2,701

Re: Marele Alexander - Psittacula eupatria

E cam gras Mosul dar maresc hornul sau il imping pe Mos sa intre  :hihi:

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

2,702

Ne-am pregatit frumos de sarbatori....

http://i43.tinypic.com/359zrmg.gif

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

2,703

multumesc suana pentru incurajari,o sa am grija iti dai seama ,va pupam cioculetele foarte frumoasa poza, bineanteles toate sunt va pupik  :sanatate:  :pup:

2,704

@ veronica  Am si eu un fotomodel, cred ca il face curios sumzaitul aparatului  si la fiecare poza se holbeaza fix in obiectiv big_smile
@ anamarialaura  Whiskey a inceput sa "vorbeasca" cam la 8 luni, din interes, vroia bagat in seama, si daca noi ii ziceam "pupa" cand il bagam in seama, se bataia disperat si zbiera "pupa pupa " ca sa primeasca atentie smile Incearca sa folosesti un singur cuvand (simplu de pronuntat) de fiecare data cand ii dai ceva care ii place si cand socializati smile

2,705

Va salutam pe toti. Avem si noi o problema. Astazi, THEO nu prea a mancat (este adevarat ca a facut cam moale - nu foarte). I-am fiert orez si a mancat putine bobite (zeama nu a vrut). Nici macar mancarea ei preferata (mar si caju) nu a mancat. Ce sa ii dau? Multumim

2,706

veronica1 wrote:

Va salutam pe toti. Avem si noi o problema. Astazi, THEO nu prea a mancat (este adevarat ca a facut cam moale - nu foarte). I-am fiert orez si a mancat putine bobite (zeama nu a vrut). Nici macar mancarea ei preferata (mar si caju) nu a mancat. Ce sa ii dau? Multumim

Whiskey mai are momente in care refuza mancare din cauza geloziei sau alte probleme psihice nu medicale. Urmareste-o si vezi daca se schimba starea.

Amenajari noi la tamplar  smile

Adaugat: 10-12-2011 13:25

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=w5Oc3pK75Rk[/youtube]

Asa face porcusorul isteric cand nu vrea sa punem mana pe el. Se intampla foarte rar, dar cand se intampla e foarte hotarat big_smile

2,707

Ciupea serios ! smile Are si el problemele lui smile)

comorile mele : felix - labrador retriever :heart: Albert - bichon maltese :heart:-Simina-

2,708

Frumos filmuletul. Sunt foarte destepti.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

2,709

ciupe dar nu pot sa zic serios, te apuca de deget si maraie dar nu te raneste

2,710

Glumeam  :hihi: ! Este un scump :heart: !

comorile mele : felix - labrador retriever :heart: Albert - bichon maltese :heart:-Simina-

2,711

foarte frumos filmuletul...si alex al meu face la fel ... doar k isi si infoaie capul si da sa ciupeasca mai tare...il am de 3 saptamani si l am lasat  afara din colivie...momentan zboara doar cand ma duc la el in alta parte, in rest nu se misca de pe colivie sau din colivie...cred k de frica...oricum mi se pare k a devenit mai agresiv k inainte:(...am incercat sa il fac sa vina la mine pe mana dar deocamdata nu am nici o sansa...sper sa reusesc

Adaugat: 14-12-2011 22:40

este gresit k  il "fugaresc" putin sa il prind ? sa il duc la colivie ?  de aia e agresiv??? e suparat? ii e teama de mine ??

2,712

andreia_corneliu wrote:

este gresit k  il "fugaresc" putin sa il prind ? sa il duc la colivie ?  de aia e agresiv??? e suparat? ii e teama de mine ??

nu trebuie fugarit. cand se intuneca afara stingi lumina si il prinzi foarte usor. ei nu vad naptea. daca nu reusesti la il prinzi, aprinzi imediat lumina, ca pe intuneric nu se poate orienta in zbor si sa nu se loveasca de ceva.

dar mai bine il lasi afara si cand ii va fi foame intra singur in cotet big_smile

2,713

sa fie ei siguri ca vad ce fac la pc big_smile

2,714

multumesc pentru informatie...dar mie mi e  frica sa nu l tin prea mult nemancat si  fara apa big_smile... el nu are colivia la mine in camera si tinandu l afara pe la mine prin camera ma gandesc k poate nu stie sa se duca singur in camera lui big_smile... stiti cum as putea reusi sa il imblanzesc mai repede? sau mai usor? sa vina la mine ?...destul de des cand ma duc inspre el, mai ales daca duc mana spre el isi infoaie capul, il balangane in sus si in jos incontinuu si vrea sa ma ciupeasca sad... sfaturi va rog, multumesc

Adaugat: 15-12-2011 15:23

mai am o intrebare va rog ! cand il prind sa il duc la colivie il mai tin la mine pe piept si il mangai pe caput pe cioculet si vorbesc cu el...daca ii dau drumul zboara imediat... credeti k ii fac rau tinandu l in mana ??? adica oare de aceea este agresiv cand ma apropii de el ? ii este teama k il prind si de aia  fuge? sad help

Adaugat: 15-12-2011 15:29

am auzit k daca ii pun lui alex oglinda in colivie nu va mai vorbi .  este adevarat??  i am cumparat si nu stiu ce sa fac ,  daca sa ii pun sau nu... help pliz:)

2,715

andreia_corneliu wrote:

am auzit k daca ii pun lui alex oglinda in colivie nu va mai vorbi .  este adevarat??  i am cumparat si nu stiu ce sa fac ,  daca sa ii pun sau nu... help pliz:)

daca ii pui oglinda in colivie va socializa mai mult cu imaginea pe care o vede acolo.

2,716

andreia_corneliu wrote:

Oglinda pui unui papagal de care nu ai timp, ca sa "vorbeasca" singur uitandu-se in ea. Tu momentan nu te mai gandi la vorbit, nu e Poli wants a craker din film, in primul rand trebuie sa se obisnuiasca cu tine, sa se ataseze de tine, si dupa, daca ii acorzi suficienta atentie POATE v-a vorbi.

2,717

merci pt sfaturi... ii acord foarte multa atentie, sper k v a ajunge sa si vorbeasca, oricum sunt foarte happy k asta seara l am luat in mana si l am mangaiat si am vorbit cvu el vreo 10 minute...apoi nu l am mai tinut si a stat pe mine inca vreo 10 minute fara sa fie panicat si fara sa zboare... am progresat putin smile

2,718 (edited by suana 16-12-2011 14:14)

La papagalii mari nu e indicata oglinda ,pentru ca o sparge si se poate taia.Exista oglinzi speciale pentru ei din inox care reflecta imaginea,dar sincer nu prea cred sa fie atrase de imagine ci,cel mult  ca de o jucarie.Cand se infoaie si isi schimba ochii,se inchide pleoapa,inseamna ca are nervi si ceva nu-i convine si atunci va si da sa ciupesca.Lor nu le place sa fie tinuti strans in mana sau acoperiti,deci prima data va trebui sa socializati si sa va apropiati ca sa puteti interactiona si sa nu considere mana o amenintare.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

2,719

Azi am fost si eu sa vad un marele alex  :wis: . Cand am intrat in camera unde era statea linistit, nici nu se misca. Dupa ce am ajuns langa colivie ma tot urmarit si isi intorcea capul dupa mine. Cum statea el intr-un colt de colivie l-am atins usor pe o aripa dupa care s-a dus in celalalt colt , se pare ca nu ia placut  wink . Si a inceput scandalu, pfff cand si-a deschis pliscu de cateva ori mi-a venit sa imi pun mana pe urechi  smile, a urlat foarte tare. Bunica stapanului mi-a zis ca asa face cand vine cineva strain in casa dupa care incepe si cainele sa latre, asta da buna alarma impotriva hotilor  smile. Sexul nu il stiu ca am uitat sa intreb, atat mi-a zis ca are in jur de 1 an si un pic. Pun si o poza, singura pe care o am de altfel.

Îngrijeste animalele ca pe tine însuti! ---George---
Piticii mei:   2 Pauni  , 3 :pisica: , un :caine:

2,720

bine ca face doar atat, al meu musca musafirii daca se apropie de el smile)

2,721

ola scuze ca nu am mai fost pe forum,imi cer scuze, eu la polii in colivie am o oglinda de inox si vreau sa va intreb daca este bine,el cand se uita in ea incepe sa tipe si sa gungureasca singur dar si trage de ea cand il apuca nervii sa il bage cineva in seama credeti ca nu este bine sau nu va mai vorbii daca are oglinda?a suana mi.a zis o fata ca cica daca am ramas insarcinata nu este bine sa tin papagal ca dauneaza sarcinii o fii adevarat  :cry: eu nu vreau sa il dau pe polii mai ales acuma cand sa facut un cuminte si sta sa il giugiulesc si este un scump chiar nu pot sa nu il pupacesc decate ori il prind iti dai seama  tongue ,a si sa te mai intreb ceva am observat o chestiune la el cand vreau sa il mangaii in colivie se infoaie si ii se schimba ochii la culoare se lasa in jos si cand ii intind mana deasupra capului da sa ciupe dar nu ma ciupe ma apuca de deget dar nu tare nu io place,eu cand il prind , il prind la bucatarie da o tura de zbor dupa care ii spun polii cuminte si se aseaza pe masa , isi lasa capul in jos si il iau in brate  smile dupa care ne punem in pat la iubit si se baga sub mana mea si il mangai,numai ca in colivie are chestia asta de ce oare?

Adaugat: 16-12-2011 22:21

suana  sa iti mai spun ceva ,l.am vazut pe bebe la eco este mic 3 sap, ma chemat doct si pe 22 si mi.a zis ca este ok  numai ca nu a vazut ea ceva acolo care trebuie sa se vada pe 22 ,m,a speriat un pic , dar a zis sa nu imi fac griji ca deocamdata este prea mic bebe ,dar peste o sapt trebuie sa se vada ,adica o palpaiala la inimioara (nu inima) cred ca pulsul  wink mai stau un picc in stres pana pe 22 dar eu cred ca este ok va pupik

Adaugat: 16-12-2011 22:25

m.am linistit am intrat acum pe net si am citit despre papagal si sarcina , o sa ma spal ma des pe maini si gata  tongue nu il dau pe piciu meu pt nimic in lume ,el mi.a adus acest dar minunat (adica pe bebe)mi.a purtat noroc , cum sa ma iau eu dupa ce spun altii care nu iubesc animalele , suana numai sa.mi spui ce sa fac acuma sa il mai deparazitez daca nu are nimic sau ii dau in contiunare usturoi si atat ?va pupik si astept raspunsurile voastre

2,722 (edited by suana 16-12-2011 22:50)

Anamaria,nu o sa fie usor dar sfaturi din astea din partea unor neaveniti care habar nu au ar trebui sa le ignori.E bine ca te documentezi ce trebuie facut atunci cand va fi micutzul acasa.Vei vorbi si cu medicul  si vei sti ce sa faci.Oricum Poli va trebui mutat ca bebe-ul sa aiba liniste si sa nu fie stresat de tipete.Chestia cu infoiatul e normala,la fel face si Alexi insa nici ea nu pisca.Mai ales cand plimb mana deasupra capsorului,insa de cele mai multe ori ea se face ca barcutza si incepe sa fluiere.
Trebuie tinuta o curatenie foarte sctricat si sa nu fie foarte aproape de bebe.Multa lume ,din pacate isi abandoneaza animalele in momentul in care se mareste familia cu un copil.Lumea nu e informata corect si din cauza asta cel mai usor este sa renunti.
Scoate oglinda din colivie sa o aiba doar atunci cand este afara,poate nu-i convine.A Alexei e deasupra ,la balcon.Da,poti sa-i dai usturoi.
Iti tin pumnii sa fie totul bine la ecografie.Doamne-ajuta.  :pup:

2,723

mersii suana pentru sfaturi , oricum nu o sa il dau pe piciuuu meu pt nimic in lume , eu cred ca el mi la adus pe bebe  wink mi.a purtat noroc jur,este un scump si a inceput pe bune sa fie cuminte, de ce nu trebuie sa aiba oglinda de inox ca eu mai plec de acasa si asa nu se plictiseste cred daca o are, nu trage tot timpul de ea , doar cand il apuca nervii de iesit din colivie, o are de la inceput, ii face rau?sau nu o sa mai vb, el acuma gungureste singur de te inebuneste nu prea mai tipa, bine nu inteleg  ce spune dar cred ca capacul.baiatul ceva de genu o sa rupa el odata va pupik  :hihi:

2,724

buna seara, am si eu o  intrebare daca ma puteti ajuta. il am pe alex de 3 saptamani...pana acum o saptamana mai tipa si el , mai scotea diferite sunete, dar de o saptamana nu mai zice nimic, doar cand ma duc la el la colivie si duc mana inspre el incepe sa tipe sa croncane, cred k nu ii place... o avea ceva ? o fi prea stresat? parca nici nu era asa de  agresiv inainte sad acum da sa cipeasca rau cand duc mana la el ... si eu ii las in permanenta usa deschisa la colivie...dar nu zboara in celelalte camere...nici macar in acea camera, sta doar pe colivie...doar daca il duc eu in alta parte  zboara ...fuge de mine practic... sa ii inchid usa la colivie uneori? sa vada k nu poate iesi cand are chef ?...cineva mi a zis sa ii tai aripioarele...dar nu i as face asta sad...zice k asa s ar simti dominat.... ce sa fac? aveti ceva sfaturi ?:(

2,725

fiecare cu parerea lui, si sunt mai multe variante de a-i imblanzi, eu i-am tuns aripioara si ne intelegem super OK, poti sa te uiti prin poze si filmulete smile Dar starea lui de acum nu are legatura cu taiatul aripii ... fiecare au toane si suparari smile