2,926

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

Goldy face mari progrese smile   :heart:   :heart:  Insa totusi cu o mica teama, prietenul meu si-a pus manusa, pentru orice eventualitate, dar apoi si-a dat-o jos smile pentru ca nu avea tendinta sa muste.Este un scump, a zburat, nu prea bine, ce-i drept, dar s-a obisnuit pe mobila, dadea 3-4 ture si iar pe mobila. Tare drag ne e de el, insa nu am neglijat nici motatii smile  :heart:

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--

2,927

Buna ziua. Am un exemplar micul alexandru care cand l-am cumparat acuma un an si trei luni vanzatoru a zi ca are 6-7 luni. Este foarte sperios si nu stiu cum sa il fac sa socializeze.
Daca s-ar putea sa imi spune-ti cine este din Iasi care are papagal ca al meu si m-ar putea ajuta v-as fi recunoscator.
In urmatoarele zile am sa incerc sa adaug si cateva poze cu el.
Astept un raspuns.
Va multumesc .

2,928

biadim20 wrote:

Goldy face mari progrese smile   :heart:   :heart:  Insa totusi cu o mica teama, prietenul meu si-a pus manusa, pentru orice eventualitate, dar apoi si-a dat-o jos smile pentru ca nu avea tendinta sa muste.Este un scump, a zburat, nu prea bine, ce-i drept, dar s-a obisnuit pe mobila, dadea 3-4 ture si iar pe mobila. Tare drag ne e de el, insa nu am neglijat nici motatii smile  :heart:

Foarte frumos galbenelul vostru , e pui, se vede dupa penaj si dupa mutra aia draguta pe care o au, la maturitate se mai uratesc putin big_smile , e foarte sociabil, eu doar dupa 3 luni am reusit sa-l fac sa-mi stea pe mana pe al meu iar de mangaiat nici acum nu pot insa ma asculta cand il chem si vine la mine iar in ultima vreme am reusit sa-l invat sa intre in colivie cand ii spun iar acum imi e foarte usor cu el cand e pe afara si trebuie sa-l bag inauntru.Aveti un exemplar deosebit si cred ca o sa invete o gramada de chestii la cat e de sociabil smile

2,929

Bia,bravo......  :bravo:  Ca masura de precautie,n-a stricat si e bine ca nu si-a pus o manusa mai mare care sa-l sperie.Vad ca se acomodeaza pe acolo cu voi.Pe zi ce trece o sa faca progrese.Pupam cioculetzul.....mijlociu.  :hihi:  :pup:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

2,930

salutari la toata lumea,n-am mai intrat de mult,el este rocco,am mai pus poze cu el cand l-am luat,dar nu asa de clare.....intrebarea mea este....pentru cine cunoaste,cam cati ani are ?il am de 1 an aproape si l-am luat matur....dupa gheare,cioc,ochi,pene....ce spuneti ?salbatic a fost si salbatic a ramas ....nu pot sa pun mana pe el deloc,zboara,se sperie ....probabil are ceva traume...il tin in camera si ma ocup de el la capitolul mancare si curatenie ...doar la vorbit si domesticit este mai greu,este foarte cuminte la ora 20 ii in cusca,si-si plescaie limba sau sta intr-un picior,dimineata face putin taraboi,in rest nu roade tv,covor,nici macar lemnele din cusca,doar isi curata ciocul de ele .....cat ziceti ca are ?eu zic ca are vreo 3-4 ani.cum sa fac sa-l mai domesticesc ?nu pot sa pun mana pe el si daca-l prind doar cu manusi ca altfel ma sparge tot,de imi da sangele.mersi

2,931

andrei... wrote:
biadim20 wrote:

Foarte frumos galbenelul vostru , e pui, se vede dupa penaj si dupa mutra aia draguta pe care o au, la maturitate se mai uratesc putin big_smile , e foarte sociabil, eu doar dupa 3 luni am reusit sa-l fac sa-mi stea pe mana pe al meu iar de mangaiat nici acum nu pot insa ma asculta cand il chem si vine la mine iar in ultima vreme am reusit sa-l invat sa intre in colivie cand ii spun iar acum imi e foarte usor cu el cand e pe afara si trebuie sa-l bag inauntru.Aveti un exemplar deosebit si cred ca o sa invete o gramada de chestii la cat e de sociabil smile

Multumim, intr-adevar deja ne uimeste, am stat de cand am venit de la servici si pana acum numai cu el pe mana, pe umar, pe pat, a papat din mana, ne-am distrat tare cum mananca alune de pamant cu gheruta lui draguta, ne-am plimbat prin casa cu el sa-i facem cunostinta cu motatii, dar tot nu-l intereseaza smile si am cumparat pentru el 2 jucarii, am gasit in sfarsit.I-am luat mancare de la Padovan pt. papagali mari, ca pe aia de nimfe nu prea o manca, doar semintele. Si chiar a gustat morcovelul, cred ca nu a mai mancat pana acum, asa pare. E tare distractiv si inca ma astept la si mai mult din partea lui.Acum s-a bagat la somnic. Sunt niste fiinte extraordinare!Tuturor celor ce vor sa-si ia un micut, le spun sincer ca nu vor regreta, sunt deosebiti, au personalitate puternica smile
Ramona, pupam si noi toooate cioculete mici si mari! Oof, ce fiinte minunate! :heart:

--Bianca--

2,932

Papagalu meu Tito este foarte sperios si nu stiu ce sa fac si cum sa mai procedez. Daca aveti vreo sugestie va rog sa spune-ti si eu o sa incerc. Drept sa spun nu stiu ce sa fac cu el ca imi este asa drag si aud atatea persoane care dupa 3 luni puteau tine pe mana papagalul si al meu dupa atata timp inca nu o face ma intristez.

2,933

Eu ti-am trimis MP cu tot ce am facut noi, sper sa te ajute!

Uite asa papa puiul nostru alune smile este un scump si un adorat!
In a treia poza facusem putina mizerie in pat, sa aiba micutul tot ce vrea, insa preferata lui a ramas telecomanda smile)

--Bianca--

2,934

Iti inteleg entuziasmul Bia. :bravo: Inr-adevar sunt niste minunatii.Se stie ca,cu cat sunt de talie mai mare,cu atat inteligenta lor este pe masura.Papagalul Jako a a juns sa converseze cu noi nu doar sa repete ce i se spune.E grozav ce faceti,in fiecare zi,asa continua procesul de acomodare si va face multe giumbuslucuri cat de curand.Pupam dulce ....  :pup:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

2,935

E ca si cum am lucra in 2 ture smile) cand se termina serviciul, venim aici la mititeii nostri cu cioculete, cum mai zicem noi "la gradinita"   big_smile    Dar totul e minunat, sunt nerabdatoare sa ajung acasa mereu!

--Bianca--

2,936

biadim20 wrote:

Eu ti-am trimis MP cu tot ce am facut noi, sper sa te ajute!

Uite asa papa puiul nostru alune smile este un scump si un adorat!
In a treia poza facusem putina mizerie in pat, sa aiba micutul tot ce vrea, insa preferata lui a ramas telecomanda smile)

De telefon a dat? smile  smile  smile  ca la telefonul meu el raspunde primu' smile  smile

2,937

Inca n-a dat, astept sa vad daca il atrage mai tare decat telecomanda smile

--Bianca--

2,938

Nu stiu ce sa ma mai fac cu Verdeatza, darama de fiecare data castroanele cu mancare si nu stiu de ce. Castroanele sunt chiar in fata usilor coliviei si observ ca trage si de usi, mentionez ca ii drum drumu in fiecare zi sa zboare prin casa... Daca poate sa ma lamureasca cineva i-as fi recunoscator, e tare suparatoare atitudinea lui.

Verdeatza rullz...

2,939

Oricat ai lasa-o afara tot nu ii ajunge. Eu pe Tweety o las afara ... de la 11 dimineta pana la 5-6 dupa masa .. si tot nu ii ajunge. Cand o inchid ii asa de agitata de numa numa.Si sa nu mai spun ce face in colivie cand plecam de acasa si ea e inchisa  neutral   :wow:  mad

2,940

Multumesc pentru raspuns Goti, pare ca s-a mai linistit, o fi fost o perioada mai nasoala pentru el...

Verdeatza rullz...

2,941

Gata a invatat Goldy sa iasa din colivie, insa tot nu intra singurel, poate si pentru ca ii dam apa si mancare afara, insa seara il bagam noi, il luam pe mana. E un dragut si toata camera e a lui smile

--Bianca--

2,942 (edited by suana 11-03-2011 11:21)

Goldy devine un mic smecheras....   :hihi:  Da,pentru ca-i oferi manacare si afara nu il poti ademeni cu asa ceva in colivie.Si noi ne-am rugat aseara de Alexi sa intre,insa vad ca e suparata pe sotul meu,cand vorbeste cu ea,se ascunde pe dulap in spate si scanceste ca un copil.....E o figura.  :hihi: Am lasat-o singura si peste vreo 15 minute am gasit-o in colivie,intrase la papica.

2,943

Cata personalitate au, parca nici nu-ti vine sa crezi...
Inca nu i-am facut cunostinta cu motatii, decat in treacat, mi-e teama ca se salbaticeste dupa ei.Goldy sta la noi in camera, iar ei in sufragerie, liberi toata ziua, isi fac de cap in voie.Surprinzator, cand ii aude nu face taraboi, doar asculta atent.

--Bianca--

2,944

bianca sa'ti traiasca Goldy.e foarte frumos  :heart:

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

2,945

Multumesc, Andreea!Si tie sa-ti traiasca tot familionul smile si sa fie sanatosi! :pup:

--Bianca--

2,946

Buna ziua! Am primit saptamana trecuta in dar un Micul Alexander albastru. Prietenul meu zice ca cei de la Pet Shop i-au spus ca papagalul are in jur de 6-7 luni. Din pacate, am tot citit pe net care sunt caracteristicile unui pui si nu prea da lungul cu latul. Roco al meu are deja format vizibil inelul in jurul gatului, dar nu e nici chiar ca si la adulti, mai degraba acum i se formeaza. Ochii ii sunt negri si penele cam mate. Este foarte salbatic si ii e frica cand ii bag mana in colivie. De cate ori il las sa zboare prin camera face foarte multa galagie si nu il mai pot prinde decat daca fac bezna, plus ca ma musca foarte tare. Cand e inchis isi smulge ghearele pana la sange. Va rog mult sa ma ajutati cu niste sfaturi si sa-mi spuneti daca mai exista sansa sa il imblanzesc si sa-l fac un animal de companie vorbitor!  Multumesc!

"Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun".Familia mea:RIP Tony-fratele meu(pechinez):(( Tino-bichon maltese :caine: Bella-aratinga auricapilla :dans: Riki & Miki-2 perusei si 8 pisicute :pisica: RIP Misha !:(

2,947

Intr-adevar daca are inelul deja format, este un baietel matur, cu care va fi mai freu sa interactionezi, dar nu imposibil.Trebuie sa-ti petreci mult timp cu el, sa ii vorbesti calm, sa il faci sa te vada ca mana ta ii da mancare, apa si ce ii mai dai tu bun.In rest, multa rabdare si sa ii oferi dragostea ta indiferent daca e salbatic sau nu.Succes mult si asteptam poze cu albastrelul smile

--Bianca--

2,948

uite si niste poze cu salbaticutul meu Roco albastrut care in poze iasa cam verde, nush de ce! poate reusesti sa-ti dai cu parerea din poze daca e matur sau un puiut pana la un an. I se vede putin o dunga mai albastra dupa gat.  mi-e tare frica ca nu voi reusi sa-l imblanzesc. azi i-am dat drumul prin camera si mi-au trebuit 5 ore sa-l pot prinde.  sad multumesc!

"Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun".Familia mea:RIP Tony-fratele meu(pechinez):(( Tino-bichon maltese :caine: Bella-aratinga auricapilla :dans: Riki & Miki-2 perusei si 8 pisicute :pisica: RIP Misha !:(

2,949

Nu are inel format, Tania, ala nu e inel, ca sa iti dai seama, cauta o poza cu un mascul matur si ai sa vezi cum arata inelul smile Ceea ce se vede, zic eu, este doar imbinarea dintre penele capului si cele ale corpului, chiar si la Goldy se vede un alt fel de galben in zona ai. La varsta eu nu ma pricep, pentru ca nu este nicio diferenta intre un pui si o femela adulta, asa ca ii las pe cei mai experimentati sa iti raspunda.Din ce m-am informat eu, daca are ochii negri, e pui, iar tu ai zis ca asa ii are.Oricum e tare dragut micutul tau!Daca ai posibilitatea sa il lasi liber si peste noapte, nu te mai chinui sa-l prinzi, il poti lasa liber, astfel nu o sa prinda frica mai tare pe mana ta.Daca totusi o faci, incearca sa faci intuneric in camera sa nu prea asocieze persoana ta cu prinderea lui.Succes si asteptam vesti!

--Bianca--

2,950

Doamne, Goldy este un scump!   smile  Oare cand o sa vina vremea sa stea si al meu pe umar???  hmm Multumesc pentru raspuns , m-am mai linistit un pic. Intr-adevar am vazut multe poze cu Alexanderi maturi, insa nu stiu, vazand-ul atat de fricos si salbatic, si avand si acea dunga albastra dupa gat, am zis ca o fi mai mare de 6-7 luni cat a zis ca are cel de la pet shop si ma stresam ca nu o sa reusesc niciodata sa-l fac prieten cu mine asa cum imi doresc. Mai am 2 perusi, o fetita si un baiat superbi si intotdeauna cand ii aduc in camera Rocco al meu se linisteste, chiar daca e inchis, insa mi-e frica ca asa nu o sa-l invat sa vorbeasca niciodata. Mai am un pechinez de 13 ani, care e un dulce si e viata mea si nu stiu ce sa fac pentru ca ii e foarte frica de sunetele puternice si zgomotoase pe care le scoate Rocco. E de-a dreptul stresat si se tot ascunde pe unde apuca. Oare ce sa fac?

Mi-e frica sa-l las noaptea liber prin camera sa nu zboare, sa cada cum nu vede bine si sa se loveasca. Am incercat sa-l prind pe intuneric, dar cred ca ma simtea si atunci zbura. A fost o intreaga aventura. Pana la urma s-a agata de perdea si l-am prins acolo. Din pacate nu a fost prea bine pt el, dar nu am avut ce sa fac. Azi l-am lasat afara de la ora 9 dimineata si nu a mancat nimic pana seara ce l-am prins. El e prostut inca, nu stie sa vina singur la colivie. Oare cum sa-l invat???? Sau stie si nu vrea??? smile