Re: Micul Alexander - Psittacula krameri
t0d0ran, multumesc mult! Il am de 3 luni. Din cate stiu eu, sunt pasari rezistente, nu se imbolnavesc usor. Ma inteleg foarte bine cu el, atata timp cat nu incerc sa il ating. Violent nu este, nu a incercat niciodata sa ma muste cand am bagat mana in colivie sa-i dau mancare si apa. Fuge in coltul opus si sta acolo pana termin eu de aranjat. Vreau sa-ti spun ca nu scoate niciun sunet de dimineata pana nu ne vede ca ne-am trezit. Dupa ce ii dau de mancare canta putin, vine la usa si cere sa fie lasat afara. In cursul zilei nu tipa decat daca e lasat singur. Seara canta iar, vorbeste in general pe limba lui, insa a invatat sa-si spuna numele "Coco" si mai zice si "mama". Seara, cand trebuie sa intre la culcare ne certam mereu, pt ca nu vrea si pace. Trebuie sa-i punem mar in colivie (ii place cel mai mult) si asa il momim sa intre. L-am prins de cateva ori cu un prosop ca sa il bagam in colivie si atunci s-a repezit sa ne muste pt ca s-a speriat. E foarte atent la noi, se vede ca e o pasare inteligenta. Totul e sa ai rabdare cu el, sa simta ca il iubesti si incet-incet se va obisnui cu tine, va prinde incredere si se va imblanzi. Abia astept sa ti-l iei si sa-mi povestesti despre el!