Re: Zebre australiene - Taeniopygia guttata
Ce frumosi sunt sa-ti traiasca :pup:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Zebre australiene - Taeniopygia guttata
Ce frumosi sunt sa-ti traiasca :pup:
Wow, cat de frumoasa e femela. Nu am mai vazut niciuna asa pana acum! :heart: :heart: :heart:
foarte draguta zebruta ta sa-ti traiasca!Estera,mult succes cu puiutii,sa ne mai dai vesti :hihi:
Va multumesc tuturor
Credeti ca puiul o sa-si schimbe culoare penelor?Ambii parinti sunt cu negru si gri , nu au alb
Adaugat: 26-02-2011 20:00
Aici este o poza mai veche cu baiatul care statea pe puisor cand era mic , avea cateva zile :heart:
Astazi zebrutele mele au facut un out :wow: Mi se pare cam repede nu ma asteptam atat de curand. Sper ca de data asta sa reuseasca sa scoata puisori :pls: Le-am schimbat si cuibul ca aveau unul mic de nuiele si le-am pus unul de lemn si vad ca le place ca au mai mult spatiu
Mult succes
salutare la toti sunt nou si am si eu opereche de zebre si spre surprinderea mea astazi am gasit in cuib un ou am o nelamurire nu stiu ce se pune in ciub va rog detali multumesc
Pai trebuie sa le pui in colivie ,,materiale'' pe care ei o sa si le puna in cuib : hartie , rumegus ce vrei tu .Problema este ca daca a depus ou nu trebuie sa le pui niciun material pt ca nu e bine , exista riscul sa acopera oualele . Cel mai bine e sa pui totusi niste rumegus , dar nu mult , un strat subtire astfel incat oul sa nu fie start din greseala de , daa se loveste de fundul cuibului
love .multumesc pentru sfaturi
Buna! Sunt noua pe aici si din pacate primul post e un call pentru ajutor:(
Am o pereche superba de zebrute la care tin foarte mult si recent au facut un puiut. Puiul are in jur de 6 saptamani si nu stiam ce se intampla cu el,de ce nu mai iese din cuib, stiam ca dupa o luna trebuia sa iasa. Azi dimineata l-am gasit pe jos in colivie, dadea din aripi dar nu se putea ridica:(
Nu stiu cum s-a intamplat , dar are un piciorus cu problema, ori e malformat ori s-o fi rupt cand a picat din cuib, mi-e si frica sa il ating. L'am mai bagat in cuib de 2 ori,dar nu vrea acolo, iese mereu si se chinuie sa se ridice.
E perfect sanatos in rest, parintii ii dau sa manance, penele si puful sunt intacte, vreau sa ma duc cu el la vet,dar imi e tare teama ca o sa il eutanasieze.
Voi ati patit asa ceva? E primul meu pui de zebruta, ma gandesc ca poate am gresit cu ceva, mi se rupe sufletul de el si nu imi explic de ce e asa:((
Nu cred ca veterinarul o sa-l eutanasieze ,doar daca e ceva grav . Probabil s-o fi lovit sau poate asa avea piciosurus cu proble de cand s-a nascut
incerc sa gasesc informatii pe net despre cabinete veterinare non-stop, dar din pacate nu gasesc nicaieri tarifele si ca studenta nu imi permit sa dau ff multi bani in momentul asta:((( ma tem sa nu se inrautateasca peste noapte. voi stiti un cabinet bunicel cu preturi rezonabile? chiar daca medicul nu reuseste sa il faca bine pe puiut, macar sa stiu ca a pus suflet, nu vreau pe cineva care sa bage o injectie ca sa ia banii si atat, macar sa stiu pentru ce fac un sacrificiu si nu as ezita:(
sry pentru insistenta, dar sunt cu moralul la pamant si nu am multa experienta cu zebrutele,nu stiu ce sa fac:(
O consultatie la un veterinar nu costa foarte mult si e spre binele puiului
am fost si era sceptic, i-a dezinfectat gheruta buna pt k se prinsese in ceva si i-a dat apa, atat. am incercat sa il hranesc dar nu am reusit si l-am bagat la loc in cuib. spre surprinderea mea l'au hranit parintii, dar puiul se zbatea sa iasa,nu vroia sa stea acolo:(
in timpul noptii a cazut iar din cuib si dimineata l'am gasit mort si plin de sange de la gheruta:(
oricum veterinarul mi-a spus ca are putine sanse sa se adapteze cu un piciorus malformat, dar am tot sperat,am incercat tot ce-am stiut:(
nu ii mai las sa faca pui, nu mai vreau sa trec prin asta iar si nu imi explic de ce s-a intamplat asa, am avut atata grija de ei:((
Imi pare rau pt tine :cry: :cry: . Iti tin pumnii pt urmatoarea tura de oua
Adaugat: 02-03-2011 20:42
Astazi am vazut un ou in cuibul zebrutelor . Nu stiu ce sa fac , mi-e frica ca poate parintii nu o sa-i mai dea mancare la pui care acum are 5 saptamani si nu manaca singur . Cei doi ignora oul adica se mai duc din cand in cand sa vada daca e acolo, e normal? Trebuie sa separ puiul de parinti ca ei sa aiba grija de oua? Va rog ajutati-ma ca nu stiu ce sa fac
Adaugat: 05-03-2011 18:07
Tocmai s-a intamplat o minune . Dupa ce m-am jucat cu puiul , acesta s-a dus direct la cutiuta cu mancare si mananca de zor . Acum m-am linistit dar tot nu inteleg de ce parintii ignora oul adica nu trebuia sa il intoarca ? Sau trebuie intors doar de cand se apuca sa-l cloceasca?
Ei nu se apuca inca de clocit numai dupa ce au 2-3 oua si deaia ignora oul si nici nu il intoc ca nu este necesar. Ma bucur ca micutul se descurca singur si papa :bravo:
am deja 4 oua si astept sa le clociasca
Astazi femela a facut un ou in sfarsit sper ca de data asta sa faca mai multe si sa iasa si puisori ca pana acuma saracuta nu a reusit O sa va atasez si poze cu outul
darius sper sa ai in curand puisori :bravo:
Ma bucur pt tine Estera . Si femela mea a mai depus un ou
Si eu ma bucur pentru tine, succes cu outele si dupaia saapara si puisori.
Si pozele promise cu outul
Super Estera ...Felicitari!!! :bang: :pup: :sanatate:
la mine, cealalta pereche de zebrute a scos un pui, dar, din pacate, a murit zdrobit in cuib :cry:
Andreea imi pare rau pentru micut La mine zebrutele au mai facut un ou dupa 3 zile dupa ce l-au facut pe primul si acum stau si le clocesc. Nu stiu de ce au facut asa outele. au facut un ou, dupa o saptamana altul si dupa 3 zile ultimul. Aveti idee de ce au facut asa rar?
Imi pare rau andreea :cry: :cry: :cry:
Adaugat: 11-03-2011 15:56
o poza cu familia fericita :heart: :heart:
Ce draguti mai sunt :pup:
Forum 4animale → Pasari → Zebre australiene - Taeniopygia guttata