1,576

Re: Marele Alexander - Psittacula eupatria

aveti niste alexei superbi, in curand o sa-si ia si prietenul meu unul  :hihi:  pana acum era cu pisicile si cainii dar s-a reorientat spre alexei si jako  :heart:    smile
sa va traiasca si sa fie sanatosi  :hug:

1,577

Aveti niste alexei minunati! :pup: :hug: Lora ma bucur pentru tine ca poti zbura  :heart:  :floare:

Un papagal Rosella :heart: -Teodora Alina- :heart:

1,578

patty, cand isi ia marele alexander, sa il rogi sa puna poze ,  sau sa pui tu, daca vrei, normal! big_smile

I love the animals!I hope everybody will love the animals.  Animalute:Foxa(alint.Foxilina)-un cut metis;Misu(alint.Misulica)-un domn pisoi;doua zebre australiene(Riky&Candy)_Ingeras-Blaky(alint.Blaks)

1,579

sigur o sa puna el ca si dansul are cont pe latifa, dar intra mai rar ca e ocupat cu serviciul :hihi:

1,580

Atunci asteptam cat de curand poze cu noua achizitie big_smile

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

1,581

Nu am vazut-o pe Alexi devastand casa, oare de ce? Am sarit peste ea. Ce comica e. Si mie i-mi vine sa rad cand o vad pe Ramona cum strange bucatelele de pe jos   smile . Are mami rabdare nu-i bai.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

1,582

Ce frumosi sunt micutii vostri ... sa va traiasca ....  :pup:

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

1,583

foarte frumosi micuti :floare:

Perusica mea:Dasca :perus:

1,584

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WD116wFXWiA[/youtube]
cum mai rade si se vaita in bolul cu mancare!!!!!!!!!!!!!!

Adaugat: 08-07-2010 22:42

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wWnWwLGcxbk[/youtube]
si alte rasete si vaicareli,,,,,,,,,,parca e un om mare.............. :wis:

Adaugat: 08-07-2010 22:49

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wTJUYRbISL4[/youtube]
iar aici, daca tot suntem un barbatzel cu guleras,,,,,,,,repetam  si invatam imperecherea.; si cum sa exersam decat pe mana fetei??????? :k:  :wis:

Adaugat: 08-07-2010 22:56

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bBj9oddM-4U[/youtube]
si sa ne amintim cum era coco la numai 2 luni, cu glasul lui de puiutz duuuuulce smile

1,585

Cam liniste pe aici.....  hmm  Doar aici,cred,ca noi tot tipam dimineata si trezim tot cartierul. Salutari de la inaltime.....   :heart:

http://img204.imageshack.us/img204/6493/dscn0001i.jpg

@alexaj,nu ne saturam niciodata de vorbaria asta interesanta a puiutzilor nostri.Pupam toate cioculetzele mari.   :heart:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

1,586

cu parere de rau va anunt ca o vand pe Lora...ultima isprava a pus capac...si m-a suparat rau...slabe sanse sa ma mai razgandesc...probabil imi voi lua un pui de Marele Alex daca voi mai gasi anul asta...daca nu astept pana la anul...
si acum sa va spun si ce a facut...ieri seara am plecat la munca si am lasat-o pe Lora in colivie...perusul era liber prin camera...dar prostutul a intrat la Lora si de aici va dati seama ce a urmat...nu va mai zic cum arata cand am venit eu sad sad sad nici nu l-am mai putut recunoaste...asta cand l-am vazut in colivie dupa 1 ora de cautat prin camera...daca imi distrugea doar tastaturi si ce a mai distrus ea nu era problema...dar ultima isprava m-a suparat la maxim... sunt foarte suparat pe Lora sad sad sad

LORA & LORD

1,587 (edited by suana 14-07-2010 17:23)

ionutz nu da vina pe Lora.Perusul nu trebuia lasat liber cand pleci si exista riscul sa intre la ea.Lora si-a aparat casutza si cred ca micutzul n-a avut nici o sansa in fata ciocului ei.Dar mai gandeste-te si nu lua o decizie pripita  din cauza situatiei in care a fost pusa Lora,situatie nu de ea creata......Stim ca sunt rai daca sunt provocati,de aceea de noi depinde sa evitam asemenea situatii.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

1,588 (edited by swanheart 15-07-2010 08:23)

Pacat...
Am patit ceva asemanator in urma cu cateva luni. Perusii aveau camera lor in care erau mereu liberi, iar sotul cand a iesit de la ei nu si-a dat seama ca pisicuta Iris s-a strecurat pe langa el...   sad  Din fericire (daca pot spune asta), din 6 perusi a omorat doar unul... Am avut picaturi de sange peste tot, pe parchet, pe pereti, pe colivie. L-a vanat pana l-a omorat. Eram la birou cand m-a anuntat sotul, si am inceput sa plang (spre deliciul colegilor, care au inceput sa rada). Oricat de furioasa am fost pe Iris, l-am invinovatit pe sotul meu. Ea a fost arma crimei, dar autorul a fost el. Trebuia sa fie atent! E inadmisibil sa faci astfel de greseli! (care din pacate la noi s-au repetat, pisicile reusind sa deschida usa la camera perusilor cand eram eu la bucatarie si au intrat la ei toate 3 pisicile, insa ca norocul perusii erau toti la ei in colivie, si nu le-au putut face nimic. Cred ca innebuneam daca se intampla a doua oara.) Dar n-as putea renunta la ele pentru nimic in lume.

Ionut, si la tine situatia e la fel. Nu Lora e de vina! Din proprie experienta iti spun ceva... Stii ca eu l-am cumparat pe Coco de la cineva care a pus anunturi aici, pe forum. Mi-a placut, mi l-am dorit, l-am luat. Dar, cand incepea sa tipe dimineata la 6 si ceva, cand i-a distrus telefonul sotului, mi-a venit sa il omor. La inceput nu eram atasata de el, nu il simteam al meu, asa cum le simteam pe pisici de exemplu... Acum lucrurile s-au mai imbunatatit, ne-am atasat de el, dar inca nu deplin. Parerea mea e ca cel care o va lua pe Lora acum nu va ezita sa o dea mai departe, la cea mai mica boacana. Daca nu m-as fi simtit vinovata, l-as fi dat pe Coco, pana acum... La fiecare tipat al lui imi sta inima, stiind ca deranjeaza vecinii, care mi-au si spus lucrul asta. De cate ori il las liber distruge ceva, sa nu mai spun ce mizerie face prin casa...
Mi-am dat seama ca apartamentul meu nu e un camin indicat pentru un astfel de papagal, dar trebuia sa stiu asta inainte sa il iau (acum de exemplu nu stiu ce voi face cu el 2 saptamani cat voi pleca in cocnediu).  Lucrul care ma impiedica sa il dau nu e faptul ca n-as putea trai fara el, ci ca nu stiu pe mainile cui ar ajunge, iar in momentul in care l-am luat mi-am asumat o responsabilitate fata de el, la fel cum ti-ai asumat si tu, fata de Lora. Ai putea sta linistit fara ea, intrebandu-te daca o duce mai bine sau mai rau ca la tine?

Copilasii mei dragi: 3 pisicute, 6 perusi, 1 Marele Alexander, 1 Rosella, 1 hamster        --Claudia--

1,589 (edited by suana 15-07-2010 09:38)

Da,un mare alex,nu e un papagal deloc comod.Dar noi ni l-am dorit stiind ca e destul de rau,incapatanat,distrugator.Ca sunt blanzi si vorbesc e urmare a faptului ca de mici ,unii din ei, sunt crescuti de mana omului si asta au invatat.Si Alexi tipa,chiar daca nu la 6 dimineata dar la prima miscare a sotului,care se trezeste primul urla de-a dreptul si gata somnul.Dar ca ne lasa sa dormim pana cand unul din noi se trezeste ,o apreciez.Noi ni i-am dorit si acum ne asumam responsabilitatea.Inca n-am avut reclamatii de la vecini dar stiu clar ca se aude,noi o auzim de afara din parcare.Insa,nu as da-o,mai ales ca suntem plecati peste zi si cand revenim n-as putea sa ma uit la locul gol,plus ca,vorba Claudiei,nu as sti pe ce maini ajunge iar la primul tipat sau boroboata va fi pasat altuia.De ros n-am lasat-o decat hartii si chestii mici de palstic si lemn.Mobila mi-am blindat-o iar cand e ea afara,cei mici,motatii si perusii stau cuminti in banca lor.Si invers.Nu e de lasat nesupravegetat si de noi depinde sa nu se intample lucruri tragice.Numai cand te uiti la ciocul lor iti dai seama de ce sunt in stare.

1,590

Abia cand am recitit mesajul lui Ionut am sesizat ce a scris: o da pe Lora, dar isi ia un pui. Ionut, si daca peste 2 ani puiul va face o boacana? Il vei da, cum vrei sa faci acum cu Lora? Am senzatia ca neaparat boacana Lorei te determina sa o dai, insa sper sa ma insel... Oricum, e decizia ta!

Eu as renunta la Coco doar daca as stii ca eu nu ii mai pot oferi conditii decente, nu mai e fericit, si daca sunt 100% convinsa ca o duce mai bine la nou stapan, nicidecum pentru ca as vrea sa il inlocuiesc. Si nu cred ca as lua nici bani pe el (pe Rosella nu am luat, desi era in jur de 400 lei, fiind rubin).

Ramona, esti prima persoana careia i l-as da pe Coco (daca ar fi sa il dau), fara sa am remuscari!  big_smile Iar daca am locui mai aproape, ti l-as "imprumuta" pentru 2 saptamani , cand plecam in cocnediu - daca ti-ai da si tu acordul, bine-nteles. Tot m-am gandit azi-noapte, si nu stiu cum sa fac cu el. Trebuie sa il cunosti bine, pentru a reusi sa il bagi in colivie, dupa ce l-ai eliberat. La inceput trebuia sa il momesc cu ceva, insa acum e floare la ureche: il iau pe mana, si inainte sa apuce sa se catere pe umar, ii pun cealalta palma paravan in fata (ca altfel zboara), si il introduc repede in colivie. Insa in afara de mine si Marius, nu se descurca nimeni cu el, si nici nu vad pe altcineva catarandu-se sa il ia de pe mobila sau de pe unde mai zboara el... Si parca nici nu as avea incredere sa il las pe mana cuiva care nu a mai avut tangente cu un astfel de papagal. E aiurea...

Copilasii mei dragi: 3 pisicute, 6 perusi, 1 Marele Alexander, 1 Rosella, 1 hamster        --Claudia--

1,591 (edited by suana 15-07-2010 10:10)

Claudia,multumesc pentru incredere.Nu ar fi o problema,l-as  putea tine cu cea mai mare placere aici sau  la tara,in casa si pe veranda,pentru ca noi suntem zilnic si  acolo.Dar cu transportul e mai greu.Nu stiu in ce l-am putea transporta pana aici pe Coco.Oare la Nelutu nu-l poti lasa,e mai aproproape de voi?Oricum e vorba de putin timp,insa eu una nu m-as risca sa-i dau drumul pentru ca e loc strain si nu e obisnuit.Dar nu asta e prblema,cateva zile nu pateste nimic daca nu zboara.Companie ar avea si aici si la tara.Ar incepe sa strige ca paunii.....   :hihi:

1,592

Ionut cred ca exagerezi un pic... daca tot vrei un marele Alex de ce sa o dai pe Lora, asa cum sa mai spus vina nu este a ei ca a intrat bietul perus la ea ci a celui care ia lasat liberi negandindu-se la posibilitatea de a se duce la ea .... Eu zic sa mai analizezi un pic situatia...  wink

Cred ca noi suntem singurii vinovati de ceea ce patesc animalutele noastre si nimeni altcineva...

Claudia daca am sta mai aproape m-as oferi sa am eu grija de el... desi nu il cunosc eu imi doresc nespus de mult o pereche de Marele Alexandru si cand ne vom muta la casa o sa le putem oferi conditiile necesare ...

Kiki&Paco :heart:  Ella :fluture:

1,593

Eu am mai discutat si in particular cu Ionut si stiu ca a iubit mult perusul cel alb si ca atunci cand era la munca ii lasa liberi prin casa  sa le ofere conditii bune. S-a ocupat mult de ei si nu face asta din rautate ci din amaraciune si ca poate nu are suficient timp sa se mai ocupe de ea. Sa intri in casa si sa vezi perusul sfasiat.....? Sper sa-i treaca supararea si sa o pastreze pt ca o iubeste mult.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

1,594

off ... nu a facut-o cu intentie ..ia invadat si teritoriul ( tin minte cand canarul intra la perus ...pfoai era dezastru ...dar am fost acasa si am observat la timp) off ... eu sper sa nu o dai ...

- Bianca

1,595

Lora trebuie sa ramana la tine.Stiu ca esti tare suparat,dar te rog sa mai astepti .Eu am un jako si un marele alex, amandoi tipa mult si avem probleme cu vecinii....Dar niciodata nu m-am gandit sa-i vand. Stiu ca la tine este altceva.Regret mult ce s-a intamplat.Dormi in pace puiutule.

Toffy-marele alex Whitey-bichon frisee Kecko-jako Candy si Baby One http://anszi.sunphoto.ro/

1,596

Ionut, sa te uiti la topicul despre micul alexander si sa vezi ce mi-a facut mie David. Printre multe altele cum ar fi murdarit pereti, ros mobila etc. Dar asta este, nu-l vand. Uneori noi suntem de vina si ar trebui sa fim mai atenti.

1,597

v-am citit parerile si vi le respect...acum pot sa spun si varianta mea...

cand am cumparat-o pe Lora am stiut ca nu va fii usor sa am grija de ea...
si sa va mai amintesc ceva,eu am cumparat-o in luna ianuarie...am plecat din constanta pana la brasov pe ninsoare...era sa ramanem cu masina in mijlocul campului din cauza viscolului...de aici cred ca rezulta faptul ca mi-am dorit-o foarte mult...citisem pe net sa nu ii dau drumul din colivie 1-2 saptamani sa se acomodeze cu locul si asa mai departe...dar cand am vazut cum se agita prin colivie...dupa 30 min ea era cu usita deschisa,casa era a ei deja, si nu va mai zic cat de bucuros am fost cand mi-a venit direct pe umar...si acolo a adormit fiind obosita de pe drum...
dupa asta am asteptat ceva luni sa ii creasca aripile si ii injuram mereu pe aia  care i le-au taiat, ca o vedeam cum nu avea curaj sa zboare...s-a si lovit de cateva ori din acest motiv...
acum de boacane si distrugeri nu mai zic...sa nu exagerez dar mi-a distrus lucruri in valoare de vreo 10 mil (3 tastaturi,casti,mouse,incarcator,stick si multe altele) si nu am zis niciodata ca o dau sau ceva de genul...
si la tipat da...aveti dreptate...ma enerveaza...dar ma enerveaza ca este prea tacuta...dak nu convine cuiva e liber sa se mute din cartier ca nu il tin eu aici...
sa nu mai zic ca m-am certat si u seful si administratorul de la camin...ca cica nu aveam voie cu pasari in camera...pana la urma au renuntat si Lora a ramas cu mine la camin...
dar SITUATIA de acum nu se compara cu nici o distrugere...

o seara buna va doresc si multumesc celor care au avut rabdare sa citeasca ce am avut si eu de zis.

LORA & LORD

1,598

E trist ce s-a intamplat, dar repet: nu cauta vinovatul in Lora, si nu o pedepsi descotorosindu-te de ea! Imi pare rau ca asta simti, dar totusi eu sunt convinsa ca aceasta intamplare e doar un pretext pentru a scapa de ea. Nu cred ca ai putea-o lasa pe mana altcuiva, daca ar avea un loc insemnat in sufletul tau!
Nu pot sa spun decat ca imi pare rau pentru Lora... Plateste pentru o greseala care nu ii apartine...

1,599

eu de obicei cand sunt in necunostinta de cauza,ma abtin.nu prea imi place sa vb doar ca sa apar cu cat mai multe posturi pe forum...pacat ca unii nu fac la fel, swanheart...incearca sa ocolesti subiectul asta, am inteles ce ai avut de zis,deja te repeti...si mai multe nu mai spun...

LORA & LORD

1,600

ionut, eu zic sa te mai gandesti, poate iti va trece supararea pe ea in timp, si vei suferi enorm daca vei face acest pas.
hai sa iti spun ispravile lui coco: sifonierul , marginea de sus, e cu valuri[ ros de coco], cablurile din camera sunt su banda adeziva, toate, nu i-a scapat niciunul, zilnic, cand iese afara din voliera, stau cu ochii pe el secunda de secunda si cu servatele umede sa sterg imediat dupa el, scaunul de la birou care m-a costat 1500lei, e DISTRUS,  i se vade buretele pe oriunde, USA de camera deasupra e cel putin un sfert  DISTRUSA, am usi duble, m-au costat 2500 lei, anul trecut inainte sa il iau pe coco...etc.....
am muncit MUUUUULT pt lucrurile distruse de coco, special usa si scaunul de birou, dar .... NICI O CLIPA, NICI O SECUNDA, nu m-am gandit sa il dau, sa il vand ...... NU concep viata noastra de mai departe FARA COCO!!!!!!
indiferent ce ar face,,,,,,,toate distrugerile le-a facut in fractiune de secunda, cat mi-am intors privirea de la el, .
cand il scot mai tarziu decat de obicei, zboara direct pe lucrurile distruse,,,,,,si isi infige ciocul,,,,in semn se razbunare,,,,ce sa ii fac?.....cand l-am  luat stiam la ce ma pot astepta din partea lui........ este al 4-lea membru al familiei mele, nici nu vreau sa ma gandesc ca i se poate intampla ceva rau.......
Hai sa va spun ce a mai invatat; ma striga COCA, pt ca sotul meu i-a spus de cateva ori cand il ciupea de nas; du-te la coca; iar eu l-am luat si l-am rasfatat, ; spune ,, asta mica'', cand il necajeste fetita mea, dar spune tipand, iar eu ma duc la ei si o cert pe fetita ca il necajeste, il iau, si el imi sopteste;; cocaaaaaa''',,,
si ma inmoaie cu totul,,,,,
cum am mai spus,, NU VAD UN VIITOR FARA COCO!!!!!!!!!!
mai gandeste-te ,ionut, mai tarziu vei regreta, dar nu va mai fi nimic de facut.........