10,301

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Poze noi cu   :perusi: si noua lor Casuta!!:D

10,302

mereana28-fii pe pace al Danutei wink
Da,Dany,sunt deacord.Este o stadie de inceput,deci puiutul se poate de scapat!
http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … -la-pasari

Nu e grav cand vorbesti cu peretii,e mai grav cand peretii vorbesc cu tine=)

10,303

ma speriasem pfiu  :merci:

si v-as fi profund recunoscatoare daca mi-ati spune sa fie pereche  smile glumesc , orice ar fi ei ii iubesc si sunt puii mei , m-a derutat ultima poza si am zis sa vi0o arata si voua , dar poate din cauza luminii e asa , si m-a mai derutat umpic ceea ce am citit cum ca pe la 8 luni ar trebui nasuc albastru , acum fie ce o fi

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

10,304

De cate ori pe luna trebuie sa le fac baie perusilor?:)

10,305 (edited by iloveanimals 23-01-2012 20:27)

mereana28 wrote:

si v-as fi profund recunoscatoare daca mi-ati spune sa fie pereche  smile glumesc , orice ar fi ei ii iubesc si sunt puii mei , m-a derutat ultima poza si am zis sa vi0o arata si voua , dar poate din cauza luminii e asa , si m-a mai derutat umpic ceea ce am citit cum ca pe la 8 luni ar trebui nasuc albastru , acum fie ce o fi

Perusii tai, amandoi sunt puiuti, maxim, spun MAXIM 5 luni, cel cu galben pe langa gat e si mai micut. Iar in legatuta cu sexul, nu stiu ce sa-ti raspund, pari baieti, dra lumina aia ma fura rau. Daca ai putea face mai multe poze, mai clare, ti-as putea spune.  smile

Valibv, la perusi in general se face baita vara, pentru a se racorii, iar iarna, o data, maxim de doua ori pe luna e suficient, ei oricum se spala singuri, eu la ai mei cred ca nu le-am mai facut baita de doua luni si sunt ok. Acum nu trebuie sa casuni pe ei cu baitele, asa doar ii imbolnavesti.  wink

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

10,306

Acum, in periada de iarna, cam 1 data pe saptamana. Le pui cadita si, daca simt nevoia, se imbaiaza singuri. Dar sa ai grija ca apa sa fie tot plata, pt ca ei in timp ce se scalda mai si bea din ea. De asemenea, sa ai grija ca apa sa fie la temperatura camerei, sa ai cald in casa si sa nu fie curent.
Vara le pui cadita zilnic si se scalda cand vor ei. Conditiille, aceleasi: apa plata la temperatura camerei, nu curent  si nu aer conditionat!

Roro esti parte din sufletul meu!

10,307

iloveanimals wrote:
mereana28 wrote:

Perusii tai, amandoi sunt puiuti, maxim, spun MAXIM 5 luni, cel cu galben pe langa gat e si mai micut. Iar in legatuta cu sexul, nu stiu ce sa-ti raspund, pari baieti, dra lumina aia ma fura rau. Daca ai putea face mai multe poze, mai clare, ti-as putea spune.  smile

Valibv, la perusi in general se face baita vara, pentru a se racorii, iar iarna, o data, maxim de doua ori pe luna e suficient, ei oricum se spala singuri, eu la ai mei cred ca nu le-am mai facut baita de doua luni si sunt ok. Acum nu trebuie sa casuni pe ei cu baitele, asa doar ii imbolnavesti.  wink

Multumesc

Adaugat: 23-01-2012 21:21

rowena wrote:

Acum, in periada de iarna, cam 1 data pe saptamana. Le pui cadita si, daca simt nevoia, se imbaiaza singuri. Dar sa ai grija ca apa sa fie tot plata, pt ca ei in timp ce se scalda mai si bea din ea. De asemenea, sa ai grija ca apa sa fie la temperatura camerei, sa ai cald in casa si sa nu fie curent.
Vara le pui cadita zilnic si se scalda cand vor ei. Conditiille, aceleasi: apa plata la temperatura camerei, nu curent  si nu aer conditionat!

Multumesc!

10,308

Gogoshica mea va ureza :  :nb:

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
*(Stefi)

10,309

ai mei de ce nu stau prin casa... stau doar pe draperii cand le dau drumu   sad  sad

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

10,310

ai mei stau pe dulap.. pe monitor se mai aseaza nimful cateodata..iar pe pat stau cand nu-s copiii acasa..si ies la pascut  smile  in hol pe gresie  smile   nu cred ca este vreun loc in casa necercetat... smile  :k:   bineinteles ca tot inaltimile sunt preferate...

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

10,311

pai cred si eu ca prefera sa stea cocotati.. mai ales cand le dau drumul prin casa sunt mereu in camera

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

10,312

iloveanimals wrote:

5 luni? eu ii am de aproximativ4 luni , e posibil sa ii fi cumparat de o luna?
ma rog  big_smile  , cu poze o sa revin eu mai pe seara sau maine , azi e o zi mai incarcata si nu prea am timp sa ii pozez , atat vreau sa zic , baietei amandoi 99% nu sunt , eu ma indoiam sa nu fie amandoua fete , intr-adevar cel galben si mie imi pare umpic mai micut , dar nu o diferenta mare , cam o saptamana , asa ceva , ea este fetita parerea mea , oricum vin cu poze mai clare  big_smile poza facuta la lumina ziei :

*(Stefi)

10,313

Buna.V-am mai intrebat o data de perusita mea...acum adaug si poze.Are nara ei stanga astupata cu un fel de muci maronii...cine imi poate spune ce are?Multumesc

Iubeste si vei fi iubit!

10,314

abramburica imi pare rau dar eu nu stiu ce poate avea fetita ta...Nu e racita??Are de mult acel muc??De respirat, respira bine??
V-am pus ceva poze cu un perus...pagina trecuta, nu-si mai da nimeni cu parerea ce este??Fetita sau baiat??
V-am promis poza cu iubirea mea ,,invatand,, wink  wink  :perusi:  :perusi:
V-am spus ca de cateva zile perusa mea  e tare agitata si zbiara cat o tin puterile...Ma suparat tare rau sad  sad Nu stiu ce sa-i fac.M-am interesat de un schimb si sper sa reusesc sa o schimb deoarece nu sa integrat deloc cu noi sad  sad

10,315

:vaca:

abramburica wrote:

Buna.V-am mai intrebat o data de perusita mea...acum adaug si poze.Are nara ei stanga astupata cu un fel de muci maronii...cine imi poate spune ce are?Multumesc

In poze nu se vede ce are la nara...dar se vede clar ca are ciocul crecut destul de lung, e momentul pt. o scurtare...

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

10,316

ancas wrote:

abramburica imi pare rau dar eu nu stiu ce poate avea fetita ta...Nu e racita??Are de mult acel muc??De respirat, respira bine??

De respirat respira bine....decat ca are mucul ala...il are cateva zile apoi dispare....si reapare din nou dupa un timp.Cum adica sa-i mai tai ciocul?

Iubeste si vei fi iubit!

10,317

Neatza...La mine a inceput prost... sad  sad  sad  Fetitza mea Mishha e foarte suparata, sta retrasa , umflata in pene si nu a mancat delocc, a baut doar apa asa o inghititura.Nu stiu ce sa fac cu ea...Sa o las in colivie cu Roger sau sa o pun separat??Mi-e frica sa nu se imbolnaveasca si el.Oare ce poate avea??Ieri era bine

10,318

Ancas, stii sa fi mancat ceva ce nu trebuia, poate sa fi ciugulit din vreo floare de apartament? Sau daca s-a lovit cumva cand a mai zburat prin casa? De curent nu te intreb, pt ca altfel nu cred ca ar  fi afectat-o doar pe ea. Are si diaree sau nu? Daca are, spala niste orez, fierbe-l si da-i in loc de apa sa bea zeama de la orez. Da-i pe cioculet cate 2 picaturi de Multivitaminico de la Padovan dimineata si seara.
Daca esti din Bucuresti, ar fi totusi bine sa mergi cu ea la doctorul Tudor sa o vada. Are program azi de la ora 18 la ora 20. Si daca are nisip in colivie scoate-i-l, pt ca va avea tendinta sa manance in exces si nu-i face bine deloc! Astept vesti

Roro esti parte din sufletul meu!

10,319

De cand le-am pus cuib, Betty e singura care  intra pe acolo, roade din cuib, roade prin inauntru. De aproape o sapt abi azi l-am vazut si pe Bubu ca s-a dus la cuib cand. Betty era si ea acolo dar cand el si-a bagat capul in cuib ea a inceput sa il sasaie, ca si cum nu l-ar lasa sa intre si el, si numai ea are voie acolo. e normal ? smile)

10,320 (edited by setris 25-01-2012 12:46)

abramburica wrote:
ancas wrote:

De respirat respira bine....decat ca are mucul ala...il are cateva zile apoi dispare....si reapare din nou dupa un timp.Cum adica sa-i mai tai ciocul?

Ciocul perusilor creste in, si daca nu au os de sepia, piatra ponce sau crengute de lemn sa roada , acesta creste in continuu, dand pasarei un aspect inestetic si uneori impidicand-o sa se hraneasca corespunzator....pt. a o ajuta se face o taiere a varfului cu unghiera ( in lumina pt. a nu taia prea mult si a rani pasarea ) sau se merge la un veterinar care stie sa faca asta.

Ai aici poze cu cioculete crescute si bineinteles cu cioculetul lui Kimmy care primeste destul de des taieri ( desi si-l scurteaza singur ) pt. ca este un pupacios violent cu cioculet ascutit.  :angel:

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

10,321

e adevarat ca de la fructe si legume pe fiecare zi perusii pot face diaree? sau de la frunzulite verzi in fiecare zi?

*(Stefi)

10,322

mereana28 wrote:

e adevarat ca de la fructe si legume pe fiecare zi perusii pot face diaree? sau de la frunzulite verzi in fiecare zi?

Diareea se produce atunci cand nu ii stergi fff bine frunzulitele verzi, fructele si legumele de apa, poate sa se intoxice de la atatea buruieni  big_smile  , se mai derajeaza la stomacel si din cauza lipsei de igiena sau a stresului  sad  Daca are diaree da-i branzica dulce si mac, pesmet :k:

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

10,323

m-am impacientat umpic cand am venit azi acasa , , si am vazut ca fetita facea moale , am intrat in panica , am fiert orez , si am luat-o intr-o camera separata si am incercat sa ii dau orez , de unde , aluat odata , si nu a mai vrut , nu i-a placut , am crezut ca nu are nici pofta de mancare , am luat o mana de mei , i-am dat si a papat-o pe toata , acum mi-am dat seama care e motivul , de cateva zile incoace le dau frunzulite de grau , si nu prea le-am sters aseara , baietelul nu a facut , pentru ca nu a mancat prea mult , in schimb ea a dat randament , dupa ce a mancat meiul , s-a indreptat cacalica , si acum rasuflu usurata , ,a speriasem , facem umpiculet de pauza de frunzulite , eu le dau fructe si verdeturi zilnic , si e cam multa apa in ele

*(Stefi)

10,324

O sa fie bine totul  :heart:

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

10,325

smile totul e bine cand se termina cu bine , dupaa ce s-a facut cacuta bine , ne-am uitat impreuna pe geam cum cad fulgii , si incerca sa ii loveasca cu ciocul , tare simpatica:)

*(Stefi)