476

Re: Rosella - Platycercus eximius si Platycercus elegans

si noua nepare foarte rau dar speram sa fie din vina lipsei de experienta a parintilor cu a 2 a oara sa scoata puiti...peste vro 2 luni o sa le punem iar cuibul si atunci speram sa fie mai bine....va tin la curent! :pup:

477

am gasit videou acela unde vb un papagal rosella
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SqU0P-RJ4u4&feature=related[/youtube]
imi pare rau anka cum au spus si ceilalti au fost la prima clocire si nu au avut experienta :pup:

478

Anca9mai:
pacat ca nu a iesit nimic, nu trebuie sa disperi se intampla f des la papagali ca primele oua sa fie goale, poate ai in a doua tura mai mult noroc.
Rosela si penantul fac parte din aceas familie, sunt pasari deosebit de frumoase dar foarte rar se ataseaza de om, chiar si pui crescuti cu mana indata ce au invatat sa manance singuri sunt panicati si musca de parca nar mai fi vazut om, sunt usor de intretinut si nu sunt sensibili, mai putin pui, ei parasesc cuibul mai de vreme ( pana nu stiu sa zboare calumea )si se intampla desori accidente mortale.
Rosela invata fff rar sa vorbeasca dar pentru aia canta deosebit de frumos.
Felicitari pentru frumuseti

Crescatorie papagali. Oti

479

am vazut si eu mai demult video... :fluture: ....... si chiar ma gandeam cand o sa vorbeasca si poly. :hihi: dar cred ca mai este pana atunci...momentan ma multumesc cu trilurile :heart: :heart: :heart:

:heart: -SABINA- :heart:

480

am vazut azi in piata de animale rossela la 180 rono mascul(aprocsimativ 1 an) si femela la 200 ron(aproximativ 6 luni) asa au spus vanzatorii(ca eu inca nu ma prea pricep)

Mi-as Dori O Pereche De Ara  smile smile smile

481

Eu nu mai cred niciun vanzator sau crescator. Pana nu vad eu vreu-n ceritificat, vreun inel inchis sau, nu stiu, vreu-n document, nu mai cred niciun comerciant sau vreu-n nepriceput care doar vrea sa-si vanda marfa! :furios:

Adriana

482

si noi am luat femela la 7 luni cu 1, 5 mil asta acum 2 ani si masculul acum 3 luni cu 2 mil si am inteles ca are peste 1 an :wis:

Adaugat: 31-01-2010 17:45

incredibil Coco a noastra s`a ouat iar, in colivie-in farfuria cu verdeata :ironic:
nu stim ce`i de facut acum...sa ne bucuram si sa le punem cuibul inapoi?

483

pune-i cuibul poate de data asta ..o sa fie bine...  :caine:  :heart: :bravo:

484

Poly,eu stiu ca nu ar fii bine sa ii puna cuibul dupa un timp asa scurt,nu ar epuiazao hmm ?? eu asa stiu .. hmm

- Bianca

485 (edited by anka9mai 31-01-2010 22:23)

hmm si ce sa`i fac s`o las sa piarda ouale prin colivie? :wis: mai asteptam sfaturi ...:pup:
:nb: la toata lumea...sa va treziti cu totii sanatosi!

486

De acord, nu-i pune cuibul, a fost epuizata deastul cu prima serie de oua, oferei o pauza de cateva luni, poi punei cuibul. :cocos:

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

487

1 care este cea mai frageda varsta la care se poate achizitiona o rosella?( de fapt ce mai recomandata)
2 inafara de colorit(la mascul mai intens)mai sunt si alte modalitati de stabilire a sex-ului?
3 ce longevitate au?

488

jorj wrote:

2 inafara de colorit(la mascul mai intens)mai sunt si alte modalitati de stabilire a sex-ului?
3 ce longevitate au?

http://www.4animale.ro/pasari/papagali/specii/rosella

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

489 (edited by biancadumi 31-01-2010 22:48)

jorj wrote:

1 care este cea mai frageda varsta la care se poate achizitiona o rosella?( de fapt ce mai recomandata)
3 ce longevitate au?

la cele 2 a rasp Dany ,si la prima rasp eu big_smile http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … rea-puilor ca sa fiu la "moda" cu Dany pun tot un link smile

- Bianca

490

Pai faza e k mie acum mie prea somn sa scriu, si de asta am pus doar un link. :rusine: :nb:

491 (edited by yo_dan 31-01-2010 23:06)

1 sa aiba sub un an
2 da mai sunt capul este mai aplatizat canta mai frumos ca femelele ciocul este mai mare
3 15 ani

492

yo_dan wrote:

3 pai au 25-38 cm dar nu toti pot ajunge la marimile astea uni pot fi mai mici sau alti mai mari

Din site: Speranta de viata:    15 ani

493

biancadumi wrote:

Poly,eu stiu ca nu ar fii bine sa ii puna cuibul dupa un timp asa scurt,nu ar epuiazao hmm ?? eu asa stiu .. hmm

eu cred ca daca ar fi epuizata.nu ar mai face....daca nu ar mai avea calciu si proteine ..eu nu cred ca ar mai face..daca a facut outz inseamna ca este in stare sa mai cloceasca..de ex si la gaina..cand e obosita sau nu este hranita..mai face oua..? :ironic: acum este alegerea ankai....

494

poly wrote:
biancadumi wrote:

eu cred ca daca ar fi epuizata.nu ar mai face....daca nu ar mai avea calciu si proteine ..eu nu cred ca ar mai face..daca a facut outz inseamna ca este in stare sa mai cloceasca..de ex si la gaina..cand e obosita sau nu este hranita..mai face oua..? :ironic: acum este alegerea ankai....

of Poly. papagalii din captivitate depun oua non stop daca au conditii bune. asta nu inseamna ca pasarea trebu lasata sa se epuizeze la maxim si sa moara. asta se intampla dupa  un an de depunere non stop.  nici vorba sa lase cuibul. o sa se opreasca din depus dupa un timp. mai bine o sa-l puna din nou in toamna sau pe la sfarsitul verii. femeia care naste un copil ramane insarcinata imediat dupa nastere daca vrea, totusi nu este bine, exista riscul de explozie a uterului si sa moara. fiind subtiat de la prima nastere. acum intelegi. este ceva asemanator, nu am avut ce exemplu sa dau sa fiu inteleasa mai bine.  :pls:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

495

am inteles deysebi.....dar ma gandeam ca daca o sa-i puna cuibul o sa mai faca cateva si poate le cloceste..e acelasi lucru daca le face in colivie sau in cuib........acum uh ai mai multa experientza ca mn si nu pot sa te contrazic.....de aceea am spus ca este alegerea ankai.....  :rusine:

496

poly wrote:

am inteles deysebi.....dar ma gandeam ca daca o sa-i puna cuibul o sa mai faca cateva si poate le cloceste..e acelasi lucru daca le face in colivie sau in cuib........acum uh ai mai multa experientza ca mn si nu pot sa te contrazic.....de aceea am spus ca este alegerea ankai.....  :rusine:

este vorba de logica.atat.  :pup:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

497

mary are dreptate , femela are foarte mare nevoie de odihnaaa  :floare:

Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.  :fluture:   :iepure:

498

mersi pentru raspunsuri....am citit tot dar tot nu pot spune ca ma pricep....mai trebuie sa studiez
PS:ce nas da sa fiu in locul lor,,,,,,,,,,,,,,
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ooM_Kocb0Ic&feature=related[/youtube]

499

Sunt superbe . Ai vazut ca la sfarsitul video-ului apare o pasare mai mare care a venit sa manance si ea? big_smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

500

Foarte frumoase ...... da e un fel de curcan  :heart:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture: