3,626

Re: Marele Alexander - Psittacula eupatria

gaby354 wrote:

Ok...Se pare ca ai luat-o foarte personal :|Nu mai zic nimic...

sincer nu te-am deranjat cu nimic si vi si te iei de mine. gata nu vreau sa ne certam.. big_smile
crezi k mie imi place sa o tin pe coco in colivia aia ? nu binenteles.

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

3,627 (edited by herbudgies 23-08-2012 21:31)

tomanicoleta wrote:
gaby354 wrote:

Ok...Se pare ca ai luat-o foarte personal :|Nu mai zic nimic...

sincer nu te-am deranjat cu nimic si vi si te iei de mine. gata nu vreau sa ne certam.. big_smile
crezi k mie imi place sa o tin pe coco in colivia aia ? nu binenteles.

Nu s-a luat nimeni de tine, dar a fost cel putin hilar sa vina din partea ta "mustrarea" pentru un alt user care nu are colivia de dimensiuni potrivite, cand chiar tu esti in aceeasi situatie!! M-a amuzat vehementa cu care era scris mesajul, chiar daca era un sfat bun!  smile

Daca zici ca ai colivie mai mare cu usita stricata, o poti inlocui cu usa de la asta in care tii pasarea acum. Sau se pot uni coliviile, pt mai mult spatiu, asa cum au facut si alti colegi de forum.  Restul sunt scuze.

Cu riscul ca o sa spui ca am ceva cu tine, discutiile pe aceasta tema in viitor sunt redundante, din partea mea.

3,628

bravo rio...va miscati repede...ai un puiut inteligent...sa-ti traiasca
credeti ca lui dodo i se va va mai schimba vocea?o sa vb mai clar?

Adaugat: 23-08-2012 23:07

Buna...Ma poate ajuta cineva?Am auzit ca este foarte bun usturoiul pt papagaluti...asa este?Sa-i dau si lui dodo?Va multumesc

3,629

Salut ! Am si eu o problema cu Ozzie, nu mai vrea sa stea deloc in colivie, el niciodata nu a intrat singur, mereu l-am bagat eu si acum ma chinui sa-l invat sa intre singur, dar chiar daca intra, sta putin, mananca, bea putina apa si iese imediat, ii place sa stea numai afara, sta ori pe umar, ori te urmareste prin casa se pune in cap, ori te intinzi sa iei ceva si iti sare pe mana, deci efectiv nu vrea sa stea in colivie. Daca il iau eu pe mana si il bag si ii inchid usita parca turbeaza, nu scoate zgomote dar in schimb se plimba ca nebunu prin toata colivia. ( Am incercat si sa o acopar dar .. niciun rezultat )
Astept idei smile multumesc

3,630

rasfatatu s-a invatat afara...ceva jucarioare noi in colivie care sa-l tina ocupat...pupici

Adaugat: 24-08-2012 22:45

pozici noi cu puiutii vostri

3,631

mitzapch wrote:

Salut ! Am si eu o problema cu Ozzie, nu mai vrea sa stea deloc in colivie, el niciodata nu a intrat singur, mereu l-am bagat eu si acum ma chinui sa-l invat sa intre singur, dar chiar daca intra, sta putin, mananca, bea putina apa si iese imediat, ii place sa stea numai afara, sta ori pe umar, ori te urmareste prin casa se pune in cap, ori te intinzi sa iei ceva si iti sare pe mana, deci efectiv nu vrea sa stea in colivie. Daca il iau eu pe mana si il bag si ii inchid usita parca turbeaza, nu scoate zgomote dar in schimb se plimba ca nebunu prin toata colivia. ( Am incercat si sa o acopar dar .. niciun rezultat )
Astept idei smile multumesc

incearca sa-i faci pofta cu ceva de mancare si nu-i dai din mana, ii pui in colivie, sau atunci cand intra te duci ii inchizi si ii dai o recompensa ceva. ca apoi o sa inteleaga ca ii dai ceva si o sa intre

3,632

multumesc amandurora, o sa incerc si va tin la curent smile

Adaugat: 24-08-2012 23:53

Salut din nou ! azi dimineata am observat ca lui Ozzie i s-a rupt o unghie ( ma rog jumatate de unghie, adica partea aceea care inteapa ca se pune pe mana )
Din fericire nu ii curge sange.
Ceea ce vreau eu sa stiu este daca ii va mai creste la loc, pentru ca din cate am auzit, unghiile papagalilor nu mai cresc.

3,633

Buna mitzapch. Teo a mea nu intra deloc in colivie. Am incercat o singura data sa o bag in colivie si nu a fost chip sa stea acolo. A fost greseala mea, de la inceput, ca am invata-o afara si acum este prea tarziu. Daca nu te deranjeaza nu cred ca este o nenorocire sa il lasi afara. Teo acum s-a plicty de sufragerie si sta prin toata casa (in special, in bucatarie ca stie ca este papa acolo) Mie imi este tare draga ca o vad libera prin casa. Este adevarat ca stau acasa si toata ziua strang dupa ea. Va pupik

3,634

mitzapch wrote:

Salut din nou ! azi dimineata am observat ca lui Ozzie i s-a rupt o unghie ( ma rog jumatate de unghie, adica partea aceea care inteapa ca se pune pe mana )
Din fericire nu ii curge sange.
Ceea ce vreau eu sa stiu este daca ii va mai creste la loc, pentru ca din cate am auzit, unghiile papagalilor nu mai cresc.

Cand Paulie si-a rupto i-a crescut la loc.Daca mai are bucatica atasata incearca sa o iei tu ca sa nu se inece cand isi face "pedichiura" dar fi foarte atenta.

Dupa ani buni am ramas cu un singur animal si anume Paulie :malex:
:angel: : RIP Bubbles-veverita (6.10.2014) Miss my white baby,12.12.2013 Jerry :hamster: (Daca tot te numesti veterinar poti trata si hamsteri),Coco :nimfa:,Dalina :hamster: ,Ece porumbel,Tita :pisica:  si Piciu1 si Piciu2 perusi :cry: imi e foarte dor de ei

3,635

am postat o poza la topicul medical. Nu o mai are atasata, i-a cazut, a ramas doar jumatate de unghie.
Da Teo si eu la fel il tin pe Ozzie, intra in colivie foarte rar, de multe ori ii dau sa manance tot in locurile lui preferate din camera pentru ca nu vrea sa intre nici sa manance. Cateodata il mai bag eu sa doarma in ea si nu face mofturi dar ziua si in unele nopti prefera sa stea numai afara.

3,636

Eu i-am pus lui Theo pe colivie o casuta din lemn si acolo doarme. Am procedat asa pentru ca nu intra in colivie si dormea pe o creanga atasata afara. Cand i se face somnic se duce in casuta (intr-un colt mai intunecat) si face nani. Este adevarat ca, din cand in cand, mai roade la ea.

3,637

Ce idee buna ,o casuta  :hihi:

3,638

salut. vreau sa stiu daca pot sai dau lui paco  :malex:  usturoi

3,639

De unde pot lua si eu o casuta ca aceea ? sau un suport din lemn, nu gasesc in niciun petshop, imi puteti da un link ceva va rog ?

3,640 (edited by veronica1 26-08-2012 15:37)

Buna Mitzapch. Eu i-am luat casuta lui Theo de la Hornbach (Bucuresti) si este pentru iepurasi sau pentru soricei, dar este minunata si pentru fetita mea. Sunt mai multe modele (si diferite dimensiuni). Noi am luat-o pe cea mai mare, cum era firesc. Este un loc super de facut nani. Seara, chiar daca suntem cu lumina aprinsa, se duce in casuta si nu are treaba. La inceput a fost un pic mai greu pana ce s-a acomodat (cam 1 ora). Va pupik
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 26-08-2012 15:37[/merge_posts_bbcode]

Buna Dinu, eu i-am dat lui Theo putin usturoi (am inteles ca este bun, dar nu in cantitate mare).

3,641

Veronica, iti multumesc din nou smile ! Chiar nu vreau sa-l chinui in colivie, a stat numai afara de acum 3 zile si cred ca asa va sta si de acum incolo, Intra doar sa pape si atat. Mersi din nou !

3,642 (edited by veronica1 26-08-2012 18:18)

Mitzapch, cunosc, pentru ca nici Theo nu intra deloc. Eu i-am pus pe colivie (prinse) castronele pentru mancarica si apa. In colivie nu intra nici dupa jucarii, si nu stiu de ce pentru ca nu a fost inchisa niciodata. Ea sta in copacelul ei, pe scaunul de la calculator sau pe noi. Probabil, ca a stat numai inchisa la domnul de la care am luat-o si ii este teama. Pupik
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 26-08-2012 18:17[/merge_posts_bbcode]

Toata ziua ma lupt cu ele pentru ca mamy imi cumpara multe jucarii.

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 26-08-2012 18:18[/merge_posts_bbcode]

Sunt la joaca

3,643

veronica1 wrote:

Mitzapch, cunosc, pentru ca nici Theo nu intra deloc. Eu i-am pus pe colivie (prinse) castronele pentru mancarica si apa. In colivie nu intra nici dupa jucarii, si nu stiu de ce pentru ca nu a fost inchisa niciodata. Ea sta in copacelul ei, pe scaunul de la calculator sau pe noi. Probabil, ca a stat numai inchisa la domnul de la care am luat-o si ii este teama. Pupik
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 26-08-2012 18:17[/merge_posts_bbcode]

Toata ziua ma lupt cu ele pentru ca mamy imi cumpara multe jucarii.

[merge_posts_bbcode]Adaugat: 26-08-2012 18:18[/merge_posts_bbcode]

Sunt la joaca

e adorabila,, sper sa ajung sa iau si eu casuta ca imi place rau

3,644

Ii lasati liberi prin casa?Mai aveti mobila?Dodo daca ramane nesupravegheat roade tot...de canapea s-a ales prafu ...de jaluzele nu mai vb...roade tot ce prinde...Dodo sta afara doar cand suntem noi acasa,in rest sta cumintel la el in colivie

3,645

mika wrote:

Ii lasati liberi prin casa?Mai aveti mobila?Dodo daca ramane nesupravegheat roade tot...de canapea s-a ales prafu ...de jaluzele nu mai vb...roade tot ce prinde...Dodo sta afara doar cand suntem noi acasa,in rest sta cumintel la el in colivie

cand sunt mici au intentia de a distruge tot, eu ii dau drumul decat seara pentru ca eu stau la tara si sti cum se tin toate usile deschise la tara si + ca nu pot sta in casa toata ziua..acum cand vine frigu va sta mai mult liber.. eu am noroc ca daca ies din camera nu se mai misca din locul ala pana vine, cel mult se duce pe colivie si acolo sta nemiscat..

3,646

Al meu este foarte mic, are 2 luni jumate dar nu roade mobila sau altceva. E adevarat ca ii dau jucarii cu tonele poate de aceea.
Teo, maine ma duc sa iau si eu o casuta din aceea. O sa postez sa-ti zic cum evoluam smile

3,647

Si Dodo are f multe jucarii,dar tot mai mult il atrage mobila sau canapeaua...din pacate nu-l pot lasa liber cand e singur...imi face ravagii in casa...sper sa ma intelegeti si sa nu ma judecati...pupici

3,648 (edited by veronica1 27-08-2012 10:13)

Va salutam. Theo NICIODATA nu a ros mobila, jaluzele etc. Ea are jucarioarele ei si stie ca nu are voie la altceva. Singuru lucru care o atrage este perdeaua, dar tot timpul i-am spus ca nu are voie (pe un ton mai ridicat) si a reusit sa inteleaga. Sunt o fericita ca nu o atrag alte lucruri. Iat cand ramane singura (maxim 2 ore) nu face altceva decat deranj (jucarii aruncate prin toata casa), dar nu este o nenorocire. Va pupicim
[merge_posts_bbcode]Adaugat: 27-08-2012 10:13[/merge_posts_bbcode]

Mitzapch, asteptam sa ne spui cum este cu  noua casuta. AM uitat sa iti dau un indiciu. La casuta trebuie sa decupezi spatele, sa fie la fel ca in fata, pentru ca altfel nu va avea loc de codita si nu se poate aseza confortabil (sa se si intoarca). Succes

3,649

buna!va rog daca puteti ajutati-ma...vreau sa-i iau unui baietel un perus...as vrea recomandari daca se poate pt un crescator serios...din piata sau din pet shop imi este teama sa iau pt ca as vrea sa fie un puiut sanatos...sunt din buc...multumesc frumos

3,650

mika wrote:

buna!va rog daca puteti ajutati-ma...vreau sa-i iau unui baietel un perus...as vrea recomandari daca se poate pt un crescator serios...din piata sau din pet shop imi este teama sa iau pt ca as vrea sa fie un puiut sanatos...sunt din buc...multumesc frumos

uitate si pe topicul de vanzari , am vazut diverse anunturi... si  poate gasesti ceva ce-ti place.