2,776

Re: Marele Alexander - Psittacula eupatria

veronica1 trebuie ,ea trebuie sa inteleaga ca tu esti stapanul nu ea  big_smile si ea face asa ca stie ca da rezultate si ti,a prins slabiciunea ,stiu ca iti pare rau de ea ca si mie imi parea de polii , mai il rasfat ca sunt lesinata dupa el , dar nu sta afara decat 1 ora dim si 1 seara  tongue ,te pup si iti doresc succes va pupik

2,777

Esti o dulcica Anamaria. Iti multumim pentru sfaturi. In speranta ca nu te deranjez si plictisesc prea mult, te rog, spune-mi ce ii dai lui Polly sa manance, ca Theo este PRETENTIOASA foarte rau. Astazi, in timp ce era  in colivie (2 ore), de nervi, a inceput sa arunce mancarea afara pe covor si cand i-am dat drumul, iarasi a inceput sa tipe. Nu stiu ce sa ii fac, ca o adoram, dar trebuie sa o educ. Multi pupici

2,778

veronica 1 nu ma deranjezi deloc, polii mananca semintele lui mancare speciala de papagalii marii , dimineata papa fructe si legume , seara mai are o masa de banane care ii plac f mult sau portocale depinde ce am in casa, asa facea si polii cand am incercat sa ii schimb programul aveam castronele de inox unde avea apa si intraltul mancare, se baga cu capul in el si de nervii arunca toata mancarea, atunci m.am suparat pe el si i.am pus in locul castronului de mancare recipientul care era de la colivie stii de care vb?cutiuta coliviei, si i.am pus mancarea acolo si gata omuletul nu mai avea loc sa bage caputul sa arunce mancare  tongue si il are de inox doar cel pt apa si pe celalalt il folosesc la fructe si legume care il iau inapoi dupa ce mananca,dai tot timpul de ros orice capace,plastic , hartie, orice sa ii ocupi timpul,si eu il acopar seara la culcare si doarme pana dorm eu si nu mai am treaba cu el,asa mai tipa si el cand il apuca , sau cand il vede pe al meu este disperare daca nu il baga in seama, smile sper sa iti fie de folos , si eu ii las radio deschis toata ziua ,acum nu prea mai tipa , decat dim cand trebuie sa iese afara , si seara la programul de seara si cand ii este somn sau vrea ceva nu ii place mancarea sau vrea sa io schimb pupiki

2,779

Anamaria suntem bine,multumim. :pup: Chiar daca nu scriu ,zilnic intru sa vad ce se mai intampla.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

2,780

te pupacim si ne.a fost doooooooooooooooor de tine si sa iti dau o veste proasta am pierdut bebele sa oprit din evolutie  :cry:  neutral acum sunt bine mi,am revenit ,vine altul, oricum il am pe poliii care nu ma lasat deloc sa fiu dezamagita ma facut sa rad tot timpul cred ca ma simtea saracutul ca sunt necajita si ma iubit in perioada asta , te pupam si ai grija de voi si de animalutele tale te pupacim  :sanatate:  :pup:

2,781

Anamaria esti o dulcica, multumim, dar lui Theo nu ii plac bananele si nici mancarea pentru papagali mari, iar legumele le mananca numai fierte (piure de legume). In ceea ce priveste timpul ei, in permanenta are ceva de ros, dar cand o apuca tipetele nu o mai intereseaza nimic. Ma-am ingrijorat pentru ca ea era cuminte. Este foarte agitata, nu stiu ce se intampla cu ea. Cred ca am rasfatat-o prea mult. Am tratat-o ca pe un copil. Imi doresc sa isi revina cat mai repede. Inca o data mii de scuze si multumiri.

2,782

veronica1 nu ai de ce sa iti ceri scuze , asa este cu copiii o avea si ea o perioada mai agitata ca noi oamenii  tongue  smile , eu m.am gandit tu o acoperi noaptea sa nu fie obosita si de aceea sa fie agitata ziua  sad poate nu se odihneste cat trebuie sau cine stie?sau o fii si ea in calduri sau fetitele nu intra in calduri ca si catelele  :wis: poate vrea un partener nu prea ma pricep foarte bine suana stie mai multe ca ea are fetite eu am baiat  wink si cred ca si al meu va fii agitat la perioada..... :perusi: cine stie , sau tot ce este posibil rasfat prea mult dar orice rasfat are si dezvat , stiu ca este greu,dar capul sus ca tu esti sefa nu ea pupici  :pup:  :sanatate:

2,783 (edited by suana 28-01-2012 12:35)

Anamaria imi pare rau pentru bebe.Stiu cat ti-ai dorit.Poate cu ajutorul lui Dumnezeu data viitoare va fi bine.E bine ca ai o alinare mare langa tine,imi imaginez ca e greu prin ce ai trecut,dar capul sus si totul o sa fie bine. Te pupam dulce. :pup:
Da,in legatura cu tipetele unui mare alex,sunt destul de sonore si cu cat e lasat sa faca numai ce doreste cu atat isi va cere mai imperios drepturile.E bine ca noaptea sa fie acoperit sau sa stea linistit la intuneric,sa se odihneasca suficient pentru a nu fi recalcitrant.Un program este doar in beneficiul nostru si al lor pentru a fi bine.Si Alexi tipa ,eu o aud din casa de sus,camera lor fiind mai jos de noi.Cand tipa se aude destul de tare si in imprejurimi,insa doar dimineata are acest obicei,in rest are alte tabieturi si program de joaca.

http://img803.imageshack.us/img803/1120/dscn0060y.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

2,784

Suana, iti multumesc foarte mult pentru raspuns. Eu am fost putin ingrijorata pentru ca THEO era foarte cumintica (o am de 1 an si 3 luni). Seara se culca la 20.00 si doarme pana dimy la 8.30, dar dupa aceea (de aprox.10 zile) tipa foarte rau pana la 12.00 si incepe si dupa amiaza. EU am crezut ca are ceva probleme. Multi pupici

2,785

suana mersii mult pentru incurajari , te pupam dulce ,si asa este cand vrea dumnezeu o sa fie bine pana atunci am un copilas pe care il iubesc enorm este rasfatatul casei va pupam dulce  :pup:  :sanatate:

2,786

cam asa ne petrecem noi timpul. sa nu credeti ca este foarte distractiv sa te uiti la un film, 1, 2 ore si sa topaie verzitura in palma si sa te muste de toate degetele incontinuu. dar e bine ... avem de ales ?....nu

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Q4uHKhqJBcQ&feature=youtu.be[/youtube]

koko cu k

2,787

cat de dragutz  :dans:

Cu cat cunosc mai bine oamenii cu atat iubesc mai mult animalele!

2,788

:bd: Salutari la toata lumea!
Venim si noi cu noutati  smile
pui la varsta de 7 zile
http://i265.photobucket.com/albums/ii202/Alexandra-Dia/MareleAlex7zile.jpg
http://i265.photobucket.com/albums/ii202/Alexandra-Dia/MareleAlex7zile2.jpg

2,789

Buna tuturor aveti niste pasari foarte frumoase,in primavara-vara aceasta as vrea sa achizitionez si eu unul credeti ca o cusca 65x45x90 ar fii buna?Totusi sunt putin nedumerit in privinta cu sexul lor cum as putea vedea ce este si stie cineva un crescator de marele alexander din judetul neamt?:D

2,790 (edited by suana 01-02-2012 10:47)

Bun venit.Un mare alex are o coada destul de lunga deci volierele sunt mai indicate pentru ei.Din cate stiu,la Piatra-Neamt ,la piata rusilor,exista un pet-shop la etaj si erau foarte multe specii de papagali printre care si mare alex.Insa cel mai sigur sa vorbesti  pentru un pui.Eu am fost acolo personal si m-a sfatuit sa nu iau de acolo maturi pentru ca e foarte greu sa ii imblanzesti,mai ales daca au stat mult in colonie si inchisi.Asta se intampla inainte sa o iau pe Alexi,fiind vorba de vreo 4 ani inainte.Si mai este un pet-shop super frumos,combinat cu florarie insa s-au mutat din locatia initiala si nu prea cunosc Piatra-Neamt foarte bine sa iti spun de strazi.

2,791

Multumesc mult,sper sa achizitionez unul cat se poate de bland si frumos in privinta coliviei o sa o rezolv ori imi cumpar una de pe nt sau dintr-un pet shop sau tata are un prieten care se ocupa cu facutul custilor de iepuri mari dinastea si cred ca o colivie  frumoasa ar putea sa imi faca si mie:D

2,792

suana spunemi te rog tu i.ai taiat unghiile la Alexii?ca lui polii nu i le.am taiat deloc pana acum si a inceput sa se c.am simta bine ca niste aceeeeeeeeeeee si prin haine  tongue  :furios: , si nu stiu cum sa i le tai.Ii tai doar varful sau cum fac pls raspundemi popik sau cine a mai taiat va pupik

2,793 (edited by suana 01-02-2012 18:57)

Nu i-am taiat unghiile,avand in vedere ca trebuie s-o tin strans in mana pentru aceasta operatiune.Si nu cred ca ar aprecia asta....  :hihi: Si noi simtim gherutzele,insa ne-am obisnuit.La inceput a fost mai greu,mai ales vara dar i-am luat banda  abraziva care se pune pe bat(de preferat sa nu stea tot timpul pe ea sa nu-si raneasca piciorusele;eu i l-am pus pe batul de afara ) si asa si  le mai toceste acolo.
@berry-oti(ramona12) are voliere super frumoase si rezistente,le gasesti la topicul de  vanzari sau la colivii.Insa e de la Arad.
@alexandra sa-ti traiasca toti puisorii.  :pup:

2,794

mersii suana o sa ii cumpar si eu maine dar cred ca mai bine ma duc la doctor si i le taie el decat sa fac vreo gafa  tongue te pupik si pe alexii bineanteles pup

2,795

intr un final a ales  :dans:

2,796

suana am fost cu polii la doctor si nu ia taiat unghiile , mi.a dat bete abrazive, si la si consultat ca a fost un pic racit si mi.a zis ca totul este in regula, dar el  acum nu mai harcaie ca se auzea inainte acum face cumva ciudat:adica se aude cum ori trage aer pe gura o sufla cumva ,ori se prosteste ,dar pe mine ma sperie chestia asta sa nu cumva sa mai fie  racit si doctorul meu habar nu are , cred ca trage aer eu asa zic  hmm  sad nu stiu ce sa fac , asta face cand este liber in colivie nu l.am auzit ,deci ori trage aer in piept ori sufla nu stiu daca alexii a ta a facut vreodata asa  hmm te pup si astept un raspuns de la tine sper sa ma fii inteles dar este greu de explicat sau o fii saracutul infundat?

2,797 (edited by suana 03-02-2012 17:20)

Posibil ca raceala sa nu fi fost tratata pana la capat si a ramas sensibil.Alexi respira  putin mai repede doar cand zboara mai mult,altfel nu am auzit-o respirand greu sau sa scoata sunete.Exista yn produs de Sera, Bronchipur,ar fi bine sa-i iei sa-i faci cateva  zile tratament.

2,798 (edited by Latifa 03-02-2012 21:42)

si cum ii dau bronchipur pt ce este ? cum il dau?

a polii nu scoate sunete, decat ca se aude cand cred eu ca trage aer ori nu poate pe nas si il trage pe gura ori il trage in piept  sad

a si cat timp ii dau ?

2,799

buna seara la toata lumea,am revenit dupa o absent destul de lunga,dar chiar daca nu am mai scris,v_am urmarit in fiecare zi ,asa pe fuga. toty este bine,si eu i_am luat bete abrazive pentru gherute,a inceput sa naparleasca,si ii strang toate penele,ca amintire,suana nu te-am uitat, imi cer scuze ca nu ti-am trimis ce ti-am promis,dar o sa ma tin de cuvant. in rest toty face numai prostii,deja ne-am obisnuit,sper ca sunteti bine toti.

Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun.

2,800

:dans: