2,501

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

am si eu nevoie de niste sfaturi ... in sfarsit mi-am gasit si eu un loc de munca ... si nu stiu cum sa fac cu Tweety si Pepi .... ca sant obisnuiti ca dimineata le dau drumu ... si le las afara pana dupa masa .,.. acuma daca eu o sa lucrez ... dimineata nu le mai pot da drumu ... si pana nu ajung eu sau sotu acasa .. o sa fie singuri acasa ..... deobicei cand plecam de acasa ... le punem niste muzica .... totusi sa nu fie liniste totala in casa ... dar na ... mi si mila de ei ca le lasam singuri si inchis ....dar ce sa fac ... trebuie sa lucram ... ce ziceti ? cum sa fac sa nu le afecteze faptul ca ma duc si eu la lucru ???

2,502

Goti, cand nu sunt eu in vacanta, David sta singur in casa o zi intreaga fara muzica fara nimic, de dimineata pana seara [de fapt statea, ca de anul asta o sa invat dimineata] si nu i s-a intamplat nimic. Acum ai tai.. avand in vedere ca sunt 2 si le pui si muzica, chiar nu cred ca o sa ii afecteze cine stie ce. Doar ca o sa le schimbi programul de iesit afara, dar in rest stau amandoi acolo si isi tin de urat unul altuia. Daca vrei neaparat sa-ti simta prezenta, te poti inregistra vorbind si le pui inregistrarea pe repeat  :hihi:

2,503

da sant 2 .. dar nu sunt unu langa celalalt .. .. ma gandesc ca o sa le fie greu pana se obisnuiesc .. mai ales Tweety ... dragii de ei ... ma simt ca si o mamica care isi duce copilul prima data la gradinita smile)

2,504

Salut,in sfarsit astazi s-a produs o ''minune'' smile  scumpul meu papagal s-a dat jos de pe draperie si in timp ce zboara imi ia mancare din mana,e foarte tare ,parca e un vultur ce isi prinde prada  :dans:  :iubareti:  :grey:  :perus:  :aga:  :aga:

2,505

Felicitari!  :hihi:
Goti, te inteleg dar totusi nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi. Oricum sunt 2 si sunt sigura ca nu vor sta precum David de dimineata pana seara inchisi acolo.

2,506

Salut, de doua zile am si eu un micul alexander cu o varsta, a zis vanzatoarea, de 5 - 8 luni . Este foarte sperios si sta tot timpul in cusca lui si ma priveste , nu iasa afara desii are tot timpul usita deschisa. Vreau sa zic ca nu este agresiv daca bag mana in cusca lui sa ii pun mancare dar se agita , se zbate pe acolo.
Nu prea stiu cum sa procedez cu el, cum sa il scot afara sau cum sa ii starnesc interesul pentru ceva.

2,507 (edited by necunoscuta 30-08-2010 15:51)

.

Simo

2,508

Daca il ai de 2 zile, inca nu e obisnuit cu tine, cu locul.. Va avea nevoie de zile, saptamani sau poate chiar luni sa iasa si sa nu se mai agite cand bagi mana la el; e un comportament normal. Tot ce trebuie sa faci este sa ii vorbesti calm, sa nu tipi la el si sa nu faci miscari bruste in preajma lui. Sa-l ajuti sa castige incredere in tine. Daca vrei, incearca sa ii pui o bucata de mar pe usita de la colivie cand e deschisa, sau ceva ce-i place lui mult. Dar te atentionez ca iti va fi destul de greu sa-l bagi la loc; poate doar sa-l urmaresti cand intra sa manance si sa-i inchizi colivia, sau seara, pe intuneric cand ei nu prea vad. Dar asa il poti speria. Varianta mai buna ar fi prima. Iar legat de varsta.. multi vanzatori de la pet-shop ori mint (au fost cazuri de oameni care si-au luat "pui" de 2 ani), ori nu stiu sa-ti spuna varsta si.. mint smile Poate reusesti sa ne pui si o poza cu el..

2,509

merci birdslover, sper ca timpul lui de acomodare sa fie cat mai mic...
am pus si poze cu el, l-am cam speriat putin  neutral

2,510 (edited by necunoscuta 30-08-2010 15:50)

.

Simo

2,511 (edited by birdslover 10-08-2010 12:51)

Cu mare placere!  Pozele sunt cam intunecate, am schimbat eu contrastul si pot sa zic ca e un frumusel dar nu-mi pot da seama foarte bine cum are pupila.. am impresia ca are cerculetul alb in jurul pupilei conturat nu prea evident, asta imi poti confirma tu, iar daca este cum spun eu, are in jur de un an. Dar daca nu are acel cerculet, inseamna ca are vreo 6 luni.

Simo, gulerasul se formeaza dupa 18 luni big_smile

2,512

da culoarea este gri de dimensiunea unui fir de ata in jurul pupilei.
si are pe cioc chestiile alea albe cum avea si al tau la 7luni.
necunoscuta, da o sa ii iau acele vitamine si cadita , chiar are nevoie de niste pene noi la coada, is cam uzate acestea  big_smile
Inca ceva, are unghile roase pana la deget mai putin aratatorul si degetul mare , este normal? vanzatoarea mi-a zis ca fac toti fac asta.

2,513 (edited by birdslover 10-08-2010 13:23)

Chestiile alea albe pe cioc cred le are pt ca are lipsa de vitamine big_smile si cu pupila aia tot nu stiu ce sa zic.. dar nu-i trebuie neaparat vitamine pentru pene.. mai bine ii iei unele universale si ii fac bine si la ciocul ala. Multivitaminico sunt bune, de la Padovan dar sunt vreo 15-16 lei. Cert este sa-i iei unele sub forma de picaturi, care se pun in apa.
Are unghiile roase pana la deget si nu-i curge sange? Nu e normal sa faca asta, probabil a facut asa din cauza ca a fost stresat sau au facut ei experimente pe el si i le-au taiat din carne. Sper sa-si revina la tine.

2,514

buna ,ieri l-am lasat si eu pe alex sa iasa din colivie prima data s-a catarat deasupra coliviei apoi auzindui pe ceilalti papagali si-a luat zborul pe colivia lor si statea curios sa vada ce e inauntru ,apoi a vizitat si camera ,bucataria si jucariile de pe mobila pina cind am zis eu sa-l bag la locul lui aproape 1 ora m-am chinuit sa-l prind poate l-am speriat putin dar sper sa se obisnuiasca sa mearga singur la loc ,era o figura il strigam se uita la mine si pauza nici vorba sa intre in colivie apropo imper e frumos alexutul tau  smile

http://asia.sunphoto.ro

2,515 (edited by birdslover 10-08-2010 14:23)

Era si el fericit smile Eu l-am filmat pe David cand face ca interfonul. Incerc sa pun pe youtube

2,516

multumesc xxy, e frumos si seamana cu al tau big_smile
dupa cat timp i-ai dat drumu pe afara?

2,517

poi eu il am de 1 saptamina jumate si azi am vazut ca ar vrea sa iasa dar am zis ca o sal las miine iar afara tot din 2 in 2 zile  ,acum i-am dat porumb fiert si vad ca il savureaza din plin smile

http://asia.sunphoto.ro

2,518

Alex

Adaugat: 10-08-2010 20:14

Asa arata al meu la 7 luni,vezi poate are inel la picior si dupa ala sti sigur ce varsta are (Imper),mai ales daca e de tip inchis.

Adaugat: 10-08-2010 20:17

Astazi a venit prima oara pe birou piticul si imi venea sa rad in hohote cand l-am vazut ce simpatic e,am ceva filmulete sper sa se vada
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VAZ0n2eVwQI[/youtube]

2,519

Vai, ma mir ca n-a sarit in farfurie  yikes  Daca era David, nici nu se ducea la paine, venea si imi sarea mie in farfurie.  :sol:

2,520

Pai e pentru prima oara,seara i-am dat niste seminte si am vrut sa-mi iau si eu,atat mi-a trebuit ca m-a si capsat si a venit sa-mi ia si pe cele care le aveam in mana,mai am un filmulet inainte sa-mi intre in farfurie.

2,521

exista ceva tutoriale despre dresajul micului alex? nu stiu cum sa procedez cu el...
eu am avut o nimfa dar in cazul lui ,el s-a imprietenit cu mine din primele zile.

2,522

Tutorialul e cam la fel pentru toate pasarile,depinde de  personalitatea pasarii,de sexul acesteia in acest cazsi nu numai ,de factorii de stres si multe altele,si eu am patit asa cand l-am adus acasa pe alex ,daca te uiti la cateva pagini inapoi ma vei gasi si aveam cam aceleasi probleme ca tine,doar ca eu stiam ce varsta are cu siguranta(din cauza inelului) si mai stiam ca acesta ia mancare printre gratii dar si eu cand l-am adus acasa era speriat si nu ma puteam apropria de cusca,la tine e putin mai rau din cauza la forma custii,ei prefera custile patrate,dreptunghiulare pentru ca atunci cand se simt in pericol se refugiaza intr-un colt,iarasi e de preferat ca gratile sa fie orizontale nu verticale ca la cusca ta pentru ca le e mai usor sa se catere,chestile care ti le-am spus eu le gasesti pe latifa la cum sa amenajezi o cusca pentru micul alexandru,acolo gasesti si cum sa-l hranesti corect si cum sa te comporti cu el.Eu il am de doua luni prima saptamana s-a obisnuit cu ,cusca si cu prezenta mea in camera dupa doua saptamani venea sa-mi ia mancarea din mana printre gratii,ma musca cand incercam sa-i schimb mancarea si apa big_smile ,i-am dat drumul prin casa dupa 2-3 sapt.,s-a urcat pe drperie si de acolo nu s-a mai miscat pana ce m-am chinuit eu sa-l prind,eu nu iti recomand sa-i dai drumul pentru ca el nu e obisnuit inca cu ,cusca lui daramite cu o camera intreaga ,lasa-l pana se simte confortabil si in siguranta la el in cusca ,dupa lasa-l liber ,crede-ma o sa-si doreasca el atunci sa iasa,de ex eu doar astazi am reusit sa-l fac sa vina langa mine dar asta doar pentru ca aveam mancare,poti sa vezi in filmuletul ala,tot astazi a fost prima oara cand l-am vazut ca face baie(tot biroul imi era plin de apa big_smile ). Deci la mine a durat doua luni pana sa vina in aproprierea mea si sa zboare pe cusca lui de pe draperie si asta la un papagal care era deja obisnuit sa ia mancare preintre grati si e destul de curajos daca pot sa spun asa la faptul ca ma musca daca ii ating mancarea big_smile  big_smile ,ascult-o pe Birdslover ca doar ai vazut ce exemplar frumos are ,ea si multi altii m-au ajutat sa ma descurc si eu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XMdwKBW0G_w[/youtube]

Aici era in farfurie smile  smile  smile  smile  smile

2,523

andrei e foarte frumos alex si haios  smile
simona imi place foarte mult culoarea lu' david.e super super dragut  :pup:

5 :aga: Chiky,Pufy,Maslinutza,Puiu si Puiutza+ 1 pui+ 2 oua- 6 :nimfa: Bruno si Perluta, Mafy si Snow, Tzuiu si Tzuiuka 12 :perus: Papi si Pipa+ 3 pui 4 Zebre Australiene: Cipy si Ciry+ 1 pui 1 peste Betta- Beti- 1 :caine: Brack German -Max- 4 Cucuruzi

2,524

imper wrote:

merci birdslover, sper ca timpul lui de acomodare sa fie cat mai mic...
am pus si poze cu el, l-am cam speriat putin  neutral

In primul rand sa-ti traiasca mogaldeata! Apoi, parerea mea este ca "verzitura ta" este o domnishoara adorabila care are cel putin 17 luni. Cel putin asa se vede din poze: in prima poza in jurul gatului nu are nimic, dar in a doua se poate observa o dungulitza verde putin mai deschisa decat restul penajului. De unde putem deduce ca mogaldeatza e inca pui si acum i se formeaza gulerashul. Mult succes cu dragalashenia pe care o ai! Sa stii ca-s pasari deosebite!  :heart:

Adriana

2,525

sunt un pic suparata. de 2 zile nu stiu ce e cu paquito dar a inceput sa fuga de mine grupa mare....si inainte se speria de sotul meu dar de 2 zile a inceput sa fuga si de mine..o fi de la caldura??e irascibil si el??sau vrea sa-mi arate cine e stapanu?

Max-aratinga nanday