Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
ddan59 inca nu am incercat dar am sa incerc poate in week-end pt ca atunci pun si cuibul sper ca intai il fac.
Adaugat: 15-01-2009 15:06
TUalina au reusit puiuti tai sa se reproduca?
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
ddan59 inca nu am incercat dar am sa incerc poate in week-end pt ca atunci pun si cuibul sper ca intai il fac.
Adaugat: 15-01-2009 15:06
TUalina au reusit puiuti tai sa se reproduca?
ceao...am citit ca papagali vostri mananca din mana ...cum iatzi invatzat ..:-? si io vreau sa il fac sa manace din mana da nush cum
i-am imblanzit.cea mai sigura cale spre inima unui papagal e prin stomac-asa am facut eu .ii dadeam seminte printre gratii apoi am deschis usa cu seminte in mana si s-a suit si manca :wis: .succes si tie
sal:( nuj ce sa fac cum sa ai tai ghiarele la cantatoru meu ca le are negre si nu se vede vasul de sange si mi-e sa nu ating vasu de sange cad ai tai unghia ce sa fac???
Snow sa stii ca nu le`am pus cuib altul... am cazut de acord cu logodnicul meu ca nu ne trebuie papagali mai multi deocamdata.. cand o sa fim pregatiti sa avem grija si sa avem timp 100% pt papagali o sa le punem cuib...
Adaugat: 16-01-2009 23:42
Astazi mi`am facut curaj si i`am lasat umpic afara de cand ii am nu au iesit niciodata.... au zburat ei pe aici umpic apoi asa tremurau de frica de numa.... si au si obosit foarte tare... acum sunt inauntru i`am prins cu o manusa si i`am bagat inauntru, cat am putut noi de incet
Adaugat: 17-01-2009 15:54
Le`am facut si poza dar inca vad ca nu se poate pune poza asa ca am sa pun data viitoare
F. bine ca le-ai dat drumul! Ai mei sunt liber 12 ore din 24 :rusine:! Seara, cand dorm nu las colivia deschisa sa nu iasa din greseala afara pe intuneric sa se accidenteze :k:!
Deci pana la urma le`am dat drumu cum am spus mai sus .... astazi le`am dat voie din nou dar chestia este acum cum ii fac sa pot sa pun mana pe ei si sa ii imblanzesc ... iti spun ca sunt asa de fricosi... ea de exemplu acum nici nu a iesit din colivie....astept indicatii de la voi.... si inca ceva la mine in camera nu prea are de ce sa se prinda doar de perdea altceva ce sa le pun sa nu se loveasca de toti pereti? Multumesc anticipat pt ajutor si raspunsuri
TUalina
In legatura cu lovitul de pereti - nu cumva sunt pui si inca nu au deprinderea zborului ? Asta, ca si mersul la oamenni se formeaza in timp, si cu ceva exercitii... E adevarat, se vor mai lovi o vreme, dar de regula nu se lovesc tare, sunt usori si in timp se vor obisnui si cu "topografia" camerei. Si tu cand ai invatat sa mergi ai mai cazut... Fii totusi atenta cand zboara, nu-i speria, ca sa poata exersa in voie, fara stressuri suplimentare... Daca au penajul complet, in cateva zile de exercitiu "ciocnirile" vor fi mai rare...
Cu imblanzitul este o poveste mai complicata. Cu cat sunt mai mici e mai usor. Ai primit ceva sfaturi bune de la ceilalti colegi de forum. RABDARE !!! Asta este cea mai buna solutie ! Eu o am pe Jackie de o luna si pana nu am stat doua zile la rand cate 3 ore cu o samanta intre degete (printre gratii) nu am reusit. Apoi am tot repetat "procedura" pana cand venea imediat. Apoi, treptat, cu usita deschisa. Au urmat tot felul de "Etape intermediare", cu 2-3 seminte puse pe degete din ce in ce mai departe (ca sa trebuiasca sa se atinga cu gatul de degete si sa prinda curaj si incredere, ma rog, n-o mai lungesc, acum mananca din palma stand pe degetul mare. O luna de rabdare !!! Pentru ca tu ai 2, incearca totul SEPARAT cu ei, si asta inainte sa le pui mancarea in cutiute, altfel, normal, vor prefera sa manance de acolo. Hai ca ti-am zis tot ! SUCCES !!!
Ddan59 sa stii ca nu mai sunt pui... eu i`am primit in iulie anul trecut si atunci deja aveau cred 4 luni nu stiu exact si iti dai seama ca de atunci nu i`am scos afara acum ei se plimba zboara. Coco sa stii ca si`a imbunatatit zborul.... si chiar a inceput sa imi roada mobila.... Iar la faza cu lovitul de pereti era chestia ca nu are pe ce ateriza... adika de ce sa se agate ca sa se opreasca .... acum au descoperit o usa de la dulap care nu se inchide si stau pe aceea de intrat au intrat singuri in colivie... colivia mea nu este mica... poti tine si un cacadu in ea .... dar o data cu ei am sa invatz si eu sa am mai mult curaj.... cu semintele nu stiu cand am sa ii invatz deoarece Coca este foarte fricoasa si el la fel .... Stiti de unde sa imi procur cumva ceva creanga sau ceva ce pot sa atarn de tava pe ce sa stea cand sunt afara? sa nu imi roada mobila?
TUalina
Hai ca ai fost tare simpatica cu "de unde pot sa-mi procur o creanga ?". Pai, de oriunde, doar sa o cojesti si sa o speli bine, ca sa nu se imbolnaveasca. Iar ca sa aiba mai putin chef de ros cand sunt pe-afara, e bine sa aiba si in colivie os de sepie, 1-2 crengute cam cat degetul de groase si recomandam lui Snow sa puna inauntru si o bucatica de BCA, tot asa, bine spalata. E normal sa roada, pentru ca asta le antreneaza forta ciocului (care pentru ei este ca o mana), iar ciocul creste mereu si trebuie tocit - asta este ideal s-o faca ei, si nu medicul sau tu. In libertate nu vine nimeni la ei sa le taie ciocul cand creste prea mare, de asemenea, nici gherutele, dar acolo au libertatea sa-si caute singuri pe ce sa le toceasca. Acum, noi suntem responsabili sa le asiguram ceea ce le lipseste, e destul ca-i privam de libertate ca sa avem o distractie...
Adaugat: 19-01-2009 16:39
TUalina
Iar ca sa aiba pe ce sa stea cand sunt liberi prin camera, iti sugerez sa legi o sfoara foarte groasa intre dulap si lustra (daca nu te deranjeaza din punct de vedere estetic), bineinteles in asa fel incat sa mai poti umbla la usile dulapului. Toate pasarile prefera sa stea cat mai sus datorita instinctului de conservare. De acolo pot observa tot ce se intampla in camera, iar funia, daca este de plastic, pot s-o roada cat vor...
Buna,
Caut sa cumpar o nimfa. De preferabil mascul, ma poate ajuta cineva? Sa imi indice un pet shop? Sau e careva dispus sa vanda unul?
Merci!
Mersi Dan pt sfaturi ... sa stii ca eu la crenguta ma refeream daca pot lua din ceva petshop... am gasit undeva ceva imitatie de creanga dar scumpa de numa.. intradevar ca era mai lunga.... o sa incerc sa imi fac ros de o sfoara ms
pai pet shopul nui prea bun poti incerca un crescator nu de alta dar la pet shop is nimfe batrane io mi lam luat de la pet shop da o cunosc pe aia care vinde si mi la dat pe cel mai tanar
Am o intrebare pentru posesorii de nimfe: voi cum i-ati obisnuit sa manance fructe ? A mea vrea doar seminte, pe semne asa a fost invatata la petshop, iar cand am incercat cu fructe (dupa ce a inceput sa manance din mana), abia daca a gustat un pic. Eu am inteles de la voi ca nimfele prefera fructete. Bineinteles ca voi incerca mereu, dar nu stiu cu ce succes. Cand aveam perusul, era foarte simplu: era un mare pofticios si facea scandal daca mancam si nu-i dadeam si lui.
Stiu mai multe cazuri in care nimfele sunt pretentioase si nu vor fructe! Cunosc pe cineva care avea 2 nimfe mofturoase, dar insa a reusit sa le obisnuiasca, deoarece le punea in fiecare zi intr-o farfurioara speciala diferite gustari! Intr-un final, au mancat morcov :k:! Deci ai rabdare si pune-i in fiecare zi ceva gustos!
Scuzati-ma! In loc de fructe am pus seminte la sfarsitul primei propozitii! Am modificat!
dan sincera sa fiu doar fata manca prima data fructe si legume pt ca asa am invatat-o, iar cand am adus baiatul el nu manca deloc fructe si acum se bat pe ele.
ii pui intr-un loc morcov (daca papa sa vezi ce frumos va avea cioculetu),dovlecel,salat,varza,conopida,mar,para,caisa sau piersica si se va duce singura sa guste iar daca nu ii place nu va mai manca.
de ex ai mei nu mananca toate soiurile de mar.
iar acum l-am dat varza rosie si au papat aproape tot ce l-am pus
aaaaaaa daca se obisnuieste sa pape fructe si legume ai sa verzi ca nu mai papa atatea seminte cel putin asa fac ale mele.
vezi ca la magazine sunt niste clesti speciali pt batoane si fructe(sunt 2 clipsuri asa se numesc si costa cam 4-5ron)
http://www.pentruanimale.ro/clip-2-bucati-p-1557.html si daca vrei sa nu faci zi de zi curatenie la ea poti sa cumperi asternut ecologic care absoarbe mirosul si sincer se merita
OK, va multumesc, voi incerca sa aplic sfaturile voastre si sper ca intr-o buna zi sa inceapa si Jackie sa manance ceva cruditati, pentru ca asta ii asigura natural vitaminele necesare . Nu sunt deloc adeptul introducerii in alimentatie a tot felul de adaosuri de vitamine, nici la oameni si cu atat mai mult la animale, asa ca voi insista sa-si asigure aportul de vitamine din legume si fructe proaspete. Oricum, vad ca pe zi ce trece, rabdarea imi este rasplatita si-i incurajez pe toti posesorii de nimfe, sa aiba rabdare si sa le dedice (mai ales la inceput) cat mai mult timp. Rezultatele se vor vedea.
Adaugat: 23-01-2009 11:07
In ceea ce priveste "locatia" pentru legume si fructe, eu nu am probleme, pentru ca am o colivie facuta din 2 identice (luate de la Carrefour) cu toate accesoriile, deci am deja 4 cutiute pentru mancare, si pot pune in fiecare altceva. Astept doar sa vrea ea sa manance...
Deja am observat ca incepe sa aiba preferinte, chiar la seminte. Mananca prima data meiul, fiindca il poate coji mai usor, apoi canepa, glantul, si la urma trece la floarea soarelui. Ultimile raman intotdeauna semintele de ovaz, iar pe grau nu pune gura (probabil este pentru pasari mai mari), asa era amestecul pe care l-am cumparat gata facut.
Saptamana asta insa, am fost in piata (la Obor - pentru Bucuresteni) si am cumparat seminte la kilogram, fiindca am observat ca "se duc" destul de repede cele din cutie (aproape 2 cutii de 400gr pe luna). Asa ies ceva mai ieftin si pot elimina si semintele inutile, sau cumpar mai putin din cele pe care nu le prefera. Am cumparat si seminte de floarea soarelui NEGRE si vad ca le mananca lafel ca pe cele tarcate. Singura grija a fost sa le las (cu punga deschisa) vreo 2 zile pe calorifer sa se usuce bine, sa nu se strice. Acum am seminte pana la sfarsitul anului.
Daca stiti vreo interdictie pentru semintele NEGRE de floarea soarelui va rog sa-mi scrieti ca sa nu-i dau, dar cred ca nu sunt probleme.
In legatura cu asternutul sa stii ca si eu folosesc... am vazut la un petshop o data ceva asternut .... si de atunci tot acela il folosesc.... este super ok acuma mi`am luat un sac mai mare.... si vreo saptamana sau mai mult nu am treaba...
Adaugat: 23-01-2009 11:44
http://www.zoomania.ro/subprod.php?cate … pet=Pasari
adresa de unde poti vedea ce am luat eu pe site zice ca e 51 lei dar eu am dat vreo 60... aici in Oradea
toate pasarile isi aleg semintele care le plac cel mai mult,sunt nimfe care nu mananca seminte de floarea soarelui. Eu una am cumparat seminte la kg vreo 2-3kg si dupa o luna si ceva le-am aruncat pt ca au facut gargarite asa ca de atunci i-au seminte de la real din magazin (nu stiu daca are la toate magazinele) o punga costa 5 lei de 750g si ma ajunge cam 2 saptamani si sunt foarte multumita pt ca mananca tot.Cat despre semintele negre nu este nici o problema atat timp cat manaca si le place.
Despre clipsuri ti-am spus pt ca este mai bine sa vada,sa simta,sa o miroasa si sa guste de ex bucata de ardei (cam un sfert din el),decat sa fie taiata bucatele si pusa intr-o hranitoare pt ca se vaduce la ea se uita,o gusta si pleaca asa am facut cu ai mei si nu a fost nici un rezultat.Dar daca ai prea multe hranitoare poti sa iei biscuiti si sa ii farmitezi (vezi ca sunt biscuiti speciali pt pasari,poti sa iei si de care mancan noi dar trebuie sa nu contina sare si alte E-uri).
Adaugat: 23-01-2009 11:51
alina eu iau la kg de la mine de acasa bine atunci cand ajung eu pe acasa pt ca mai mult stau in cluj,si atunci iau cam vreo 3-4 kg si ma ajunge cam vreo 4-5 luni,deci daca asi cumpara o punga mare de 21 de kg mar ajunge un an jumate chiar doi,bine dar aici trebuie sa tinem cont si de dimensiunile cutiutei de la colivie,nu?
SALUT! Am si eu o intrebare ......daca ma puteti ajuta
....Am o pereche de nimfe pe care o tin la un loc cu doua perechi de perusi intr-o cusca destul de incapatoare facuta de mine si as vrea sa le pun 3 cuiburi ca sa se imperecheze dar nu stiu daca pot sa ii tin la un loc si in timpul reproducerii sau sa ii pun in cusci separate?!?!
Astept raspuns.....Multumesc anticipat!
hello....am si eu un baietel nimfa....l am cumparat acum 3 zile, mi s a spus ca este baiat si ca are 3 luni jumate...cand l am cumparat parea ok..dar cand l am adus acasa am observat ca atunci cand respira tremura.....cred ca este putin racit pt ca l am auzit stranutand(cred)...imi poate recomanda cineva un veterinar bun prin Bucuresti?......pls help....vreau oricum sa il consulte sa fiu sg ca totul este in regula cu el....
si sa nu uit....pare putin panikt, in prima zi nu a mankt nimic...dar astazi a mankt de la 6 dim pana acum si s a oprit pt ca i am luat mankrea...oare am facut bine sau trb sa il las sa manace cat vrea el? plus ca este ffffff tacut, desii eu vb non stop cu el (poate ca nu mai are loc de mine saracu:(() .... a ciripit numai cand i am bagat dupa youtube niste filmulete in care se auzeau alte nimfe fluierand.....si facea ca turbatul...oare este tacut din cauza ca este singur????....tipa de la care l am luat a zis sa il las in colivie 2 sapt pana se obisnuieste...ce sa fac??.....pls am nev de ajutor este primul meu papagal..10x:X:X:X
Lolly eu abia am trecut prin ce treci tu acum o luna si ceva. Stai linistita, totul este in regula. A schimbat mediul si este normal sa se comporte asa. Daca mananca bine, asta e semn de sanatate. 2 lingurite de seminte pe zi sunt o ratie destul de buna pentru el, mai ales ca zici ca este inca pui. Cat despre sex, stii bine ca este baiat ? Eu am luat o mare plasa ! Si mie mi s-a spus la petshop ca este baiat si am constatat dupa aproape o luna (cu ajutorul sfaturilor pe care le-am primit chiar aici pe forum) ca am cumparat o fetita. Citeste si tu paginile anterioare sa intelegi ce spun...
Oricum, succes in continuare. Abia astept sa ne spui in cat timp il inveti sa manance din mana.
Adaugat: 26-01-2009 19:04
Multumim celor care ingrijesc acest forum ca putem atasa din nou poza si deci sa ne "laudam" cu nimfele noastre, ceea ce voi si face chiar acum:
ce draguta este.sa-ti traiasca sa se faca mare si frumoasa.
pppfffff....din cate am citit ...este baiat...o sa ii fac o poza sa ii vedeti si voi pe P_tza al meu:D....cat despre mankre...problema este ca el nu mananca 1, 2 lingurite....el mananca 1, 2 linguri + ca s a obisnuit sa manance biscuiti de la toti membrii familiei si mai papa si 1, 2 biscuiti (avand in vedere ca ne este drag toata lumea ii da) + mai papa si seminte din palma (dar mai greu .... maraie el putin dar pana la urma se risca...la cat de fomist e:))....
raceala cred ca i a mai trecut(i am pus putina aspirina in apa...sper ca nu am gresit)..
mc mult dan...m am mai linistit...dar mankrea tot ramane o pb:D:D:D
Ce bine ca se pot pune poze sa va arat si pe ai mei puiutzi la primele lor ieshiri prin camera
Adaugat: 27-01-2009 11:29
El este mai curajos dar din mana nu reusesc sa ii fac sa manance
Forum 4animale → Pasari → Despre nimfe - Nymphicus hollandicus