10,326

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

rowena nu sunt din bucuresti ...Nu are diaree si nu a muscat nici dintri floare sau altceva. Mancarea e aceeasi nu le-o schimb si nu le-am dat ceva ce sa nu le placa..
Nu stiu ce e cu ea sad  sad  sad  A zburat putzin si sa pus pe dulap si doarme.Pare a fi mai bine insa nu vreau sa ma repezesc sa zic ca e bine.
mereana28 ma bucur ca fetita ta e bine smile  :k:
Voi vedeam cum va fi maine neutral
Am vechiat-o tot timpul in timp ce invatam eram cu ochii pe ea sa-i vad fiecare miscare..

10,327

Nu trebuie sa va impacientati atat cand fac diaree micutii, doar cand fac un timp indelungat. Se poate sa mai faca si diaree, asa cum fac si oamenii. Asta nu inseamna ca s-au imbolnavit wink

10,328

fiind primii mei perusi , si neavand experienta , m-am impacientat umpic , dar cu timpul o sa imi dau seama ce e normla si ce e serios , oricum m-ati mai linistit si voi aici , si ma bucur ca acum sunt bne amandoi , fac galagie de nu se poate  , rod galeria , si alte nazbatii , dar ancas , si puii mei mai stau infoiati , sau mai dorm ziua , sau au toane , mai ales fetita , ziua e ca o bombonica , iar seara inainte de culcare musca tot , ca i se pare ei ca nu are loc pe bara de la colivie , , de exe,mplu e vreo problma daca mai stau infoiati? , sau daca mai dorm ziua? in rest mananca super bine , cacuta se rezolva , si cand e de joaca , e de joaca

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

10,329

ancas, daca nu are diaree, nu a ciugulit flori si nici nu stii sa se fi lovit, s-ar putea sa fie de la schimbarea vremii si o sa-i treaca. Da-i Multivitaminico. Daca nu vrea sa bea singura apa, da-i cum ti-am spus cate 2 picaturi direct pe cioc dimineata si seara. Daca bea apa pune-i 8 picaturi la 100 ml apa plata la temperatura camerei. Se schimba de 2 ori pe zi ca sa nu-si piarda proprietatile. Multa sanatate la mititica, si desigur, si frumosului Roger!

Roro esti parte din sufletul meu!

10,330

Voi ce credeti? Azi nu le-am dat deloc drumul prin casa ca nu s-a putut si au cantat de zor toata dupa amiaza  big_smile El a cantat cel mai mult si parca dansa in fata ei :-? si se mutau de pe o bara pe alta si ea tot fugea parca se fugareau. Sa fie din cauza ca nu i-am lasat liberi sau vor sa faca pui ? big_smile

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

10,331

nu sunt cam micuti sa faca pui? eu stiu ca de pe la un an incolo sunt apti sa se reproduca , dar e recomandat ca dupa 1 an jumatate sa faca

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
*(Stefi)

10,332

pai ar avea un an ... oricum eu nu vreau sa faca pui numai decat :-??vreau doar sa fie sanatosi  :heart: si cand o fi timpul sa ma surprinda cu oua  big_smile

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-

10,333

dar ia spuneti-mi ai vostrii mai stau din cand in cand infoiati , sau cand e liniste in camera mai dorm ? iar fetita mea scoate un sunet anume , il aud de ceva vreme , si il face numai in momentul in care el o pupaceste , si o curata , de ce il face numai atunci?

*(Stefi)

10,334

poate ca ii place ?  big_smile

-Marina-

10,335

mereana28, da, e normal sa mai doarma ziua cand e liniste, iar atunci stau un pic infoiati si cateodata chiar si intr-un picior. Daca nu doarme prea mult si are acelasi comportament, nu e nicio problema, stai linistita. Cu privire la sunetele pe care le scoate cand o pupaceste baietelul, zucchina are dreptate: ii place.

10,336

Buna tuturor! Am un perusi baiat care de 2 zile are piciorusele fierbinti si aripile putin indepartate de corp. De mancat mananca, apa bea, scaun normal.  Dupa ce ii fac baie isi revine, adica nu mereu este asa.  temperatura in casa este 23 grade.O fi in calduri pt ca o tot curteaza pe fata si este f galagios pt ca il respinge (fata e mica nu are ceromul definit). Inainte i-am dat cam 3 zile propolis, sa fie si asta cauza. Nu mai stiu ce sa fac. Am fost la veterinar ieri si a spus ca are febra si sa-i dau DOXYVIT , pana acum a fost ok , acum iar s-a infierbantat.  a mai fost cineva in situatia asta? Va rog , un raspuns? Multumesc!

10,337

De ce da perusul meu din cap ca rockerii ?  smile

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

10,338

anny1997 wrote:

mhhh nush da si perusl meu da din cap smile) buna intrebare :hihi:

10,339

anny1997, nu ai de ce sa iti faci griji, e ceva normal. Poti chiar sa te bucuri pt ca inseamna ca ai un copilas sanatos si amuzant. Cand fac asa cand canta, cand vorbesc mult si sunt patrunsi de ceea ce fac, sau cand se cearta. Totul e normal, asa se manifesta ei, in special masculii.

10,340

rowena wrote:

anny1997, nu ai de ce sa iti faci griji, e ceva normal. Poti chiar sa te bucuri pt ca inseamna ca ai un copilas sanatos si amuzant. Cand fac asa cand canta, cand vorbesc mult si sunt patrunsi de ceea ce fac, sau cand se cearta. Totul e normal, asa se manifesta ei, in special masculii.

Multumeesc  :hug:
E ft simpatic cand da din cap  smile

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

10,341

asa face si al meu cel galben  big_smile

-Marina-

10,342

georgy_mary wrote:

Buna tuturor! Am un perusi baiat care de 2 zile are piciorusele fierbinti si aripile putin indepartate de corp. De mancat mananca, apa bea, scaun normal.  Dupa ce ii fac baie isi revine, adica nu mereu este asa.  temperatura in casa este 23 grade.O fi in calduri pt ca o tot curteaza pe fata si este f galagios pt ca il respinge (fata e mica nu are ceromul definit). Inainte i-am dat cam 3 zile propolis, sa fie si asta cauza. Nu mai stiu ce sa fac. Am fost la veterinar ieri si a spus ca are febra si sa-i dau DOXYVIT , pana acum a fost ok , acum iar s-a infierbantat.  a mai fost cineva in situatia asta? Va rog , un raspuns? Multumesc!

Nu mai da atatea medicamente pasarei...e perfect sanatoasa ,,,eu am 20-21 de grade si baietelul meu are calduri de numa...este si amorezat si si naparleste...pasarile in general au temperatura mai mare decat oamenii....daca mia face si cateva ture de camera e ca o locomotiva cu aburi smile)

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

10,343

georgy_mary, setris are dreptate. Papagalul nu are nimic daca e vioi, mananca, se joaca, canta, nu are diaree, nu doarme mult si nu sta infoiat. E amorezat. Ia uita-te mai atent la el nu o curteaza, nu se infoaie la ea, nu face irisul albastru si pupila mica cand se da pe langa ea si ea il respinge? Normal ca ii creste temperatura pt ca e exaltat, se in calzeste si atunci desface aripile atat ca sa se racoreasca cat si pt ca e nervos. Daca e asa n-ai de ce sa-ti faci griji si nici sa-i dai medicamente pt ca boala lui nu se trateaza: e indragostit, si asta nu-i face rau. S-a facut si el baiat mare!

10,344

rowena wrote:

georgy_mary, setris are dreptate. Papagalul nu are nimic daca e vioi, mananca, se joaca, canta, nu are diaree, nu doarme mult si nu sta infoiat. E amorezat. Ia uita-te mai atent la el nu o curteaza, nu se infoaie la ea, nu face irisul albastru si pupila mica cand se da pe langa ea si ea il respinge? Normal ca ii creste temperatura pt ca e exaltat, se in calzeste si atunci desface aripile atat ca sa se racoreasca cat si pt ca e nervos. Daca e asa n-ai de ce sa-ti faci griji si nici sa-i dai medicamente pt ca boala lui nu se trateaza: e indragostit, si asta nu-i face rau. S-a facut si el baiat mare!

Cati perusi ai ? :perus:

10,345

este un mare smecher care a avut 3 neveste, prima a fugit ,a 2 a a murit iar asta a 3 a si este TOPIT dupa ea din prima zi.  Sper ca este sanatos pt ca pana acum nu am avut probleme cu el.

10,346

valibv wrote:
rowena wrote:

Cati perusi ai ? :perus:

Nu mai am perusi, am avut. Dupa ce a murit sufletelul meu Roro, perusul galben din poza de la semnatura, nu am mai putut sa-mi mai iau altul. A facut o leziune digestiva de la nisip si oricat si-a dat silinta doctorul, nu a reusit sa mai faca nimic pt el. Si acum ma gandesc la el, mi-e dor de el de nu mai pot! Acum am un Micul Alexander verde.

10,347

ei sunt puii mei  Twety si Blue

10,348

georgy_mary, sa iti traiasca, sunt doua minuni mici si frumoase! Are Blue un cerom albastru... de baietel in calduri! Eu cred ca asta e singura lui problema, e indragostit craiul de domnita mica si gingasa! Am crescut perusi 8 ani si crede-ma ca astea sunt manifestari de barbatus adevarat! Dar ca sa fi tu linistita, hai sa vedem ce pareri au si ceilalti prieteni de pe forum.

10,349 (edited by setris 26-01-2012 22:46)

georgy_mary wrote:

ei sunt puii mei  Twety si Blue

hmm  Twety pare a fi baietel...tanar, puiut, cam 5-6 luni.

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

10,350

anny1997 wrote:

si ai mei imi mai fac cate o demonstratie de dans , urmata de un ciripit voios , sa imi arate ca puii au talent  smile

*(Stefi)