Re: Zebre australiene - Taeniopygia guttata
Da... ok, sunt nerabdatoare pentru ca puisorul meu chiar vreau sa traiasca, sa il ajut eu daca mamica lui nu stie ce sa ii faca... e asa de mic si neajutorat...
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Zebre australiene - Taeniopygia guttata
Da... ok, sunt nerabdatoare pentru ca puisorul meu chiar vreau sa traiasca, sa il ajut eu daca mamica lui nu stie ce sa ii faca... e asa de mic si neajutorat...
nu ma pricep la zebrute asa ca nu te pot ajuta cu vreun sfat , dar sunt f dragute zebrutele tale si sper sa fie bine puisorii lor si sa nu pateasca nimic :pls:
eu nu prea ma pricep dar mamacamy a spus ca sunt zebrute, daca nici ea nu stie ce are atunci eu :hihi: ...bine ca a aflat
oricum sunt superbe :heart:
Eu asta am cumparat de la un Pet shop... Zebre australiene...
Zebrutele mele iara s-au imperecheat si urmeaza sa faca oute :wow: Ce sa fac ca imi e sa u se epuizeze femela de la atata ouat va rog un sfat sa le pun cuibuletul din nou sau ce e mai bine sa fac ?
Dar daca te pricepi asa de bine Silviu la pasari... de ce nu stii sa spui si cum se ingrijesc puii???
Adaugat: 19-06-2010 13:41
A murit bietul meu puisor,,, :cry:
mamacamy imi pare foarte rau pentru puiut sper ca data viitoare sa fie mai bine si sa ai puiuti sanatosi . Cam asa se intampla prima data cand fac oute si eu am patit asta si stiu cum e
estera iti multumesc ptr sfatul cu pozele.cate serii de oua au facut pana acum.daca au facut trei serii de oua scoatele cuibul si lasai fara cuib timp de doua luni
Adaugat: 20-06-2010 00:08
cuiburi pentru zebre australiene ce sant foarte bune in voliere..le folosesc cu succes.sant ieftine,usoare spatioase si usor de confectionat
yokoman asta e a treia oara cand s-au imperecheat si urmeaza sa faca oute chiar daca nu au cuibul in colivie . Deci ce pot sa fac sa se opreasca ca sunt constienta ca le trebuie 2-3 luni de pauza ca sunt epuizati . :sol:
estera daca sunt la a-III-a serie de oua punele un cuib mai spatios.desi zebrele sint niste pasari mai curioase si mai sperioase nu sta tot timpul langa ele,ptr ca ele vor sta mai mult in afara cuibului ,ouale se racesc si vei avea sanse minime de a-ti scoate pui.eu le dau mancare. apa si tot ce trebuie si ii las in pace sa-si vada de clocit.sunt foarte multumit de cum scot oua si apoi pui. scuzama ca te corectez,ele daca au stat impreuna nu inseamna ca s-au imperecheat ele sunt perechi numai ca se pregatesc ptr. a-III-a serie de oua.succes si ai grija de ele.
buna am si eu o rugaminte spuneti-mi va rog am si eu 2 zebre si azi mi-au facut un ou in cutia cu mincare ce trebuie sa fac am cumparat un cuib sa iau oul sisal pun in el? ce trebuie pus in cuib? va rog sfatuitima urgent :elefant:
in cuib trebuie pus rumegus, iau oul CRED ca trebuie mutat cu atentie ca altfel nu-mi dau seama cum ar putea sa-l cloceasca in cutia cu mancare...la faza cu mutatul zic sa mai astepti cateva pareri..dar pana atunci poti sa le pregatesti cuibul
silviu eu dupa 3 serii de oua le dau repaos 2 luni si iar o iau de la capat ptr inca alte 3 serii de oua dupa care vine iar repaosul de 2 luni.
xxy punele cuib i-a oul din hranitoare si punel in cuibar.eu la toate perechile de zebre le-am pus rumegus ca la perusi.succes si ai grija de ele
yokoman deja le-am pus cuibul inainte sa citesc mesajul tau pentru ca cautau cu disperare cuibul si erau foarte agitate pentru ca trebuie sa faca oul in maxim 2-3 zile. De stat langa ele nu stau si nu am treaba cu ele fac ce vor doar loe pun mancare si apa si le curat atata tot deci nu le stresez cu nimik. Eu am zis ca s-au imperecheat pentru ca le-am vazut chiar in momentul ala deci nu cred ca vorbesc tampenii :wow: Sper ca de data asta sa fie bine si sa scoata ceva pentru se epuizeaza daca nu degeaba . Oricum eu le-am dat tot timpul vitamine , mancare de calitate si out fiert deci nu cred ca femela duce lipsa de calciu. Multumesc pentru sfaturi !
va multumesc pt raspunsuri si stiti ce am observat masculul duce paiele in cutia cu mincare dar merg acum si pun oul in cuib sper ca o sa mearga femela la el daca nu ce sa fac? :perus:
scuzama estera ce inseamna la tine se imperecheaza,cand ei se pregatesc de a-III=a serie de oua
am si eu o intrebare...trebuie sa le pun si zebrelor os de sepie?!
andreea sigur ca da .
andreea iti urez succes la oute si sper sa ai puisori :k:
multumesc :hug: am sa cobor sa le iau
buna tuturor dupa cum am zis am pus cuibul dar zebrutele mele intra in el doar sa culeaga paie si le pune in cutia cu mincare unde se afla oul si inca ceva de miercuri de cind au facut un ou nu a mai aparut altul nu mai trebuie sa mai faca?
xxy dar parca ai fost sfatuit/a sa muti oul din cutia cu mancare in cuib...degeaba le-ai pus cuibul daca nu le-ai mutat oul...ele cum sa-l mute :sol:
scuzama estera nu mi-ai raspuns la intrebare dar iti voi spune eu .pentru a face oua doua pasari indiferent de specie ele se calca nu se imperecheaza cum zici tu si apoi face oua.
asta e cutiuta unde au facut oul
pai da au facut oul acolo pentru ca atunci nu aveau cuib si doar nu aveau sa faca oul pe fundul coliviei...
Forum 4animale → Pasari → Zebre australiene - Taeniopygia guttata