Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
ei pot avea pui dupa 1 an si jumatate[asa e recomandat dar poate sa fie si mai devreme]...poate ai 2 de acelasi sex[daca nu s-au imperecheat pana acum]
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
ei pot avea pui dupa 1 an si jumatate[asa e recomandat dar poate sa fie si mai devreme]...poate ai 2 de acelasi sex[daca nu s-au imperecheat pana acum]
Carmeryne- poate tu nu le ofereai conditiile necesare?Sau poate ei nu sunt sanatosi...Sau au acelasi sex?
http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … producerii
Pai sunt sigura ca sunt mascul si femela(am intrebat si medicul veterinar),conditii cred ca au:colivie mare,apa mancare la discretie,vitamine,os de sepie,etc.
In schimb...se cam cearta...mai ales masculul o ciupeste pe papagalita,poate de asta...
Dar de cele mai multe ori perusii mei sunt blanzi,se freaca unul de altul,canta impreuna.
si la mine fetele se ciugulesc una pe alta si mai face cate una pe-a masculul[da se urce pe cealalta].. si sunt sigura ca sunt fete... :wis:
Eu cand le mai dau drumul prin casa si ascund femela,masculul e in stare sa umble ore intregi numai sa o gaseasca :perusi:
se cauta pentru ca sunt obisnuiti impreuna..sa auzi nimful meu cum tipa dupa fete cand nu le vede..de-mi tiui urechile [si sunt specii diferite... :wis: ] :perus: :grey:
Grupa mica... :heart: :perus:
Ce frumuseti!Am si eu unul albastru exact ca acela. :perus:
Multumesc. Mai lipseste din decor Bubu....insa el era cu alte treburi(la pigulit). :hihi:
Eh...cu asta se hraneste koco!E bun
http://serbanadi.blogspot.com/p/kocos-page_23.html vad ca ii place:))
Adaugat: 04-01-2012 18:34
POZE SI VIDEOCLIPURI DOAR PENTRU LATIFA! :heart:
http://serbanadi.blogspot.com/p/kocos-page_23.html
Adi si D-na Ramona !Aveti papagalici foarte frumosi!Sa va traiasca si sa va bucurati de ei! :pup: pe cioculete!
Multumesc!Si tie sa iti traiasca! :heart: :pup: si pe tine:*
Perusii mai batrani pot fi invatati sa vorbeasca?Ai mei cand erau mai mititei stiau sa zica cate ceva dar acum au uitat :wis:
Depinde ce varsta au.Daca vre-un an posibil,dar va trebui de 2-3 ori mai multa munca sa depui ,dar daca mai mult de un an, nu.Ai tai cat au?
Au 3 ani si ceva.Apropo mai am o nelamurire . Cand am cumparat femela avea ceromul rozaliu deschis(mie imi parea mascul) asa ca am mai intrebat pe la veterinari daca e sigur femela si au zis ca da,chiar si acum dupa 3 ani tot asa il are,in shimb masculul il are albastru sidefiu.
Si inca ceva :eu stiam ca perusii(ca majoritatea pasarilor cataratoare) au la picioruse 2 degete in fata si 2 in spate. Cel despre care vorbesc are 3 in fata si unul in spate si ma tem sa nu-i creasca ghieruta prea tare de la al 3-lea deget ca se zgarie la celelalte
Uneori ceromul ei mai capata nuante de maro.(am mai avut o femela si la maturitate il avea maro inchis)
perusi au de obicei 2 gherute in fata si una in spate...Poate a avut malformati de la iesirea din ou... :ou:
Adaugat: 06-01-2012 08:30
pardon..au 2 in fata si 2 in spate..:D :perus:
si uite asa m-am uitat si eu cum sunt pozitionate degetele perusilor :k: daca nu il deranjeaza la cocotat nu cred ca ar fi o problema ..daca e adult nu cred ca gherutele cresc mai mult decat sunt in momentul de fata..[parerea mea..dar mai vezi]
De ieri Coco a incepu sa ma sarute :pup: ....Ai zic pupic shi imi sare pe umar shi ma saruta pe obraz,,:X... :hug:
mihaela111 wrote:
):))..in primul rand eu am considerat ca este mai bine asha deoarece perusul meu(coco)prima data cand i-am dat drumul din colvie avea aripi si se tot izbea de pereti.....shi primul meu perus tot asha facea pana a murit:P..Iar tati mia zisa sa nui mai dau drumul prin casa deoarece ai iera frica sa nu moara si acesta:P..shi decat sa al tin inchis mai bine i-am taiat aripile si l-am lasat pe afara:P(shi sa fiu sincera era mult mai vioi decat cu aripile netaiate in colivie)
asa sa fie :bang:
fiecare stie ce este bine pt animalul sau...:P :perus:
You are my life, Daisy :heart: :heart: :heart:
Ce perus frumos! :heart:
Ce perus frumos! :heart:
Multumim :heart:
este frumoasa daisy :perus:
este frumoasa daisy :perus:
E un baiat, Daisy
Adaugat: 06-01-2012 17:52
Perusii mai batrani pot fi invatati sa vorbeasca?Ai mei cand erau mai mititei stiau sa zica cate ceva dar acum au uitat :wis:
Perusii mai batrani pot sa articuleze cateva cuvinte dar cu foarte multa rabdare din partea ta . Daca vrei cu adevarat sa ii inveti va trebuii sa vorbesti separat, adica cu fiecare dintre ei pe rand, iar cei mai in masura sa vorbeasca sunt masculii, nu pot exclude femelele de la vorbit, dar din cate am auzit nu au aceasta abilitate ca si masculii
. Mult succes :k:
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus