2,551

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

tedyrory wrote:

pai rebeca uitate la topicul de vanzari la ultima pg primul comm.ca a zis xxy ca este in bihor la 180 lei dar nu a zis daca e tanr batran,fata,baiat...si eu as vrea sa stiu de la birdslover ptr ca se pricepe cu micul alex si cred ca si ea la luat pe david al iei de la crescator big_smile

poi eu mi-am luat puiut are4 luni

http://asia.sunphoto.ro

2,552

xxy:ce culoare e ?lai luat cu 180 lei?

Ionut,dar prietenii imi spun Tomitza smile

2,553

xxy are un alexi verde smile

2,554

tedyrory wrote:

si dupa tn care e mai frumos?(gandestete ca ai vrea sa iti iei unul).mie imi place galben si verde.amandoua culorile sunt faine.dar dc aia galbeni sunt mai scumpi?is mia deosebiti de fel ?

Mie imi plac toti smile Dar cand am fost sa-mi iau am mers decisa sa-mi iau verde. Dar tatei i-a placut mai mult galben, iar crescatorul "mi l-a bagat pe gat" cum s-ar zice. Si normal ca acum el mi se pare cel mai frumos. Cei galbeni, albastrii etc. sunt mai scumpi pentru ca sunt facuti in laborator. Modificati genetic. La fel ca multe alte specii de papagali (inclusiv perusii), micii alexandrei sunt doar verzi in natura.

2,555

ms de raspuns.k io vreau de mos sa imi iau unul sau  sa imi ia parintii unul big_smile  tongue .si nu stiu ce culoare.dar cei din "laborator "sunt mai blanzi sau..??

2,556 (edited by birdslover 17-08-2010 22:50)

Nu.. mai bland este daca e crescut de mana, ca asa, toti sunt salbatici. Adica trebuie sa-i fi dat stapanul sa pape cu seringa cand era micut, iar daca il iei si tu de pui (3-7 luni) e perfect. Desigur, cu putin noroc ai putea sa gasesti si la pet-shop un papagal bland dar acolo nu ai nicio garantie ca e pui sau ca e crescut de mana. Un alt criteriu ar fi daca e baiat sau fata. Se zice ca fetele sunt mult mai greu de imblanzit, dar n-ai de unde sa stii daca e fata sau baiat [ana cand nu ajunge la maturitate. Deci culoarea n-are legatura cu temperamentul. Aa si sa nu crezi ca tot ce e altfel in afara de verde e din laborator. De exemplu eu daca imi mai iau unul albastru, pot face pui de toate culorile. Asta  nu inseamna ca puii sunt facuti in laboratori. Probabil mama mamelor mamelor lor a fost facuta acolo. Ei s-au reprodus mai departe smile

2,557

aha.ms de raspuns simo.oricum imi place pe galben ptr ca mi se pare un punct mai de atractie,vrede ptr ca e natural sau ca atunci cand il vad ma it la unul din natura(cu toate ca pot  fi fel de fel de culori) si albastru ptr ca iubesc albastru tongue .deci ptr ca mie greu sa ma decid .mai bn rog parintii sa imi ia unul si nu mam mai gandesc ca pricum calul de dar nu se cauta la dinti wink   big_smile  tongue

2,558

naparlesc ???? si ai vostrii ? eu dupa rocco am tras a 2-a oara cu aspiratorul azi ....pene,fulgi ...pica la greu.

2,559

Da si David naparleste.

2,560

ok mersi ...da naparleste nu gluma tongue

Adaugat: 18-08-2010 22:03

ce vitamine recomandati ?am inteles ca-i bine sa le dai cand naparlesc ?

2,561 (edited by birdslover 19-08-2010 00:22)

Da.. exista vitamine speciale pentru pene, dar eu as merge pe unele universale. Multivitaminico de la Padovan sunt printre cele mai bune. Daca nu, orice e in forma lichida. Eu ii dau Vita Plus si n-avem probleme.

2,562

Mersi Simona.

este daunator sa dormi cu papagalul in camera ?

2,563

Nu cred ca este daunator ca eu in fiecare iarna dorm cu toti ai mei in camera si in iarna trecuta am avut  7 papagali  wink

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

2,564

smile ok mersi

Adaugat: 19-08-2010 12:56

Ceau,am luat multivitamine de la padovan,care-i doza corecta?astia pe prospect scriu ca intre 6-8 picaturi la 100 ml apa,Simona poate ma ajuti te rog,la David cum i-ai dat?mersi

i-am pus in tasca aia a lui din care bea apa...6 picaturi ....nush daca aia are 100 de ml,dar asa am facut eu proportia ...mi-i se pare ca da spre 100 de ml....suportul lui de apa ...sper sa o bea ....ca  are gust de medicament...adica miros ca n-am gustat tongue

2,565

Nu stiu.. nici eu nu stiu ce cantitate au recipientele. Eu ii pun cate 3-4 picaturi timp de 5-6 zile smile

2,566

Multumesc.

2,567

am o problema mare...peste o saptamana plec in concediu si problema e ca ,copii mei raman cu tatal meu,pentru cipi perusul nu-i nici o treaba ca se intelege bine cu tata dar cu paquito e ceva mai dificil ca de la o vreme nu mai intra singur in colivie decat daca il iau eu pe mana si il bag,problema e ca de tata se sperie fff tare si va imaginati ca nu o sa vina pe mana lui sa-l bage adica doar cand ii aude vocea se sperie nu stiu de ce ca tata nu i-a facut nimic....asa ca probabil de unde el s-a obisniut sa stea afara aproape toata ziua ,7 zile o sa stea inchis in colivie..ati trecut prin asta adica reactioneaza in vreun fel anume??

Max-aratinga nanday

2,568 (edited by suana 20-08-2010 10:46)

Denisa,ar trebui sa incepi sa-l obisnuiesti inainte sa pleci in concediu sa stea mai mult in colivie,sa nu i se para brusca schimbarea de situatie si sa asocieze plecarea ta cu faptul ca va fi inchis non-stop pana vei reveni.Nu vor fi probleme mari,atat timp cat nu va ramanea singur si se va ocupa cineva de el.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

2,569 (edited by birdslover 20-08-2010 11:14)

Denisa eu l-am tinut anul trecut pe David 2 saptamani si nu au fost probleme, doar ca era trist, saracul sad Anul asta l-am tinut la o vecina si i-am dat drumul dupa o saptamana, i l-am dus iar si cand am venit dupa alta saptamana.. a ramas la mine smile dar tot n-au fost probleme. Nu va spun ca nu ne mai lasa cateaua sa-l luam (un lup dresat). Se pusese in usa si nu ne lasa sa mai intram in casa  smile Si cand am intrat parca incerca sa ma impinga cu botul inapoi.

David naparleste. Oare de unde ar putea sa cada fulgisorii astia?

2,570

multumesc mult suana o sa incerc sa nu-l mai scot asa mult saptamana asta dar asa ma doare sufletul cand ii vad mutrita aia dulce care parca cerseste cand sta in fata usitei.

Adaugat: 20-08-2010 12:42

multumesc simona sper din suflet sa nu fie probleme si sa nu-l gasesc trist cand ma intorc.

Max-aratinga nanday

2,571

asa-s si a lui rocco fulgii+pene....cred ca-s de pe gat,fata....

2,572

buna ,ieri am fost pina la un ccrescator la mine in oras si am ramas ca la dentist cind am vazut citi papagali are unul mai frumos ca celalalt la fiumeu i-am si facut poze cu ara era superb si acum daca tot am fost acolo i-am cumparat lui alex o gagica albastra pe nume sisi are 6 luni si are inel la piciorut si e tare frumusica azi deja i-am vazut cum se pupaceau si alex o curata pe cap va pun o poza cu ea sa-mi ziceti ce parere aveti pa va pup pe toti :pup:

2,573

Sa-ti traiasca printesa Sisi.E super ca Alex a accepttat-o imediat si se iubesc.Pupam frumosii. :pup:  :pup:
Poza cu ara e superba.Si eu am avzut la Oti la Arad frumuseti din astea.Ramai impresionat cand ii vezi.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

2,574

chrisvalentin te rog sa nu mai scrii mesaje consecutive aiurea! Altfel urmeaza ban!

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

2,575

multumesc suana da intradevar ma bucur ca se inteleg si nu se bat sau ceva si asa dragi mis cind ii vad cum se pupacesc .eu initial am vrut sa o bag pe sisi separat in alta colivie dar nu a vrut sa intre si nu am avut curaj sa o prind cu mina nu cumva sa o string dar bine ca se inteleg paaaa va pup :nb: