Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
cel albastru are alb la ochi fatza de cel galben care ii are tot negri. sper sa fie buna poza
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
cel albastru are alb la ochi fatza de cel galben care ii are tot negri. sper sa fie buna poza
Da Marina, e o fetita mititica si frumoasa! El are un inel alb/bleu in jurul pupilei pt ca incepe sa devina adult, ea are ochii negri pt ca e inca puisor! Se va forma si la ea mai tarziu acel inel alb/bleu la ochi. Sa-ti traiasca perechea de copilasi minunati!
acu le-am mai facut cateva poze
Ai o pereche superba sa`ti traiasca cioculetele :pup: :pup:
:ironic: Nu stiu cum ramane cu faptul ca masculii trebuie sa aiba narile de albastru intens...si cand spun intens inseamna intens, nu bleu, nu bleu cu alb in jurul narilor...deci Zucchina pasarea albastra ori este femela, ori camera ta foto nu face poze corect...cel verde ori in schimb ma nedumereste, s-ar putea sa fie mascul cu narile roz ( pt. ca este un pied recesiv )... o poza mai apropiata m-ar putea lamurii.
Stiam si eu ca masculii au tot albastru.. dar la ei nu stiu ce sa cred :-??.. o sa incerc sa fac poze mai de aproape.
Ms Anny si Rowena. Sa va traiasca si voua inaripatii :pup:
:ironic: Nu stiu cum ramane cu faptul ca masculii trebuie sa aiba narile de albastru intens...si cand spun intens inseamna intens, nu bleu, nu bleu cu alb in jurul narilor...deci Zucchina pasarea albastra ori este femela, ori camera ta foto nu face poze corect...cel verde ori in schimb ma nedumereste, s-ar putea sa fie mascul cu narile roz ( pt. ca este un pied recesiv )... o poza mai apropiata m-ar putea lamurii.
pai daca e micut nu ar trebui sa aiva narile roz? si eu ma gandeam la fel , dar cine stie
Determinarea sexului la perusul adult
Unul dintre indicatorii cei mai siguri este zona carnoasa de deasupra ciocului (practic, "nasul"), care este colorata in albastru intens la masculul adult si in beige ciocolatiu la femela. Culorile se "adancesc" in perioadele de imperechere, devenind ceva mai inchise, mai profunde.
Atentie, insa - culoarea acestei zone carnoase de deasupra ciocului poate sa insele proprietarii de perusi fara suficienta experienta, intrucat la femelele foarte tinere este colorata in albastru deschis, alburiu.
Determinarea sexului la pui
Cand sunt pui, narile (aflate in aceeasi zona carnoasa de deasupra ciocului) sunt colorate in roz la mascul si albe la femela.
eu vad narile albe la cel albastru si spre roz la cel galben..
eu vad narile albe la cel albastru si spre roz la cel galben..
Copilasul albastru nu mai este pui, se vede dupa ochi. Este un adolescent ce se apropie de maturitate, iar culoarea ceromului este in curs de transformare. Cand va atinge maturitatea va deveni albastru intens. Asta e parerea mea. Eu am avut puisor din aceeasi specie doar ca era verde/galben in loc de albastru/alb. Asa s-a manifestat transformarea lui de la copil la adult.
Sa-ti mai dau un pont, la care te poti uita singura: baietii au ciocul mai mic si mai adancit (ascuns) in pene, pe cand fetele au ciocul mai mare si mai proeminent.
De asemenea, baietii isi tin piciorusele foarte apropiate si au o pozitie semeata, dreapta pe bat, pe cand fetitele tin piciorusele mai departate si pozitia este usor spre inainte stand mai pe burtica. Urmareste-i singura si ai sa te lamuresti.
:merci: voi aveti mai multa experienta :merci:
zucchina wrote:eu vad narile albe la cel albastru si spre roz la cel galben..
Copilasul albastru nu mai este pui, se vede dupa ochi. Este un adolescent ce se apropie de maturitate, iar culoarea ceromului este in curs de transformare. Cand va atinge maturitatea va deveni albastru intens. Asta e parerea mea. Eu am avut puisor din aceeasi specie doar ca era verde/galben in loc de albastru/alb. Asa s-a manifestat transformarea lui de la copil la adult.
Sa-ti mai dau un pont, la care te poti uita singura: baietii au ciocul mai mic si mai adancit (ascuns) in pene, pe cand fetele au ciocul mai mare si mai proeminent.
De asemenea, baietii isi tin piciorusele foarte apropiate si au o pozitie semeata, dreapta pe bat, pe cand fetitele tin piciorusele mai departate si pozitia este usor spre inainte stand mai pe burtica. Urmareste-i singura si ai sa te lamuresti.
Rowena, crede-ma ca este femela 100%...am avut cateva serii de pui crescuti la mana si nu am gresit absolut deloc sexarea lor. :k:
Setris nu te contrazic, iti respect parerea, dar da-mi voie ca, pentru mine, sa-mi pastrez parerea mea. Poate ca tu ai dreptate si gresesc eu, dar mie asa mi se pare. Pana la urma important e sa fie copilasii sanatosi, sa-i traiasca si sa se bucure de ei multi ani de acum incolo, ceea ce doresc tuturor prietenilor nostri de pe forum. Eu si Coco va pupam pe voi si pe toate cioculetele voastre vorbarete mici si mari.
Marina,sunt pereche :sanatate:
macar bine :hihi: :heart:
De ce se freaca perusii mei cu ciocul de betele pe care stau ?
iar stam cocotati :hihi: :heart:
Valibv-isi rod ciocul.Ai os de sepie in colivie?
Marina- :heart:
ai mei mai fac asta si pentru a se curata dupa ce mananca verdeturi , fructe , sau legume
Marina sunt doi scumpi , fetita ta seamana cu a mea (ma refer la cea albastra , acum stiu si eu care cum o fi , mie asa imi par :rusine: )
Mor ! :wow:
de ce? fiecare e liber sa spuna ce crede , mie asa mi se pare ca el are nasucul roz ca baieteii puiuti , iar la ia se vede albul din jurul narilor , am spus ceea ce mi se pare , u zic ca este ca mine , si nu contest ca r putea fi invers , dar asta e parerea mea , nu ai de ce sa mori , sunt sanse mari sa gresesc :rusine:
asa este si baietelul meu la nasuc ..si il am de 8-9 luni:))
Ehh pana la urma conteaza sa fie sanatosi :heart: o sa se vada mai bine cand o sa mai creasca ce is nu?
Ehh pana la urma conteaza sa fie sanatosi :heart: o sa se vada mai bine cand o sa mai creasca ce is nu?
Ai perfecta dreptate Marina!
exact asa este asta este cel mai important , sanatatea lor , caci chiar daca unul e baiat si celalalt fata ,, sau invers , cam tot aia este :pup: :iubareti:
Valibv-isi rod ciocul.Ai os de sepie in colivie?
Marina- :heart:
Da am
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus