10,226

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Nu stiu ce sa mai fac cu Kiri a mea,are diaree si nu-i mai trece. I-am dat ceai de menta,orez fiert,apa de la orezul fiert... Ce sa fac?  :cry:

10,227

Ddana..du-te la un magazin veterinar mai bine aprovizionat si cere DIROPUR. Este o sticluta cu lichid si costa in jur de 25 de lei. Este medicamentul perfect pentru diaree. Se administreaza in apa..dar pentru diaree severa si mai veche, se poate administra si direct pe cioc cate o picatura la cateva ore(4-5 ore), pana observi ca s-a remediat problema. In mod normal ar trebui sa se indrepte in 2-3 zile. Eu am salvat un perus de la moarte cu acest diropur si acum e sanatos si vesel. Aceasta solutie are si vitamine pentru imunitate.

10,228

am o problema cu perusu' de 2 zile stranuta. ce sa-i fac ?  :cry:

10,229

pun si eu niste poze sa va dati cu parerea , primele trei sunt facute chiar ieri , celelalte sunt mai vechi in prima e baiatul , apoi amandoi , apoi fata , fata baiatul , fata , fata , baiatul , baiatul

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

10,230

Cel cu masca aurie este baiatul, e in crestere , nu ai de ce sa-ti faci griji.

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

10,231

Locul lor de "joaca" preferat  smile

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

10,232

merci setris , speram mult sa zici asta , , in poze am vazut si eu asta , si chiar si in realitate , numai ca , pentru  a fi sigura am intrebat , parca vedeam eu un inelusi alb in jurul narilor , dar am citit ieri chiar aici pe latifa ca si baieteii cand sunt mici pot prezenta un inelusi alb mai difuz

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
*(Stefi)

10,233

Nu se confirma regula cu cerculetul alb in jurul ochilor la perusii adulti. Perusul meu are 1 an si 3 luni si are ochii negri ca margelutele...la fel ca puiutul lui Cypi, care are 2 luni neimplinite.

10,234

@cornhholio buna ma int perusii dak ii mai ai ....sunt din buc si mai am o pereche de perusi deci vor sta numai bine la mine ....lasa-mi un id de mess sau nr de tel multumesc.

10,235

Foarte dragutzi perusii vostri :perusi:  :perusi:  :perusi: ...Cat de frumose pot fii aceste animalutze mici care ne fac viatza frumoasa :heart:  :heart:
Eu chear nu ma pricep la chestia asta cu cerculetul alb la ochisori, cert e ca baietelul meu are ochisorii complect negrii si nu e un bebe tongue  tongue
beginner nu am apucat sa scriu, dar micutzi mei nu au probleme cu colivia rotunda, au spatiu suficient zic eu..Am citit si eu diferite chesti despre aceste colivii rotunde si chear daca vor sa se ,,retraga,, au unde, nu le trebuie neaparat un colt big_smile  big_smile ( nu zic din rautate )
La cuib am renuntat pentru moment, baietelul meu e mai micutz decat dansa si fie voi cauta so o schimb pe ea si sa-mi iau o fetita mai mica si astept sa creasca pana la 1 an si le voi lua cuib...sau astept sa creasca baiatul :perusi:  :perusi:
Ea e mai mare si e mult mai retrasa decat el ( el  acrescut cu noi ) si sincer e cam batausa si destul de speriata.Voi vedea ce decizie voi lua pe viitor
Momentan e bine cu ei asa, sunt in sesiune si nu prea am timp sa ma ocup de cautat la cine sa o dau pe ea sau sa fac schimb.
Cam ce legume le mai dati micutilor sa pape..eu nu stiu ce sa le mai dau sau ce combinatii sa le fac!
Va doresc o  :nb:

10,236

Am si eu o nedumerire. Fetita mea are o asa pozitie ciudata cand sta  si doarme, sau cand e plictisita. Daca baietelul sta tantos cu capul in sus, ea sta aplecata, si asta e pozitia ei de cand am luat-o. Sta intr-un picior si aplecata asa spre fata...

10,237

Exact acelasi lucru e si la mine si fetitza mea tot asa doarme intr-un picior si asa mai aplecata in fata.
De cateva zile ba e ffoarte agitata si canta cat poate de tare, ba doarme aproape toata ziua.
Azi am fost la un magazin dpentru ei sa le mai caut ceva jucarii si am vazut niste fetitze mici care mi-au cucerit inimaaaaa :heart:  :heart: , imi venea sa le iau acasa.
Va mai pun ceva poze cu ei..

10,238

ce-mi place ca la voi vin pe pat , pe jos, pe masa.... la mine mai jos de nivelul coliviilor nu coboara, pot sa am si cele mai bune bunataturi. Nici macar pe masa unde stau coliviile nu se duc, nici astia mici nici motatii. sad

10,239

Acum 15 minute Kiri ne-a parasit.  :cry:  Avea diaree de o saptamana si i-am dat tot ce se putea, am incercat tot ce mi-ati spus aici...Nici de o luna nu o cumparasem. Avea ceva de atunci,cred ca s-a luat microbul de la ceilalti papagali din petshop dar parea sanatoasa cand am luat-o...  :cry:

10,240

imi pare rau pentru micuta  sad  sad

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

10,241

ddana wrote:

Acum 15 minute Kiri ne-a parasit.  :cry:  Avea diaree de o saptamana si i-am dat tot ce se putea, am incercat tot ce mi-ati spus aici...Nici de o luna nu o cumparasem. Avea ceva de atunci,cred ca s-a luat microbul de la ceilalti papagali din petshop dar parea sanatoasa cand am luat-o...  :cry:

imi pare rau !!!!!!!! era asa dulce! dar trebuie sa ne gandim ca acum ea e intr-un loc unde ii e bine , unde nu mai are diaree , unde e fericita , si te priveste cu iubire de acolo de sus , sincere regrete , eu am citit ca isi ascund boala , asa a facut si mititica de ea... Dumnezeu sa o odihneasca in pace!

*(Stefi)

10,242

sad( saracuta... :perus:

Cu cat incep sa cunosc oamenii mai bine.... cu atat incep sa iubesc mai mult animalele!
Cocutza nu te voi uita niciodata!!!
Animalele mele: un :perus: (coco) o cinteza(Coco) 3 cateluse(jesy riky si flacarica)  6 porumbei voiajori

10,243

ancas , acum e o perioada cam saracacioasa in materie de fructe si legume , adica noi papam  dam mar cu morcov , amestecate , ai mei nu prea mancau fructe si legume pentru ca le dadeam p[e razatoare , si le puneam in suporturile de mancare , cea mai buna metoda , in opinia mea, sa le dai cruditati e sa le dai din mana pana se invata cu ele , bine eu le dau sa manance la mana in fiecare seara pentru a se mai obijnui cu  mine , dar o idee delicioasa pentru ei si pentru sezonul rece e sa pui cateva seminte la incoltit , de grau , sau de mei , si sa le lasi sa creasca umpic , le plac tare mult frunzulitele de grau , sunt o gustarica de iarna perfecta!

*(Stefi)

10,244

mereana28 le dau si eu mar cu morcov si amestecate, dar si separat.
El vine si mananca de la mine orice si daca ma vede ca mananc si e in colivie ar rupe gratiile sa vina la mine smile  smile  smile Dansa e mai retrasa de felul ei, vine pe pat la jucarii sa se joace dar cam atat e foarte speriata, ma gandeam ca inainte sa fie la mine poate nu s-au comportat frumos cu ea si de aceea a devenit asa speriata. sad  sad
Sunt innebuniti dupa mar :heart:  :heart:.Si a gustat si din portocala deoarece m-a vazut pe mina ca mananc si i-am dat si lui, a piscat un pic din ea si gata big_smile Le--am mai facut odata mar cu biscuiti normali si el, curios din fire  a gustat foarte putzin smile
Am intrebat deoarece am citit pe net diferite optiuni despre fructe si legume si nu vreau sa le dau ceva ce sa le faca rau.
O sa incerc sa le dau si orez sa vedem reactia big_smile  big_smile
Azi in timp ce invatam el a venit si  a stat langa mine :heart:  :heart: , e un scump si jumatate la un moment dat mi-a sarit pe carte cred ca vroia sa zic sa-l bag in seama si pe el smile  smile
:perusi:  :perusi:
ddana imi pare rau pentru fetitza ta sad  :cry:

10,245

Buna !! am o problema cu perusii de 2 zile tot stranuta! Ce sa le fac ?
Intelegeam dak stateau in curent. da nu stau !

10,246

poate sunt raciti:(

Cu cat incep sa cunosc oamenii mai bine.... cu atat incep sa iubesc mai mult animalele!
Cocutza nu te voi uita niciodata!!!
Animalele mele: un :perus: (coco) o cinteza(Coco) 3 cateluse(jesy riky si flacarica)  6 porumbei voiajori

10,247

mihaela97 wrote:

poate sunt raciti:(

Si ce sa le fac ? sad( :cry:

10,248

Cum stranuta? Poate naparlesc, mai stranuta uneorii si ca ii gadila fulgii pe nasuc.  smile

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

10,249

iloveanimals wrote:

Cum stranuta? Poate naparlesc, mai stranuta uneorii si ca ii gadila fulgii pe nasuc.  smile

Aha pai cred ca din cauza asta stranuta:D naparlesc! E plina colivia de fulgi !
Daca sunt raciti nu cred ca sunt vioi. A mei au o energie, mananca nu sunt probleme in cazu asta. Dar m-am speriat ca stranuta.

10,250

buna, foarte dragutze animalutele voastre... :perusi:
eu am 2 perusi pako si sisi...din pacate a trebuit sa ii separ..ca se bateau toata ziua..defapt sisi il batea pe pako..si ceea ce m a suparat a fost ca nu il lasa nici cum sa manance iar el a slabit mult..asa ca alta solutie nu am avut..
El e de o cumintenie rara..iar ea..daca ar putea ar strica tot ce ii iese in cale..acum de vreo 2 saptamani parca s a mai linistit putin, ca nu i am mai inchis usa la colivie (si e deschis nonstop) si defapt sta deasupra pe colivie si intra inauntru doar cand mananca
Nu stiu cum as putea sa o "linistesc"

si as avea si o intrebare am o prietena care are tot doi perusi..iar femela a inceput sa depuna oua...dar tot la fel de zapacita e ca si sisi..primul ou l-a facut in poseta prietenei mele..iar al doilea i-a dat drumul de pe bara din colivie (care bineinteles ca s a spart  :hihi: ) cu toate ca avea cuib... ce poate sa ii faca sa intre in cuib si sa faca ouale acolo?!

big_smile