Tutorialul e cam la fel pentru toate pasarile,depinde de personalitatea pasarii,de sexul acesteia in acest cazsi nu numai ,de factorii de stres si multe altele,si eu am patit asa cand l-am adus acasa pe alex ,daca te uiti la cateva pagini inapoi ma vei gasi si aveam cam aceleasi probleme ca tine,doar ca eu stiam ce varsta are cu siguranta(din cauza inelului) si mai stiam ca acesta ia mancare printre gratii dar si eu cand l-am adus acasa era speriat si nu ma puteam apropria de cusca,la tine e putin mai rau din cauza la forma custii,ei prefera custile patrate,dreptunghiulare pentru ca atunci cand se simt in pericol se refugiaza intr-un colt,iarasi e de preferat ca gratile sa fie orizontale nu verticale ca la cusca ta pentru ca le e mai usor sa se catere,chestile care ti le-am spus eu le gasesti pe latifa la cum sa amenajezi o cusca pentru micul alexandru,acolo gasesti si cum sa-l hranesti corect si cum sa te comporti cu el.Eu il am de doua luni prima saptamana s-a obisnuit cu ,cusca si cu prezenta mea in camera dupa doua saptamani venea sa-mi ia mancarea din mana printre gratii,ma musca cand incercam sa-i schimb mancarea si apa
,i-am dat drumul prin casa dupa 2-3 sapt.,s-a urcat pe drperie si de acolo nu s-a mai miscat pana ce m-am chinuit eu sa-l prind,eu nu iti recomand sa-i dai drumul pentru ca el nu e obisnuit inca cu ,cusca lui daramite cu o camera intreaga ,lasa-l pana se simte confortabil si in siguranta la el in cusca ,dupa lasa-l liber ,crede-ma o sa-si doreasca el atunci sa iasa,de ex eu doar astazi am reusit sa-l fac sa vina langa mine dar asta doar pentru ca aveam mancare,poti sa vezi in filmuletul ala,tot astazi a fost prima oara cand l-am vazut ca face baie(tot biroul imi era plin de apa
). Deci la mine a durat doua luni pana sa vina in aproprierea mea si sa zboare pe cusca lui de pe draperie si asta la un papagal care era deja obisnuit sa ia mancare preintre grati si e destul de curajos daca pot sa spun asa la faptul ca ma musca daca ii ating mancarea
,ascult-o pe Birdslover ca doar ai vazut ce exemplar frumos are ,ea si multi altii m-au ajutat sa ma descurc si eu.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XMdwKBW0G_w[/youtube]
Aici era in farfurie