3,376

Re: Marele Alexander - Psittacula eupatria

Suana, prietenul caruia i-a murit masculul de MA nu ii neglijeaza defel, din contra e crescator si are mare grija de ei (Nelutu.rosu, moderatorul de pe celalalt forum). Din pacate masculul a adormit pe peretele care dadea in afara si i-a inghetat degetelul. Are sute de pasari foarte frumoase, ingrijite si iubite si pana acum n-a avut astfel de probleme. Chiar a fost un accident regretabil...

Acum deviez putin de la subiect, cu o veste buna: am avut o rosella salvata de la o vecina care a lasa-o singura in casa dupa ce s-a mutat si i-am dat-o lui Nelutu. Acum are mascul si a 2-a tura de pui, e tare fericita.  big_smile

Mie mi-a murit unul dintre perusi (tot salvat in 2007 dintr-o coliba abandonata) si am vorbit cu Nelutu sa i-i dau si pe ceilalti 5 ai mei. Tot comenteaza vecinii ca fac galagie si ii deranjeaza. E drept, avand spatiu pe jumatate de camera, zboara in voie, se agita si tipa toti 5 in cor... Degeaba am pus roleta si la camera lor si la camera lui Coco, ca incep sa tipe daca intra si o singura raza de lumina.
Vor fi mai fericiti la Nelutu, mie mi-e mila de ei vara, ca la mine e foarte cald, bate soarele chiar pe camera unde ii tin pe ei... La el vor sta in aer liber cu alte cateva zeci de perusi, si el are mare grija de ei. Cu durere in suflet ma despart de ei (ii am de 7 ani si n-am avut probleme cu niciunul) dar stiu ca le fi bine, ei nu ne vor simti lipsa pentru ca nu s-au atasat de noi, fiind ca si liberi la ei in camera intre semenii lor... Oricum, stiu ca sunt pe maini bune si ii vom vizita. smile

Copilasii mei dragi: 3 pisicute, 6 perusi, 1 Marele Alexander, 1 Rosella, 1 hamster        --Claudia--

3,377

O ,da Nelutu.N-am stiu exact despre ce e vorba.Toata stima pentru el,stiu ce pasari frumoase are.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

3,378

I-am gasit azi motzatului niste jucarioare, intr-un magazin chinezesc (sunt pentru copilasi, dar mi s-au fff bune si pt Coco, sigur il vor tine ocupat o perioada). Imi plac ca sunt viu colorate, potrivite ca dimensiune, iar materialul e mai tare, cauciucat ... Bine-nteles ca le-a si inaugurat:

Copilasii mei dragi: 3 pisicute, 6 perusi, 1 Marele Alexander, 1 Rosella, 1 hamster        --Claudia--

3,379

salut... am si eu o intrebare .... la pasarile voastre le cad penele?? al meu nu stiu ce are .. si e mai galagios de vreo 3 zile ... si ii miroase si nasu urat.. stie careva ce poate sa aiba ??

3,380 (edited by swanheart 13-06-2012 15:45)

Alex, normal ca si pasarile noastre isi schimba penele (din pacate nu si unele naravuri  big_smile ). Coco arata ca un pui belit, mi-e si rusine sa pun poze cu el...  :rusine:
Nasul nu am observat sa ii miroase, nu stiu la ce anume te referi... Probabil e perioada de imperechere, in care devin mai agresivi. Al meu in acea perioada e mai agitat, iar daca ii dau o jucarie de plush (sau o pereche de soseste facute sul - curate, normal!) se urca pe ea, ii suiera, danseaza, si isi mareste si micsoreaza pupila in timp ce o pupa. Mai face la fel si daca ii intinde sotul meu 2 degete (se apropie de ele suierand , se indeparteaza, iar se apropie - toate astea in timp ce isi tot micsoreaza si mareste pupila).

Ramona, e tare scumpa Alexi! Si ce dragut injura...  :angel: Din fericire Coco a uitat tipatul acela de copil, cu care ne exaspera....

Aiko, sa vezi ce "dragut" e Coco atunci cand croncane ca o cioara... A, stie si sa latre!  :k:

3,381 (edited by suana 13-06-2012 20:32)

Partea cu injuratul,nu-mi apartine... :rusine: Stia sa injure de cand a venit la noi.Imi pare rau ca se vede asa,am vrut sa misc camera ,insa daca ma miscam eu ,imediat isi schimba atentia spre mine.Da,imi amintesc ca facea ca un copil,acuma aude cu totul altceva.Alexi era inainte foarte atasata de sotul meu,insa acum s-au schimbat lucrurile,de multe ori nici nu merge la el.Are si ea toane,ca fara nu se poate... :hihi:
Pasarile naparlesc de 2 ori pe an.Asta stiu din propriul meu covor de pene muticolore... smile

Alexi underwater... :malex:
http://i239.photobucket.com/albums/ff87/su-lyn/1zQfe-17x-1.jpg

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

3,382

E super poza, Ramona!  :bravo: Stiu ca Alexi injura de cand ai luat-o, dar ma gandeam ca o fi uitat intre timp.  :hihi:

Noi furam bomboane de pe tavita cu dulciuri (face ca o closca daca vreu sa i le iau, insa nu-l las sa manance dulciuri)   :blb:

Azi l-am scos pe balcon, intr-o colivie mica, baricadata cu tot felul de incuietori. Ii tremura aripioara, dar nu pare foarte agitat - daca vede nuca, pot sa-l si atarn cu capul in jos, nu mai conteaza nimic... Oricum l-am scos si pe sotul meu cu el, sa nu creada cumva ca l-am abandonat acolo.  tongue

3,383

swanheart ms pentru raspuns... nu stiu daca e asa matur incat sa ii trebuiasca femeie ... deabea acuma de 2, 3 luni a inceput sa ii iese rosu in jurul gatului.... si al meu vine la mana si se tot apleaca pe ea.. se tot trage pecur tongue .. eu ii fac aproapein fiecare saptamana dush ca nu pot sa intru in baie fara el ... daca ar fi dupa el in fiecare zi ar vrea sa intre sub dush cu mine... numa nu il las ..... cred ca si asa o data pe saptamana e mult..

3,384

Si Coco facea asa inainte sa ii apara gulerasul.  smile

Mi-ar placea si mie sa intre cu noi la dus, dar al meu parca ar fi certat cu apa: nu-i place sa-l stropesc cu fasaitorul, degeaba i-am pus tavita cu apa ca nu intra in ea, daca dau drumul la robinet se infoaie ca o curca, dar nu intra sub jet... Doar cand aude aspiratorul se infoaie tot si isi inmoaie burtica, ciocul si piciorusele pe rand, in castronul cu apa...

3,385

al meu degeaba il spal ca parkmiroase ca o gaina....asa miroase la nas ca o gaina... asta intra in apa si in colivie .. si dupaia sta sa il si usc cu uscatoru de par... ii fac unghile cu pila ... acum in jur de o luna a luat o vitamina c efervescent nu l-am vazut si a zburat cu ea in colivie a bagato in apa ... si statea si astepta sa se consume... si am auzit zgomotul nu stiam de unde se aude.. ma uit la el.... asa cuminte statea si astepta sa ii fie gata sucu smile) ... daca merg la dush si nu il iau cu mine
face galagie de numa numa ... cand ies imi usc paru cand vede direct la el in apa .... sa il usc si pe el .....

3,386

Incredibil!!!  :wow:  :bravo: Cum sa stea asa la dus??? Eu am bagat putina apa in cada si l-am bagat acolo fortat, dar a zburat ca din pusca... Nu-l pot imbaia, e mai porcusor!

Al tau a stat asa la dus din prima, sau l-ati luat cu voi si treptat a devenit interesat? Nu stiu cum sa-l invat si pe Coco in apa, sa-si dea seama ca nu-l mananca nimeni!

3,387

si eu l-am pus asa in apa ... si nici el nu o stat acum de curand... era speriat ..si am suportul ala la dush si pe el sta nu il ud tare numa cat merge de pe mine ... sapai se vaina ... eu l-am luat o data si l-am pus pe suportul ala pentru sampoane .. probabil ia fost frica ... da dupa nu am mai putut merge fara el in baie ....

3,388

swanheart wrote:

I-am gasit azi motzatului niste jucarioare, intr-un magazin chinezesc (sunt pentru copilasi, dar mi s-au fff bune si pt Coco, sigur il vor tine ocupat o perioada). Imi plac ca sunt viu colorate, potrivite ca dimensiune, iar materialul e mai tare, cauciucat ... Bine-nteles ca le-a si inaugurat:

ce dulcic e  :hug:

Adaugat: 14-06-2012 14:05

alex_foca wrote:

al meu degeaba il spal ca parkmiroase ca o gaina....asa miroase la nas ca o gaina... asta intra in apa si in colivie .. si dupaia sta sa il si usc cu uscatoru de par... ii fac unghile cu pila ... acum in jur de o luna a luat o vitamina c efervescent nu l-am vazut si a zburat cu ea in colivie a bagato in apa ... si statea si astepta sa se consume... si am auzit zgomotul nu stiam de unde se aude.. ma uit la el.... asa cuminte statea si astepta sa ii fie gata sucu smile) ... daca merg la dush si nu il iau cu mine
face galagie de numa numa ... cand ies imi usc paru cand vede direct la el in apa .... sa il usc si pe el .....

ce haios e .. si ma uimit cum sta sa-l usuci...e adorabil

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

3,389

As vrea sa cumpar un ham pentru Coco, si am gasit aici: http://theparrotuniversity.com/aviator_harness.php.

Problema e ca nu stiu ce dimensiune sa ii comand: X-Small sau Small? Stie cineva din care categorie fac parte verzisorii nostri?

Poate se mai gasesc doritori, si comandam mai multe. Eu n-am mai comandat din strainatate, pana acum... (sunt insa campioana la cumparaturi pe net, la noi in tara  :wis: ).

3,390

am avut eu din piele si la tinut exact de 4 ori .. am iesit cu el afara si a fost gata .....si era din piele .. apai asta din siret il prinde de 2 ori si e gata .... eu zic ca nu merita daca nu e invatat de mic cu el.... eu acuma il leg cu un siret de picior si nu il las sa muste din el ca daca musca o data il rupe ...si nu sta cand vrei sa il pui pe el hamul

3,391

alex_foca wrote:

am avut eu din piele si la tinut exact de 4 ori .. am iesit cu el afara si a fost gata .....si era din piele .. apai asta din siret il prinde de 2 ori si e gata .... eu zic ca nu merita daca nu e invatat de mic cu el.... eu acuma il leg cu un siret de picior si nu il las sa muste din el ca daca musca o data il rupe ...si nu sta cand vrei sa il pui pe el hamul

ai dreptate.sunt de acord cu tine . intradevar e foarte frumos sa iesi cu el asa pe umar insa daca rupe hamul il mai si pierzi.....iar de pus daca nu a fost invatat de mic sa-i pui ham,la o varsta mai mare mai greu se obijnuieste

3,392

hello ..nici eu nu va sfatuiesc sa i cumparati ham ,e cam dificil si plus ca intr un moment de neatentie il taie si gata...eu l am obisnuit pe Co de mic sa l tin afara si din cauza asta n are nici o problema,dar binenteles ca si asa sunt cu ochii pe el.
Va rog mult explicati mi si mie (ca la fraieri) cum sa pun un filmulet aici -sa l auziti cum imita tot,mor de ras
multumim :malex:  pupici si un weekend frumos tuturor :dans:

Cu cat cunosc mai bine oamenii cu atat iubesc mai mult animalele!

3,393

kriss nici eu nu stiu insa am gasit pe latifa,insa daca cineva vrea sa ne explice mai bine e bine venit.
http://www.4animale.ro/forum/topic89-acum-puteti-adauga-si-voi-filmulete-amuzante-si-interesante.html

abia astept sa-l aud pe printul tau .

3,394 (edited by gaby354 15-06-2012 19:27)

Sus de tot dupa smile-uri sunt niste "chestii" cu un B I U etc si mai e si youtube.Apesi pe el [youtube][/youtube] si pui linkul intre cele doua...[youtube]linkul[/youtube] :heart:

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

3,395

gaby354 wrote:

Sus de tot dupa smile-uri sunt niste "chestii" cu un B I U etc si mai e si youtube.Apesi pe el [youtube][/youtube] si pui linkul intre cele doua...[youtube]linkul[/youtube] :heart:

eu am inteles ..e foarte usor, multumesc

3,396

aha...multumim :malex:  acum sa vedem cum facem coco atunci cand vede ca e filmat se opreste brusc,si mai ales cand aude sunetul de la aparat -pe care binenteles ca l imita foarte bine,dar sigur vom gasii o solutie :dans:
un weekend frumos tuturor

Cu cat cunosc mai bine oamenii cu atat iubesc mai mult animalele!

3,397

credeam ca e  filmat deja ...abia astept de ieri ma tot uitam sa vad l-ai pus..

3,398

Hei salutari la toti cei care au M.A., va pupam pe cioculetele mari , ce credeti ca a facut polii meu ieri ?am fost plecata de pe la ora 14 de acasa si stiam ca vin tarziu , asa ca l.am lasat singur in casa liber in camera unde stam noi si locul lui cand este liber unde are toate jucariile si pomisorul lui ,bineanteles ca el nu a avut omuletul treaba cu jucariile lui a fost mai buna perdeaua mea de la geam la care ia rupt toate carligele de plastic si a dato jos de la geam  smile  smile , cand am ajuns acasa am crezut ca fac cu nervii dar mi.a trecut cand l.am vazut unde dormea mititelul de el , era pe dulap ascuns dupa niste perini pe care le.am cumparat si care sunt intr.un bax ca sunt vreo 3 , si.a desfacut cu ciocul o parte din folie si se ascunsese acolo , prostovanul de el ca sa se sufoce nu e pe treaba lui , va dati seama ce m.am speriat cand m.am uitat de el peste tot unde stiam eu ca sta si  nu era niciunde , pana m.am urcat sus pe dulap sa il caut sa vad daca e acolo sau nu , bine eu nu am aprins lumina ca sa nu il deranjez , l.am cautat la lumina tv si cand l.am vazut ca era ok va da.ti seama ca l.am luat incet si l.am pupacit un pic dupa care l.am pus in colivia lui .Asa a facut polii meu ieri cu nazbatiile lui , a pe voi va ciup de degetele de la picioare ca el nu stiu ce are , de la o vreme cum ma prinde desculta cum se pune pe jos ca sa ma ia de degetele de la picioare sau cand dorm asa face ma ciupe de picioare de ce oare ?are chef de joaca cred ?ori din cauza ojei ?dar am vazut ca si pe sotul meu il ia haha ce dragalas este cand merge pe jos .Va pupacim dulce

3,399

anamarialaura wrote:

Hei salutari la toti cei care au M.A., va pupam pe cioculetele mari , ce credeti ca a facut polii meu ieri ?am fost plecata de pe la ora 14 de acasa si stiam ca vin tarziu , asa ca l.am lasat singur in casa liber in camera unde stam noi si locul lui cand este liber unde are toate jucariile si pomisorul lui ,bineanteles ca el nu a avut omuletul treaba cu jucariile lui a fost mai buna perdeaua mea de la geam la care ia rupt toate carligele de plastic si a dato jos de la geam  smile  smile , cand am ajuns acasa am crezut ca fac cu nervii dar mi.a trecut cand l.am vazut unde dormea mititelul de el , era pe dulap ascuns dupa niste perini pe care le.am cumparat si care sunt intr.un bax ca sunt vreo 3 , si.a desfacut cu ciocul o parte din folie si se ascunsese acolo , prostovanul de el ca sa se sufoce nu e pe treaba lui , va dati seama ce m.am speriat cand m.am uitat de el peste tot unde stiam eu ca sta si  nu era niciunde , pana m.am urcat sus pe dulap sa il caut sa vad daca e acolo sau nu , bine eu nu am aprins lumina ca sa nu il deranjez , l.am cautat la lumina tv si cand l.am vazut ca era ok va da.ti seama ca l.am luat incet si l.am pupacit un pic dupa care l.am pus in colivia lui .Asa a facut polii meu ieri cu nazbatiile lui , a pe voi va ciup de degetele de la picioare ca el nu stiu ce are , de la o vreme cum ma prinde desculta cum se pune pe jos ca sa ma ia de degetele de la picioare sau cand dorm asa face ma ciupe de picioare de ce oare ?are chef de joaca cred ?ori din cauza ojei ?dar am vazut ca si pe sotul meu il ia haha ce dragalas este cand merge pe jos .Va pupacim
dulce

ei si cu tine a facut si el curatenie,a dat perdele jos ca sa faca mai bine curat...si tu te superi pe baiat cand el a vrut sa-ti faca o surpriza.. eu cred ca l-as pupaci mai tare cand ar face asa..

3,400

poi da l.am pupacit cand l.am vazut unde dormea hahaha si de perdea mi.a trecut si imi trec dracii cand ii vad mochisoara lui de nevinovat si mai ales cand vine si ma pupa e un scump si in acelas timp si un narod va pupam