Re: Zebre australiene - Taeniopygia guttata
:bravo: Danuta sa creasca toti micutii si asteptam poze cu ei .... :pup:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Zebre australiene - Taeniopygia guttata
:bravo: Danuta sa creasca toti micutii si asteptam poze cu ei .... :pup:
sunt putin trista :cry: , :cry: azi dimimineata cand m-am uitat in cuib am vazut un puiut mort , saracutu din cate ne-am uitat eu cu sotu ar fi avut bucati prea mari de mei in gat si noi credem ca s-ar fi inecat :ill: . imi pare rau de el , a fost cel mai micut. saracutu ... ceilalti in rest sunt bine , au mai crescut au 4 zile deja a inceput sa le dea si glasul ... chiar azi dimineata am pus morcov fiert cu ou , foarte bine pisate si mananca de zor parintii iar cand se duc la puiuti sa le dea si lor stau toti 3 cu cioculetele ridicate
Danutza imi pare rau pentru puiut sper sa fie sanatosi ceilalti trei si sa creasca mari .
Imi pare rau pt puiut Dana sa speram ca ceilalti vor fi sanatosi si se vor face bine :pup:
De la noi vestile sunt urmatoarele: Zuzu si Happy au scos outzele din cuib. Probabil nu au fost fertile. In schimb avem trei outze de la Zizi si Candy. Poate vor fi cu noroc.
Imi pare rau Elfie pentru oute dar ma bucur ca ai altele si sper ca din acestea sa iasa cel putin un puiut :k:
Sper si eu. Oricum nu aveam prea multe sperante, mai ales ca-i prima serie si mereu se intampla fie sa nu fie feritle, fie sa nu iasa toti puiutii, etc. Ma bucur de experienta, in schimb, si am rabdare. Nu mi-am facut un scop din a-i inmultii, asa ca, atunci cand va veni vremea, voi avea si puiuti.
Dana, nu fi descurajata ca un pui a murit, deobicei pana parintii capata experienta ultimul pui moare, mie pana acuma 2 serii ultimul pui imi murea, dar acuma a trait in ultimele serii, datorita experientei :buzz:
nu sunt descurajata , chiar ma gandeam si eu ca de asta o fi murit saracutu , acum sunt foarte bucuroasa ca ii vad pe ceilalti puisori , au 6 zile deja sunt grasuti si voinici si au glasurle destul de puternice deja, abia astept sa creasca mari ... le dau ou cu morcov fiert foarte bine maruntite si deasupra pun si putin morcov crud dat pe razatoare , ca a mele nu sau obisnuit cu morcovul si poate asa o sa le invat sa manance si morcov .... morov fiert am vazut ca mananca fara probleme , dar cel crud deloc ... :fluture:
Ma bucur pentru pentru evolutia puisorilor :bd:
Fiind in vacanta, am reusit sa ma ocup mai mult de ele, la micul de jun le-am facut zebrutzelor ou fiert, iar acuma la pranz salata de mere cu morcovi au devorat tot :iepure: scinouu de ei :nimfa:
Adaugat: 01-02-2010 12:50
Dana, nu pui niste poze cu little zebrele :cocos: ?
ba da voi pune , chiar acum . :buzz:
Ma bucur tare mult pentur tine, Danutza, si pentru evolutia puishorilor. Imi pare rau pentru cel pe care l-ai pierdut si-ti doresc sa nu ai nicio problema cu puiutzii ramasi. Pupici! :pup:
eu leam scos cuibu ala ca nu intrau in el de nici o culoare si leam pus un cosulet dreptunghiular spatios(o sa fac si poze) si au carat acolo niste sfoara daia si fan ca leam luat de la tara pana am primit ajutoru de cuib,si masculu o tot calca acuma sa vedem ce o iesi
iata pozele cu puisorii mei la 6 zile :heart: :floare:
Adaugat: 01-02-2010 13:29
sper sa ai bafta barbone, crede-ma ca vei fi foarte bucuros cand vei auzi glasuletele puisorilor atunci cand intra unul din parinti sa le dea de mancare. sunt foarte simpatici :heart: :fluture:
poze cu "cuibul" lor si am uitat sa specific ca masculu da din codita in sus si in jos dupa ce a calcato...
Adaugat: 01-02-2010 13:46
sa imi spuneti ce parere aveti ... ele au pus tot ce e in el
am vrut sa va intreb de unde pot lua si eu verdeturi proaspete pentru zebrutele mele, acum iarna? din cate siu eu sun toate de sera, nu are nimic???
Adaugat: 01-02-2010 13:49
ce fel de cuib ai avut la inceput?
Foarte draguti puisorii :lma:
mersi rares , am si eu o intrebare ... mierea este buna pentru zebrute? am miere de la nasul meu care este apicultor si stiu ca este 100% sanatoasa si am mai citit pe internet ca ar fi buna pentru unele pasarele , dar nu stiu daca si pentru zebrute ... ma poate ajuta cineva cu un raspuns? :buzz: :buzz: :buzz:
la fel ca al tau danutza si nu vroiau sa intre deloc din contra incercau sa puna paie deasupra lui dar iti dai seama ca le cadeau imediat mai rau se chinuiau...in asta vad ca pune de zor mai ales el si ea intra si mai aranjeaza...
eu am pus la inceput un cuib , aproape la fel ca al tau dar ceva ceva mai mic , pot spune ca le-am obisnuit asa , apoi cand a venit perioada pentru pui le-am pus cuibul acoperit si ele fiind deja obisnuite cu cuibul acela descoperit au inceput imediat sa amenajele si cel nou. incearca si asa cum am facut eu ... si vezi ce rezultate primesti , sa ne ti si pe noi la curent cu noutatile.
Mierea nu e sanatoasa pentru zebrutze!
Doar in cantitati f.f.f.f.f.f. mici,care se gasesc in batoane
am inteles , pana acum nu am gasit batoane anumit pentru zebrute , doar pentru canari, perusi si pasarelele mai mari , se poate sa le dau din acestea pentru perusi sau canari? :floare: :floare: :floare: :floare:
pentru canari poti incerca
nu sunt prea bune batoanele din comert, mai bn faci tu uite o reteta pentru batoane ,reteta ii apartine lui Dany
ou
50 g faina
1 lingurita de miere (sau poate fi inlocuita cu zahar din fructe)
250 g seminte (cele din meniul obisnuit sunt ok,eventual scoateti floarea soarelui)
Se pot adauga si verdeata/legume/fructe taiate marunt.
Toate aceste ingrediente se amesteca,apoi se da forma (de covrig,sau de baton sau cum vreti voi) si se baga la cuptor la 130 de grade pentru 15-20 de minute.Mare atentie sa nu se arda!Timpul il puteti modifica in functie de cat de bine si uniform incalzeste cuptorul,cum ziceam important este sa nu se arda"
Forum 4animale → Pasari → Zebre australiene - Taeniopygia guttata