10,076

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

coco in bradut:D

bradul este toxic pt papagali?

am shi eu colivie la fel ca a lui daisy:D

Animalele sunt lumea mea! :heart:

10,077

mihaela111 wrote:

bradul este toxic pt papagali?

Bradul poate avea rasina, care este foarte toxica pentru perusi. Crengutele de brad nu sunt pe placul pasarilor pentru ca au un gust amar hmm  dar mugurii unui brad sunt dulci, totusi fii cu ochii pe el cand o sa se mai duca la brad  :pls:

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

10,078

k:D

10,079

Primele poze cu micutii in 2012 !! La multi ani !!

10,080

sunt foarte draguti,..sa-ti traiasca:* :heart:

10,081

ce au in cutia aia ? seminte sau nisip ?

10,082

Numai si numai mei , nisip au intr`o cutiuta in colivie ! I-am rasfatat i-am lasat sa alerge prin camera sa manance ca porcii smile))) !

10,083

foarte frumos smile

10,084

Koco vrea suc de portocale natural!:))<3
Kocutaa!!<3

Un pic de iubire face mai mult decat un varf de legi!
1 papagal perus (Koco) :perus:  :heart:

10,085

Cine mai are caini in casa pe langa un perus...as vrea sa-mi iau si eu un perus da imi este frica pentru ca am si catel big_smile

Pitbull Is No Killer<<<>>>Is Just A Dog
Animalutzele mele>>>momentan<<<2 :caine: si un :hamster:

10,086

poti lua un perus...Catelul nu ai va face nimic...Dar ai grija sa nu al lasi nesupravegheat   cu perusul :perus:  big_smile

10,087

|--|leyna|---| wrote:

Cine mai are caini in casa pe langa un perus...as vrea sa-mi iau si eu un perus da imi este frica pentru ca am si catel big_smile

Iti poti lua perus fara sa-ti faci griji.La mine sta cu 8 caini si nu ii este nimic. wink

Nu e grav cand vorbesti cu peretii,e mai grav cand peretii vorbesc cu tine=)

10,088

Multumesc...chiar ma gandeam de ceva timp ca mai vreau o mica companie...si m-am mai gandit la un hamster,o broscuta testoasa si un perus big_smile sa mai umplu casa de animalutze big_smile

Pitbull Is No Killer<<<>>>Is Just A Dog
Animalutzele mele>>>momentan<<<2 :caine: si un :hamster:

10,089

beginner wrote:

Primele poze cu micutii in 2012 !! La multi ani !!

Se vede ca ii iubesti foarte mult, :k:  ii rasfeti si ma bucur sa vad asta  :bravo:   :pup:  :pup: la ei  :heart:

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

10,090

Anny  as fi in stare sa stau si cate 12 ore sa am grija de ei  big_smile  ! Astept sa vina primavara sa imi achizitionez o matca 2 . !

10,091

adita97 wrote:

Koco vrea suc de portocale natural!:))<3
Kocutaa!!<3

Koco sau kocuta  big_smile ? e  fetita sau baietelel ?

Adaugat: 07-01-2012 16:17

beginner wrote:

Anny  as fi in stare sa stau si cate 12 ore sa am grija de ei  big_smile  ! Astept sa vina primavara sa imi achizitionez o matca 2 . !

Si eu sunt la fel :rusine: . Vad ca exista si astfel de oameni  :merci:

10,092

|--|leyna|---| wrote:

Multumesc...chiar ma gandeam de ceva timp ca mai vreau o mica companie...si m-am mai gandit la un hamster,o broscuta testoasa si un perus big_smile sa mai umplu casa de animalutze big_smile

leyna-Cum pot sa iti spun? smile Se vede ca tu iubesti animalele si faci tot ca ele sa se simta bine.Iubesc astfel de oameni. :heart:

Nu e grav cand vorbesti cu peretii,e mai grav cand peretii vorbesc cu tine=)

10,093

buna!
Sunt noua pe aici  si am un perus :perus:  de 7 luni  cu numele coco de culoare  verde cu masca galbena, foarte dragalas...Ieste foarte dragut si de curand l-am invatat sa-mi stea pe mana...Luni ma duc in oras si ai mai i-au o fata:D..Trebuie sa ai tin in custi separate pana se obisnuiesc unul cu altul? smile ...Il iubesc foarte mult:X :heart:  :floare:  :perus:

10,094

Nu cred,eu cand i-am cumparat o fetita la al meu am bagat-o imediat la el ,s-au inteles foarte bine din prima.Depinde de personalitatea fiecaruia.
  Daca vrei ai putea sa -i tii in custi separate unul langa altul sa se obisnuiasca mai usor.

10,095

Dupa o serie de oua complet nereusita si aproape 3 luni de atentie maxima asupra cuibului si femelei, intr-o zi viata mi s-a inseninat datorita a  3 minuni colorate: una verde, una turqoise, si una albastra. E o munca destul de grea dar vederea minunilor care cresc in fata ochilor tai este nepretuita. Vizionare placuta!

Adaugat: 07-01-2012 19:37

Cea din urma minune e Cipilica, mezinul dintre cei 3 frati. El imi aduce zambetul pe buze dupa o zi grea in clipa in care vine si se asaza pe cap sau pe umar si ma pupa sau imi ciuguleste cercelul sau lantisorul de la gat. Pe ceilalti doi pitigoi am plans cand i-am dat, cu toate ca sunt la parintii mei acasa si ii vad o data pe luna. Crescandu-i pana la 2 luni ii simti ca fiind copiii tai si nu pasarele. E un sentiment minunat. Bucurativa de ei si iubiti-i pentru ca sunt extraordinari!

10,096

Ce frumuseti! Sa-ti traiasca!  big_smile

10,097

mihaela111 wrote:

buna!
Sunt noua pe aici  si am un perus :perus:  de 7 luni  cu numele coco de culoare  verde cu masca galbena, foarte dragalas...Ieste foarte dragut si de curand l-am invatat sa-mi stea pe mana...Luni ma duc in oras si ai mai i-au o fata:D..Trebuie sa ai tin in custi separate pana se obisnuiesc unul cu altul? smile ...Il iubesc foarte mult:X :heart:  :floare:  :perus:

Te rooooooooooooooooog sa nu-i ciopartesti si fetitei aripioarele  :pls:  :pls: :pls: . In primul rand daca ai o cusca ca a mea este imposibil sa tii 2 perusi in ea  neutral. In al doilea rand, afectiunea si atentia ta trebuie sa se imparta la 2 pasari, esti sigura ca dupa vacanta de iarna vei avea destul timp sa petreci alaturi de perechea de perusi ? hmm
Trebuie sa ai o colivie separata pentru noua pasare, o vei tine in aceeasi camera cu coco dar nu langa colivia acestuia, pana ce fetita se va invata cu noua casa. Dupa cateva zile le poti da drumul prin casa amandurora si sa ii bagi seara intr-o singura colivie. smile  Sper ca te-am ajutat, :k:  cel putin eu asa o sa fac cand ii voi cumpara o domnisorica lui Daisy   :rusine:

Adaugat: 07-01-2012 19:55

veronika_m84 wrote:

Dupa o serie de oua complet nereusita si aproape 3 luni de atentie maxima asupra cuibului si femelei, intr-o zi viata mi s-a inseninat datorita a  3 minuni colorate: una verde, una turqoise, si una albastra. E o munca destul de grea dar vederea minunilor care cresc in fata ochilor tai este nepretuita. Vizionare placuta!

Doamne ce ingerasi de  perusi.  :bravo:

10,098

Buna!Am si eu o problema cu fetita mea ....De vreo cateva zile are ceva in nari ..par a fi muci..dar chestia e ca nu sunt albi sau verzi ci sunt maronii....nu are nimic altceva decat mucii aia maro...in rest e vesela ...mananca...ciripeste.Cine ma poate ajuta sa-mi spuna ce are?Si cum o pot trata?Multumesc anticipat

Iubeste si vei fi iubit!

10,099

smile)) Nu se obijnuiesc daca ii tii separat , bagai pe amandoi intr`o colivie dar coco daca nu il bagi in seama in timp de va exterioriza si va uita cele invatate !

Ai grija la ce cumperi !

10,100

Abramburica, poate fi vorba de raie. Ar fi bine sa duci perusul la un medic veterinar sau poti sa pui poze, poate asa ne putem da si noi cu parerea.
Beginner, e BINE sa tina perusii separat macar o saptamana, dar aproape unul de celalalt, sa se vada. Altfel risca sa se bata urat de tot, deoarece primul perus isi apara teritoriul.

Noemi = workaholic smile  Bundas -  :perus:  meu, Picike alintatul meu  :dans:
Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata! sad :perus: