Re: Marele Alexander - Psittacula eupatria
@Oti
Multumesc de raspuns! Ba da, mananca singur seminte, din prima zi de cand l-am adus acasa. In prima zi, cel putin, parea ca nu se mai satura de ele. Manca orice (legume, fructe), dar banana o savureaza cel mai tare. Nu are inel, asta ziceam ca si daca ar fi avut as fi fost repetenta la citit:))) Puteau sa-mi zica orice. Nu stiu d c mi-au zis sa-i dau seara cu seringa. Mi-au dat un praf crem, care sa-l amestec cu apa. Cand vede seringa trece peste mine, e disperat/a:)) cat ii place. Acum nu mai am praf, dar incerc sa-i dau cat mai variata mancarea. Are os de sepie si ma gandeam sa-i mai iau cate ceva ce sa contina calciu. Inca vad sub penaj mult puf care cade des. Are jucarioare o gramada, i-am confectionat un mini-pom dintr-o creanga stufoasa de mar pe un suport de pom de Craciun (nu rade ). Cand ies din camera imi duce dorul si tipa dupa mine.
Oti, stii ce nu inteleg: d c oare ciupeste atat de rau. Pe mama a facut-o praf pe mana. Pe mine ma lasa s-o pup, dar fereasca Dumnezeu sa pun mana. Seara, inainte de culcare e mai blanda, gangureste cate ceva si printre gratii, o mangai cu degetul....ea lasa cateodata capul in jos, apoi il ridica, in timp ce parca isi da ochii peste cap si scoate un sunet asemanator cu cel cand ii dau sa pape din seringa. Ce e asta oare?:)))
In rest, e salbaticuta rau...zboara pe usa, pe dulap, nu are niciun stres. Intr-o zi m-am trezit ca zboara din camera, pprin hol, pana la bucatarie...
Nu stiu ce sa zic, ce varsta are, dar tare as vrea sa stiu daca m-au pacalit si cat de tare:)))
Chestia e ca eu am vrut din start Gri African, dar mama a tinut sa mi-l faca cadou pe Marele Alex de ziua mea....
Coca/Coco e de aproape 2 saptamani la mine, dar parca nu comunicam, ceva nu se leaga:( poate din cauza ca e asa de salbatica....)
Multumesc muuuult de tot! Iti apreciez intentia de a ma ajuta. Apreciez oamenii de caracter.