3,551

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

t0d0ran, multumesc mult! Il am de 3 luni. Din cate stiu eu, sunt pasari rezistente, nu se imbolnavesc usor. Ma inteleg foarte bine cu el, atata timp cat nu incerc sa il ating. Violent nu este, nu a incercat niciodata sa ma muste cand am bagat mana in colivie sa-i dau mancare si apa. Fuge in coltul opus si sta acolo pana termin eu de aranjat. Vreau sa-ti spun ca nu scoate niciun sunet de dimineata pana nu ne vede ca ne-am trezit. Dupa ce ii dau de mancare canta putin, vine la usa si cere sa fie lasat afara. In cursul zilei nu tipa decat daca e lasat singur. Seara canta iar, vorbeste in general pe limba lui, insa a invatat sa-si spuna numele "Coco" si mai zice si "mama". Seara, cand trebuie sa intre la culcare ne certam mereu, pt ca nu vrea si pace. Trebuie sa-i punem mar in colivie (ii place cel mai mult) si asa il momim sa intre. L-am prins de cateva ori cu un prosop ca sa il bagam in colivie si atunci s-a repezit sa ne muste pt ca s-a speriat. E foarte atent la noi, se vede ca e o pasare inteligenta. Totul e sa ai rabdare cu el, sa simta ca il iubesti si incet-incet se va obisnui cu tine, va prinde incredere si se va imblanzi. Abia astept sa ti-l iei si sa-mi povestesti despre el!

Roro esti parte din sufletul meu!

3,552

rowena wrote:

t0d0ran, multumesc mult! Il am de 3 luni. Din cate stiu eu, sunt pasari rezistente, nu se imbolnavesc usor. Ma inteleg foarte bine cu el, atata timp cat nu incerc sa il ating. Violent nu este, nu a incercat niciodata sa ma muste cand am bagat mana in colivie sa-i dau mancare si apa. Fuge in coltul opus si sta acolo pana termin eu de aranjat. Vreau sa-ti spun ca nu scoate niciun sunet de dimineata pana nu ne vede ca ne-am trezit. Dupa ce ii dau de mancare canta putin, vine la usa si cere sa fie lasat afara. In cursul zilei nu tipa decat daca e lasat singur. Seara canta iar, vorbeste in general pe limba lui, insa a invatat sa-si spuna numele "Coco" si mai zice si "mama". Seara, cand trebuie sa intre la culcare ne certam mereu, pt ca nu vrea si pace. Trebuie sa-i punem mar in colivie (ii place cel mai mult) si asa il momim sa intre. L-am prins de cateva ori cu un prosop ca sa il bagam in colivie si atunci s-a repezit sa ne muste pt ca s-a speriat. E foarte atent la noi, se vede ca e o pasare inteligenta. Totul e sa ai rabdare cu el, sa simta ca il iubesti si incet-incet se va obisnui cu tine, va prinde incredere si se va imblanzi. Abia astept sa ti-l iei si sa-mi povestesti despre el!

Cat ai dat pe si pe colivie?

3,553

valibv wrote:
rowena wrote:

Cat ai dat pe si pe colivie?

120 lei

3,554

rowena ai o scumpete de papagal . Sa iti traiasca  :pup:

Animalele mele : Alex - papagal Nimfa, Teddy - catel Bichon Havanese, Dolly - pisica,  Suzy - hamster Campbell, 16 Zebrute Australiene, 3 Pescarusi Japonezi

3,555

Estera, multumesc mult! Sa iti traiasca si tie animalutele iubite si sa fie sanatoase pt ca iubite stiu sigur ca sunt!

Adaugat: 26-01-2012 22:17

t0d0ran, ai grija daca te duci dupa papagal, sa il aduci neaparat cu masina, pt ca e foarte frig afara si poate raci. Se spune ca ei pot rezista pana la -15 grade, dar n-as sfatui pe nimeni sa faca asta. Ei sunt crescuti in captivitate si nu sunt obisnuiti cu astfel de temperaturi negative. Si ia-ti si ceva de lana groasa sa invelesti cutia de transport. Ii lasi doar loc pe unde sa respire deasupra cutiei, in rest invelit bine pe toate partile.

3,556

Ms rowena pt aceste sfaturi...Abea astept sa ma duc dupa el...mi-a zis vanzatorul ca este adus de la un crescator din cluj-napoca....si are 3-4 luni...mai tarziu ma duc dupa colivie,as cumpara ceva jucarii astazi,daca cumva nu a venit....sa fie frumos pe cand vine,luni cel tarziu.Nu prea stiu ce sa cumpar...vase de mancare,pentru apa....imi zici ceva jucarii care iar placea?as cumpara .sunt ca si stinghiile dar parca din siret asa groase...nu stiu ce material,si am sa ii fac un playstand ,dar sa gasesc materiale..sa ma informez ca nu prea stiu din ce este voie.

3,557

t0d0ran wrote:

Ms rowena pt aceste sfaturi...Abea astept sa ma duc dupa el...mi-a zis vanzatorul ca este adus de la un crescator din cluj-napoca....si are 3-4 luni...mai tarziu ma duc dupa colivie,as cumpara ceva jucarii astazi,daca cumva nu a venit....sa fie frumos pe cand vine,luni cel tarziu.Nu prea stiu ce sa cumpar...vase de mancare,pentru apa....imi zici ceva jucarii care iar placea?as cumpara .sunt ca si stinghiile dar parca din siret asa groase...nu stiu ce material,si am sa ii fac un playstand ,dar sa gasesc materiale..sa ma informez ca nu prea stiu din ce este voie.

Vezi ca sunt niste jucarii din lemn de agatat in colivie cu clopotel sau cu sfoara in capat. Le trebuiesc jucarii solide pt ca pe cele de perusi le rup si exista riscul sa inghita bucati din ele. Recipiente de manca si apa nu ii lua inca, pt ca s-ar putea sa fie bune alea care vin la colivie. Daca totusi sunt prea mici, vezi ca sunt unele din plastic incolor cam la 10 lei bucata. Eu din acelea i-am luat pt ca la colivia lui avea unele foarte mici, nu am inteles de ce le-au pus asa, pt ca ea e mare, nu e din aceea mica de perusei.

3,558

Ms Ms.Imed ma duc sa vad daca a venit...sper ca da,daca nu aduc colivia acasa fac o poza si ti-o arat,apoi ma duc sa cumpar cate ceva....pana la 6 este deschis.

3,559

t0d0ran wrote:

Ms Ms.Imed ma duc sa vad daca a venit...sper ca da,daca nu aduc colivia acasa fac o poza si ti-o arat,apoi ma duc sa cumpar cate ceva....pana la 6 este deschis.

ok, vorbim

3,560

Mda... am fost si a zis ca nu a venit...luni sau marti cel tarziu,dar macar a venit colivia....astept pana luni sau marti

3,561

t0d0ran wrote:

Mda... am fost si a zis ca nu a venit...luni sau marti cel tarziu,dar macar a venit colivia....astept pana luni sau marti

Lasa, mult a fost, putin a ramas cum se spune. La cat ai asteptat sa il ai, o sa il iubesti si mai mult! Probabil ca i-a fost teama si crescatorului sa-l aduca pe o vreme ca asta, sa nu se imbolnaveasca. Va veni si copilasul tau si rabdarea ta de acum va merita, ai sa vezi!

3,562

Luni sau marti a zis ca ajunge 100%...colivia inca nu am luat-o...a zis ca mai bine o iau cu alexul,da...putin a ramas.pfuu deabia astept

3,563

Prieteni, ce mai fac copilasii vostri inaripati? Nu mai zice nimeni nimic?

3,564

rowena wrote:

Nimic nou sub soare...scumpetea mea e bine naparlim un pic si suntem agresivi in limitele bunului simt dar ne trece .
va pupam pe toti

Max-aratinga nanday

3,565

denisa82 wrote:
rowena wrote:

Nimic nou sub soare...scumpetea mea e bine naparlim un pic si suntem agresivi in limitele bunului simt dar ne trece .
va pupam pe toti

Denisa, ne bucuram sa avem vesti de la voi! Cred ca si Coco se pregateste de naparlire, pt ca se tot piguleste si isi scoate pufi mici pe care uneori ii inghite si se ineaca cu ei, alteori il gadila pe nasuc si ii provoaca stranut. Nu stiu de ce, dar nu prea mai vrea sa cante. E foarte scump la vorba. Tipa cate o data, cand nici nu te astepti si atat. Bine, am inteles ca daca e singur tipa mai mult si vorbeste cu cainele, dar cand suntem noi de fata, nu mai vrea sa zica nimic. In rest e ok, mananca bine, bea apa, se mai joaca din cand in cand, mai zboara sa se dezmorteasca, dar in general sta pe casuta lui si ne urmareste fiecare miscare. Bineinteles ca tot nu ne lasa sa il atingem. L-am mai prins seara pe intuneric intr-un prosop si atunci l-am mai mangaiat si pare sa ii placa, nu se repede sa ma muste. Mai trage de prosop, dar la mana nu se repede. Nici cu mancatul din mana n-am facut progrese. Cum nu este foarte pofticios, pot sa stau cu marul in mana pana fac febra musculara pt ca nu vrea sa vina. Asteapta sa renunt eu si sa-i pun marul in colivie. Cum scot mana din colivie, cum se duce sa manance. Nu stiu ce sa ma mai fac cu el, dar nu renunt! Reusesc eu pana la urma sa ma imprietenesc cu sufletelul! Va pupam si noi!

3,566

Salutare lume ... sa mai scriu si eu cate ceva despre Alexul meu big_smile
Nu mai stiu ce sa-i mai dau , manaca numai mar si seminte. I-am pus de toate: morcov, clementine, kiwi, bamame, galbenis de ou fiert ...
Din clementine parca mai incearca dar in rest doar mere mere mere.
Seminte i-am luat Parrots Prestige de 1 kg , contine tot felul de seminte chiar si alune dar mananca numai cele din floarea soarelui ... restu le lasa acolo.
In schimb face o mizerieeeee cred ca si din cauza ca mananca pe grabe ... e inca un pic speriat. Am gasit resuri de mar si pe tavan .. nu stiu cum a reusit desi e mai mult de 1 m pana la tavan. Am sa il las la sfarsitul saptamani afara sa vad daca ii place. E cam greu ca am o fetita de 3 ani si se sperie si ea si pasarea.
Dar observ ca incet incet se acomodeaza. De cantat nu prea canta foarte rar .. maxim de 2 ori pe zi. Am observat ca face galagie mai mult cand nu are mere.

3,567

carlo wrote:

Nu mai stiu ce sa-i mai dau , manaca numai mar si seminte. I-am pus de toate: morcov, clementine, kiwi, bamame, galbenis de ou fiert ...
Seminte i-am luat Parrots Prestige de 1 kg , contine tot felul de seminte chiar si alune dar mananca numai cele din floarea soarelui ... restu le lasa acolo.
In schimb face o mizerieeeee cred ca si din cauza ca mananca pe grabe ... e inca un pic speriat. Am gasit resuri de mar si pe tavan .. nu stiu cum a reusit desi e mai mult de 1 m pana la tavan. Am sa il las la sfarsitul saptamani afara sa vad daca ii place. E cam greu ca am o fetita de 3 ani si se sperie si ea si pasarea.
Dar observ ca incet incet se acomodeaza. De cantat nu prea canta foarte rar .. maxim de 2 ori pe zi. Am observat ca face galagie mai mult cand nu are mere.

Nici Coco al meu nu face prea multa galagie, chiar mi se parea ciudat ca e asa silentios. Cu mancarea, ce sa zic, nici la mine lucrurile nu stau excelent. La fel ca si al tau, isi alege semintele de floarea soarelui din mix-ul de la Padovan pentru papagali mari, pe care i-l dau eu, mai mananca alune, mere, portocale, banane, paine prajita de secara, biscuite. Legume nu, galbenus de ou nu. Am incercat de cateva ori si cu morcov (ia o data si pleaca) si cu ardei gras si cu galbenus de ou fiert (nici nu le baga in seama). De 2 zile nu mai vrea sa intre seara in colivie, pur si simplu e liber. Pt ca s-a invatat smecherul ca ii puneam mere in colivie ca sa intre si sa-l inchid, acum prefera sa faca greva foamei si nu mai intra sa manance. Evident mi-a infrant el mine vointa pt ca n-am putut sa-l las sa nu manance nimic, mi-e mila de el, desi stiu ca e un santajist sentimental. Si uite asa, si-a castigat Coco libertatea si isi impune regulile lui in casa!

3,568

rowena..am fost luni a zis ca nu a venit pt ca e prea frig...a zis sa trec pe la sfarsitul saptamanii sau sapt viitoare cand se mai incalzeste...sunt foarte dezamagit .

3,569

t0d0ran wrote:

rowena..am fost luni a zis ca nu a venit pt ca e prea frig...a zis sa trec pe la sfarsitul saptamanii sau sapt viitoare cand se mai incalzeste...sunt foarte dezamagit .

Nu fii dezamagit. Stiu ca e grea asteptarea, pt ca ti-l doresti atat de mult, dar nu cred ca te duc cu vorba. Sincer, asa este, este foarte frig. Am inteles de la un coleg ca la Cluj au fost -20 de grade noaptea. Deci iti dai seama ca si peste zi e foarte frig. Asa a fost sa fie, nu a stiut nimeni ca va veni valul acesta de frig. Daca temperaturile erau normale, cu siguranta crescatorul s-ar fi tinut de cuvant si ti l-ar fi adus atunci cand promisese. Din tot necazul, este si o parte buna, inseamna ca omului chiar ii pasa de pasarile pe care le creste nu face asta doar pentru bani, prin urmare vei primi cu siguramnta un copilas sanatos si frumos. Sunt sigura ca ti-l va aduce imediat ce starea vremii ii va permite asta fara sa puna sanatatea micutului in pericol. Va fi bine, ai sa vezi. Vei avea copilasul tau frumos!

3,570

Foarte nasol sad de altundeva nu poti sa cumperi ? Eu nu m-ai mai duce inapoi la ei ca sunt neseriosi. Cat iti cer pentru papagal ?

3,571

carlo wrote:

Foarte nasol sad de altundeva nu poti sa cumperi ? Eu nu m-ai mai duce inapoi la ei ca sunt neseriosi. Cat iti cer pentru papagal ?

Nu, eu nu cred ca sunt neseriosi. Am inteles ca ei nu aveau in magazin si au facut comanda la un crescator din Cluj. Adevarul este ca e foarte frig si a scoate papagalul afara in ger ar putea fi fatal pentru sanatatea micutului. Daca nu i-l aduceau, cred ca i-ar fi spus.

3,572

Au fost si zile mai calduroase si nici atunci nu t-i l-a adus. Acum poate da vina pe frig doar nu-i aduce pe jos ca il aduce cu masina.

3,573

carlo wrote:

Au fost si zile mai calduroase si nici atunci nu t-i l-a adus. Acum poate da vina pe frig doar nu-i aduce pe jos ca il aduce cu masina.

Cum crezi. Eu una nu l-as scoate nici pana in scara blocului. Ajunge sa traga putin aer atat de rece si sa raceasca.

3,574

Oricum sper sa ai dreptate rowena imi place ca esti foarte optimista big_smile

3,575

carlo wrote:

Oricum sper sa ai dreptate rowena imi place ca esti foarte optimista big_smile

Si eu sper din tot sufletul. Stiu ca t0d0ran isi doreste mult acel copilas. Oricum, ideea ta de a se mai interesa si in alta parte e foarte buna. E bine sa aiba mai multe variante. Parca am vazut pe aici pe forum ca ar mai fi crescatori in vestul tarii. In mod normal cel mai bine ar fi sa mearga el acolo si sa-si aleaga copilasul, dar insist sa faca asta dupa ce se mai inmoaie gerul.

t0d0ran, mai rasfoieste o data forumul nostru si vezi ce crescatori mai sunt in zona ta, sau prin imprejurimi si ia legatura cu ei, macar sa stii daca au Micul Alexandru, la ce pret etc. Asteptam vesti bune.

Adaugat: 01-02-2012 20:40

carlo wrote:

Carlo, ai o mandrete de papagal! Dupa aspect, chiar daca nu are inca inelul distinctiv la gat, pare sa fie un baietel. Zici ca face mizerie multa? Sa vezi ce e acum si la mine pe masa... Tocmai i-am spus ca parca ar fi ceva ruda indepartata cu un animal care grohaie. Dar il iert ca se uita la mine cu ochisorii aceia inocenti care topesc si ghetarii! Pupam cioculetul micutului tau frumos!