Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
;;) eu vreu sa ai i-au pereche..:)..ce ai iau fata sau baiat?
Pai tinand cont ca e cintezoi i-ai putea lua o fetita.
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Pai tinand cont ca e cintezoi i-ai putea lua o fetita.
mai asteapta putin timp pana i se defineste clar ceromul
Cam asa arata o femela(aia din stanga)
la papagal..:) la cinteza nu iau ca nu se mai gasesc;)
ai mei puiuti s-au mutat azi in casa noua mare. le-am pus si cuib daca tot sunt in calduri. problema este cum sa le amenajez cuibul? am inteles de la vanzatoare ca tre sa le las in colivie ce trrebuie si ei isi iau singuri si duc in cuiv si aranjeaza ca nu e bine sa le pun eu in cuib nimic. ca trebuie sa las sa puna singuri ca altfel daca are mirosul meu e posibil sa nu intre la cuib, sa nu depuna.... si daca e asa, ce sa le pun ? deocamdata le-am pus niste rumegus, vata (bumbac) amestecata cu fire subtiri de sfoara de aia de canepa, sau de ce naiba o fi. Ar trebui sa le mai pun altceva?
sa nu le pui rumegus in cuib.
sa nu le pui rumegus in cuib.
Ce ar trebui pus intr-un cuib?
lucerna uscata:)..dar nu rumegus..ptc rumegusul al pot inchiti papagali.. :perus:
nu rumegus, e talaj , de ala mai mare dar ideea e, pus direct in cuib? sau in colivie si isi cara singuri in cuib? vata si iuta nu merge ?
nu rumegus, e talaj , de ala mai mare
dar ideea e, pus direct in cuib? sau in colivie si isi cara singuri in cuib? vata si iuta nu merge ?
Pai pe podeaua cuibul nu este o mica adancitura ? Se pune acolo putin rumegus, nu este daunator
Adaugat: 22-01-2012 13:51
:heart: :heart:
PUNE TALAJUL DIRECT IN CUIB;) :perus: NU CRED CA AL VOR CARA PERUSI SUS..:d
Un scump puiul tau anny :heart:
Mersiii :rusine:
Si ingerasii tai sunt superbi, :angel: mai ales cel cu galben :hug:
:heart: :heart: :heart: :hug: :perusi: :perus: ..CoCo:X
cam cate luni credeti ca are coco? :perus: :heart:
:heart: :heart: :heart: :hug: :perusi: :perus: ..CoCo:X
cam cate luni credeti ca are coco? :perus: :heart:
Baietelul are cam 7-8 luni :heart:
Mersi :pup: acum stau amandoi linistiti pe draperie :hihi:
Va felicit, aveti niste frumuseti. In cuib, cea mai recomandata esti lucerna uscata, sau talajul, putin :perus:
la papagal..:) la cinteza nu iau ca nu se mai gasesc;)
Aaaaaa :bang:
Neatza ........ revin dupa o lunga perioada in care n-am mai postat , insa v-am citit zilnic .
Super faine ghemotoacele voastre , sa va traiasca si sa va aduca numai zabmbete .
Pun cateva poze cu cioculetzele mele :perusi: . Imi poate spune cineva ce varsta are femela verde ? Eu o am de aprox un an . Cu toate ca au ceromul maroniu , n-au nici un gand de imperechere :ou: :perus: :perusi:
Buna tuturor! :bd:
danutza_tgv dupa ceremon pare a fi in calduri...la varsta nu ma prea pricep. O matusa de a mea avea o femela care avea 2 ani si nu vroia sa se imperecheze, de ce chear nu am inteles!Poate nu-i place masculul
La varsta...depinde cum era cand ai luat-o, ai luat-o direc mare sau era micutza??
Sunt oameni mai priceputi ca mine aici pe forum...
Sun foarte dragalasi :perusi: :perusi:
Vin si eu cu o intrebare...Ce credeti ca este fetita sau baietel?? :perus: :perus:
Zilelea stea o sa revin cu poze sa vedeti cum ,,invata,, Roger al meu. Acum nu am mai avut timp sa descarc pozele.
AA si sa nu uit
perusa mea v-am zis ca are zile in care e agitata foc si zile in care sta mult prea linistita..de cateva zile se duce in colt la tavita si sta acolo si canta si acum e zile i-am pus morcovel ras cum le pun de obicei si a inceput sa inspecteze vasul, sa-l ciocane sa se urce pe el(vasul in care le pun e acelasi, nu l-am schimbat)...Ce poate semnifica acest lucru???
O zi buna!!
Este sigur baietel, dupa parerea mea
care e treaba cu perusii albino , si lutino? am rasfoit forumul si am citit ca perusilor normali li se schimba ceroma la albastru dupa prima naparlire , adica pe la 6,7 luni e adevarat? si ca numai celor lutino/albino ceroma li se face albastra pe la 9 luni , sau ramane roz nu prea am inteles , cert e ca am puii de 4 luni , iar cel de la care i-am luat a zis ca aveau 3 luni , deci ar avea cam 7 luni , si nu li s-au definitivat culorile la ceroma , explicati-mi si mie cum sta treaba ca am intrat in ceata totala
am mai pus niste poze-fetita e sigur fetita , dar sa vedeti ultima poza de la baietel , desi ii batea lumina rau in fata , mai dati-va cu parerea , nu sunt sigura pentru ca am citit pe la primele pagini din forum ca pe la 7 ,8 luni ar trebui sa fie deja albasru , la comportament sunt diferiti total , ea musca de mai are umpic si iti da sangele cand e nervoasa , mai ales seara cand nu are loc pe bara coliviei , iar el abea cipeste , galagie fac amandoi , dar oricum sunt diferiti total , si nasucu e diferit , mai zicetgi si voi , mi-ar face placere sa ma pereche
Neatza ........ revin dupa o lunga perioada in care n-am mai postat , insa v-am citit zilnic .
Super faine ghemotoacele voastre , sa va traiasca si sa va aduca numai zabmbete .
Pun cateva poze cu cioculetzele mele :perusi: . Imi poate spune cineva ce varsta are femela verde ? Eu o am de aprox un an . Cu toate ca au ceromul maroniu , n-au nici un gand de imperechere :ou: :perus: :perusi:
Este recomandat sa le asiguri perusilor cel putin 12 ore pe zi de lumina (cea naturala e cea mai buna ) , baile zilnice sunt si ele importante, o colivie cat mai spatioasa pt desfasurarea imperecherii
si nu in ultimul rand cuibul atasat langa colivie :k:
Fetita verde are un jur de un an, mai mult sau mai putin, dupa varsta de 7 luni nu prea iti mai poti da seama de anii sai.
Dar atentie, baiatul din ultima poza pare sa aibe raie. Ii poti face ceva poze mai clare la cerom?
baietelul meu? sau al danutzei?
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus