2,151

Re: Marele Alexander - Psittacula eupatria

@Oti

Multumesc de raspuns! Ba da, mananca singur seminte, din prima zi de cand l-am adus acasa. In prima zi, cel putin, parea ca nu se mai satura de ele. Manca orice (legume, fructe), dar banana o savureaza cel mai tare. Nu are inel, asta ziceam ca si daca ar fi avut as fi fost repetenta la citit:))) Puteau sa-mi zica orice. Nu stiu d c mi-au zis sa-i dau seara cu seringa. Mi-au dat un praf crem, care sa-l amestec cu apa. Cand vede seringa trece peste mine, e disperat/a:)) cat ii place. Acum nu mai am praf, dar incerc sa-i dau cat mai variata mancarea. Are os de sepie si ma gandeam sa-i mai iau cate ceva ce sa contina calciu. Inca vad sub penaj mult puf care cade des. Are jucarioare o gramada, i-am confectionat un mini-pom dintr-o creanga stufoasa de mar pe un suport de pom de Craciun (nu rade big_smile ). Cand ies din camera imi duce dorul si tipa dupa mine.
Oti, stii ce nu inteleg: d c oare ciupeste atat de rau. Pe mama a facut-o praf pe mana. Pe mine ma lasa s-o pup, dar fereasca Dumnezeu sa pun mana. Seara, inainte de culcare e mai blanda, gangureste cate ceva si printre gratii, o mangai cu degetul....ea lasa cateodata capul in jos, apoi il ridica, in timp ce parca isi da ochii peste cap si scoate un sunet asemanator cu cel cand ii dau sa pape din seringa. Ce e asta oare?:)))
In rest, e salbaticuta rau...zboara pe usa, pe dulap, nu are niciun stres. Intr-o zi m-am trezit ca zboara din camera, pprin hol, pana la bucatarie...
Nu stiu ce sa zic, ce varsta are, dar tare as vrea sa stiu daca m-au pacalit si cat de tare:)))
Chestia e ca eu am vrut din start Gri African, dar mama a tinut sa mi-l faca cadou pe Marele Alex de ziua mea....
Coca/Coco e de aproape 2 saptamani la mine, dar parca nu comunicam, ceva nu se leaga:( poate din cauza ca e asa de salbatica....)

Multumesc muuuult de tot! Iti apreciez intentia de a ma ajuta. Apreciez oamenii de caracter.

2,152

Daca nu are inel la piciorus e greu de aflat varsta, daca ar face candva inelul la gat atunci ai sti ca are aproximativ 2-3 ani, iar daca este femela nu ai cum sa stii ce varsta are ( ochi sunt acuma deja schimbati, semn ca nu e pui de 3 luni ).
Praful banuiesc ca vi sa dat ( ca sa se mai puna un punct pe i ), ca sa credeti ca e pui sad .
Daca vine la seringa si mananca din mana inseamna ca aveti sanse bune sa fie blanduta, cu ciupitul arata cand nu mai au chef de joaca si isi incearca granitele ( uni nu accepta deloc ), depinde mult si de caracterul pasari.
Stiu ca doare cand ciupesc  big_smile  , am fost ciupit de o nimpfa acus 9 ani si de un senegal acus 2 ani hmm  , de ara si restul familiei nu am avut chef sa testez  smile .
Succes.
Salutari la toti  wink

Crescatorie papagali. Oti

2,153

@ Oti

Nici nu vreau sa ma gandesc cum e sa te ciupeasca un Ara, cred ca e echivalentul la a te calca cu masina de cusut:))) dar adanc....pana la suflet big_smile
Pai nu stiu ce sa zic de Cocuta mea, inseamna ca am ,,sanse,, sa fie o femela batrana? Urat din partea lor....O sa le fac oricum o vizita....de data asta o sa-mie fie ei ,,clienti,, ca na...roata se intoarce si nu stii cine iti bate la poarta. Si oamenii au suflet si pun suflet, dar nici pasarile nu au nicio vina. Foarte urat!!!

Multumesc  mult de info!

PS: ce sanse sunt sa se suporte un Jako cu Marele Alex?
Totusi ma bate rau gandul si nu renunt la a-mi lua si un Jako. Mai am si un caine si....facem o familie:)

2,154

magdalena.serban wrote:

@ Oti

Nici nu vreau sa ma gandesc cum e sa te ciupeasca un Ara, cred ca e echivalentul la a te calca cu masina de cusut:))) dar adanc....pana la suflet big_smile
Pai nu stiu ce sa zic de Cocuta mea, inseamna ca am ,,sanse,, sa fie o femela batrana? Urat din partea lor....O sa le fac oricum o vizita....de data asta o sa-mie fie ei ,,clienti,, ca na...roata se intoarce si nu stii cine iti bate la poarta. Si oamenii au suflet si pun suflet, dar nici pasarile nu au nicio vina. Foarte urat!!!

Multumesc  mult de info!

PS: ce sanse sunt sa se suporte un Jako cu Marele Alex?
Totusi ma bate rau gandul si nu renunt la a-mi lua si un Jako. Mai am si un caine si....facem o familie:)

Foarte adevarat ca roata se mai si intoarce.
Din pacate exista si la oameni ca la papagali specii si subspecii  sad ,
Oricum important este sa fie pasarica sanatoasa si sa va intelegeti.
Sansele sunt bune sa se accepte un jako cu un marele alex, dar pasari de aceas specie se inteleg cu mult mai bine.
Numai bine.

2,155

:hug: Buna seara dragilor,imi cer scuze de absenta dar sarbatorile si musafirii mi-au ocupat tot timpul,
lori_flori multumim,magdalena.serban sa-ti traiasca Coca, e o frumusete! Suana te imbratisez si pe voi toti.
Perechea mea de alexei inca se mai ciondanesc dar am ajuns in faza in care mananca impreuna fara ciupituri :bravo:
Vreau sa va intreb daca ati lasat alexeii singuri acasa pentru cat timp? Planuim sa mergem in tara si imi cam fac griji sad

:heart: Copiii mei:  Alexa si Paco Marele Alex, :nimfa: 2 Nimfe Pusi si Kiki , :iepure:  2 iepurasi Maxi si Mitzi, o veverita siberiana cu dungi Del, :caine: Tori mini yorkshire terrier :floare: 2 :hamster: :hamster: hamsterici Lilo si Stitch

2,156

buna tuturor ,imi cer scuze ca nu am mai intrat de multisor dar am fost si plecati si fetita cu scoala in clasa 1 a na treburi multe dar nu v-am uitat, acum tin sa ne facem prezentarea lui coco noul membru al familiei un pui de 3 luni acum nu stiu ce este dar e frumusel ,are inel la picior scrie nr.12.  02 .11 ,si pot sa zic ca nu e asa speriat deocamdata deoarece il am de o zi doar ,cu celalalt alex mare numa sau privit si mai striga unul la altul deoarece i-am pus separat in colivii nu stiu cum ar fi reactionat cel mai mare daca i puneam impreuna, asta micu coco saracul abia se stie catara pe barele de la colivie ,am vrut sa i dau sa minince mar si saracu nici nu a stiut ce este  pun citeva poze sa va dati cu parerea a si inca ceva are pe git pene negre ca un guleras dar a zis ca toti puii au asa este adevarat voi ce ziceti?in primele poze e coco puiul si in celelalte riko cel de 1 an

Adaugat: 28-04-2011 13:47

va rog frumos sa imi spuneti si mie daca un pui de 3 luni alexander mare poate avea guleras negru mia asa mi s-a zis ca toti puii il au si de ce nu vrea sa minince singur ,nici macar nu s-a atins de seminte sau fructe cit poate rezista fara sa minince?,sau nu stie minca singur la 3 luni? azi lam tinut de cap fortat si i-am dat mar razuit ,ou fiert si apa amestecata cu ceva praf care mi la dat respectivul crescator, cum sa il fac sa minince sau ce sa i dau va rog frumos sa imi spuneti cum sa procedez cu el sad

http://asia.sunphoto.ro

2,157

ciudat,al nostru are tot 3 luni insa mananca singur foarte bine....un raspuns mai exact iti pot da probabil cei cu mai multa experienta.

2,158

Hello la toti!

Ne-am smecherit, mai nou:) stam pe colivie si venim spre mami, serile. O lasam sa ne pupe aripioara, gatul...dar nu prea agreem totusi mana, inca toarcem ca un pisic:)).

Dragii mei, cand ma lasa sa o pupacesc, oare de ce, cateodata, misca aripioarele, ca si cand ar avea frisoane? Sa-i fie inca teama?

@iunia_iunia, multumim de complimente!
Va pupam!

2,159 (edited by suana 03-05-2011 12:06)

@magdalena suntem din acelas oras,dupa cum am aflat ,sotul meu a depus un anunt la voi.
Tremuratul pasarilor nu este ceva de speriat daca nu este constanta si nu se alatura altor simptome alarmante.Ori e in perioada de calduri cand ,daca ar avea si partener,ar  incearca si sa regurgiteze mancarea.Si Alexi cand se alinta face in diferite feluri.Se face ca o barcutza si pacane.
M-ar interesa tare mult de unde ai alexeiul,de la care crescator.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

2,160

@Suana
DAaaaaaa:) azi am aflat ca avem cunostinte comune, adica pe tine:)))
Ieri cand m-a sunat eram acasa si Coco/Coca scotea niste sunete...m-a intrebat daca e baiat si daca nu vreau sa-l imperechez. I-am spus ca nu stiu nici cat timp are si nici daca e baiat sau fata:)) Mi-a zis ca dupa ce sunete scoate, crede ca e baietel.
Acum suntem inca in faza de cunoastere...ma lasa sa o/il pup pe cioculet, dar numai cand are chef. Cand nu, imediat se arunca sa ma apuce cu ciocul. Am vrut sa te intreb si am uitat: astazi a inceput sa-si comprime si dilate pupila pana i-au ajuns ochisorii albi (s-a pierdut negrul) si mai face niste plecaciuni cu capul. Ce inseamna?:)
E luat/a din piata, de la etaj. Mi s-au parut niste oameni ok (tip si tipa), insa se pare ca m-am inselat, din moment ce m-au mintit cu varsta papagalutului si m-au mai pus sa-i si dau cu seringa, cand el manca lejer orice si zbura usor:) Nu am avut timp sa trec pe acolo, dar o voi face:)

I-as face un test ADN sa stiu si eu ce e (pt imperechere) dar nu am habar unde si cat costa. Tb sa-i dau un search:)
Daca sunteti din Deva, e mai usor sa ne cunoastem:)

2,161 (edited by suana 03-05-2011 19:34)

Off,Magdalena.Nu pot sa cred ca l-ai luat de la cei de la etaj si n-au fost cinstiti cu tine ,pentru ca ii cunosc foarte bine si nu pricep de ce ar fi mintit pe cineva in legatura cu varsta papagalului.Suntem cunostinte foarte vechi si ciudat nu de mult am fost la ei,eu ii vizitez regulat si nu aveau mare alex,doar un ara minunat.
Nu te speria cu dilatarea ochilor,e ceva foarte normal la alexei.Faptul ca face tot felul de miscari,apleaca capul,isi desface coada etc sunt comportamente normale pentru ei.Alexi cand vorbeste isi ridica un piciorus si si-l duce langa ochi.Au tot felul de manifestari dragalase.

Adaugat: 03-05-2011 20:27

Punem si o poza,, proaspata''.... :heart:
http://img101.imageshack.us/img101/4275/dscn0005c.jpg

Uploaded with ImageShack.us
Sunetul scos de alexei e inconfundabil,iar cine are il recunoaste urgent.Noi avem urechea deja formata la astfel de tipete..... :hihi:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

2,162

@Suana
Da, mai ales domnul parea foarte, foarte de treaba, deasta l-am si luat de la ei. Initial am vrut sa iau doar colivia care am gasit-o la un pret bun, dar vazandu-i asa sociabili, m-am hotarat pe loc. Eu mai trecusem pe la ei prin noiembrie anul trecut si am vb de un marele alex, dar am avut un deces groaznic in familie si nu mi-a mai trebuit de nici unele.
Nici mie nu mi-a venit sa cred ca ar putea sa nu fie cinstiti, numai ca vezi tu, toti cel care il vad in poze imi spun ca e cu mult mai mare de 2 luni jumate cum mi s-a spus doamna ca are. Deasta vroiam si un ADN, plus ca as vrea sa-l/o imperechez si tb sa stiu cum stam:))
Oricum, e o pasare  frumoasaaaaaa foc si deja e in sufletul meu. Are o personalitate de ma uimeste in fiecare zi:)) si s-a atasat foarte tare de mine. Plange cand ies din camera:(
A ta sta pe umar sau vine pe deget? A mea vine la mine la umar, cand ma asez langa colivie si e pe ea, dar ma ciocaneste rau ca trage de haina si isi infige ciocul destul de adanc. Se urca pe mine si foreaza:)))Mi-e o frica de mor:)) si doare fantastic:)

Ce dulce e si Alexuta ta! Sa-ti traiasca!

2,163 (edited by suana 03-05-2011 20:51)

Multumesc,Alexi e intr-adevar o comoara.Eu tot asa m-am indragostit de ea,tot la ei am vazut-o si vorbea asa frumos si dadea pupic.Stiu ca doare ingrozitor cand pisca pentru am simtit-o o singura data ,chiar la inceput.S-a intamplat sa mananc si sa nu-i dau destul de repede si ei si m-a apucat ,am crezut ca lesin pe loc.Insa asta a fost unica tentativa eu o pupacesc pe cioc,papa de la mine din gura,ma lasa s-o pup pe pene insa nu-i place sa pun mana pe ea.Sotul meu e singurul care face asta,o invarte si o aseaza cum vrea.E foarte atasata de noi si plange ca un copil cand se supara sau iesim din camera.In rest e destul de cuminte,in afara de a roade dar la capitolul asta i-am oferit jucarii si capace. Vine cu noi daca ar fi dupa ea,peste tot,e foarte curioasa.
In legatura cu testul ADN,nu stiu unde s-ar putea face.....La un moment dat ar trebui sa apara semne de guleras daca ar fi baietel dar asta se intampla cam pe la 1 an si ceva.Cert este ca nu are doar 3 luni,si asta n-am spus-o doar eu ci si doi dintre cei care cresc si se ocupa de mult timp de pasari.

2,164

smile) DAaaaaaaaaaaaaaa, e innebunita sa manance ce mananc si eu. O pacalesc mereu, dar nu rezista la cola. Si-a bagat 1 data ciocul in cana mea si a tinut-o strans cu gherutele, apoi o tragea cu ciocul, atat de tare i-a placut. E criminala:). De cate ori ma vede cu ceva in mana (cana, mancare, orice), nu se lasa pana nu vede cum e:) E curioasa, dar mie inca mi-e frica de ea. As lua-o cu mine peste tot prin casa, dar de o pun pe umar, adio bucle blonde si tb sa-mi pregatesc armura:))Numai seara, cand e somn e mai linsitita si ma lasa sa o pupacesc pe pene si cioc, in rest, de mana nu poate fi vorba.

Ma gandesc sa o scot pe balcon in colivie (e inchis) si e mareeeee. Oare e ok pt ea? sa mai vada putin si lumea de afara:)

2,165 (edited by xxy 04-05-2011 18:29)

buna ,astept si eu un raspuns de la cei mai experimentati ce sa i dau sa pape la un pui de 3 luni deoarece nu stie sa mininince singur,pina acum i-am dat mar si banana razuita cu lingurita si scoate un sunet tare ciudat cind i dau sa minince de cite ori sa i dau sa minince pe zi? am incercat sa i pun in cioc si seminte dar nu le vrea le arunca pe jos cind ma vede incepe si plinge ca sa i dau sa pape cum sa fac cu el? va rog frumos spuneti-mi cum sa fac ce sa i mai dau sad  :sol: , si scutura capul in sus si in jos sa alunece mincarea e tare figura saracutul

2,166

xxy wrote:

buna ,astept si eu un raspuns de la cei mai experimentati ce sa i dau sa pape la un pui de 3 luni deoarece nu stie sa mininince singur,pina acum i-am dat mar si banana razuita cu lingurita si scoate un sunet tare ciudat cind i dau sa minince de cite ori sa i dau sa minince pe zi? am incercat sa i pun in cioc si seminte dar nu le vrea le arunca pe jos cind ma vede incepe si plinge ca sa i dau sa pape cum sa fac cu el? va rog frumos spuneti-mi cum sa fac ce sa i mai dau sad  :sol: , si scutura capul in sus si in jos sa alunece mincarea e tare figura saracutul

Din nefericire, multi "crescatori" in tara noastra... Traficanti fara suflet, pe care nu-i intereseaza de pui sau de cei care cumpara. Daca ati fi un pic mai atenti atunci cand cumparati un pui si v-ati informa inainte... ati avea numai de castigat!

Dar sa revenim.
@ xxy
exista la pet-shop MEI care nu este curatat de pe spic.  Acela este bun, poti sa-i dai.  De la magazinele naturiste cumpara seminte de floarea soarelui curatate (sau daca ai timp, curata-le). Banana cu biscuiti (piure) ca la bebelusi si amestecat cu semintele curatate si pisate marunt. Ofera-i si castron cu seminte la dispozitie. Si nu uita de APA.  Daca nu bea singur, da-i cu lingurita sau siringa.
Da-i de mancare de 2-3 ori, nu stiu ce cantitate mananca... (cam 1-2 lingurite cu piure).
pentru mai multe sfaturi, poti sa ma suni.
succes!

2,167

Cerei crescatorului mancarea speciala cu care a fost crescut puiul si hranestel cu aia.
Daca ai primit mancarea speciala este suficient sa ii dai o data la zi ca sa se invete sa manance singur fructe, legume, seminte ( daca ii dai continu ca sa fie satul atunci va fi greu de intarcat ).
Dar dece lai luat pana nu era independent ? ( e riscant ), te joci cu sanatatea lui.
Succes

2,168

MAR sa nu dai mult pentru ca este diuretic si puiul se va deshidrata.

Cand ai cumparat puiul, "crescatorul nu ti-a dat ce mananca puiul?
Cand pleaca de la mine un pui, acesta primeste cadou mancarea (semintele) cu care este obisnuit pentru cel putin 1 luna, os de sepie, mei... Tot ce-i trebuie! Si nici un pui nu pleaca pana nu mananca singur cel putin de 1 saptamana.

2,169

Dragii mei,

In seara asta de cate ori ma apropii de Coco/Coca, i se dilata si contracta pupilele in continuu. Am mai patit in ultimele zile, dar nu chiar ca azi.
Am citit ceva pe net despre comportamentul lor in perioada reproducerii. (masculii ar face asa)
Dumnezeule, dar la ce varsta isi incep ,,activitatea?,,
Sa fie vorba de asta?
+ ii tremura aripioara....

Va rog, raspuns!

Va pup pe toti!

2,170

va multumesc din suflet pt. sfaturi alexandra si ramona12 miine am sa i fac asa cum ai zis pire de banana si biscuite ,cind l-am luat acum 1 sapt. mi s-a zis ca mininca singur avea acolo in farfurie mei la acel domn dar la mine 2 zile nu s-a atins de nimic sa bage in gura si atunci am zis sa i dau eu deoarece imi era frica sa nu moara Doamne fereste, si deatunci doar asa mincam cu lingura ,cel de la cine l-am cumparat mi-a dat acel praf care il amestec cu apa il mininca papagalul dar nu eram eu sigura de ce pot eu sa i mai dau sa minince deoarece altii care au pui de 3 luni au zis ca ai lor mininca singuri si ma ingrijora faptul ca al meu sta nemincat ,are tot timpul seminte in farfuriuta si in cealalta are mei si i pun fructe intre gratii dar nu se atinge de ele sper sa se obisnuiasca si sa minince alexandra-dia daca nu te deranjez as dorii sa imi lasi nr de tel trim.un mp sa te pot suna daca nu deranjez si va multumesc va zic miine ce am mai facut smile

2,171

Nu ma deranjezi. Am trimis mp.

2,172

ramona12 wrote:

Buna smile
magdalena.serban
Din pacate nu pot sa spun sigur daca este mascul sau femela ( tind spre mascul ).
Referitor la varsta: 3 luni imi cade greu sa cred dar ma mira ca mai trebuie hranit cu mana.
Nu mananca seminte si fructe singur ?
Salutari

baietii au parte superioara a capului turtita aproape drept. fetele au rotund. se poate vedea clar cand pasarea sta linistita si nu are penajul infoiat. se vede dupa 3 luni cand se configureaza craniul.
eu asa stiu asa am verificat cand am cumparat pasarea de pui, nu am ezitat, pe forum multi spuneau ca e fata deoarece in foto aparea viu colorat dar acum deja 1,5 ani si apare si gulerul roz in partea de sus iar in partea de jos gulerul negru.

koko cu k

2,173

comiashi wrote:
ramona12 wrote:

Buna smile
magdalena.serban
Din pacate nu pot sa spun sigur daca este mascul sau femela ( tind spre mascul ).
Referitor la varsta: 3 luni imi cade greu sa cred dar ma mira ca mai trebuie hranit cu mana.
Nu mananca seminte si fructe singur ?
Salutari

baietii au parte superioara a capului turtita aproape drept. fetele au rotund. se poate vedea clar cand pasarea sta linistita si nu are penajul infoiat. se vede dupa 3 luni cand se configureaza craniul.
eu asa stiu asa am verificat cand am cumparat pasarea de pui, nu am ezitat, pe forum multi spuneau ca e fata deoarece in foto aparea viu colorat dar acum deja 1,5 ani si apare si gulerul roz in partea de sus iar in partea de jos gulerul negru.

Sunt pui la marele alex la care se poate ghici daca e mascul sau femela, semnele care leai descris sunt valabile si la ara, jako ..........., daca sar vedea clar atunci crescatori cu experienta nu ar mai face testele ADN la pasari.
Eu am tinut o pereche de ara cu test ADN, 2 ani de zile si ma miram dece nu se inteleg deloc, se vedea o diferenta enorma de statura intre ei, am trimis eu pene la analiza si intre timp " masculul " mia depus de 2 ori oua cu un alt mascul ( erau 2 femele ) smile .
Aceas poveste cu perechea de aratinga Jandaya, iam luat ca pereche cu test ADN, am trimis eu panute la analiza si sunt 2 masculi.
Un prieten a cumparat o pereche reproductiva de ara Macao direct de pe PUI, a fost tare mirat cand dupa 2 ani nu iau facut nimic, ia testat si teapa lui a fost ca erau doi masculi.
Sunt intradevar specii la care se vede fara nici  o problema daca puiutul e M sau femela, la marele alex se poate ghici cand e pui, cand ajunge la maturitate se poate sigur.
Eu personal nu mai dau garantie ca e mascul sau femela daca nu am testat pasarea, pot sa incerc sa ghicesc, daca iese bine daca nu sad .
Salutari

2,174

@Oti

Te invidiez cate stii despre sufletele astea:) Eu sunt la inceput de drum...
Am vazut doar ca e putin schimbat comportamentul pasarii fata de mine, deasta am intrebat cam pe la ce varsta au tendite sa se reproduca. Efectiv ochiul devine alb de cat isi dilata si contracta pupilele, sta pe colivie și face plecaciuni cu capul inaintea mea si scoate un sunet de genul aaaaaaaa, in timp ce ochisorii devin albi:), ori de cate ori ma apropii Iar cateodata face niste miscari din gat interesante:) Deasta intrebam, sa fie acea perioada sau e ceva normal pe care nu am descoperit numai acum.

Multumesc mult de ajutor!

2,175

magdalena.serban wrote:

@Oti

Te invidiez cate stii despre sufletele astea:) Eu sunt la inceput de drum...
Am vazut doar ca e putin schimbat comportamentul pasarii fata de mine, deasta am intrebat cam pe la ce varsta au tendite sa se reproduca. Efectiv ochiul devine alb de cat isi dilata si contracta pupilele, sta pe colivie și face plecaciuni cu capul inaintea mea si scoate un sunet de genul aaaaaaaa, in timp ce ochisorii devin albi:), ori de cate ori ma apropii Iar cateodata face niste miscari din gat interesante:) Deasta intrebam, sa fie acea perioada sau e ceva normal pe care nu am descoperit numai acum.

Multumesc mult de ajutor!

Multumesc smile si eu mai am multe de invatat desi invat intensiv de 8 ani.
Marele alex ajunge la maturitate la cca. 3 ani ( difera de la o pasare la alta ), eu am avut anul trecut cateva femele care au depus cu doi ani.
Miscarile din cap banuiesc ca este regurgitarea, doreste sa te hraneasca, asta este normal la papagali ei isi hranesc perechea ( in perioada de reproducere mai mult ), pune daca poti un filmulet poate asa imi dau seama ce doreste sa semnalizeze.
Salutari.