Re: Zebre australiene - Taeniopygia guttata
Sa-ti traiasca si sa te buruci de ei :bravo: :heart:
2 pesti zebra ; 2 caini :caine:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Zebre australiene - Taeniopygia guttata
Sa-ti traiasca si sa te buruci de ei :bravo: :heart:
:merci: Multumesc!
Abia astept sa-i vad cu pene pe ei si in pragul cuibului,pregatiti pt ora de zbor!
Ar fii primele pasarele care s-au nascut si au crescut sub ochii mei :hihi: :ou: :ou:
Adaugat: 01-04-2012 10:59
Puiutii mei de zebra au pene mici pe aripioare! :ou: :ou:
Peste o sapt cred ca voi putea sa-i fotografiez si sa vi-i arat si voua!
Sunt superbi! :ou:
Adaugat: 04-04-2012 13:10
Acestia sunt frumuseii mei!
Au abia 1 saptamina. :ou: :ou:
Adaugat: 06-04-2012 11:54
Si acestia sunt parintii micutilor.Dupa cum vedeti,nu am mai avut rabdare inca 1 saptamina,pt a-i fotografia :hihi:
:heart: :heart: :heart: Foarte frumosi , sa te bucuri de ei :bravo:
am un cintezoi si o cintezita si de fiecare data cand facea oua cintezoiul le spargea ce trebuie sa fac???
cat costa o Zebruta?
adik o pereche ?
am un cintezoi si o cintezita si de fiecare data cand facea oua cintezoiul le spargea ce trebuie sa fac???
Probabil ca sunt stresati si de aceea sparg ouale.Ori ai pui intr-u loc mai retras ori ai separi pentru un timp si apoi ai pui din nou impreuna. Eu asa as face in locul tau.
O pereche de zebrute ,pe mine m-a costat 50 ron.
Adaugat: 10-04-2012 19:43
Parca o vrabie ar fii venit si si-ar fii lasat ouale in cuibul,zebrelor.
Asa arata puiutii mei acum. :ou:
Adaugat: 11-04-2012 08:14
Si cum noi suntem mancaciosi si am mai crescut,va aratam cit de frumosi ne-am facut!
Buna! A mai crescut cineva pui de zebrute pana acum? Eu am 4 puiuti,primul a fost scos acum 4 zile si ultimul ieri...parintii nu-i hranesc deloc si le-am dat eu din 3 in 3 ore cu scobitoarea galbenus de ou fiert. As vrea sa stiu daca a mai facut cineva asta,ce le-a dat sa manance si daca au trait
Eu am incercat asta la prima serie de pui a zebrutelor mele.Nu mi-a reusit. parintii sunt prea tineri si nu stiu sa-i hraneasca. .Incearca totusi,nu ai nimic de pierdut Iti tin pumnii.Cauta handformula de la Orlux.Se gaseste greu dar e foarte buna.
Pe la noi nu se gaseste Orlux handmix,am gasit pe net,am sunat si nu au pe stoc momentan. Zebrutele mele nu sunt tinere,au 3 ani si au mai crescut o serie de 5 pui vara trecuta...Cate zile au trait ai tai?
Ai mei au trait 3 zile.Eu le-am facut o pasta din: biscuiti de pasari de la padovan,galbenus fiert tare,pulbere de os de sepie(am zdrobit eu os de sepie pina s-a facut ca o faina) si apa plata.
Biscuitele de pasari e pt sa n se strice la stomacele
Pulberea de os de sepie e pt Calciu(sa li se formeze osisoarele puiutilor )
Galbenusul de ou e foarte hranitor
Si apa plata ca sa nu se deshidrateze.(orice fiinta vie are nevoie de apa)
Daca nu-i incalzasc parintii trebuiesc tinuti la minim 35 de grade celsius si maxim la 37 grade. Altfel pina nu au pene,daca nu au caldura vor murii de frig!
La mine au murit pt ca dupa 3 zile parintii au refuzat sa-i mai incalzeasca iar eu nu am stiut ce temp le trebuia si avind serviciu aveau ziua o pauza de hranire de 10 ore.
Am sa-ti dau un articol sa-l citesti despre cresterea lor.E in limba engleza dar e foarte bun. Succes!
Asa le-am amestecat si eu galbenus de ou,os de sepie,biscuiti si morcov,le-am facut pe toate ca o pasta si le dau cu scobitoarea din 3 in 3 ore. Inseamna ca eu mai am o speranta sa traiasca pentru ca sta femela pe ei tot timpul si ii incalzeste ?
Acestea sunt perechile mele de zebrute,o sa pun si cu puisorii daca reusesc sa-i cresc
Ma voi ruga sa ai noroc de ei si sa reusesti sa-i faci mari.
Daca femela ta va continua sa-i incalzeasca,ai mari sanse.Eu asa cred.
Sa citesti articolul ala.Te va ajuta sa intelegi orarul de mese pt zi si pt noapte si timpul maxim de pauza cit pot traii fara mincare.
Eu am incercat din cauza serviciului sa-i hranesc noaptea din 3 in 3 ore si pauza de mai multe ore pe care in mod normal o aveau noaptea,sa o aibe ziua.Am eusit cu hranirea dar nu am putut sa mentin temperatura. La cea de a2a serie de pui,cea din care traiesc acum 2 pui, din5 oua au eclozat 4. Primii 2 pui au murit pt ca nu au fost hraniti.Abia atunci s-au trezit zebrutele mele si i-au hranit si crescut cu mult devotament pe celalti 2.A fost o experienta dureroasa si greu de indurat dar trebuia sa-i fac sa reactioneze. Am lasat natura sa-si urmeze cursul.Lasam puiul mort ,o zi cu ei ca sa-l vada ca a murit.
Ma bucur ca i-am facut sa reactioneze.Poate ca si la tine va trebuii(cu toate ca nu ti-as dorii),sa faci la fel. :pup:
Adaugat: 14-04-2012 13:19
Ai 4 perechii de zebrute?
Sunt frumosi foc!
Da,am 4 perechi! Una din ele au 5 puisori,au facut astazi o saptamana,sunt foarte bine hraniti,astazi am observat ca au deschis si ochisorii...sper sa reusesc si cu cei 4...E bine daca le dau sa manance din 3 in 3 ore ziua si dupa aceea sa fac pauza de la 11 seara pana la 7 dimineata?
Sper sa nu se supere pa mine Latifa pentru ca am postat o copie a acestui articol.Deasemenea sper sa ajute multi alti colegi aflati in situatia aceasta.
:merci:
Citisem asta de cand mi-ai dat site-ul,o sa le dau la 12 noaptea si dupa aceea la 6 dimineata. Dupa ce i-am hranit eu la 7 in seara asta si i-am pus la loc in cuib am observat ca le-a dat si mama lor. Sper sa isi ia rolul in serios de maine! M-am atasat atat de mult de ei in cateva zile...
Iti tin pumnii! Ma bucur sa aud ca s-a trezit la realitate mamica lor.
Se trezeste mai tirziu instinctul matern la unii indivizi,dar hai sa recunoastem ca nici noi oamenii, nu suntem toti la fel. :ou: :ou:
Dimineata a murit un puisor:( Probabil de frig pentru ca de la 5 dimineata nu prea au mai stat parintii pe ei. M-am gandit ca nu mai am nimic de pierdut si am mutat cei 3 puisori care au mai ramas la o alta pereche...ei nu au mai avut niciodata pui dar aveau cuib de aproape o luna...spre surprinderea mea au intrat imediat la ei si in cateva secunde au inceput sa-i hraneasca amandoi. Daca faceam asta de la inceput acum traiau toti:(
Asa a fost sa fie. .
Nu-ti face singe rau!Nu a fost vina ta,nu aveai de unde sa ghicesti ca daca faceai asta ,va functiona.A fost o solutie extrema.Ma asteptam sa-i respinga pt ca ei nu suporta sa intervina omul prea mult.Asa mi-au facut si mie la prima serie de pui.
Oricum ,bine ca s-a rezolvat.Sa mai fii atenta la ei,ca s-ar putea sa-i abandoneze sau sa-i respinga.
Iti urez un Paste fericit si cioculete sanatoase!
Adaugat: 15-04-2012 13:09
Puiutii mei timizi
Si va prezint parintii si un puisor care azi a dorit sa sarbatoreasca pastele in afara cuibului,cu parintii :hihi:
Adaugat: 15-04-2012 13:54
Crystyna,ce-ti mai fac puiutii? :ou:
Foarte frumosi puisorii tai,sa-ti traiasca! Degeaba s-au straduit ceilalti sa-i hraneasca si sa-i incalzeasca,erau prea slabiti:(:( Asta este...ma gandesc sa-mi cumpar o pereche de pescarusi japonezi,cand mai am probleme sa pun ouale sau puii la ei. Oricum lor nu le mai pun niciodata cuib ca nu vreau sa mai trec prin asa ceva. Puisorii de la perechea cealalta s-au facut mari,cred ca in maxim o saptamana ies din cuib...o sa le fac si lor poze
AIKO..foarte frumosi mititeii..sa-ti traiasca...CRYSTYNA..sa nu te descurajezi..uneori viata are alte planuri pentru ingerasi.. :pup:
Crystyna,imi pare rau pt experienta traita! Uneori asa e viata. .
nu te descuraja! Si eu am trecut prin asta si stiu ca e greu dar trebuie sa mergem mai departe si sa ai uibim la fel,chiar daca nu au fost niste parinti buni. Nu e vina lor! In captivitate poate la vremea lor nu a avut cine sa-i invete.poate au fost luati prea repede de linga parintii lor si nu au avut timp sa invete secretul vietii. Oricum,sa-ti triasca puisorii si asteptam poze.
Multumesc Dana1!
Eu am vazut ca puiutii mei sunt baiat si fata si nu stiu ce sa decid in privinta lor.Sa le iau pereche fiecaruia sau sa dau unul la schimb pt altul si sa formez 1 pereche.
Nici nu se pune problema ca nu o sa-i mai iubesc la fel,a fost prima pereche de zebre si nu as renunta la ei doar pentru ca nu au scos pui.
Daca ai spatiu suficient poti sa le cumperi si la pui perechi dar separi fratii o perioada pana se obisnuiesc cu partenerii ca ei fiind obisnuiti impreuna de mici o sa formeze amandoi pereche...eu am patit-o si i-am despartiti foarte greu ca nu mai acceptau alte perechi
Ce nu am gasit eu pe nicaieri si nu stiu,e cind li se coloreaza ciocul precum adultilor?
Cred ca atunci e momentul sa le iau pereche.
Si nu stiu in ce masura ai pastrez pe amindoi.As vrea mai mult sa dau fata pe o alta fata dar sa arate asa,sau asa
Adaugat: 18-04-2012 09:16
asta e a 2 a varianta
Mie mi-a scos puii la inceputul lunii iunie iar la sfarsitul lunii iulie aveau ciocul si penajul colorate aproape complet...
Noile mele zebrute!
Sunt pereche? :sol:
Zebruta alba nu sunt sigur dak este femela!
Forum 4animale → Pasari → Zebre australiene - Taeniopygia guttata