfect.Se vede ca va iubiti si face parte integranta din familie.Si daca sunteti plecati mult timp,e un avantaj sa il aveti cu voi tot timpul.

3,196

Kriss, depinde si cum stii sa tai aripile. Acum si eu ma bag, la tine sunt mai marisoare, poate zbura, la cel a lui lilbro sunt smulse efectiv. E o Mareee diferenta. Nu te acuza nimeni. Fiecare are parerea lui si ca si Suana zic ca depinde si relatia dintre voi. Daca smulgi pasarea sa o poti imblanzi sau sa o infometezi cum mai fac alti " intelepti" , ori o omori, ori o traumatizezi pe viata. La tine este clar prietenia dintr voi. Alina are si ea aripile taiate si-l ia peste tot cu ea. Taiatul aripilor se mai face daca i-ti doresti sa scoti pasarea afara sa fie libera si sa nu o pierzi. Este o masura de siguranta si pt binele pasarii ca pote respira aer curat si sa se plimbe in voie.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

3,197

Deci pana la urma,sa-l las asa ...ii vor mai creste ,sau nu ?

Adaugat: 28-05-2011 12:35

Pai primele luni i-am dat mancare pt nimfe:D ,dar de ceva vreme ii dau pentru papagali mari,are tot felul de fructe,dar nu prea se incumeta sa le manance poate s-a obisnuit cu cea pt nimfe , fructe si legume nu prea le serveste nici pe alea sad,cred ca ii voi lua niste vitamine de pus in apa .

3,198 (edited by suana 28-05-2011 18:47)

lilbro nu vreau sa fiu rea,dimpotriva ,daca ai ales sa scrii aici,te ajutam cum putem pentru a se recupera.Insa daca era o documentare in prealabil,daca vedeai pasarea inainte s-o cumperi,sa stii cum arata un pui si un adult,cum se intretine un mare/mic alexandru,daca e bine ca are aripile taiate sau nu si de ce,era bine.Mancarea pentru nimfe nu-i asigura necesarul si echilibrul nutritional pentru ca fiecare mix este alcatuit in functie de necesitatile pasarilor.Exista mancare speciala pentru papagali mari.Meniul lor contine mult mai  multe decat cel al nimfelor,plus ei  mananca cu placere alune de padure,brocoli,ardei gras,morcovi,mar,pepene galben,kiwi,nuca,chili,banane crude sau banane chips etc.Nu are cum sa fie bine daca a mancat doar 25% din ceea ce are el nevoie.

3,199

Bianca,Goldy al tau e luat de la acelas tip de unde am luat eu perusul  :heart:

- Bianca

3,200

biancadumi wrote:

Bianca,Goldy al tau e luat de la acelas tip de unde am luat eu perusul  :heart:

hotuleee!,m-ai dat de gol!! smile