Re: Zebre australiene - Taeniopygia guttata
ieri au iesit si primi 2 puisori si mai au de scos
ce mancare sa le dau la zebre ? :aga: :aga: :bravo:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Zebre australiene - Taeniopygia guttata
ieri au iesit si primi 2 puisori si mai au de scos
ce mancare sa le dau la zebre ? :aga: :aga: :bravo:
Of, ce mult as vrea sa faca si zebrutzele mele puishori! I-am luat din februarie si erau destul de marishori! Chiar nu stiu de ce nu fac oua ca au cuib, au calti de lana in el, dar ei tot ii scot!
Asa ziceam si eu, pana cand cei de pe site m-au lamurit: aveam doi baieti. D'aia nu se intrezarea niciun ou. Crede-ma, daca ai pereche, e imposibil sa nu te trezesti cu outze. Uita-te la coiculetze. Baietzeii au cioculetzul spre rosu iar fetitzele spre portocalui. si intr-adevar, cei care canta sunt baietii. eu ziceam ca Zizi al meu e fata si canta de mama focului. So, succes si asteptam sa ne zici ce ai descoperit. :hug: :pup:
uite: astea sunt
Ar fi bune niste poze facute la lumina zilei. Nu pot sa-mi dau seama ce-i zebrutza din dreapta. Cel din stanga e sigur baietzel. Sa-ti traiasca frumusetile! :heart:
Multumesc! o sa fac maine dimineata o poza, sau incerc si acum, sa vad daca pot!
Felicitari Ozybarna pt puiutii :bravo: si ale mele au puiuti mici si eu le dau sa pape galbenus de ou fiert tare cu cartof fiert sau morcov ras, paine inmuiata cu apa, mancare moale in general.
Ralu parerea mea este sa ai rabdare cu ele sau mai poti sa le pui un cuib sa aiba de unde alege, eu asa am facut cu ale mele zebrute. Dupa ce le-am pus al2lea cuib la cateva zile au facut oua.
Multumesc pt. sfat, vlady! Problema e ca ele dau pe la cuib, dar stau doar pe margine, parca inauntru ar fi ceva rau! Estera, uite, sper ca pozele astea sa fie clare, sa ma lamuresti si pe mine! :k: :pls:
Ai pereche, clar. Sa-ti traiasca! Acum trebuie doar sa ai rabdare, cum spunea si Vlady. Ti-am zis, e imposibil sa nu faca outze. Poate nu se simt inca pregatite, dar crede-ma ca atunci cand se vor apuca de treaba o sa-ti oua ca o gainutza. Felicitari inca o data pentru mogaldetze! :pup:
Multumesc mult, elfie! :pup:
am si eu o veste buna, azi au iesit doi pui unul sta cu ciocul in sus si al doilea nu prea misca sa fie oare mort????oricum nu bag mana ei stiu ce au de facut,si a mai ramas un out sa vedem daca iese si din ala ceva.
Multumesc pt. sfat, vlady! Problema e ca ele dau pe la cuib, dar stau doar pe margine, parca inauntru ar fi ceva rau! Estera, uite, sper ca pozele astea sa fie clare, sa ma lamuresti si pe mine! :k: :pls:
poate ca nu au varsta necesara pt a face outze :sol:
Felicitari Barbone pt puiuti :bravo: !!!!!!
raluky4 wrote:Multumesc pt. sfat, vlady! Problema e ca ele dau pe la cuib, dar stau doar pe margine, parca inauntru ar fi ceva rau! Estera, uite, sper ca pozele astea sa fie clare, sa ma lamuresti si pe mine! :k: :pls:
Pai la ce varsta fac ? doi ani? 3 ani? cat?
pentru raluky4
Zebrutele isi ating maturitatea sexuala la 3 luni de la iesirea din ou. Da, foarte precoce, insa data fiind durata lor de viata medie de 5-6 ani, e destul de bine sa poti produce progenituri cat poti de devreme. Insa desi pot face pui la aceasta varsta, nu este recomandat. Cel mai bine este ca pasarile sa fie lasate sa se maturizeze pana la 10-12 luni pana a fi lasate sa se reproduca. Aceasta pentru a evita cat de cat eventuale probleme cum ar fi ingrijirea proasta a puilor sau oualor (care are ca rezultat de cele mai multe ori moartea progeniturilor), sau intepenirea oualor in canalul dintre ovar si cloaca al femelei, lucru deseori fatal.
felicitari barbone :sanatate:
Adaugat: 31-03-2010 21:11
ozybarna wrote:raluky4 wrote:Multumesc pt. sfat, vlady! Problema e ca ele dau pe la cuib, dar stau doar pe margine, parca inauntru ar fi ceva rau! Estera, uite, sper ca pozele astea sa fie clare, sa ma lamuresti si pe mine! :k: :pls:
Pai la ce varsta fac ? doi ani? 3 ani? cat?
dupa 1 an sau 9 luni stiu si eu
Cine stie dupa cat timp deschid pui ochii?
vlady eu am citit ca dupa 5 zile deschid pui ochii!cate zile au ai tai???eu am ramas cu cei 2 puisori iesiti de 3 zile care sunt hraniti si ingrijiti foarte bine de parinti!a mai ramas un ou care nu a fost fertil din pacate dar asta este, fiind si prima serie de pui e bine ca au iesit si cei 2!
Pai duminica a iesit ultimul pui. 2 dintre ei au deja 5 zile. Cine stie?? Or sa deschida si ochisorii la un moment dat. Ma bucur ca ai 2 puisori frumosi. Si ale mele zebrute sunt nishte parinti foarte buni si responsabili, nu raman un minut pui fara nimic in gusa
Adaugat: 01-04-2010 19:54
Le-am facut poze azi celor 5 puisori :heart::heart::heart: si vi arat si voua. Iar in a 2-a poza Coco si Chanel :heart:
@ vlady Ce frumushei sunt! @barbone MULTUMESC! @ozybarna MULTUMESC!
Vlady ai niste puisori minunati sa creasca mari si sa fie sanatosi :pup: si parintii sunt frumosi bineinteles pupici si lor :pup:
Multumesc Estera si Ralu
vlady dar la tine nu mai sta niciunu dintre ei in cuib???la mene stau cu randu cum stateau si la oua!
Vlady , barbone si ozy , sa va traiasca puiuti
ale mele au facut oua pe jos
Ba da, stau, dar nu mai stau asa de mult ca si atunci cand erau mici puii.
ahammm am inteles la mene maine fac 5 zile!ai tai cred ca au mai mult!sati traiasca si sa fie sanatosi!
Forum 4animale → Pasari → Zebre australiene - Taeniopygia guttata