10,601

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Si cel galben e baietel, are ceromul roz si e pui smile . Si Cipy si Piciu aveau ceromul la fel cand erau mici..

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

10,602

eu nu inteleg cv si eu am un persui tot asa are ceromul roz si in jurul narilor e alb! Are cam 8 9 luni si toti ziceti ca e baiat !!!:| :cry:

10,603

valibv wrote:

eu nu inteleg cv si eu am un persui tot asa are ceromul roz si in jurul narilor e alb! Are cam 8 9 luni si toti ziceti ca e baiat !!!:| :cry:

pai baietel e  big_smile

Adaugat: 07-02-2012 21:18

Sunt un rasfatat  :heart:  :heart:
Daca eu nu stiu sa pozez, atunci cine ?  smile

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

10,604

Ce scumpete de papagalut :heart:

10,605

anny1997 wrote:
mihaela97 wrote:

lui coco i-a aparut un fel de crusta alba in jurul narilor ce credeti ca poate fi?

De ce il tii in poze pe coco asa strans in mana ?  sad
Nu se vede ca ar avea ceva la nasuc in poze, dar daca e bolnavior ar sta mai tacut decat inainte si nu ar nici pofta de mancare. Mai bine te duci la veterinar si iti spune concret daca are ceva sau nu wink

..nu al tineam strans in mana deloc..cat despre crusta cred ca i se formeaza nasucul albastru si  de aia:D

Cu cat incep sa cunosc oamenii mai bine.... cu atat incep sa iubesc mai mult animalele!
Cocutza nu te voi uita niciodata!!!
Animalele mele: un :perus: (coco) o cinteza(Coco) 3 cateluse(jesy riky si flacarica)  6 porumbei voiajori

10,606

:bd:  Dimineatza nu prea buna...Pitica mea nu vrea nici cum sa se coboare sa manance nici nu se misca de pe bara de sus si cred ca are diaree deoare are o culoare mai verzuie ,,treaba,,. Ieri am scoso afara din colivie si i-am pus intr-o farfuriora sa pape si a papat putzin, a zburat dar e foarte dezorientata si se oboseste foarte repede. Nu stiu ce sa fac sad  sad Nu am mai avut asa probleme cu fetita cealalta sau cu baietelul sad  sad  :cry:  :cry:

10,607

ancas wrote:

:bd:  Dimineatza nu prea buna...Pitica mea nu vrea nici cum sa se coboare sa manance nici nu se misca de pe bara de sus si cred ca are diaree deoare are o culoare mai verzuie ,,treaba,,. Ieri am scoso afara din colivie si i-am pus intr-o farfuriora sa pape si a papat putzin, a zburat dar e foarte dezorientata si se oboseste foarte repede. Nu stiu ce sa fac sad  sad Nu am mai avut asa probleme cu fetita cealalta sau cu baietelul sad  sad  :cry:  :cry:

Sta infoiata? Face apos si amestecata partea alba cu cea verde?

Roro esti parte din sufletul meu!

10,608

rowena mai sta si infoiata si tot vrea sa se curete al fundulet ca e murdarica. Si da face apos exact cum ai spus sad  sad

10,609

:bd: sper sa nu fie ceva grav sad sar putea sa fie racita..asha a facut si coco odata si i-am dat ceai de menta si nu a mai avut nimic..daca nu se face bine dute  cu ia la vet poate are ceva mai grav:((

Cu cat incep sa cunosc oamenii mai bine.... cu atat incep sa iubesc mai mult animalele!
Animalele mele: un :perus: (coco) o cinteza(Coco) 3 cateluse(jesy riky si flacarica)  6 porumbei voiajori

10,610

Sa o scot din colivie si sa o pun in alta colivie singurica?? Acuma mi-am pregatit ,,ustensilele sa o spal la funduletz. Mi-e asa mila de ea sad  sad  sad

10,611

ancas wrote:

rowena mai sta si infoiata si tot vrea sa se curete al fundulet ca e murdarica. Si da face apos exact cum ai spus sad  sad

ancas, in primul rand separ-o de ceilalti. Apoi spala niste orez, pune-l la fiert si da-i zeama de la el in loc de apa. Spal-o la fundulet cu apa calda de cel putin 2 ori pe zi ca sa nu se intareasca acolo si sa ii blocheze orificiul. Stiu de la suana ca ea le da un cocteil de doxivit (impotriva racelii), Imequil (impotriva problemelor digestive) si Multivitaminico. Daca suana ne vede, poate intra ea si ne ajuta cu mai multe informatii.

10,612

ancas wrote:

Sa o scot din colivie si sa o pun in alta colivie singurica?? Acuma mi-am pregatit ,,ustensilele sa o spal la funduletz. Mi-e asa mila de ea sad  sad  sad

da este mai bine sa o scoti din colivie si sa o pui intr-o colivie separata:D :heart: ..sper sa nu fie ceva grav si sa se vindece repede :heart:  :perusi:

10,613

Acuma am scos-o din colivie si am spalat-o la fundulet cu ceai de musetzel... I-am pus mancare intr-o farfurioara si mananca. Din hranitori nu vrea sa manance,, nu stiu de ce. Si ma pusca foarte tare..mi-a lasat cateva urme pe mana deja :cry:  :cry:  si acuma am tinut-o in brate dar cu o manusa ca altfel nu pot...De ce o fi asa speriata si nu vrea sa manance nimic din hranitori?? Ieri a a vut o tangenta cu baiaetelul meu ca tot a insistat el pe langa ea si atat nimic...nu canta nimic.. sad  sad  sad

Adaugat: 08-02-2012 11:47

A mancat 2-3 boabe si gata :cry:  :cry:  :cry: Sta pitita acolo intr-un colt saracutza. O sa mai revin cu vesti, sper sa fie bine  sad

10,614

ancas wrote:

Acuma am scos-o din colivie si am spalat-o la fundulet cu ceai de musetzel... I-am pus mancare intr-o farfurioara si mananca. Din hranitori nu vrea sa manance,, nu stiu de ce. Si ma pusca foarte tare..mi-a lasat cateva urme pe mana deja :cry:  :cry:  si acuma am tinut-o in brate dar cu o manusa ca altfel nu pot...De ce o fi asa speriata si nu vrea sa manance nimic din hranitori?? Ieri a a vut o tangenta cu baiaetelul meu ca tot a insistat el pe langa ea si atat nimic...nu canta nimic.. sad  sad  sad

Mai, se poate sa fie doar speriata, sa nu se fi obisnuit cu noua casa si cu baieteii. Poate e mai fricoasa. Probabil nu mananca din hranitoare ca nu stie ca acolo e mancarea. Am vazut ca unii crescatori si chiar si cei de la pet-shop le pun mancarea direct in tavita, nu folosesc hranitori.De muscat asa musca fetele, foarte tare. Ca sa nu te mai poata musca, e bine sa o prinzi din spate tinandu-i capul intre degetul aratator si cel mijlociu. Asa nu mai are libertatea de a-si roti capul si nu te va mai putea musca. Dar ai grija sa nu strangi, doar sa o imobilizezi.

10,615

ancas wrote:

De ce nu o duci repede la veterinar?  sad

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

10,616

In ce priveste cantatul, majoritatea fetitelor nu canta foarte mult in general, iar avand in vedere ca ea este noua in casa si neobisnuita cu voi, e normal sa nu zica nimic inca.

10,617

puii mei s-au apropiat de o floare , dar nu imi dau seama daca au muscat din ea , sau doar aveau de gand , frunza e intacta , era o floare asemanatoare cu asta numai ca nu e inflorita

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

10,618

:pup: sper ca pui tai sa nu fi mancat din acea floare..nu stiu sigur daca este otravitoare dar am si eu floare deasta si mia zis o prietena sa nu ai las in aproprierea flori big_smile big_smile

10,619

mereana28 wrote:

puii mei s-au apropiat de o floare , dar nu imi dau seama daca au muscat din ea , sau doar aveau de gand , frunza e intacta , era o floare asemanatoare cu asta numai ca nu e inflorita

Ar fi bine sa scoti toate florile din camera, unele dintre ele pot fi chiar otravitoare.
Roco al meu nu mananca florile (frunzele), nici macar nu le atinge  smile

10,620 (edited by mereana28 08-02-2012 15:43)

in camera in care ii tin pe ei nu am flori , numai ca azi fratele meu s-a jucat cu ei in colivie si au scapat pe langa mana lui in camera cu florile , si intr-o secunda de neatentie s-au apropiat de ele , vad ca a trecut mai bine de trei ore jumatate  si sunt ok , chiar foarte vioi ca e un soare cu dinti afara care ne bucura , acum ne facem siesta , cacuta e ok si suntem bine

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
*(Stefi)

10,621

mereana28 wrote:

in camera in care ii tin pe ei nu am flori , numai ca azi fratele meu s-a jucat cu ei in colivie si au scapat pe langa mana lui in camera cu florile , si intr-o secunda de neatentie s-au apropiat de ele , vad ca a trecut mai bine de trei ore jumatate  si sunt ok , chiar foarte vioi ca e un soare cu dinti afara care ne bucura , acum ne facem siesta , cacuta e ok si suntem bine

E bine asa  :heart:
:pup:  :pup:

10,622 (edited by Iusty 08-02-2012 16:24)

anny1997 wrote:

Sunt un rasfatat  :heart:  :heart:
Daca eu nu stiu sa pozez, atunci cine ?  smile

Ce scumpa e mititica :heart: . Sa-ti traiasca!

Ancas, cum se mai simte perusica? sad

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

10,623

Cam in aceeasi situatie suntem sad  sad  nu mananca indiferent cum ii pun mancarea... Acum am observat ca nu mai face excremente deloc :wow:  :wow: . Tot vrea sa-si curete funduletul, dar nu se vede a fi murdarica. Am lasat-o afara crezand ca va manca, dar nimic. Acuuma sta in colivie dupa ce m-am chinuit sa o prind, asa nu foarte infoiata. Voi vedea cum evolueaza...maine merg pana la un magazin sa vad ce medicamente sa-i dau sau ce sa-i fac.
Am prins-o si i-am pus ciocul la mancare sa mance dar nici asa nu a vrut sad  sad  sad
Am o stare de nervi in mine ca nu stiu ce sa-i fac :furios:  :furios:
Mai ciripeste dar asa ca si cum ar striga pe cineva neutral  neutral
De la fericire ca am gasit o fetita pitica si mov am ajuns sa fiu nervoasa...Sper sa-si revina, daca nu io duc doamnei de unde o am inapoie si sa-mi dea alta neutral  neutral

10,624

de cat timp nu a mai mancat?

*(Stefi)

10,625 (edited by Iusty 08-02-2012 17:18)

ancas wrote:

De la fericire ca am gasit o fetita pitica si mov am ajuns sa fiu nervoasa...Sper sa-si revina, daca nu io duc doamnei de unde o am inapoie si sa-mi dea alta neutral  neutral

Nu fa asta sad ...trebuie s-o faci bine..nu-i considera ca pe niste sosete. Sunt niste suflete..si ea are nevoie de ajutor. Schimbul asta de animale..nu stiu..nu-mi place. Nu e corect fata de ele!

Iusti