2,926

Re: Marele Alexander - Psittacula eupatria

Va multumesc mult pt sfat, eu sunt c.am friguroasa de fel , si chiar mie bine, stiu ca si sotul meu ma cearta  tongue , si am crezut ca si lui polii ii este ok daca este pasare exotica  wink , va multumesc din suflet  :hug:  :sanatate:  :pup:

Adaugat: 18-02-2012 09:52

da atata este pe hol la el 30 de grade , ca el sta pe hol, dar am inteles acuma si o sa incerc sa ii pun un castronel de apa pe calorifer va pup

2,927

Te salutam Dinu. Eu am luat-o pe THEO acum 1 an si 4 luni tot de la Dl.Balanoiu. A stat in colivie (cu usita deschisa) aprox.1 luna si nu a vrut sa iasa. De atunci nu a mai intrat nici macar o clipa. Dar de la bun inceput a mancat din mana, in schimb de ciupit, era dezastru - pana ne dadea sangele - acum este dependenta de noi (eu stau in permanenta cu ea acasa). Nu stiu daca voua vi s-a intamplat, dar noi, toti 3 din familie, simtim ca ne iubeste. Ne pupam toata ziua si ne jucam. Trebuie sa ai rabdare. In concluzie, nici ea nu a fost chiar asa blanda, pe cat sustinea acel domn. Timpul le rezolva pe toate. Multi pupici tuturor dragalasilor.

Adaugat: 18-02-2012 10:04

Dinu, si inca ceva. Si mie mi-a zis ca este baiat, dar este fetita, are acum 2 ani.

2,928

si toty ne iubeste,in special cand vin acasa daca nu il bag in seama spune tot ce stie el. ii dau drumul si neaparat cel putin 30 min trebuie sa ma joc cu el sa ne pupacim sa vorbim. important este sa ii faci un program..... ca la copiii mici.asa a facut si anamaria daca tin bine minte,si sa se obisnuiasca cu tine eu asa faceam la inceput: stateam in fata coliviei lui ,la acelasi nivel cu el si vorbeam cu el.... dar important e sa fii la acelasi nivel cu el daca esti mai sus de el se va speria. si ca sa manance din mana luam de exemplu un mar si ma faceam ca mananc din el.  devenea instantaneu interesat

Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun.

2,929

Da si eu i.am facut lui polii meu un program ca era dezastru,la inceput il lasam toata ziua liber ,si acum are cate o ora dimineata afara si seara tot o ora , poi daca il lasam toata ziua afara imi facea dezastru in casa , si am avut de furca cu el pana s.a obijnuit , adica tipa foarte rau, era agitat, apoi l.am mutat intr.o camera si ii tineam usa deschisa sa ne vada , chestia era ca era foarte trist pt ca nu era la locul lui, si l.am mutat inapoi , de atunci stie care ii este programul ,bine maii tipa cand ne vede prin casa , dar nu ca atunci, atunci el era seful si eu papagalul  smile acum este cumintel cat se poate dar mai face si galagie , eu m.am obijnuit cu el .Va pupik dulce  :malex:

2,930

salut la toti iubitori de animalute. am sieu un papagal marele alexander lam cumparat in 22 octombrie 2011 e cam sperios.as dori cateva sfaturi de la cei care au avut si ei aceleasi probleme.exemple de cum se comporta papagalul meu,acepta sa  il ating dar nu mereu se sperie de mana pe copi si sotie nu- i lasa sa puna mana pe el si se sperie de ei cand intra in camera lui devine foarte agitat. cand e singur daca e liber in camera zboara speriat tipa si fluera daca ma duc la el se linisteste 3minute si cu mine langa el ancepe dinou sa zboare si sa tipe sa fluiere pana oboseste. ce pot sa fac sa devina mai linisti sau sa nu fie asa speriat.apropo cand lam cumparat mia zis ca are 8luni

Adaugat: 18-02-2012 19:22

florinn wrote:

Neata tuturor, Ady,parerea mea este sa-l lasi mai mult de 1 sapt in colivie,lasal sa se obisnuiasca cu voi si dupaia da-i drumul,cand mam dus la domnul Balanoiu sa vad papagalu tau,ia dat drumul si se izbea de toti peretii,probabil nu cunostea locul destul de bine,la fel se poate intampla si la tine,se poate izbii de pereti si sa se accidenteze ( doamne fereste ). Mai bine lasal ceva timp poate 1 luna sa se acomodeze cu voi si cu locu.

Dinu de cat timp il ai pe Alex?  Sa-ti traiasca si sa fie sanatos !

Asteptam poze cu el si bine ai venit printre noi !

:malex: salut florin lam cumparat pe 22  10  2011 balanoiu mia zis ca are 8 luni si ca e baiat

2,931

Salut Dinu, e un pic ciudat,il ai de aproape 4 luni de zile,ii acorzi timp suficient? trebuie sa-i acorzi mai multa atentie ca sa ai rezultate,multa atentie si rabdare !
Eu nu gasesc alta explicatie pentru comportamentu lui decat lipsa de timp pentru el ! Iti mananca din mana? Daca iti mananca din mana,da-i zilnic cu mana de cel putin 3-4 ori pe zii fructe,legume,ce mananca el ! Daca nu vorbesti cu el,nu-i dai sa manance din mana,mai pe scurt daca nu-i acorzi timpul suficient asa o sa-ti faca in permananta !  Copii tai i-au facut ceva?
Trebuie sa-i aratati ca-l iubiti,asa cum ai rabdare cu copii tai,asa trebuie si cu el.
Cand ai sa obtii rezultate bune cu el,o sa vezi ce papagal minunat ai.
Va doresc sa va imprieteniti cat mai repede !

2,932

salut florin  mersi pentru raspuns.copii mei sunt mari si sigur nu iau facut nimic ca acest papagal lam cumparat de comun acord la vrut din tot sufletul  toata familia,atentie are destula.speriat e asa de cand lam cumparat. singura schimbare a  inceput sa manance din mana si ma lasa sa pun mana pe pieptul lui doar eu. nu mereu  de multe ori se sperie si de mine

2,933 (edited by cornhholio 18-02-2012 20:21)

dinu wrote:

salut florin  mersi pentru raspuns.copii mei sunt mari si sigur nu iau facut nimic ca acest papagal lam cumparat de comun acord la vrut din tot sufletul  toata familia,atentie are destula.speriat e asa de cand lam cumparat. singura schimbare a  inceput sa manance din mana si ma lasa sa pun mana pe pieptul lui doar eu. nu mereu  de multe ori se sperie si de mine

Daca dai o pagina in urma o sa vezi cum sta Whiskey al meu. Asa te poti aproia de papagal vorbind, el te vede cu totu si capata (lent ce-i drept ) incredere. Daca sta in colivie exista riscul sa se sperie de maini. Si, pune colivia/playgroundul lui undeva de unde el va poate vedea toata ziua.

2,934

veronica1,

Ai dreptate. Si eu am patit la fel cu Coca. Musca pe toata lumea, ataca musafirii, imi dadea cate un cioc peste cap de cate ori avea ocazia, era dezastru. Suana stie cate am patimit. Am dus-o si la ea acasa, sa o va daca se comporta la fel. E zbir de iute, orinde ar fi. Nu are treaba. Se acomodeaza repede. Acum, primul lucru care tb sa-l fac dimineata ar fi s-o pup, altfel e jale ca incepe sa tipe. Dupa ce fac ritualul cu pupaturile si mangaiatul, e totul in ordine. Ar sta non-stop pe umarul meu sau pe cap si mereu sa o mangai si sa o pup.
Deci rabdare, rabdare si multi nervi :malex:

Initial si mie mi s-a spus ca e baiat, dar e o ditamai fata  smile

Va pupam pe toti!

2,935 (edited by Latifa 18-02-2012 22:23)

mai am o antrebare trebuie sai fac un program,ca la mine sta toata ziua liber in camera lui intra in colivie doar cand mananca sau doarme.isi face nevoile doar in colivie

multumesc pentru sfaturi magdalena nu ma deranjeaza daca e fetita.rabdare avem destula ca ne asteptam sa faca galagie dar nu ma asteptam sa fie asa sperios

:malex: salut cornhholio.si mie mia zis ca e bland crescut de mana. mila adus intr-o colivie mica in parcare la carefour domnul balanoi si am insistat sa merg sa vad unde il tine si ce pasari mai are.mai avea un jako jumulit ,un jako care arata bine un marele alexandru care azis ca efemela  si unul mai mic cu negru,rosu si galben nu stiu ce ras era. volierele ereau ruginite.erau pusi intrun hol mic.sper sa ma inprietenesc cu el cat mai repede si sa fie sanatos.

2,936

Dinu, nu ai ai pt ce. Eu o stresam pe Suana, nemaiavand asemenea verzituri inainte :malex:
Si a mea are uneori momente cand o simt speriata, dar in general are fff mult tupeu, deci sunt rare acele clipe and isi arata slabiciunea:)
O am din aprilie 2011 si primele luni am carat-o peste tot cu mine. Eram blonda cu papagalul smile  pt ca mi se parea ca stau prea putin cu ea. Am avut noroc ca a fost cald pana mai spre toamna si mi-am permis plimbarile. La gratare ii placea cel mai mult:)) De acolo s-a ales cu un repertoriu bogat de ciripituri. Cand face ca si ciorile e mortala smile
In rest, gangureste cate ceva, dar nu vorbeste  sad 

A ta?

2,937

Ce sa zic dinu , si polii meu il prefera pe sotul meu mai mult decat pe mine , il pupaceste toata ziua cand este acasa polii si pe mine ma pupa si se joaca cu mine,dar cand il vede pe sot ca vine acasa tipa de ma inebuneste pana ii dau drumul afara sa se joace cu el , si eu stau toata ziua cu el acasa ii fac toate poftele dar degeaba, bine stiu ca ma iubeste si pe mine,dar fiecare pasare are preferatul ei, al tau te are pe tine, si eu zic tot asa,  pune colivia undeva unde sa va vada pe toti, polii meu sta pe hol , ne vede tot timpul , mult succes si sanatate  :pup:  :sanatate:  :malex:

2,938

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qbl8wgDHrGM[/youtube]

Asa arata Cipi al meu pe care l-am luat de la d-nul Balanoiu.Inca nu prea mananca in prezenta noasta si sta tot cuminte pe bat insa acum a inceput sa se auda si el ca este in camera..scoate niste sunete de parca ar toarce o pisica big_smile .Daca ne apropiem de el usor se indeparteaza usor iar daca suntem prea aproape topaie si tipa smile ..ma bucur ca nu sare sa de-a cu ciocul cum fac altii .

2,939 (edited by cornhholio 18-02-2012 21:16)

ady_beny wrote:

Asa arata Cipi al meu pe care l-am luat de la d-nul Balanoiu.Inca nu prea mananca in prezenta noasta si sta tot cuminte pe bat insa acum a inceput sa se auda si el ca este in camera..scoate niste sunete de parca ar toarce o pisica big_smile .Daca ne apropiem de el usor se indeparteaza usor iar daca suntem prea aproape topaie si tipa smile ..ma bucur ca nu sare sa de-a cu ciocul cum fac altii .

Eu intr-o colivie similara tin temporar doua nimfe, si am fost atentionat ca e prea mica pentru ele (chiar si temporar). Deci fa ceva cu acea colivie dar scoate-l pe "cipi" din ea.

2,940

adi-beny sa iti traiasca este minunat

2,941

Da, si eu cred ca e mica pt o pasare de talia unui mare alex. El are nevoie de spatiu sa-si intinda piciorutele, aripioarele si sa nu se simta incatusat si constrans.

@Dinu, eu am ademenit-o pe Coca cu cate un strop de cola. Nu e prea ok, ce-i drept, dar tine la imblanzit. Acum, cand vede un pahar sau o ceasca, nu mai conteaza cine o tine in mana ca zboara spre el/ea, ca sa-i dea.
A ramas cu dorul de gustul sucului, dar la mine a mers cu chestia asta si o considera prima mare apropiere care a manifestat-o fata de mine.

Succes!

2,942

Va multumesc smile . Pai o sa ii cautam o casuta mai mare ca asta nu prea ne place si oricum intentionam sa il lasam si  afara din cusca dar cand ne familiarizam mai mult ca acum suntem speriati de bome  big_smile  :malex:

2,943

ady -beny eu m.am uitat la filmuletul cu puiul tau si am vazut ca il tii dupa un dulap undeva in camera , polii meu cand am fost la munte cu el in iarna asta a stat tot asa ca asa era camera si sa stii ca nu prea ia convenit ca nu avea lumina suficienta , sa nu te superi pe mine ca iti zic,dar lui verdeata mea nu ia placut deloc era tare agitat,si ii aprindeam becul in camera  tongue , si la mine polii cand l.am luat a stat cuminte 2 zile , eu am bagat degetul la el de la timisoara pana acasa , am vb cu el tot drumul pana cred ca s.a obijnuit cu mine  tongue o sa vezi ca se va acomoda repede si o sa il iubesti ca pe copilul tau ca sunt atat de frumosi incat iti vine sa.i mananci  :malex: o seara placuta  :nb:

2,944

anamarialaura wrote:

ady -beny eu m.am uitat la filmuletul cu puiul tau si am vazut ca il tii dupa un dulap undeva in camera , polii meu cand am fost la munte cu el in iarna asta a stat tot asa ca asa era camera si sa stii ca nu prea ia convenit ca nu avea lumina suficienta , sa nu te superi pe mine ca iti zic,dar lui verdeata mea nu ia placut deloc era tare agitat,si ii aprindeam becul in camera  tongue , si la mine polii cand l.am luat a stat cuminte 2 zile , eu am bagat degetul la el de la timisoara pana acasa , am vb cu el tot drumul pana cred ca s.a obijnuit cu mine  tongue o sa vezi ca se va acomoda repede si o sa il iubesti ca pe copilul tau ca sunt atat de frumosi incat iti vine sa.i mananci  :malex: o seara placuta  :nb:

El sta langa sifonier si e chiar in fata patului la mine in camera..sincer era singurul loc unde puteam pune colivia... o sa vad poate gasesc ceva mai bun..Cand sunt acasa stau destul in dormitor asa ca nu sta singurel..poate o sa se mai schimbe treaba cand o sa incep sa ii las liber insa acum e prea devreme ca el inca e speriat sad si nu cred ca o sa manance ceva din mana prea curand pt ca se indeparteaza cand vin sa ii dau mancare si daca mananc ceva langa cusca sa ii fac pofta tot sta acolo nemiscat..asa ca ne trebuie multa rabdare  :nb:

2,945

ady-beny sa ii lasi muzica cand pleci de acasa sau chiar si cand esti , eu ii las radio deschis tot timpul pana il culc , si sonorul nu foarte tare,nu fii suparat si ai rabdare cu el , ca si eu m.am intristat de polii ca nu vb ,dar acuma a inceput sa gungureasca si chiar ma amuza rau ,  : , imita sunetul de la pupa mama baiatul si chiar zice mai bine acum, si cred ca zice cucu de  cum ma jucam eu cu el  :cucu-bau ,o sa vezi ca totul o sa fie bine si o sa te bucuri de el cand se va atasa de tine .Multa rabdare  :merci:  :sanatate:  :pup:

2,946

Un "mic" progres...azi a evadat din culivie si usor usor s-a urcat pe mana...dupa care mai tarziu a mancat si mar din mana.
Este foarte blandut si nu musca chiar daca il iei cu totul in mana.El nu poate sa zboare pt ca are o aripa taiata de crescator.
Eu zic ca asta ne-a  ajutat sa ne apropiem mai repede de el.
Suntem foarte fericiti !  :heart:  :malex:  :heart:

2,947

ady-beny ce scump esteeeeeeeeeeeee, felicitari  :bravo:  :bravo:  :pup:  :sanatate:

2,948

anamarialaura wrote:

ady-beny ce scump esteeeeeeeeeeeee, felicitari  :bravo:  :bravo:  :pup:  :sanatate:

Multumesc:D
Sa vezi ce mai mangaiem  :heart:

2,949

ady_beny wrote:

Un "mic" progres...azi a evadat din culivie si usor usor s-a urcat pe mana...dupa care mai tarziu a mancat si mar din mana.
Este foarte blandut si nu musca chiar daca il iei cu totul in mana.El nu poate sa zboare pt ca are o aripa taiata de crescator.
Eu zic ca asta ne-a  ajutat sa ne apropiem mai repede de el.
Suntem foarte fericiti !  :heart:  :malex:  :heart:

super dulce..felicitari e un mare pas!

Max-aratinga nanday

2,950

eu cu toty cand l-am adus de la miercurea ciuc stateam in fiecare seara in fata coliviei lui si vorbeam cu el, vorbeam cu el seara ca era obosit si era atent la mine. sper ca te-am ajutat,si ai sa vezi ca incet o sa va apropiati unul de altul.

Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun.