2,901

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

andrei... wrote:
adycoke2 wrote:
annnnna wrote:

buna seara
am shi eu un micutz alex...gri... crescatorul dl care l'am luat mi'a spus k o s s fak albastru, insa nu prea stiu c s cred despre asta...inelul din jurul gatului abea aqm incepe s s formeze. conform crescatorului, aqm ar trebui s aiba km 10 luni...
il am din iunie shi ink nu vrea s vina l mn...manank din mana, e f pofticios, zboara linistt prin kmera, s distreaza, face nebunii samd, numai k nu ma lasa s il ating si nici nu vrea s vina s s aseze p mn...
ma intristeaza f tare lucrul acesta, insa sper s capete mai multa incredere in mn d acum incolo...
app, dodo, musca extrem d tare...shi ai vostrii fac l fel? :-s

Doamne ce limba e asta?Pasareasca cumva?.........

On topic:va rog,imi poate recomanda cineva un crescator serios de micul alex?

stima..

Eu de exemplu l-am luat dintr-un magazin si sunt foarte multumit de el, crescatori nu cunosc dar, cred ca ar fi mai usor daca ai specifica pana unde esti dispus sa te deplasezi dupa el...

...am specificat....
repet..daca nu sunt in zona Olteniei atunci cat mai aproape si daca nu si nu...oriunde in tara..

multumesc

PS nu vreau din magazine

2,902

Au trecut 7luni de cand am si eu un micul alexandru care ar cam avea 1an jumatate, maxim 2.
S-a obisnuit cu casa dar nu si cu cei din ea.Pana acum nu l-am stresat si am vrut sa il las pe el sa faca primul pas dar se pare ca aceasta strategie nu a dat rezultate .
Poate ma ajuta cineva cu un sfat care chiar va da rezultate.
Multumesc.

2,903

Daca se vede doar putin crescatorul a avut dreptate la fel e si al meu, daca e gri ramane gri, la inceput asa sunt ei oricum al tau e destul de sociabil pentru inceput asa ca ai rabdare si seva obisnui sa vina la tine, pe tine, de pus mana nici eu nu pot sa o fac cu al meu si il am aproape de un an, pana acum am reusit sa-l fac sa vina la mine cand ii spun si tot cand ii spun sa intre in colivie.

al meu nu vine dak il chem shi nu vrea s fak nmk dak ii spun eu...nici knd il cert (zambind, d teama s nu il sperii) nu ma baga in seama. am noroc makr k intra singur in colivie.
in ceea ce priveste culoarea, nu prea stiu c s cred, ramane de vazut.
cel mai important pt mn ar fi s fie mai putin agresiv shi dak s-ar putea si putin iubaret smile))

2,904

annnnna te rog sa renunti la scrierea de tip chat, suntem pe un forum aici si este greu sa fie citite mesajele tale.

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

2,905

annnnna wrote:

Daca se vede doar putin crescatorul a avut dreptate la fel e si al meu, daca e gri ramane gri, la inceput asa sunt ei oricum al tau e destul de sociabil pentru inceput asa ca ai rabdare si seva obisnui sa vina la tine, pe tine, de pus mana nici eu nu pot sa o fac cu al meu si il am aproape de un an, pana acum am reusit sa-l fac sa vina la mine cand ii spun si tot cand ii spun sa intre in colivie.

al meu nu vine dak il chem shi nu vrea s fak nmk dak ii spun eu...nici knd il cert (zambind, d teama s nu il sperii) nu ma baga in seama. am noroc makr k intra singur in colivie.
in ceea ce priveste culoarea, nu prea stiu c s cred, ramane de vazut.
cel mai important pt mn ar fi s fie mai putin agresiv shi dak s-ar putea si putin iubaret smile))

La mine a durat mult si a fost greu sa-l invat sa vina la mine la anumite sunete(pentru ca asta inteleg) l-am invatat ca pe un catel care este recompensat cand face ceva bine, de iubit ei iubesc mancarea si implicit persoana care ia oferit-o plus ca mai conteaza si personalitatea lui, nici eu nu pot sa pun mana pe el, nu-i place si nici nu-l fortez pentru ca poate interpreta gresit gestul si sa fie mai sperios ca de obicei.

2,906

buna. am si eu un micul alexandru, verde. e pui cred. pe inelul lui scrie : *0164 si pe partea cealalta scrie 10  si nu prea imi dau seama ce inseamna. vreau sa va intreb ce as putea sa i dau de mancare in afara de mar, morcov si mancare speciala pentru ei si care e diferenta dintre femela si mascul. vad ca toata lumea se teme de femele si nu stiu de ce. ah, si inca ceva.. papagalul meu are un penaj f neingrijit, nu prea are pene la coada, si penele pe care le are sunt asa.. "stricate" si cred ca din cauza asta nu prea poate sa zboare mai mult de 2 m. oare am dreptate?
v-am atasat mai jos 2 poze cu el . :k:

2,907

adycoke2 wrote:

ma intereseaza sa cumpar 1 pui micul alexandru,daca stie cineva o crescatorie serioasa in zona Olteniei sau cat mai aproape de Craiova,iar daca nu exista in zona oriunde in tara,numai seriosi sa fie proprietarii.

\multumesc!

Buna , daca te intereseaza mai am eu un pui verde de 7 luni , sunt din Deva .
Multumesc.

2,908

as vrea si sa cumpar un micul alexandru pt cineva cadou.dar cum stiu daca este pui...am inteles ca trebuie sa ai ba ciocul negru sau o pata pe cioc.... neutral sunt din bucuresti daca stiti pe cineva care are pui sau vreun crescator va rog sa imi spuneti smile

2,909

ce inseamna pata neagra de sub cioc alexisa123?

2,910

Salutare tuturor . Ce mai faceti ? Eu am revenit acuma cu o intrebare mai ciudata. Au fost doua zile cand Tweety ... dupa ce facea caca mergea si gusta ori manca din caca.... nu stiu de ce .... oare ii lipsesc ceva vitamine ? Dar de atunci nu am mai vazut-o sa faca chestia asta . Voi ce spuneti ? Ca eu nu am idee.

2,911

imper wrote:

ce inseamna pata neagra de sub cioc alexisa123?

sa aibe umpic pe cioc negru...asa mi s-a zis cica atunci ar fi pui:| este adevarat?

2,912

hmmm bine ar fi sa fie asa. al meu are partea inferioara toata neagra si un pic pe varful partii superioare.nu ii stiu varsta dar sunt si eu curios daca e adevarat.

2,913

cum se poate domestici un Micu Alex?

2,914

adycoke2 wrote:

...am specificat....
repet..daca nu sunt in zona Olteniei atunci cat mai aproape si daca nu si nu...oriunde in tara..

multumesc

PS nu vreau din magazine

Ti-am dat un MP !

Adaugat: 26-02-2011 19:58

El este Goldy, noul membru al familiei mele, un cuminte si un dragut, nu foarte sperios, doar curios, ne urmareste peste tot cu privirea de cand am ajuns cu el acasa.Nu vreau sa-l stresez prea tare cu aparatul foto, dar totusi am vrut sa vi-l prezint. Numele de Goldy este ales de suana si parerea mea este ca i se potriveste.Multumim, Ramona!

"Inteligenta fara ambitie, este ca pasarea fara aripi." (Salvador Dali)
--Bianca--

2,915 (edited by suana 26-02-2011 23:43)

Vai,atata am asteptat momentul asta!!!! :bravo:  Bun venit acasa Goldy.....finutzul/finutza mea. :hug: Este o scumpete,oricum.Sa fie inceputul unei lungi si frumoase prietenii.   :pup:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

2,916 (edited by biadim20 26-02-2011 23:56)

Multumim, Ramona!Deocamdata se comporta bine, a baut apa, trage de singura jucarie pe care o are momentan, probabil maine va si papa. Nu-l intereseaza fluieratul lui Paulie, nici nu-l baga in seama, sta cumintel si ne urmareste.Il ador pe micutul pufulet!  smile  Luni o sa mergem la cumparaturi, ca ne mai trebuie una-alta. Si o pupam pe nasica noastra cu cioculetul mare si rosu pe care il avem  :pup:

--Bianca--

2,917

Multumim si returnam pupicii. :pup: Mie mi-e tare drag de el,e tare frumos. :heart: E bine ca nu e sperios,fiind invatat cu mana si oamenii imprejur va fi usor sa comunicati in continuare.Ce de  cadouri va primi maine,sunt sigura..... :bravo:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

2,918

Cu siguranta ii voi cumpara ce voi gasi adecvat pentru el.Sper din suflet sa fie intr-adevar puiut, mai ales ca pare mai blegut asa sii baiatul de la care l-am luat l-a luat in mana si l-a mangaiat si l-a pupat cand am plecat cu el, ce-i drept, era un pic speriat, dar nu a dat sa muste deloc, statea in mana lui smile abia astept sa-l simt in mana mea  !!!

--Bianca--

2,919

Da,asta trebuie s-o faci deja de maine.Sa aiba continuitate relatia lui cu oamenii,acum cu tine.Fiind obisnuit si bland e o mare placere sa te poti juca cu el.Dupa poze pare clar pui ......

2,920

Eu am tot citit pe net cum sa-mi dau seama daca e pui, el asa pare, insa stiam ca trebuie sa aiba ochisorii negri, sa nu aiba alb...insa nu am gasit poze cu pui, adica toti care sunt postati ca fiind pui, seamana cu Goldy. Si pana la urma, la cat sunt de indragostita de el, mai conteaza?Doar ca mi-ar fi mult mai usor sa ma imprietenesc cu el, dar de exemplu nimfele le-am luat mici mici, Paulie era gri, fara galben pe cap, deci clar erau micuti si tot nu m-am apropiat prea tare de ei, doar ca Paulie vine in cap cand are el chef, rar...Asa ca e vorba si de noroc, cred.Sper de data asta sa-l am!

--Bianca--

2,921

La micul alex vad ca e mai diferit decat la marele,ei avand altfel colorati ochisorii.Insa dupa alura pare pui,nu vad de ce te-ar fi mintit cel de la care l-ai luat.Iar faptul  ca e bland ai ocazia sa legi  legatura asta cu el,interactionand in fiecare zi.Cred ca nici somn nu ai,te-ai tot  uita la el.....  :hihi: Probabil  e obosit si deja doarme....  :nani:

2,922

Asa e, pare pui, nici coada nu prea are, are penele scurte, se vede ca nu au fost niciodata lungi...Da, el doarme acum, e obosit de pe drum mititelul, maine e o noua zi smile

Adaugat: 27-02-2011 01:03

Puiul meu s-a trezit de dimineata, nu foarte devreme, pe la 9.30 si a papat, de fapt asa ne-a si trezit pe noi, chiar daca nu are 24 de ore de cand a ajuns acasa, deja papa, iar din cand in cand, nu foarte des scoate cate un sunet deloc deranjant smile este un dragut si are o privire angelica atunci cand ne urmareste prin camera.Nu le raspunde motatilor cand canta, doar asculta atent.  :hug:

--Bianca--

2,923

Sa-ti fie de bine papica,Goldy.Astazi primesti cadouri,abia astpetam sa ni le impartasesti....  :bravo:  Cu timpul se vor antrena la ,,povesti'',fii sigura.Acum doar asculta si invata.  :pup:

2,924

Eram sigura ca o sa gasesc numai jucarii de perusi, numai oglinzi din alea mici si scarite din plastic colorate, de care si am, nu stiu pt ce le am, ca nu-mi folosesc,le-am cumparat asa, de drag, ma duc sa-i fac din dopuri o jucarie si maine mai caut, azi fiind duminica, nu prea erau deschise.Oricum, are pregatit un playstand pt cand va iesi afara, confectionat de noi, o sa pun si poze cu el.I-am pus morcovel si blac mineral, astept sa il atraga smile

--Bianca--

2,925 (edited by suana 27-02-2011 15:16)

Sunt pasari curioase si inteligente,Bia.Mediul linistit si iubitor de acasa ii va da curaj sa exploreze tot ce se afla in jurul lui.Da,cu jucariile.....e mai bine sa-i dai dopuri de plastic,bucati de lemn sau jucarii confectionate din ele.Jucariile pentru perusi n-au nici o sansa in fata cioculetzului lor.Le strica imediat.Balansoar si oglinda nu are nevoie.Oglinda e periculoasa pentru ca o poate ciupi pe margine,s-o scoata din cadru si sa se taie,de aceea exista un fel de oglinzi mate pentru pasarile mari.Astepatm sa vedem play-standul.....Off,ce alintat si iubit  o sa fim noi.....  :hug:  :heart: