10,751

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

dana1 wrote:

ANNY..daca nu crezi ce am scris..iti trimit mp cu link-ul acela cu cea mai mare placere... :pup:

Nu, nu am zis ca nu cred ce ai scris big_smile am sa caut si eu lectia aceea, sunt curioasa. Si mie mi-ar crapa obrazu sa mi se faca observatie..  hmm

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

10,752 (edited by dana1 16-02-2012 13:10)

m-am referit la greseli de genul ;  8 litrii..,m-ai sus,i-mi trebuie..eu personal nici nu stiu care e scrierea tip chat.. tongue

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

10,753

Sa schimbam subiectul  big_smile ..  Alintatul meu  :perus:
Desi nu a trecut mult timp de cand l-am cumparat ( de Craciun) s-a atasat foarte mult de mine  :heart: , mai nou vine la mine in pat dimineata si vorbeste pana il bag in seama  smile  e un simpatic  :hihi:

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

10,754

de acum are cine sa-ti aranjeze parul..ai stilist.. :k:

10,755

dana1 wrote:

de acum are cine sa-ti aranjeze parul..ai stilist.. :k:

sigur, iar cand isi face nevoile in capul cum se mai numeste ? smile

10,756

vopsea naturala??? smile

10,757

cam asa ceva smile

10,758 (edited by Iusty 16-02-2012 16:54)

Mihaela97, masculii tineri au ceromul roz si cei adulti au ceromul albastru inchis sau in unele cazuri mov (cum e Cipy al meu). Masculii nu vor avea niciodata ceromul maro. Femele tinere au ceromul alb cu albastru si cele adulte ceromul maro. Sper ca ti-am fost de ajutor :k: .

Anny97, fara suparare, eu cred in continuare ca micutul tau este de fapt micuta :hihi: .

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

10,759 (edited by mereana28 16-02-2012 17:07)

iusty , eu stiam ca femelele adulte au ceromul alb , crem si maro in perioada de imperechere

am incercat sa o imbaiez azi pe printesa mea mica pentru ca e portocalie pe la botic de la morcov , dar a luat 2 guri de apa din castron , a bagat umpic cioculetul si a plecat , apa era calduta , credeti ca are ceva daca a baut? era apa plata incalzita  big_smile  acum nu are nimic se joaca si roade tot ce prinde

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

10,760 (edited by Iusty 16-02-2012 16:53)

mereana28 wrote:

iusty , eu stiam ca femelele adulde au ceromul alb , crem si maro in perioada de imperechere

am incercat sa o imbaiez azi pe printesa mea mica pentru ca e portocalie pe la botic de la morcov , dar a luat 2 guri de apa din castron , a bagat umpic cioculetul si a plecat , apa era calduta , credeti ca are ceva daca a baut? era apa plata incalzita    acum nu are nimic se joaca si roade tot ce prinde

Stefi, eu zic din propia mea experienta. Fetitele mele au avut tot timpul ceromul maro..si foarte rar un roz mai inchis. In orice caz, este important sa-i deosebesti cand sunt pui, pt ca in principal numai pui gasesti prin pet shop-uri.

Nu cred ca are ceva daca a baut apa calduta. Fierbinte sa nu fie. Nu trebuie neaparat s-o imbaiezi daca e murdara. Si ai mei cand mananca ou si morcov se fac ca niste porci :hihi: . Si piticotii astia ai mei refuza sa faca baie hmm ...pur si simplu nu vor. Inainte le luam nisip special de la Vitakraft, ca sa faca "baie" in nisip..dar nu le-am mai dat caci am auzit ca nu este bun.

Later edit: Sa-mi fie cu iertare :merci: ...acum am vazut ca am scris "mov" in loc de "maro"..nu stiu pe unde mi-au zburat gandurile cand am scris post-ul ala smile

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

10,761

mie nisip mi s-a recomandat in toate petshop-urile plus un crescator.

10,762

Eu am tot auzit si citit discutii pro contra...si mai bine nu le mai dau. Ca nu e bun pt sistemul lor digestiv etc..si decat sa pateasca ceva intradevar, mai bine evit.

Iusti

10,763 (edited by mereana28 16-02-2012 17:06)

UITATI CE AM GASIT : "Unii spun că este bine să le pui o tăviţă cu nisip special, care conţine şi fragmente de scoici, să îi ajute la digestie. Majoritatea crescătorilor de elită ne avertizează că nu este deloc sănătos să le punem nisip. Acesta este util păsărilor care nu decojesc seminţele şi le înghit întregi, precum păsările de curte. Nu este cazul papagalilor care, indiferent de specie, sparg seminţele, elimină cojile şi înghit doar miezul moale sau uşor de înmuiat. Papagalii nu au nevoie de nisip!!!"  big_smile

merci de raspuns , era calduta apa

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
*(Stefi)

10,764

Sunt de acord. Nu prea are rost sa le dam papagaliilor nisip. Pentru ei este mult mai bun osul de sepie :k: .

Iusti

10,765

Ai mei au avut dintotdeauna nisip special cu scoici. Rar, dar mai ciugulesc din el. In schimb nisipul ma ajuta pe mine mai mult. Pun pe fundul coliviei si mizeria se lipeste de nisip si nu de tava, asa ca mi-e mult mai usor cand spal tavita.

Noemi = workaholic smile  Bundas -  :perus:  meu, Picike alintatul meu  :dans:
Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata! sad :perus:

10,766 (edited by Iusty 17-02-2012 15:47)

Eu pun hartie pt ca se schimba usor si rapid (o data la 2 zile) si in weekend spal tava. Si o data pe luna spal integral cusca.

Iusti

10,767

rowena wrote:
mihaela97 wrote:

imi puteti spune si mie care este diferenta intre fetite si baietei la perusi tineri?..ok latifa wink

Vezi ca e un articol pe Latifa unde este descrisa diferentierea sexelor la perusii adulti si la pui. Daca mai ai dubii dupa ce citesti, mai vorbim. :malex:

nu am gasit articolul! :hihi:

Cu cat incep sa cunosc oamenii mai bine.... cu atat incep sa iubesc mai mult animalele!
Cocutza nu te voi uita niciodata!!!
Animalele mele: un :perus: (coco) o cinteza(Coco) 3 cateluse(jesy riky si flacarica)  6 porumbei voiajori

10,768

Uite aici :pup:

www.4animale.ro/pasari/papagali/reproducere/determinarea-sexului-la-perusi-melopsittacus-undulatus

Iusti

10,769

multumesc :pup:

Cu cat incep sa cunosc oamenii mai bine.... cu atat incep sa iubesc mai mult animalele!
Animalele mele: un :perus: (coco) o cinteza(Coco) 3 cateluse(jesy riky si flacarica)  6 porumbei voiajori

10,770

Asa le pun si eu la ai mei hartie si o schimb in fiecare zi

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

10,771 (edited by mereana28 16-02-2012 23:03)

eu nu pun nimic ...  neutral

big_smile

*(Stefi)

10,772

Eu pun pe fundul coliviei, pe tavita un prosopel din acela de bucatarie, de unica folosinta  :k: Si schimb servetelul ala odata pe zi  wink

10,773

eu pun pe fundul coliviei coala de hartie;;) :hihi:  :heart:

10,774

Bubu &Lori... :perus:
http://i239.photobucket.com/albums/ff87/su-lyn/1zQfe-15H-1.gif

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

10,775 (edited by anny1997 17-02-2012 23:45)

suana wrote:

Bubu &Lori... :perus:

Vai, sunt superbe cioculetele astea :heart: mai ales Lori  :bravo: minunata pereche !  :k: