Re: Marele Alexander - Psittacula eupatria
ce dragut...... sa iti traiasca kriss,si toty al meu e innebunit dupa sticlutele cu oja,cum le prinde,cum le nenoroceste. ma gandesc serios sa ii cumpar lui toty o partenera.
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Marele Alexander - Psittacula eupatria
ce dragut...... sa iti traiasca kriss,si toty al meu e innebunit dupa sticlutele cu oja,cum le prinde,cum le nenoroceste. ma gandesc serios sa ii cumpar lui toty o partenera.
Hello la toti!
Eu nu ma mai scap de Coca. Din ce era salbatica si ma batea, la propriu, la inceput, acum toata ziua vrea sa o pup si sa o mangai pe cap si spate. Ma pupaceste si ea, iar cand mananc si o las pe farfurie, vine cu cate o bucata de mancare in gura, se urca pe umarul meu si cand mananca si ii zic ,,imi dai si mie,, incearca sa-mi dea :bravo: E criminala!
Va pupam pe toti si va dorim sanatate!
suana spunemi te rog tu i.ai taiat unghiile la Alexii?ca lui polii nu i le.am taiat deloc pana acum si a inceput sa se c.am simta bine ca niste aceeeeeeeeeeee si prin haine
:furios: , si nu stiu cum sa i le tai.Ii tai doar varful sau cum fac pls raspundemi popik sau cine a mai taiat va pupik
intr-un post pe la pagina 8 zeci si ceva am mai arata o solutie pe care o folosesc de cand il am pe kokutu aprox 2 ani, si niciodata nu am avut probleme cu gherute ascutite. cand sta pe mana aproape ca nici nu simt gherutele ci simt talpa carnoasa a picioruselor.
Pe bete am asezat prins cu surub, 2 pietre late de rau. sta pe ele cateodata doarme pe ele, si chiar daca nu sta, simpla trecere pe ele rezolva problema. dupa montaj, s-a obisnuit cu prezenta lor cam in jumatate de zi, apoi sunt ale lui
nu am gasit bronchipur la noi pe niciunde , dar imi comand pe net, am vazut ca se da 3 pic in apa tim de 3-4 zile este bine?
@andreea nu-ti fa probleme.Cand si daca mai gasesti....
@magda,ce ma bucur ca ati devenit asa apropiate.Sa stii ca Alexi si-a schimbat si ea preferintele.Cred ca e suparata pe sotul meu ca e plecat mult de acasa si nu mai sta cu ea atata timp.Acuma e tot dupa mine,ma lasa s-o mangai ,se face barcuta si se baga in mana mea si il cearta daca sotul meu vrea sa apropie mana. :hihi:
@anamaria,te uiti exact la dozaj,acolo scrie cum trebuie sa-l administrezi.
Naparlitul face "baie" dureaza cate 10-15 min si reuseste sa isi ude doar nasul si varful cozi
va intreb si eu ceva ?vii se pare polii meu c.am gras,ca mi.e mi se pare un pic voi ce credeti ?mi.e frica sa nu il fac obez ca eu ii c.am dau sa pape cand este acasa
si el nu refuza deloc mancarea mai ales bananele si ardeii rosii este inebunit dupa ele
, va pupik si va doresc sanatate la toti ce.i care aveti animalute :sanatate: :pup:
cronholino este un scump , polii meu nu face baie singur trebuie sa il stropesc eu asa el nu se baga singur nu stiu de ce am incercat si cu aspiratorul nu merge tipa cand il aude si incepe sa se catere prin colivie cred ca ii este frica de el si in cadita lui nu se baga
dar nu imi este greu sa il stropesc ma amuza
:sanatate:
comiashi multumesc pentru sfat piatra merge de oricare sau un anumit fel pop
Si Coca face baie. Daca ar fi dupa ea, ar face zilnic, dar mi-e teama sa o las, mai ales ca e iarna. Desi e vara tare in casa Cand aude aspiratorul insa, nu-i place deloc. Se agita si tipa de mama focului.
@Suana, ma bucur pt voi. Asta mica deja nu mai are limite, zboara peste tot in casa. Dimineata cand se trezeste urla, pana o iau pe umar, se face si ea barcuta, o mangai si o pup. Apoi se calmeaza:) Atat mi-e de draga de imi vina sa o trezesc noaptea, sa o pup, atat mi-e de dor de ea. Stiu ca-s dusa rau Va pupam!
anamarialaura, esti superutilizator, poti sa-ti editezi mesajele, nu e nevoie sa scrii atatea mesaje unul dupa altul.
Buna seara !
va rog frumos daca ma pute-ti ajuta cu niste raspunsuri...
in seara asta am cumparat de la un tip un marele alexander intro stare zic eu nasoala....il tinea intro colie cat o cutie de pantofi...
probleme care zic eu ca le are este ca nu o unghie si ca nu are fulgi la cat....
credeti ca este bolnav ?
el a spus ca la jumulit fetita lui de fulgi...
O Doamne....In primul rand bun venit si ma bucur ca bietul papagal a avut sansa sa intre pe maini responsabile.Unghia daca e rupta nu e asa mare problema,se poate sa si creasca la loc,depinde de unde a fost rupta.Penajul se rezolva si el,cu mancare buna la care sa adaugi vitamine si multe fructe si legume.Nu pare bolnava ci doar necajita sau debusolata dar cu multa dragoste si preocupare din partea ta va fi fericita si in toata speldoarea ei curand.Dupa parerea mea este o femela.Multi pupici pentru ea si sa ne scrii cum progresati si cum evolueaza adaptarea ei.
Poti sa spui de la cine ai luat-o ?
Va multumesc frumos pt raspuns...
si imi cer scuze pt greselile de ortografie dar eram disperat...
unghia cred ca este rupta din carne...
va asigur ca este pe maini bune,el a spus ca este mascul dar el unde trebuia sa aiba gulerul nu mai are fulgi sper nu fie bolnav/a
l-am cumparat de la un tip care din Crangasi care avea crescatorie de perusi in wc-ul de servici...la bloc
si inca o chestie...a spus ca are 8..9 luni ,ce varsta credeti ca are?
va multumesc frumos !
Din pacate nu ne dam seama daca e baietzel,neavand penajul din jurul gatului.Oricum el se formeaza pana pe la varsta de trei ani.Acuma doar poti astepta sa vezi dupa ce se reformeaza penajul.Poate fi si baietzel insa e greu de spus,mie imi pare femela dar nu pot spune cu certitudine.Oricum nu arata foarte-foarte rau,are nevoie doar de cineva care sa se ocupe si sa-i acorde toata atentia si tot ce are nevoie.
Imi cer scuze Latifa
buna dimineata.din punctul meu de vedere papagalul nu are doar 8-9 luni.unghia despre care spuneai cred ca si-a smulso singur si nu va mai creste.penajul nu avea cum sa fie smuls de un copil deoarece risca sa fie ciupit,indiferent cat de blanda ar fi pasarea.a fost tinut in conditii urate si de aceea a recurs la a-si smulge penajul si unghia.incearca sa ii faci niste seminte germinate ,fructe,legume fierte si treptat crude.
Date fiind conditiile improprii si colivia minuscula in care a fost tinut,fiind stresat si de un copil ,a inceput sa-si smulga penele.Exact cum spuneai,Nicolae,e o pasare mare cu cioc puternic,nu prea cred ca a stat de buna-voie sa-i fie smulse penele,iar in mana s-o tii sa faci acest lucru ar fi mai greu,mai ales pentru un copil.Dar,acum pe maini bune,are toate sansele sa se refaca.
Buna ziua,mi-am luat aseara un Marele Alex,inca pui cred ca are undeva pe la 7-8 luni,este bland,problema este ca de aseara pana acum nu a mancat nimic si nici na baut apa,sta intrun loc,ca o statuie,f rar se misca,in schimb ma lasa sa-l mangai prin gratii...nu stiu ce sa cred despre el...penele nu le are smulse....l-am sunat pe domnu de unde l-am cumparat.....mi-a spus ca ar fii speriat,nu vad cat de speriat este daca ma lasa sa-i mangai ciocu si pe burta...ma adresez celor care are marele Alex,vi sa intamplat si voua? Multumesc
Salut Florin, si eu am patit la fel cu THEO cand am luat-o. Nu a mancat si nu a baut apa 3 zile, dupa care a inceput sa manance din mana mea. Incearca sa ii dai din mana. Mult succes
am incercat...dar nu vrea,adica ea sta f aproape de gratii nemiscata,deci pur si simplu am bagat mancarea intre gratii i-am puso la bot si chiar pot sa zic k i-am impins usor ciocu cu marul si nici nu deschide gura,plus de asta ma ingrijoreaza pt ca nu se misca aproape deloc,ma lasa so mangai prin gratii....nush ce sa cred eu mai am si 2 rossela care este la jumate de metru de el....nici macar pe ei nu-i baga in seama....el este fff bland,nici nu cred ca stie sa apuce tare cu ciocu...cand l-am luat sa-l bag in colivie deabia ma atins cu ciocu pe mana.....nush ce sa cred.....de la 8 dim pana acum nu sa miscat...mi-a luat mai devreme o arahida,a sparto dar na mancat aluna....offf...
am incercat...dar nu vrea,adica ea sta f aproape de gratii nemiscata,deci pur si simplu am bagat mancarea intre gratii i-am puso la bot si chiar pot sa zic k i-am impins usor ciocu cu marul si nici nu deschide gura,plus de asta ma ingrijoreaza pt ca nu se misca aproape deloc,ma lasa so mangai prin gratii....nush ce sa cred
eu mai am si 2 rossela care este la jumate de metru de el....nici macar pe ei nu-i baga in seama....el este fff bland,nici nu cred ca stie sa apuce tare cu ciocu...cand l-am luat sa-l bag in colivie deabia ma atins cu ciocu pe mana.....nush ce sa cred.....de la 8 dim pana acum nu sa miscat...mi-a luat mai devreme o arahida,a sparto dar na mancat aluna....offf...
Florinn bine ai venit si sa-ti traiasca copilasul! Stai linistit ca nu-i nicio problema cu el. Asa se comporta majoritatea pana se obisnuiesc cu noua locuinta. Al meu a stat ca o statuie cred ca mai mult de 1 saptamana. Iar daca a luat aluna si a spart-o e un pas inainte. Probabil prima data va manca fara sa-l vezi tu, cand nu va fi nimeni in preajma lui. Gandeste-te ca pentru el totul e nou, si casa, si tu. Inca nu stie ce i se va intampla si e foarte prevazator. Ar vrea sa fie invizibil. Cu cat sunt mai mari, cu atat gandesc mai mult si sunt mai prevazatori si neincrezatori. Rabdare, rabdare, rabdare. Si multa dragoste!
Florin bun venit.Se mareste gasca de alexei,ce bine. :bravo: Nu-ti fa probleme pentru a schimbat mediul si are nevoie de acomodare.E posbil ca maine deja fiindu-i foame sa manance deja.Pune-i mar pentru ca va compesa daca nu bea apa.E foarte bine ca e asa bland veti reusi sa va acomodati mult mai repde.Poate incerci sa-l lasi afara daca zici ca nu e sperios si nu musca,va incerca sa tatoneze teritoriu.Stai cu el ,pune-i eventual muzica de fond.Rosellele sa nu fie afara,pentru prima data cand alexeiul va explora,e bine sa previ un eventual conflict.
Florin, THEO a mea nu a vrut sa iasa din colivie cam 4 luni, iar acum nu a mai intrat in colivie de 1 an si tot asa statuie statea (in colivie) nemancata. Mi se rupea sufletul de ea si usor, usor s-a acomodat. Referitor la celelalte pasari, care sunt cu ea, nu iti face griji. Si eu i-am adus lui THEO, in vizita, un perus dar nu l-a bagat in seama deloc, desi perusul era foarte incantat de prezenta lui THEO. Vei vedea ca peste 2-3 zile va intra in normal, cu conditia sa o ajuti cu mancarica din palma, sa te vada de unde o iei. Seara buna
Buna seara,va multumesc tuturor pentru sfaturi....din fericire am stat pe capul lui si a mancat putin mar....a mai spart cateva alune si sper ca in zilele urmatoare sa faca si cativa pasi prin colivie,i-am luat una pe masura.....destul de mare,mie f drag de el,va multumesc inca o data si va tin la curent. O seara buna
Am cumparat de curand un marele alexandru de la cineva si arata cam rau..pene smulse si acum am observat ca isi mananca ghearele pana la carne..el are un deget mai scurt deja si fara unghie iar acum vad ca isi mananaca si din celelalte unghii..Va rog frumos sa ma ajuta-ti.Sa il duc la veterinar?Este fricos..daca ma apropii f mult de el incepe sa tremure tare insa pot sa ii dau bucatele de mar din mana.Este foarte mancacios si cuminte.
Am cumparat de curand un marele alexandru de la cineva si arata cam rau..pene smulse si acum am observat ca isi mananca ghearele pana la carne..el are un deget mai scurt deja si fara unghie iar acum vad ca isi mananaca si din celelalte unghii..Va rog frumos sa ma ajuta-ti.Sa il duc la veterinar?Este fricos..daca ma apropii f mult de el incepe sa tremure tare insa pot sa ii dau bucatele de mar din mana.Este foarte mancacios si cuminte.
Este terorizat de ce i s-a intamplat pana acum Trebuie sa il faci sa se simta in siguranta (liniste, seara sa fie intuneric bezna si sa doarma minim 8 ore) Si ai putea amana socializarea cu el momentan. Clar a fost chinuit de un om, si tu cu toata bunavointa tot om esti si se sperie. Incearca sa pui colivia intr-o camera unde nu sta nimeni sau macar este in general liniste, si seara acopera-l ca sa nu il deranjeze nimic sa poata dormi linistit. Cauta bete de salcie si pune-i in colivie (bete mari sa stea pe ele si ceva mai subtiri sa le roada). Salcia contine un calmant foare usor si oricum este un lemn moale pe care ei adora sa il roada.
P.S. este un papagal matur, pana nu ii creste gulerul nu se stie daca este mascul sau femela, dar 8-9 luni sigur nu are. Undeva intre 1 an jumate si 20...
Mergi cu el la un veterinar, cumpara-i niste vitamine pentru regenerarea penelor, si roaga veterinarul sa ii controleze atent picioarele sa nu aiba cumva si o micoza/raie care il mananca si il face sa se automutileze.
Forum 4animale → Pasari → Marele Alexander - Psittacula eupatria