501

Re: Rosella - Platycercus eximius si Platycercus elegans

am o problema rosella mea care credeam ca e mascul mia facut un ou
dar la facut de pe bat si la spart ca a picat si este spart lam pus eu cu o hartie in cuib nu lam atins
ce sa fac sal las acolo

Adaugat: 05-02-2010 20:11

PS:vam pus o poza cel pe care lam incercuit a facut un ou si pe care il credeam mascul scz nu la spart la carapat intrun loc

502

Pai daca sunt femele amandoua, oul nu e fertil si nu va iesi niciun pui din el.  Avand in vedere ca e spart/crapat, nici nu stiu daca il va cloci..

503

pai eu stiam ca am pereche dar acum nu mai stiu cel pe care il credeam mascul a facut ou si cu oul acesta ce sa fac sa il arunc :sol:

504

Daca are grija de el, nu il arunca. Poate ca e celalalt mascul... sau poate ca celalalt l-a facut :wow: E cu dus si intors. Nu, nu-l arunca deocamdata.

505

nu ca am vazut cand la facut dar il mai las
acu lam pus eu in cuib

506

buna seara lume! sotul meu a hotarat sa puna cuibul inapoi si sa mai incercam odata sa vedem cate oua va face si daca le va cloci (pana acum are 2 oua) :pls: :pls: :pls: ...duminica o sa mergem si la cel de la care am cumparat pasarile si sa cerem si parerea lui...
multumim mult pt sfaturi! :pup:

507

anka dami si mie un sfat mia facut si mie un ou da la facut cel pe care il credeam mascul eu am dat jos cuibul si la facut de pe stinghie si a cazut jos e putin crapat si lam luat si lam pus in cuib

508

yo_dan wrote:

anka dami si mie un sfat mia facut si mie un ou da la facut cel pe care il credeam mascul eu am dat jos cuibul si la facut de pe stinghie si a cazut jos e putin crapat si lam luat si lam pus in cuib

nu sunt prea in masura sa dau sfaturi ca si noi suntem incepatori in privinta outelor...la noi s`a intamplat la fel ca la tine acum a 2 a oara , a facut oul in colivie, in farfuria cu verdeata, asa ca am pus cuibul la loc.. decat sa se oua in colivie mai bine in cuib chiar daca avem ghinionul sa nu le cloceasca
poate te ajuta cu sfaturi fetele mai experimentate :aga:

509 (edited by deyseby 05-02-2010 23:56)

anka9mai wrote:

buna seara lume! sotul meu a hotarat sa puna cuibul inapoi si sa mai incercam odata sa vedem cate oua va face si daca le va cloci (pana acum are 2 oua) :pls: :pls: :pls: ...duminica o sa mergem si la cel de la care am cumparat pasarile si sa cerem si parerea lui...

e pe riscul tau. e periculos. stiu ca vrei neaparat sa ai pui, dar nu se pot face pe banda. o epuizezi la maxim si risti sa-ti moara femela in timpul clocitului.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

510 (edited by yo_dan 06-02-2010 13:59)

astazi rosella a mai facut un ou si la spart si pe celalalt care la facut ieri la spart sad

511 (edited by poly 06-02-2010 14:38)

yo_dan wrote:

am o problema rosella mea care credeam ca e mascul mia facut un ou
dar la facut de pe bat si la spart ca a picat si este spart lam pus eu cu o hartie in cuib nu lam atins
ce sa fac sal las acolo

deci mie mi se pare ca rosella pe care ai incercuit-o tu e mascul....acum daca tu spui sigur ca ea l-a facut.....atunci e femela...(doar daca ai fost foarte atent)......fa un test.....cn canta cel mai mult daca seara mai tipa si canta tare inseamna ca e mascul si nu ai fost foarte atent cn a facut oul..daca nu schiteaza nimic.....si doar asa din cand in cand si incet inseamna ca e femela.....si ne-am pacalit amandoi... neutral mai pune poze cu amandoua....

:heart: -SABINA- :heart:

512

am vazut cand la facut ca am obs ca are o pozitie ciudata si mam dus sa vad si cand am fost acolo chiar a cazut uol

Adaugat: 06-02-2010 14:35

dar nustiu cealata nu mia facut niciodata uoa si o am de 7 luni si aceasta o am de o luna si vanzatorul a zis ca em si mai mica decat asta pe care o am si a facut si oua

513

da ,..acum se vede clar..in poza a doua ca este femela.. neutral daca nu au un mascul care sa fertilizeze ouale nu are rost sa le patrezi.. sad ...

Adaugat: 06-02-2010 14:40

mai bine dai una in schimbul unui mascul.....sau le iei 2 masculi...este alegerea ta daca vrei sa ai pereche....

514

dar femela cealalta o am mai demult si dc nu a facut nici un ou?

515

ai zis ca o ai de 7 luni..si pe asta de curand.....poate acum incep ele sa faca oua.........poate o sa-ti faca si ea......

516 (edited by anka9mai 06-02-2010 17:33)

:wow: eu zic ca amandoua is femele

Adaugat: 06-02-2010 17:26

deyseby wrote:
anka9mai wrote:

e pe riscul tau. e periculos. stiu ca vrei neaparat sa ai pui, dar nu se pot face pe banda. o epuizezi la maxim si risti sa-ti moara femela in timpul clocitului.

inteleg ca ai mai multa experienta dar fara suparare iti zic ca esti prea rigida in afirmatii si convingerea ca stii ce se poate intampla si asa nu ajuta un incepator ba maimult il sperii....... :wis:
nu vreau neaparat pui! cum nu a afcut 2 ani de cand avem femela...dar mi se pare o cruditate din partea mea sa o las sa se oua in colivie...
aaa sa nu uit sa specific ca masculul o calca zilnic

517

anka, deyseby are dreptate, femela pierde prea mult calciu din organism, deyseby iti spune din propria experienta, si ei i'a murit o femela dupa ce a scos puiul. sad Chiar daca ei se calca si faca oua tu nu trebuie sa ii incurajezi sa cloceasca, vor mai fi si alte ocazii cand vei avea pui, nu-i asta un capat de lume. Ii poti pune cuibul prin martie, aprilie incolo. smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

518

iloveanimals wrote:

anka, deyseby are dreptate, femela pierde prea mult calciu din organism, deyseby iti spune din propria experienta, si ei i'a murit o femela dupa ce a scos puiul. sad Chiar daca ei se calca si faca oua tu nu trebuie sa ii incurajezi sa cloceasca, vor mai fi si alte ocazii cand vei avea pui, nu-i asta un capat de lume. Ii poti pune cuibul prin martie, aprilie incolo. smile

sincer nu dau sfaturi nimanui de cum incolo. fiecare face ce vrea cu pasarea lui.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

519

Anka si eu sunt de parere ca ar fi bine sa mai asteptati macar o luna cu cuibul ... femela va fi extrem de extenuata si riscati sa o pierdeti.. dar e alegerea voastra ....    :fluture:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

520 (edited by birdslover 07-02-2010 15:24)

poly wrote:

ai zis ca o ai de 7 luni..si pe asta de curand.....poate acum incep ele sa faca oua.........poate o sa-ti faca si ea......

Probabil cea pe care a luat-o recent e mai batrana, iar cealalta e prea mica pentru a face oua. Vanzatorii (unii dintre ei) ori sunt prosti ori mint clientul ca sa-si vanda marfa

521

O sa te superi acum si pe mine, Anka, dar iti pun o intrebare la care sa te gandesti: care e cruzimea mai mare: sa faca oua pe jos, in colivie, sau sa se extenueze, avand in vedere ca la seria trecuta a facut 10 oua? Evident, faci ce consideri tu ca e mai bine pentru pasarile tale. Dar sa stii ca Deyseby intotdeauna a vorbit din experienta proprie. Mai mult, nici crescatorii nu lasa pasarile sa cloceasca serie dupa serie. Si da, vor continua sa se calce si femela va depune oua. Si daca ii lasi sa cloceasca si seria asta, si dupa ce vor scoate pui, vor incepe sa depuna alte oua, ii vei lasa si atunci cuibul? Te rog sa intelegi ca aici nimeni nu are nimic cu nimeni. Suntem cu totii legati de acelasi lucru: dragostea pentru animale. Daca primim un sfat, il primim de la oameni care au trecut prin asa ceva si care vor sa ne crestem pasarile cat mai bine posibil. Si de multe ori sfaturile lor ne feresc de situatii neplacute.

Adriana

522

elfie wrote:

O sa te superi acum si pe mine, Anka, dar iti pun o intrebare la care sa te gandesti: care e cruzimea mai mare: sa faca oua pe jos, in colivie, sau sa se extenueze, avand in vedere ca la seria trecuta a facut 10 oua? Evident, faci ce consideri tu ca e mai bine pentru pasarile tale. Dar sa stii ca Deyseby intotdeauna a vorbit din experienta proprie. Mai mult, nici crescatorii nu lasa pasarile sa cloceasca serie dupa serie. Si da, vor continua sa se calce si femela va depune oua. Si daca ii lasi sa cloceasca si seria asta, si dupa ce vor scoate pui, vor incepe sa depuna alte oua, ii vei lasa si atunci cuibul? Te rog sa intelegi ca aici nimeni nu are nimic cu nimeni. Suntem cu totii legati de acelasi lucru: dragostea pentru animale. Daca primim un sfat, il primim de la oameni care au trecut prin asa ceva si care vor sa ne crestem pasarile cat mai bine posibil. Si de multe ori sfaturile lor ne feresc de situatii neplacute.

multumesc pt explicatii ai fost mai clar(a) in cele spuse

523 (edited by necunoscuta 10-02-2010 11:33)

Voi cum ati putea explica comportamentul Rosellei mele? Dat fiind faptul ca afara e mai frig m-am limitat la a`i face baie lui Paco rar. Putin mai devreme am observat ca se chinuia sa se ude cu apa din adapatoare, si i-am facut o baita. A inceput sa se ``frece`` cu fundul de gratarul coliviei, apoi s-a urcat in hranitoare si la fel, se freca si de aceasca ca si cum s-ar imperechea. O fi in calduri? I-am scos si adapatoarea ca tot lua apa si de acolo si se uda. Acum, s-a mai linistit si isi curata penele.

Simo

524

Cu siguranta e in perioada calduroasa .... :rusine:  eu le pun apa la 2 -3 zile sa  faca baie si tot mai iau apa din adapatoare si se uda ... probabil le place mai mult .... :fluture:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

525

si ai mei fac baie tot in adapatoare si se freaca cu capul de colivie si de betisoare dar cred ca nu`i nimic rau...isi aseaza penele banuiesc sau se sterg in legea lor :hihi: