Re: Marele Alexander - Psittacula eupatria
Doua fete cucuiete. Fetele mele
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Marele Alexander - Psittacula eupatria
Doua fete cucuiete. Fetele mele
acest papagal se numeste paco si e cl mai mare terorist. Am pus doua poze cu teroristul sunt decis sal vand daca vrea cineva
Salut Dinu, de ce vrei sa il vinzi? Te poti lipsi de el (in cazul in care este baiat)? Mare pacat.
Salut Dinu, de ce vrei sa il vinzi? Te poti lipsi de el (in cazul in care este baiat)? Mare pacat.
salut. am ajuns la concluzia ca nu am deajuns timp pentru el si e mai bine sal vand
veronica1 wrote:Salut Dinu, de ce vrei sa il vinzi? Te poti lipsi de el (in cazul in care este baiat)? Mare pacat.
salut. am ajuns la concluzia ca nu am deajuns timp pentru el si e mai bine sal vand
dupa poza pare fetita pacat ca nu dispun de fonduri momentan, i-ar sta bine langa teroristul meu
Dinu, este foarte adevarat ca iti trebuie FOARTE mult timp sa te ocupi de el (ea). THEO a mea a ajuns sa ma insoteasca peste tot (baie, bucatarie, dormitor). La pranz o iau cu mine in dormitor si dormim amandoua (ea avand locusorul ei in sufragerie), dar sincer iti spun nu ma vad facand fata fara ea. O IUBESC enorm. Am pus prea mult suflet in ceea ce o priveste, si nu stiu daca este bine. Dar si ceilalt 2 membri ai familiei au acelasi sentiment fata de ea. O seara buna tuturor
daca va era dor de verziturile mele...multi alexei au aparut de cand nu am mai intrat...salutari tuturor...
eu stiu ca v.am stresat cu polii al meu , i.am pus pe calorifer apa cum mi.ati spus pt ca sa nu mai fie aerul uscat , parca sa zic ca nu a mai facut, dar a inceput sa faca iar. eu l.as lasa asa,dar mie sa nu se agraveze, ca i.am tot dat pastile si bronchipurul acum 2 sapt , ce sa ii mai dau la mititel
,ca nu asi vrea sa il indop de pastile v.am spus simtomele:mi se pare ca respira greu atat in rest este vesel , papa se joaca doar ca se scutura parca mai des, nu sta cu penele infoiate .Sper sa nu va stresez cu atatea intrebari va multumesc pt intelegere
Buna Anamaria. Si THEO mai are perioada cand respira mai greu (foarte rar), dar acum mi-am dat seama de la ce. Cand vine dupa mine la bucatarie, de regula cand gatesc, este geamul rabatat, ne mai dam pe langa el si inhaleaza aerul rece. Dar THEO parca ar avea muzicozitati (asa se aude). De trecut ii trece fara tratament, dar si noi ne-am speriat la inceput. Multi pupici
salut ionutfinch sati traiasca sunt ffffrumosi :malex: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
multumesc din suflet veronica1 , da asa se aude de parca ar avea polipi si i.am dat si pastile si bronchipur 7 zile ,acum mai linistit si sotul meu imi zice ca il stresez prea rau si sa nu mai bag medicamente in el cum fac eu ca nu ii fac bine , dar na m.am speriat ca ultima vizita la doct a zis ca este ok ca nu mai este racit,dar cand am vazut ca nu ia trecut i,am mai dat si bronchipurul si m.am c.am speriat mresii mult :pup: :pup:
salut ! marele alex al meu este foarte rau mai ales atunci cand este in colivie :( ciupeste foarte tare...cand este afara nu ciupeste dar nu vine pe mana, a venit o singura data pe cap, in rest fuge de mine daca ma duc spre el, sta doar daca ii dau ceva de mancare ... si il am de 3 luni
... ce sa fac sa il imblanzesc? cand este in colivie este foarte salbatic...
m am gandit sa ii tai o aripioara sa nu mai zboare...poate asa sta mai mult pe langa mine si ne imprietenim mai repede, dar nu stiu unde sa ma duc sa i o tai k nu prea am incredere in medicii veterinari ... si mie imi este frica sa ma bag ... ce ma sfatuiti?
Adaugat: 21-02-2012 21:13
m am gandit sa ii tai o aripioara sa nu mai zboare...poate asa sta mai mult pe langa mine si ne imprietenim mai repede, dar nu stiu unde sa ma duc sa i o tai k nu prea am incredere in medicii veterinari ... si mie imi este frica sa ma bag ... ce ma sfatuiti?
Sper sa nu se supere nimeni ca ma bag in acest topic, insa nu pot spune decat faptul ca este o idee FOARTE proasta sa-i tai pasarii penele de la aripi . Este o metoda brutala. Zborul este mijlocul prin care o pasare se deplaseaza in majoritatea timpului, se simte in siguranta daca poate zbura caci poate sa se fereasca...o sa fie mai fricoasa si n-o sa mai fie sigura pe ea daca nu va putea zbura. Cum ar fi ca Doamne Fereste tu sa nu poti sa mergi
? Nu ar fi prea dragut. Asa e si la pasari...
Chiar si daca ii tai numai de la o aripa penele, daca va incerca sa zboare se poate accidenta..
nici eu nu sunt de acord cu taierea penelor. intradeva iti va lua mai mult timp sa il imblanzesti,dar merita. iti trbuie multa rabdare si nervi de otel,dat in timp vei avea multe satisfactii,daca pasarea e in cusca si vrei sa bagi mana in cusca e normal sa reactioneze ca practic ii invadezi teritoriul..... da-mi mai multe detalii,cum face urat, cum se manifesta etc,sa putem sa te ajutam.
@anamaria poli face tot timpul cum ar avea polipi sau in anumite perioade ale zilei,ca al meu face seara cand se pregateste de culcare,pe langa scrasnitul din dinti,semn ca se relaxeaza.
Sper sa nu se supere nimeni ca ma bag in acest topic, insa nu pot spune decat faptul ca este o idee FOARTE proasta sa-i tai pasarii penele de la aripi
. Este o metoda brutala. Zborul este mijlocul prin care o pasare se deplaseaza in majoritatea timpului, se simte in siguranta daca poate zbura caci poate sa se fereasca...o sa fie mai fricoasa si n-o sa mai fie sigura pe ea daca nu va putea zbura. Cum ar fi ca Doamne Fereste tu sa nu poti sa mergi
Chiar si daca ii tai numai de la o aripa penele, daca va incerca sa zboare se poate accidenta..
Iusty parerile sunt impartite si este un topic separat pentru asta. Daca altcineva isi imblanzeste papagalul fara sa ii taie aripile foarte bine! Dar daca nu poate altfel, mai bine ii tunde o aripa (care in primavara urmatoare cel tarziu se regenereaza) decat sa tina pasarea INCUIATA MEREU IN COLIVIE! Si nu mai fa comparatii Dumnezeiesti si babesti cu "tu sa nu poti sa mergi" atata timp cat indiferent de conditii, pasarea in apartament are deja amputata libertatea, si nu o sa o aiba niciodata inapoi.
Revenind la subiect, andreia_corneliu, nu zic ca e bine sa ii tunzi o aripa, dar daca ii tunzi aripa si dupa ii faci un playstand unde sa stea afara si socializezi mai mult cu el, se va imblanzi destul de repede.
Buna dimineata, dupa parerea mea o pasare se poate imblanzii si fara sa-i tai aripile, eu sunt de acord cu Iusty cu comparatia lui.
Daca ii acorzi mult timp se poate imblanzi,ce varsta are papagalu andreia_corneliu?
:malex: salut andreia _corneliu si eu sunt in aceiasi situatie il am de 4luni si la fel face cred dupa cum spun ceilalti ca nu avem timp suficient pentru acesti superbi papagali. eu ma predau, vreau sa il vand ca sa nu il chinui.imi pare rau ca fac acest lucru dar nu am icotro
Adaugat: 22-02-2012 11:16
:malex: andrea_corneliu ce varsta are . al meu cred ca are un an. cand il pup ian fotografie este in toanele bune in rest fuge de zici ca il omoara cineva
Adaugat: 22-02-2012 11:23
:malex: salut veronica, nu ma deranjeaza daca este ffetita ma deranjeaza ca nu se linisteste ca in rest are de toate,cred ca nu avem timp pentru el de acea mam decis sal vand ca sa nu il chinui
Buna domnule Dinu.
Eu ma gandesc ,sa mai activati o perioada aici si o sa va razganditi.
Mai este o persoana care la un moment dat de " suparare" a vrut sa dea doi minunati alexei si din fericire au ramas langa el. Asta ma bucura enorm. Nu te lasa inima sa-i dai stiind cat de mult suferi si cat te straduiesti sa-i ai.
Ionut pupam alexeii si ma bucur sa stiu ca vrei sa-i tii.
Eu am avut doi masculi de nimfa si voiam sa fac schimb cu suana, dar tot nu ne lasa inima sa-i dam. Pana la urma au ajuns la ea si sunt cei mai fericiti papagali din lume. Nu putea renunta la o fetita in favoarea unul baietel si a hotarat sa-i ia pe amandoi. Poate ve-ti gasi o pereche aici si nu-l mai dati.
Buna Dinu, de cat timp ai zis ca ai aceasta minunatie? Iti trebuie foarte multa rabdare si timp, dar rezultatele merita toata asteptarea din lume. Daca reusesti sa te razgandesti, in timp, vei regreta pasul pe care vrei sa il faci. Eu nu as face-o pentru nimic in lume. Deja THEO este cea de a treia fiica a mea. Ne coloreaza viata si ne face sa uitam si de greutati. Ea este sufletul casei noastre. Iti doresc sa mai reflectezi, sa nu iti para rau dupa aceea. Mult noroc
va multumesc la toti pentru incurajare o salupt sa il potolesc ca el e papagalul nu eu(deocamdata sunt eu papagalul) :merci: :merci: :merci: :merci: :merci: :merci: :merci: :merci: :merci:
Adaugat: 22-02-2012 15:52
cred ca deja mam razgandit datorita voua :merci: :merci: :merci: :merci:
Adaugat: 22-02-2012 15:56
sal veronica il am de4luni, cred ca are 1 an, cand lam luat domnul balanoiu mia zis ca are 8 luni si ca e baiat
Salut Dinu, si mie mi-a zis ca este tot baiat, dar este o minunatie de fetita, iar in ceea ce priveste timpul, iti mai trebuie rabdare pentru a-l transforma o parte din tine. Ma bucur ca te-ai razgandit. Multi pupici de la THEO pentru dragalasul tau.
Iusty wrote:Sper sa nu se supere nimeni ca ma bag in acest topic, insa nu pot spune decat faptul ca este o idee FOARTE proasta sa-i tai pasarii penele de la aripi
. Este o metoda brutala. Zborul este mijlocul prin care o pasare se deplaseaza in majoritatea timpului, se simte in siguranta daca poate zbura caci poate sa se fereasca...o sa fie mai fricoasa si n-o sa mai fie sigura pe ea daca nu va putea zbura. Cum ar fi ca Doamne Fereste tu sa nu poti sa mergi
Chiar si daca ii tai numai de la o aripa penele, daca va incerca sa zboare se poate accidenta..Iusty parerile sunt impartite si este un topic separat pentru asta. Daca altcineva isi imblanzeste papagalul fara sa ii taie aripile foarte bine! Dar daca nu poate altfel, mai bine ii tunde o aripa (care in primavara urmatoare cel tarziu se regenereaza) decat sa tina pasarea INCUIATA MEREU IN COLIVIE! Si nu mai fa comparatii Dumnezeiesti si babesti cu "tu sa nu poti sa mergi" atata timp cat indiferent de conditii, pasarea in apartament are deja amputata libertatea, si nu o sa o aiba niciodata inapoi.
Revenind la subiect, andreia_corneliu, nu zic ca e bine sa ii tunzi o aripa, dar daca ii tunzi aripa si dupa ii faci un playstand unde sa stea afara si socializezi mai mult cu el, se va imblanzi destul de repede.
Imi pare rau ca te-am enervat cu comparatiile mele "dumnezeiesti si babesti", eu doar incercam sa fiu convingatoare. Crede-ma, nu sunt singura care a facut asemenea comparatii de-a lungul timpului pe acest forum. Nu mai continui, ca apoi poate primesc ban, si nu-mi doresc asta.
Revenind la discutia noastra pro si contra, tocmai ai reusit sa-mi mai dai un argument, fara suparare. Deci pe langa faptul ca libertatea pasarii este constransa de faptul ca locuieste intr-o casa sau intr-un apartament, acum ii mai si taiem o aripa ? Ii mai luam si posibilitatea de a zbura?
Infine, nu vreau sa ma cert. E decizia ei pana la urma, dar eu imi sustin parerea in continuare. Nu este bine sa tai aripile la o pasare. Daca nu ai timp s-o imblanzesti fara sa apelezi la aceste mijloace, de ce ti-ai mai luat angajamentul fata de ea? Si in plus, esti mai multumit daca este constient de faptul ca ai imblanzit o pasare fara sa apelezi la mijloace brutale
dinu, si polii meu la inceput a fost tot asa acum este al tau,si il am de 7 luni , iti pot spune ca la inceput am avut de furca cu el , tipa foarte tare cand il bagam in colivie pt ca eu l.am tinut toata ziua afara ,si cand il inchideam era dezastru , dar l.am dezvatat acum are cate o ora dim si una seara, si pot sa iti zic ca acum sta la pupacit, la pus mana pe el nici nu vorbim ca nu vrea, a inceput sa zica mai bine pupa mama baiatul si cucu imi vine sa il mananc sau sa il strang in brate pana il omor de iubire , nici nu iti inchipuii cat de scump este si cand face ceva nou cat de scump este , eu zic sa mai incerci ca este pacat o sa vezi cata bucurie iti aduce in casa si in suflet cand esti suparat , te inveseleste imediat , eu am pierdut un copil si pot sa iti zic ca daca nu era polii eram cu moralul la pamant dar a fost langa mine si ma inveselea in fiecare zii vb pe bune nu la vrajala , acordai un timp sa vezi ca am dreptate :pup: :sanatate:
Imi pare rau ca te-am enervat cu comparatiile mele "dumnezeiesti si babesti", eu doar incercam sa fiu convingatoare. Crede-ma, nu sunt singura care a facut asemenea comparatii de-a lungul timpului pe acest forum. Nu mai continui, ca apoi poate primesc ban, si nu-mi doresc asta.
![]()
Revenind la discutia noastra pro si contra, tocmai ai reusit sa-mi mai dai un argument, fara suparare. Deci pe langa faptul ca libertatea pasarii este constransa de faptul ca locuieste intr-o casa sau intr-un apartament, acum ii mai si taiem o aripa? Ii mai luam si posibilitatea de a zbura?
Infine, nu vreau sa ma cert. E decizia ei pana la urma, dar eu imi sustin parerea in continuare. Nu este bine sa tai aripile la o pasare. Daca nu ai timp s-o imblanzesti fara sa apelezi la aceste mijloace, de ce ti-ai mai luat angajamentul fata de ea? Si in plus, esti mai multumit daca este constient de faptul ca ai imblanzit o pasare fara sa apelezi la mijloace brutale
nu se certa nimeni cu tine doar iti subliniam ca poate fi puieril/deranjant sa "Dumnezeesti" si imi exprimam propria parere cum ai facut si tu.
cred ca deja mam razgandit datorita voua :merci: :merci: :merci: :merci:
Dinu, eu cand mi-am luat papagalul am avut aceleasi probleme:
1. Nu era baiat, cum am cerut, ci era fata. Vina era clar a celui care mi l-a vandut. Ce vina avea sufletelul asta verde ca oamenii nu sunt cinstiti.
2. Musca si batea pe toata lumea, ceea ce ma determina sa am o atitudine rece, fata de ea. Apoi m-am gandit: este o chestie fireasca de autoaparare pe care pana si oamenii (DA! noi oamenii cei aparent superiori, ca ,,scpecie,,) o avem in sange. Deci iarasi as fi exagerat.
3. Tipa de mama focului, nu conta ora sau atmosfera. Tipa si acum. Dar poate vrea sa se faca auzita. Poate se plictiseste sau vrea ceva.
4. E posesiva mai ceva ca o leoaica. Pe unde merg, tb sa fie prezenta. Altfel, cand ies din camera, iar e jale. TIPA. Si ce, noi nu suntem la fel cand iubim pe cineva si-i vrem compania?!
5. Strica orice prinde, mi-a distrus usile, tastele la laptop, pixuri tb sa cersesc . Dar si asa, merita investitia
Asa ca bine ca te-ai razgandit. Nu am termen de comparatie pentru momentele cand imi vine pe umar, pe cap, ma pupa si vrea mangaiata si pupata. Apoi ma cauta, plange si accepta orice vine de la mine. Are emotii si ii tremura usor aripioara cand o alint si-i vb, deci e un SUFLET. Si inca unul MARE.
Va pupam!
Forum 4animale → Pasari → Marele Alexander - Psittacula eupatria