10,051

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

ei pot avea pui dupa 1 an si jumatate[asa e recomandat dar poate sa fie si mai devreme]...poate ai 2 de acelasi sex[daca nu s-au imperecheat pana acum]

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

10,052

Carmeryne- poate tu nu le ofereai conditiile necesare?Sau poate ei nu sunt sanatosi...Sau au acelasi sex? hmm 
http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … producerii

Nu e grav cand vorbesti cu peretii,e mai grav cand peretii vorbesc cu tine=)

10,053

Pai sunt sigura ca sunt mascul si femela(am intrebat si medicul veterinar),conditii cred ca au:colivie mare,apa mancare la discretie,vitamine,os de sepie,etc.
   In schimb...se cam cearta...mai ales masculul o ciupeste pe papagalita,poate de asta...   hmm

Dar de cele mai multe ori perusii   mei sunt blanzi,se freaca unul de altul,canta impreuna.

10,054

si la mine fetele se ciugulesc una pe alta si mai face cate una pe-a masculul[da se urce pe cealalta].. smile   si sunt sigura ca sunt fete... :wis:

10,055

Eu cand le mai dau drumul prin casa si ascund femela,masculul e in stare sa umble ore intregi numai sa o gaseasca  :perusi:

10,056

se cauta pentru ca sunt obisnuiti impreuna..sa auzi nimful meu cum tipa dupa fete cand nu le vede..de-mi tiui urechile smile   [si sunt specii diferite... :wis: ] :perus:  :grey:

10,057

Grupa  mica...  :heart:   :perus:

http://i41.tinypic.com/sol8bq.jpg
http://i41.tinypic.com/2us740i.jpg

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

10,058

Ce frumuseti!Am si eu unul albastru exact ca acela.  :perus:

10,059

Multumesc. Mai lipseste din decor Bubu....insa el era cu alte treburi(la pigulit).  :hihi:

http://i43.tinypic.com/karytz.jpg

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

10,060

Eh...cu asta se hraneste koco!E bun
http://serbanadi.blogspot.com/p/kocos-page_23.html
big_smile vad ca ii place:))

Adaugat: 04-01-2012 18:34

POZE SI VIDEOCLIPURI DOAR PENTRU LATIFA! :heart:
http://serbanadi.blogspot.com/p/kocos-page_23.html

Un pic de iubire face mai mult decat un varf de legi!
1 papagal perus (Koco) :perus:  :heart:

10,061

Adi si D-na Ramona !Aveti papagalici foarte frumosi!Sa va traiasca si sa va bucurati de ei! :pup:  pe cioculete!

10,062

Multumesc!Si tie sa iti traiasca! :heart:  :pup: si pe tine:*

Un pic de iubire face mai mult decat un varf de legi!
1 papagal perus (Koco) :perus:  :heart:

10,063

Perusii mai batrani pot fi invatati sa vorbeasca?Ai mei cand erau mai mititei stiau sa zica cate ceva dar acum au uitat  :wis:

10,064

Depinde ce varsta au.Daca vre-un an posibil,dar va trebui de 2-3 ori mai multa munca sa depui ,dar daca mai mult de un an, nu.Ai tai cat au?

10,065

Au 3 ani si ceva.Apropo mai am o nelamurire  hmm  . Cand am cumparat femela avea ceromul rozaliu deschis(mie imi parea mascul) asa ca am mai intrebat pe la veterinari daca e sigur femela si au zis ca da,chiar si acum dupa 3 ani tot asa il are,in shimb masculul il are albastru sidefiu.
   Si inca ceva  big_smile  :eu stiam ca perusii(ca majoritatea pasarilor cataratoare) au la picioruse 2 degete in fata si 2 in spate. Cel despre care vorbesc are 3 in fata si unul in spate si ma tem sa nu-i creasca ghieruta prea tare de la al 3-lea deget ca se zgarie la celelalte  neutral

Uneori ceromul ei mai capata nuante de maro.(am mai avut o femela si la maturitate il avea maro inchis)

10,066

perusi au de obicei  2  gherute in fata si una in spate...Poate a avut malformati de la iesirea din ou... :ou:

Adaugat: 06-01-2012 08:30

pardon..au 2 in fata si 2 in spate..:D :perus:

Animalele sunt lumea mea! :heart:

10,067

si uite asa m-am uitat si eu cum sunt pozitionate degetele perusilor  :k:   daca nu il deranjeaza la cocotat nu cred ca ar fi o problema  ..daca e adult nu cred ca gherutele cresc mai mult decat sunt in momentul de fata..[parerea mea..dar mai vezi]

10,068

De ieri Coco a incepu sa ma sarute :pup: ....Ai zic pupic shi imi sare pe umar shi ma saruta pe obraz,,:X... :hug:  smile

10,069

anny1997 wrote:
mihaela111 wrote:

smile):))..in primul rand eu am considerat ca este mai bine asha deoarece perusul meu(coco)prima data cand i-am dat  drumul din colvie avea aripi si se tot izbea de pereti.....shi primul meu perus tot asha facea pana a murit:P..Iar tati mia zisa sa nui mai dau drumul prin casa deoarece  ai iera frica sa nu moara si acesta:P..shi decat sa al  tin inchis mai bine i-am taiat aripile si l-am lasat pe afara:P(shi sa fiu sincera era mult mai vioi decat cu aripile netaiate in colivie)

asa sa fie  :bang:

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

10,070

fiecare  stie ce este bine pt animalul sau...:P :perus:

10,071

You are my life, Daisy  :heart:  :heart:  :heart:

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

10,072

Ce perus frumos!  :heart:

10,073

carmeryne wrote:

Ce perus frumos!  :heart:

Multumim  :heart:

10,074

este frumoasa daisy  :perus:

10,075

mihaela111 wrote:

este frumoasa daisy  :perus:

E un baiat, Daisy  big_smile

Adaugat: 06-01-2012 17:52

carmeryne wrote:

Perusii mai batrani pot fi invatati sa vorbeasca?Ai mei cand erau mai mititei stiau sa zica cate ceva dar acum au uitat  :wis:

Perusii mai batrani pot sa articuleze cateva cuvinte dar cu foarte multa rabdare din partea ta tongue . Daca vrei cu adevarat sa ii inveti va trebuii sa vorbesti separat, adica cu fiecare dintre ei pe rand, iar cei mai in masura sa vorbeasca sunt masculii, nu pot exclude femelele de la vorbit, dar din cate am auzit nu au aceasta abilitate ca si masculii  hmm . Mult succes  :k: