Re: Zebre australiene - Taeniopygia guttata
Nush.... au captusi cuibul ? daca nu incearca sa bagi u cu grija materiale acolo dar sa nu se sperie micutele
acum nu stiu cat de buna e solutia propusa de mine pana cand vor termina cu outele
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Zebre australiene - Taeniopygia guttata
Nush.... au captusi cuibul ? daca nu incearca sa bagi u cu grija materiale acolo dar sa nu se sperie micutele
acum nu stiu cat de buna e solutia propusa de mine pana cand vor termina cu outele
Pai nu e buna cam deloc Gaby daca au oua, atuncia vor astuma cu materiale ouale si e esec total
pai scoate ouale si dupa le pune la loc
Nu vor mai primi ouale dupaia le vor sparge!
hmm...... nush eu cand le-am scos nu au avut treaba le-au clocit in continoare acum eu am incercat doar sa ajut daca nu a fost buna solutia asta e
Pai da ai incercat si eu am incercat , nu e vorba ca nu le clocesc dar sunt grasimi pe maineile noastre si se depun pe ou astupand pori de respiratie a cojii puiuil embionul nedezvoltandu-se !
Oricum cred ca a captusit cuibul , e buna si ideea ta daca este folosita o manusa
am uitat sa specifi ca outele le-am scos cu o lingurita de plastic pt ca stiam ca nu este indicat cu mana
Am o intrebare. In situatia data, zebrutza are mult de suferit? Nu ca ar fi placut pentru ea sa-i tot smulga zebroiul penele... Ma gandeam la cat de grava e situatia. Daca e serioasa treaba si pune in pericol chiar sanatatea zebrutzei, mai bine ii desparte, pierde outzele, decat sa piarda zebrutza, si le cumpara alte perechi care se vor intelege si vor face alte oua. Ma gandesc si eu...
Elifie ma bucur ca avem aceas parere
Elifie ma bucur ca avem aceas parere
si eu ce am spus cu o pagina in urma?
@monyxme
cred ca trebuie s-ai desparti pt o vreme
sau am vrut sa mai gasesc o solutie in caz de nu vrea s-ai desparta
Gaby, Rares, voi aveti mult mai multa experienta in crescutul zebrelor. Eu sincera sa fiu, v-as urma sfatul, acum depinde daca Mony vrea sa faca treaba asta. Din pozele postate, am remarcat ca nu prea era captusit cuibul. Ma uit la baietzii mei si nu va incipuiti cum si-au aranjat locul de dormit (ca nu-l mai pot numi cuib acum ). Au golit tot fanarul si si-au pus atze si tot ce au gasit pana si pe tavanul cuibului! Ce vreau sa zic e ca si la-u aranjat destul de bine, ceea ce la Mony nu am vazut. Si eu cred ca ar trebui sa le puna niste materiale, dar nu direct in cuib, ci undeva in colivie ca sa le bage ei in cuib, dar daca ziceti ca s-ar putea sa acopere outzele... Eu un i-as despartii si pace, iar puii... asta e, cu alta ocazie.
Da Gaby te-am omis deoarece Elifie a scris ultima acest sfat normal ca si tu l-ai dat , ai avut aceas parere ca si noi
PAI CUIBUL E FOARTE BINE CAPTUSIT da am avut pui dar uin prima zi in care au iesit din ou au murit cred ca eram prea tinere.luna asta implineste zebruta un an(masculul a implinit deja)
ieri aveau 3 outze dar am vazut ca nu le-au prea clocit...doar putin...azi cred ca o sa mai faca zebra un ou
Pai si-au facut bine cuibul sa nu le fie frig sub coada
Adaugat: 06-12-2009 11:52
PAI CUIBUL E FOARTE BINE CAPTUSIT da am avut pui dar uin prima zi in care au iesit din ou au murit
cred ca eram prea tinere.luna asta implineste zebruta un an(masculul a implinit deja)
ieri aveau 3 outze dar am vazut ca nu le-au prea clocit...doar putin...azi cred ca o sa mai faca zebra un ou
Separa-i Moni, si ia-le alte perechi! in caz contrar vei omor femela!
nu pot sa le cumpar alte perechi...sunt in pana.....am bagat toti banii in colivia mare poate vorbesc cu crescatorul sa imi dea alta femela......
Adaugat: 06-12-2009 11:56
Apropo se inteleg 2 femele si un mascul?
Nu, deloc
Poze cu puisorii mei, ce au mai crescut :pup: :heart: :heart: :heart:
Adaugat: 06-12-2009 12:56
Le-am pus nisip pe jos, este mai igienic :k:
Sunt frumosi foc! Sa-ti traiasca si sa te bucuri din plin de ei! :pup:
Da asa am sa fac si ai tai sunt frumooosi :k:
Rares, imi pare rau pt. pierderea puiutului.
Din pacate, zebrutele mele au abandonat clocitul, intra in cuib doar sa doarma, in restul zilei stau afara, se alearga, se calca si atat. O sa le separ in alta colivie, pt. ca daca le scot cuibul risc cuibul pescarusilor, care isi vad de clocit.
Doua femele si un mascul nu merge, pt. ca vor ajunge sa se bata intre ele pt. el.
Se mai intampla Misha, si imi pare rau ca au abandonat.. asta e se mai intampla, poate din cauza nimfului au parasit cuibul, nu stiu , oricum sa ai succes cu pescarusii daca cu zebrele nu ! :k:
Si zebrele mele au abandonat clocitul..
De ce?
Pai poate ca outele nu au fost bune sau nu au chef de clocit dar mai bine separai
Mony, uite ca zebrutzele te-au ajutat sa iei o decizie grea. Acum e momentul sa le separi, iar apoi sa te gandesti ce ai de facut. Si nu fii trista, ai sa vezi ca or sa vina si puishorii si ai sa fii si mai fericita. :pup:
OK Le-am scos ouale ai i-am separat dar mi se rupe inima ca ii vad ca se striga continuu...
Mony gandestete ca asa este cel mai bine pentru femela decat sa moara ...
Forum 4animale → Pasari → Zebre australiene - Taeniopygia guttata