3,576 (edited by Latifa 02-02-2012 03:51)

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

Multumim  :rusine: e mai frumusel ziua .. pozele le-am facut seara si pare un verde mai sters big_smile

Pune si tu poze cu alexul tau
eu am vazut doar perusii

3,577

carlo wrote:

Pune si tu poze cu alexul tau
eu am vazut doar perusii

Avem poze, Carlo, pe penultima pagina nr 162!

Roro esti parte din sufletul meu!

3,578 (edited by Latifa 02-02-2012 16:18)

salutare,
acum cateva luni am adoptat un papagal micul alexandru de la cineva care a plecat din tara.
de cand l-am luat are probleme mari cu penajul, in sensul ca pe corp nu are decat puf de culoare gri.pe cap are pene de culoare verde si pe aripi.
tin sa specific faptul ca la fostii proprietari statea intr-o colivie de 30cm pe 30 pe 40, cred ca asta este si motivul pentru care este foarte mic, adica este mai mic decat un rosela.
de cand este la mine primeste zilnic fructe proaspete, legume, ou fiert de doua ori pe saptamana, hrana completa pentru papagali de la verselle laga, vitamine  pentru penaj de la vitakraft in apa de baut.
nu s-a remediat de loc problema cu penajul si nu mai  cu stiu ce anume pot sa il mai ajut. el aste vesel canta sta intr-o voliera de 170/ 80/70. specific faptul ca am si o rosela cu care se intelege destul de bine.

cam asa arata papagalul meu koko

3,579

ralucaelena wrote:

cam asa arata papagalul meu koko

Se poate sa-si fi smuls singur penele de plictiseala cand era la fostii proprietari sau chiar pentru ca era deprimat neutral  , daca mananca bine si este voios cred ca o sa-si revina, numai ca o sa dureze ceva mai mult.Oricum e foarte dragalas. :k:

3,580

pai este la mine din septembrie si a avut o perioada in care au inceput sa  creasca penele dar acum este iarasi chel. o perioada am avut un micul alexander galben, un pui de 7 luni cu care se batea si cred ca si din cauza asta a chelit iar. ii crescuse o pana in coada si i-a smuls-o celalalt. acum se intelege bine cu rosela si ala este femela.
tot ce stiu despre koko este ca are vreo 2 ani de cand l-a cumparat fostul proprietar si el zice ca era pui si ca a mai crescut la ei. oricum nu se vede inca inelul la gat foarte clar si presupun ca este femela. sper sa isi revina ca imi este foarte drag
multumesc pentru raspuns

3,581 (edited by Latifa 02-02-2012 22:43)

In primul rand bine ati venit Ralucaelena si Koko printre prietenii de pe acest forum! Ai un micut frumos, doar ca a fost chinuit pana sa ajunga la tine, si asta nu trece chiar usor. Cu siguranta isi va reveni. El este inca traumatizat de tratamentul pe care l-a primit din partea fostilor stapani. Va simti ca ti-e drag de el, va prinde incredere in tine si se va vindeca si psihicul lui. Daca e vesel si canta inseamna ca sunteti pe drumul cel bun. Si cu hrana completa pe care i-o oferi va fi sigur ok in scurt timp. Iar faptul ca sta in voliera cu o rosela cu care se intelege, sigur ca il va ajuta si mai mult sa treaca peste perioada nu tocmai frumoasa din viata lui de pana la tine. Multa sanatate copilasului! Pupam cioculetul mic si rosu!

3,582

buna seara!imi pare rau sa vad asta si vreau sa iti spun sa incerci sa ii dai seminte germinate ,deoarece contin foarte multe vitamine .gasesti pe net cum se prepara.
o seara buna!

3,583

koko si noua lui prietena.acum i-am mutat intr-o colivie mai mica pentru ca era cam frig unde aveam voliera si aici unde stau acum nu are loc voliera. o sa faca si plimbari prin camera dar peste cateva zile. ii las putin sa se acomodeze cu noua camera

Adaugat: 02-02-2012 19:57

multumesc pentru incurajari!
o sa incerc si cu seminte germinate

3,584

ralucaelena wrote:

koko si noua lui prietena.acum i-am mutat intr-o colivie mai mica pentru ca era cam frig unde aveam voliera si aici unde stau acum nu are loc voliera. o sa faca si plimbari prin camera dar peste cateva zile. ii las putin sa se acomodeze cu noua camera

Dumnezeule..saracutul cum arata ..cum zice si Rowena cu multa dragoste si hrana adecvata o sa-si revina..dar daca nu observi nici o imbunatatire la penaj poate te  gandesti sa-l duci la doctor poate e bolnavior saracutul.Am inteles ca mananca si e vesel.Ai multa grija de el!Esti un suflet mare, poate altii nici nu s-ar fi uitat la el dar sa-l mai si adopte.pupam dulce copilasul

Max-aratinga nanday

3,585

M-a socat poza micului alex.Inteleg ca acum e pe maini bune si ma bucur tare mult.Exista vitamine care se pun in apa de baut de la Padovan.Se numesc:Multivitaminico.Poti sa-i dai calciu lactic,pastile,din care razi putin cu cutitul.Poti sa-l presari pe mancare sau in apa.Propolisul e foarte bun.Ei mananca cu placere legume si fructe,alune de padure,nuci si fructe confiate.Sper din suflet sa-si refaca penajul Merita tot ce e mai bun.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

3,586

Suana, te rog esti draguta sa ne spui si noua cand, cum si in ce cantitate e bine sa administram propolis la Micul Alexander?

3,587

Eu le dau la toti ai mei cam 2-3 zile,cu o pauza de 2 saptamani.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

3,588

suana wrote:

Eu le dau la toti ai mei cam 2-3 zile,cu o pauza de 2 saptamani.

Din cate stiu propolisul e sub forma de granule si se gaseste la Plafar, nu? In ce cantitate se da? Scuze ca te bat la cap, dar mi-e frica sa nu-i dau prea mult si sa-i faca cumva rau. Multumesc mult Suana.

3,589

Alex si jucaria lui preferata, o sabie smile)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yAVL39fRbmw&feature=youtu.be[/youtube]

3,590

Da,se gaseste la plafar sau la cei care vand produse apicole.Cantitativ le pun un sfert de linguritza sau mai mult,in functie de talia lor.

3,591

Salutare
Andrei felicitari, ai un papagal foarte frumos si prietenos ... sper ca si al meu intr-o zi sa fie asa de imblanzit. Astazi l-am lasat afara din colivie pentru prima data pe al meu ca sa pot sa fac ordine la el mai bine. Il am de 2 saptamani. Acum ma gandesc oare cum sa il prind sa-l bag la loc tongue Am sa-m mai las cateva ore ca vad ca ii place mult afara, a inceput sa manance frunze de la ficus.

3,592

carlo wrote:

Salutare
Andrei felicitari, ai un papagal foarte frumos si prietenos ... sper ca si al meu intr-o zi sa fie asa de imblanzit. Astazi l-am lasat afara din colivie pentru prima data pe al meu ca sa pot sa fac ordine la el mai bine. Il am de 2 saptamani. Acum ma gandesc oare cum sa il prind sa-l bag la loc tongue Am sa-m mai las cateva ore ca vad ca ii place mult afara, a inceput sa manance frunze de la ficus.

Carlo, ai mare grija cu plantele de apartament, pt ca nu au voie sa manance orice. Daca ficusul acela este din specia "ficus impletit (Ficus benjamina)"nu-l mai lasa! Vezi ca pe Latifa e o lista cu plantele pe care nu au voie sa le manance!

Adaugat: 04-02-2012 12:45

andrei... wrote:

Alex si jucaria lui preferata, o sabie smile)

http://www.youtube.com/watch?v=yAVL39fR … e=youtu.be

Andrei, ce copilas frumos ai ce bland este! De cand il ai? L-ai luat de puiut crescut la mana sau l-ai imblanzit tu? Il pupam pe mititel!

3,593

L-am luat dintr-un pet shop cand avea aproximativ 7-8 luni, l-am imblanzit eu dar marele merit este al lui deoarece este foarte curajos si cam obraznicut uneori dar asta-l face special tongue

3,594

Si eu tot dintr-un pet-shop l-am luat, doar ca avea aproape 2 ani. Mai precis luna aceasta implineste 2 ani. Il am de cca 3 luni jumatate si ceva-ceva progrese a facut el, adica nu mai e chiar asa sperios si ma lasa sa ma apropii de el. Insa nu am reusit sa il conving sa vina sa ia mancare de la mine. Nu sta nici sa-i pun mancare langa el. Se sperie si zboara. Eu tot perseverez dar e incapatanat si nu vrea sa cedeze. Ai vreun truc ceva sa mi-l mai apropii putin, sa-i dau incredere?

3,595

rowena wrote:

Si eu tot dintr-un pet-shop l-am luat, doar ca avea aproape 2 ani. Mai precis luna aceasta implineste 2 ani. Il am de cca 3 luni jumatate si ceva-ceva progrese a facut el, adica nu mai e chiar asa sperios si ma lasa sa ma apropii de el. Insa nu am reusit sa il conving sa vina sa ia mancare de la mine. Nu sta nici sa-i pun mancare langa el. Se sperie si zboara. Eu tot perseverez dar e incapatanat si nu vrea sa cedeze. Ai vreun truc ceva sa mi-l mai apropii putin, sa-i dau incredere?

L a mine a fost in felul urmator: l-am lasat afara, cand il lasam afara mi-i se urca pe draperie si nu mai puteam sa-l dau jos de acolo sau sa ma aproprii de el si trebuia sa-l fugaresc, sa-l prind, ca sa-l pot baga inapoi, intr-o zi tot asa l-am lasat si nu vroia sa se mai dea jos de aolo asa ca l-am lasat acolo peste noapte, a doua zi dimineata am mancat in camera, in timp ce mancam el tot zbura deasupra capului meu asa ca am intins un miez de paine in sus si a venit in zbor si mi-i l-a luat din mana si la cateva minute mi-i s-a pus pe birou si a venit la farfuria mea si manca cu mine si de acolo totul a fost mai usor.Ei sunt foarte curiosi si pofticiosi ca si caracter de exemplu daca aude fosnetul unei pungi de pufuleti, pufarini e gata, calare pe mine smile

3,596

buna tuturor!nu stiu daca va mai amintiti de mine deaorece nu am mai intrat de ceva timp!am revenit cu noi poze si cu niste intrebari legate de Rio al meu!de cand nu am mai vorbit cu voi,el a evoluat in bine pot spune!desi cand l-am luat parea atat de salbatic,acum dupa aproape 1 an de cand il am ,sta pe mana,mananca cu mine din farfurie(mai mult imi fura din farfurie:d),e jucaus si foarte galagios!cu toate astea am vazut alte exemplare pe alb,si nu imi place penajul lui desi ii dau vitamine,fructe,legume si mancare speciala pt Micul Alex!as vrea sa imi spuneti si voi ce parere aveti despre penajul lui si de ce nu sa imi spuneti cam de ce varsta pare,pentru ca eu l-am luat neinelat,si deci nu ii cunoscnici varsta,nici sexul!asta pentru mine a devenit in timp doar o curiozitate pentru ca eu il iubesc asea cum e si ma bucur zilnic de el!va multumesc anticipat.

Animalele mele:,Cipy(hamster Campbell)- :hamster: ,Paco(perus)- :perus: ,Cookie(pekinez)- :caine: ,Rio(Micul Alexandru)- :malex:

3,597

andre3e3a, bine ati revenit tu si frumosul Rio. Ma bucur mult sa aud ca ai reusit sa te imprietenesti cu el! Deci se poate imblanzi si un papagal care la inceput e salbatic si asta e o veste extraordinara. Cat imi doresc ca intr-o buna zi sa pot posta si eu o poza cu Coco al meu stand asa pe laptop! Dar mai am ceva munca de depus, noi suntem abia in a-IV-a luna de cand ne-am cunoscut.
De ce zici ca nu are penajul in regula? Mie mi se pare ok, are penele aranjeate frumos si lipite de corp doar ca si-a ciufulit codita jucandu-se. Si-o aranjeaza el, fii linistita. De varsta e cam greu sa-ti dai seama din momentul in care s-a format deja acel cerc alb/bleu in jurul irisului. Totusi, dupa culoarea ciocului, daca si la cei albi e la fel ca la cei verzi, e o pasare tanara, pt ca este un rosu deschis. Din cate stiu eu, la maturitate ciocul la Micul Alexander este rosu intens cu varful negru. Cat priceste sexul cred ca e prea devreme sa ne dam cu parerea. La vara sau cel tarziu la anul pe timpul acesta se va stii sigur.
Pupici atat de la mine cat si de la Coco.

3,598

rowena iti multumesc!da penajul este cam ciufuli si de asta mi s-a parut o mica problema!si da,intradevar cu multa rabdare asea cum am mai sustinut aici pe forum poti sa iti faci animalutzul sa iti ofere mici bucurii si sa devina mai bland!iti spun sincer ca dupa 7-8 luni de cand il aveam m-am lasat batuta!am zis ca nu mai am ce sa fac si ca va ramane mereu salbatic,fara sa il pot scoate afara din colivie,fara sa ma apropii de el,pana cand intr-o zi,cand toate sperantele mele erau spulberate,o aveam pe Pacolina(perusul) meu afara iar Rio tot tragea de portita!l-am eliberat si m-am apucat sa mananc o portocala!putin timid s-a apropiat de mine,i-am intins mana si m-am imuiat toata cand am vazut ca a venit pe bratul meu si manca portocala de la mine din mana!de atunci avansam pe zi ce trece!si daca nu ar mai avansa eu l-as iubi asea cum este,pentru ca l-am iubit din prima clipa de cand l-am vazut,poate de aceea atunci cand l-am luat nici nu am fost interesata sa vad daca are sau nu inel!pur si simplu mi-a placut de cum l-am vazut!asea ca DA DA DA de trei ori DA cu rabdare si multa dar multa afectiune se poate,si mai ales se poate inatmpla atunci cand te astepti mai putin!va pup si astept pareri in continuare

Animalele mele:,Cipy(hamster Campbell)- :hamster: ,Paco(perus)- :perus: ,Cookie(pekinez)- :caine: ,Rio(Micul Alexandru)- :malex:

3,599

Cam asa s-a intamplat si la mine, l-am vazut si mi s-a lipit de suflet iremediabil. Mai vazusem cateva exemplare pana la el, vorbisem si cu 2 crescatori care imi confirmasera ca au Micul Alexander in varsta de 7-8 luni, trebuia doar sa ma duc sa-mi aleg. Insa cand l-am vazut pe el, care se uita la mine cu ochii aceia inocenti si minunati, nu m-a mai interesat nimic. Voiam doar sa-l iau mai repede acasa, nu a contat nici daca ar avea sau nu inel la picior (nu are). E un baietel de 2 ani, impliniti luna aceasta, are guleras format si ochisorii inca negri. Il am de la sfarsitul lunii octombrie anul trecut. Pot sa spun ca ne-am imprietenit deja, am facut progrese, avand in vedere ca era foarte sperios. E un papagal bun si destept. Pot sa spun ca e si bland, pentru ca nu s-a repezit sa ma muste niciodata cand am bagat mana in colivia lui. m-a muscat doar atunci cand l-am prins sa-l bag in colivie si asta pt ca era speriat. Acum nu mai intra in colivie decat sa manance si sa bea apa, nu ii place sa fie inchis. Are usa deschisa si de dormit doarme afara pe casa lui. A invatat sa-si spuna numele lui "Coco"si "mama". E forte cuminte si nici galagie nu face prea mult. Dimineata, pana nu ne vede ca ne-am trezit canta acolo incet cat sa nu ne deranjeze. E un scump mic!

Adaugat: 12-02-2012 21:48

Buna seara, ma mai tineti minte? Eu sunt Coco. Mama mea Rowena v-a tot povestit despre mine si acum m-a convins sa nu mai fiu asa timid si sa socializez si eu mai mult cu prietenii de aici. Sa stiti ca nu sunt fitos ci doar putin timid... dar ma tratez, promit! Va pup dulce pe cioculete!

Adaugat: 12-02-2012 23:19

andre3e3a, ca sa fii tu impacata fa-i o cura de vitaminizare cu Multivitaminico de la Padovan 5 zile consecutiv cate 5-6 picaturi in 100 ml apa plata schimbat de 2 ori pe zi ca sa nu-si piarda proprietatile. Poti de asemenea sa-i dai si niste si seminte vitaminizate pentru pene de la Vitakraft care se amesteca in mancarea lui, cat si propolis 2-3 zile. Va pupam

3,600

Buna ziua!
Ce sa fac eu cu micul meu sa nu ma mai ciupeasca? Cand ii dau drumul si stau cu el in camera sta numai pe mine si imi cauta mainile, urechi...orice numai sa ciupeasca. Ma ciupeste prin haine de imi ia pielea si nu stiu ce sa-i fac sa-l dezvat. Nu il lovesc, nu tip la el....mai zic "au" cand ma doare foarte tare poate intelege ca nu e bine ce face. Ideea este ca pe sotul meu nu il accepta deloc. Tipa cand il vede si nu se poate apropia de el. Deja il avem de cam7 luni si am facut mari progrese cu el pentru ca era extrem de salbatic. Dar acum ma dispara cu ciupitul...imi cauta pielea peste tot si ma ciupeste foarte tare.?Un sfat ceva...?
Multumesc frumos!