10,026

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

:Xiam pus chiar si o crenguta de prun si se jaca cu ia mereu

hey!Acum i-au crescut aripile lui Coco si nu mai sta deloc pe mana....Ba mai mult daca bag mana in colivie si incerc sal scot afara sau stau cu mana langa el...Ma ciupeste..:)..dupa revelion o sa ai cumpar o femela(cocuta)c am fost la petshop si mi-au zis ca aduc dupa revelion....Ma temeam ca nu o sai cresca aripile cpana ai iau femela:)) :perus:  :perus:

dE cand i-am taiat aripile lui coco cand pun mana pe el scoate un sunet..parca iar fi teama ..dc?

Animalele sunt lumea mea! :heart:

10,027

De ce i-ai taiat aripile?  :wow:

10,028

iam taiat aripile sa se ataseje de mn...shi se tot lovea de pereti:(

dar imi sta pe deget..scate sunetul acela numai cand se supara:) :perus:

10,029

mihaela111 wrote:

iam taiat aripile sa se ataseje de mn...shi se tot lovea de pereti:(

Oameni buni,de ce nu va informati inainte sa taiati aripile perusilor? Tie ti-ar conveni daca cineva ti-ar taia picioarele?  hmm

10,030

ddana ....esti funny  tongue

28 Perusi :perusi: , o pereche de Nimfe :nimfa: :grey: , 5 Agapici

http://toculetabel.sunphoto.ro/

10,031

;;)ma ...Iau crescut aripile big_smile tongue..Shi oricum acum nhu se mai loveste de pereti ptc nhu mai e nevoie  sa fuga de mne tongue ....Inainte  zbura shi se lovea de peret ...Shi oricum nhu  mi se pare ca taierea arpilor e un caz de cruzime :perus:  :hihi:

shi app m-am informat inainte..Shi oricum nhu i leam taiat eu...Veterinarul i lea taiat:P

10,032

Mihaela..Nu te supara ..eu le spun oamenilor ceea ce vad  big_smile Realitatea! wink
Dupa parerea mea esti inca un copil...Este totusi un caz de cruzime...El tot simte durere..Inchipuie-ti ca pur si simplu ti-ar taia cineva mainele ,sau picioarele :bleah: Te vei simti bine...? Ei si ce daca se lovea hmm ?Peste o luna,doua era sa se acomodeze si ,inca ceva:Vrei un animal care sa mearga pe jos  si sa stea pe maina?...Cumpara-ti o soparla,fetito! :hihi:  Ma scuzi ca-ti sar cu picioarele in piept si sunt rea,dar ceea ce faci...  :bleah:

Nu e grav cand vorbesti cu peretii,e mai grav cand peretii vorbesc cu tine=)

10,033

La multi ani si un An Nou fericit!  :lma:

10,034

smile):))..pana la urma nu mi se parea ca coco sufer ptc avea cu cn sa stea...:P suferea mai mult atunci cand perechea lui zburase si nu puteam pune mana pe el:P..Dar oricum i-au crescut aripile si sa invatat cu mne...Inainte se lovea de pereti ptc nu era invatat cu mne shi cand ma apropiam de el zbura:P..shi de aia se tot lovea de peretil;;) :perus:  :floare:  big_smile

Shi nhu m-am suparat pe tne...asta este parerea tha;) :perus:  :fluture:

10,035

Ma bucur nespus ca nu te-ai suparat smile  pentru ca recunosc :rusine: ,sunt foarte rea!El s-a acomodat cu tine deoarece el te socoate pe tine de un erou...Tu pentru el esti idealul...Si fapta ta poate fi corectata :cumpara-i fructe si alinta-l in toata legea si el te va bucura multi ani! :perusi:

10,036

big_smile AI MAI CUMPAR O FETITA SAMBATA SAU VINERI..DACA AU DUS LA PETSHOP:d...C AM FOST SA IAU SI MI-AU ZIS CA ADUC DUPA REVELION..:d

SI I-AM DAT FRUCTE MULTE SI AI PLAC NESPUS DE MULT..:x :perus:

10,037

cum rezista perusii unui drum mai lung : craiova-brasov ... dureaza cam 5 , 6 oresincera sa fiu ,,,sa ii las la cineva , multi ii trateaza ca pe niste  fiinte neinsemnate , dar s-au cuibarit in sufletul meu si m-au facut sa ii iubesc ca pe copii mei, ce ziceti?

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

10,038

eu zic a ai iei cu tine...nhu vor pati nimik:D :perus:

10,039

De ieri perusul meu schiopateaza de un picior si il tine putin ridicat cand sta pe barele alea din colivie. Ce credeti ca are?  hmm

10,040

ddana wrote:

De ieri perusul meu schiopateaza de un picior si il tine putin ridicat cand sta pe barele alea din colivie. Ce credeti ca are?  hmm

ia vezi daca piciorul cu probleme e mai rece decat celalalt, probabil sa i se fi luxat sau rupt vreun oscior sad . Sa speram ca nu are nimic  :heart:  mititelul  wink  :k:

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

10,041

sar putea sa asi fi prins pciorul printre gratiile cliviei..:(.. sad  sad  sad  :perus:

10,042

mereana28 wrote:

cum rezista perusii unui drum mai lung : craiova-brasov ... dureaza cam 5 , 6 oresincera sa fiu ,,,sa ii las la cineva , multi ii trateaza ca pe niste  fiinte neinsemnate , dar s-au cuibarit in sufletul meu si m-au facut sa ii iubesc ca pe copii mei, ce ziceti?

pai nu cred ca vor avea ceva atat timp cat sunt in prezenta ta  :pup:

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

10,043

mihaela111 wrote:

shi app m-am informat inainte..Shi oricum nhu i leam taiat eu...Veterinarul i lea taiat:P

Daca perusul nu vrea de buna voie sa se ataseze de tine, tu de ce il fortezi? Nu cred ca a venit la tine cu aripioarele deschise, spunandu-ti: taie-le! mad  Se poate imblanzi un perus si fara astfel de proceduri de mutilare si torturare psihica  !!! :furios:  :furios:  Exista riscuri ca dupa taierea aripilor, perusul sa incerce sa zboare si sa cada, lovindu-se, ceea ce ii poate provoca dureri insuportabile. Eu sunt de parere ca oricine isi iubeste perusii  :heart:  :heart: , nu le-ar taia aripile pentru a-i imblanzi !  hmm
Eu prefer mai bine sa ma chinui un an sa-l imblanzesc pe Daisy,  decat sa-l chinui ciopartindu-i aripioarele  !  neutral
Si apropo mai pune mana pe o carte de gramatica, se scrie "le-am taiat", " le-a taiat" !

10,044

Eu l-am tinut pe coco dupa taierea aripilor 2 zile in colivie  sa se obisnuiasca cu idea aripilor taiate:P..sa nu incerce sa zboare si sa se loveasca...Shi sa fiu sincera nhu a avut nici un fel de problema...:P...ca dupa ce a zburat cocuta(perechea sa)el incepuse sa-mi  stea pe deget dar in colivie,,..:P.si i-au crescut aripile..shi a ramas atasat de mine...Shi app fiecare are propria  impresie  despre taierea aripilor..shi fiecare stie ce este mai bine pentru perusul sau:P :perus:  :fluture:

shi in legatura cu ,,le-am taiat,, pe tastatura mea trb sa apesi tare pe taste sa poti scrie ca daca nu apesi nu se pun anumite litere:Psi de aceia am gresit(imi cer scuze pt greseala:Pdar nhu am vrut sa se intample:P);;)

10,045

mihaela111 wrote:

Eu l-am tinut pe coco dupa taierea aripilor 2 zile in colivie  sa se obisnuiasca cu idea aripilor taiate:P..sa nu incerce sa zboare si sa se loveasca...Shi sa fiu sincera nhu a avut nici un fel de problema...:P...ca dupa ce a zburat cocuta(perechea sa)el incepuse sa-mi  stea pe deget dar in colivie,,..:P.si i-au crescut aripile..shi a ramas atasat de mine...Shi app fiecare are propria  impresie  despre taierea aripilor..shi fiecare stie ce este mai bine pentru perusul sau:P :perus:  :fluture:

Pacat de perusii care au ghinion de astfel de stapani care ii trateaza ca pe niste jucarii mad . Pasarile sunt facute sa zboare, in caz ca nu stiai.  Iti pot taia si eu mainile tale pt ca ai taiat aripile pasarii, ca sa stai si tu pe degetul mamei tale, ce zici ?  :k:

Adaugat: 01-01-2012 16:37

mihaela111 wrote:

shi in legatura cu ,,le-am taiat,, pe tastatura mea trb sa apesi tare pe taste sa poti scrie ca daca nu apesi nu se pun anumite litere:Psi de aceia am gresit(imi cer scuze pt greseala:Pdar nhu am vrut sa se intample:P);;)

" de aceea " nici "e"-ul nu merge...Cratima este un semn ortografic nu litera  :bang:  :hihi:  iar logic, ar fi sa mai apesi din cand in cand pe literele tastaturii daca vrei sa iti apara pe ecran   :k:
Imi cer scuze, Latifa, pentru off topic  :pup:

10,046

smile):))..in primul rand eu am considerat ca este mai bine asha deoarece perusul meu(coco)prima data cand i-am dat  drumul din colvie avea aripi si se tot izbea de pereti.....shi primul meu perus tot asha facea pana a murit:P..Iar tati mia zisa sa nui mai dau drumul prin casa deoarece  ai iera frica sa nu moara si acesta:P..shi decat sa al  tin inchis mai bine i-am taiat aripile si l-am lasat pe afara:P(shi sa fiu sincera era mult mai vioi decat cu aripile netaiate in colivie)

10,047

mihaela111 wrote:

smile):))..in primul rand eu am considerat ca este mai bine asha deoarece perusul meu(coco)prima data cand i-am dat  drumul din colvie avea aripi si se tot izbea de pereti.....shi primul meu perus tot asha facea pana a murit:P..Iar tati mia zisa sa nui mai dau drumul prin casa deoarece  ai iera frica sa nu moara si acesta:P..shi decat sa al  tin inchis mai bine i-am taiat aripile si l-am lasat pe afara:P(shi sa fiu sincera era mult mai vioi decat cu aripile netaiate in colivie)

Iar in al doilea rand  hmm  ??? nu am inteles  :bang:

10,048 (edited by fetitsakuokikaprui 02-01-2012 08:25)

silviu wrote:

:nb:

fetitsakuokikaprui wrote:

Mihaela..Nu te supara ..eu le spun oamenilor ceea ce vad  big_smile Realitatea! wink
Dupa parerea mea esti inca un copil...Este totusi un caz de cruzime...El tot simte durere..Inchipuie-ti ca pur si simplu ti-ar taia cineva mainele ,sau picioarele :bleah: Te vei simti bine...? Ei si ce daca se lovea hmm ?Peste o luna,doua era sa se acomodeze si ,inca ceva:Vrei un animal care sa mearga pe jos  si sa stea pe maina?...Cumpara-ti o soparla,fetito! :hihi:  Ma scuzi ca-ti sar cu picioarele in piept si sunt rea,dar ceea ce faci...  :bleah:

smile Vorbeste a doua "fetita". Perusul nu sufera ca i-a taiat aripile, sau ma rog nu in modul pe care il descri tu. Intradevar si dupa parerea mea este o cruzime, dar daca tai o pana nu are cum sa-l doara (exceptie penele vascularizate).
Multe persoane cand cumpara un perus, au o reactie diferita fata de cum ar trebui. Vor ca un perus sa inlocuiasca un caine, pisica, pe care parintii nu o vor in casa, asa ca le taie aripile pt. a le imblanzi mai repede.
Nu zic ca-i ceva bine, din contra, dar asta este realitatea, si in orice caz, acesta este doar un exemplu.
Experimente asemanatoare se fac si pe alte animale, caini, pisici, etc.

smile recunosc,sunt si eu micuta  si naiva smile da,poate nu simte durere ,dar ii va fi mai greu unui perus cu aripile taiate ca unui  cu penele intregi... sad Dar el se zbate  si in colivie si in mainele veterinarului inainte de a-i fi taiate aripile si tot i se smulg ceva pene sad     tare faza cu a doua fetita :hihi:

10,049

intr-adevar taiatul aripilor nu este un act de laudat , si asa cum spunea si anny prefer sa ma chinui cu baietelul meu , sa stau amortita in fata coliviei ca ei doi sa manance din mana mea decat sa ii tai aripile , daca as face-o ar fi mult mai simplu , fetita ar sta mereu cu noi , ar sta si el , dar... totusi , daca el nu are increderea necesara acum , nu as putea suporta privirea lui , care poate m-ar considera un erou , si poate as fi pentru el o salvatoare , nu e acelasi lucru cu taiatul picioarelor , caci penele cresc , dar e acelasi lucru cu legatul cainelui in lant , e acelasi lucru cu inchisul oamenilor la inchisoare , este un subiect pe baza caruia se poate discuta , dar nu stiu ce e in sufletul lor cand vad ca noi i-am privat de absolut tot ceea ce au ei , motivul pentru care eu am luat 2 perusi a fost acela ca stiu ca multi oameni ii tin mereu inchisi si mereu chinuiti , si stiind ca toate orasele sunt pline de aceste pasari care merita macar libertatea din camerele si casele noastre , dar nu condamn pe nimeni fiecare face ceea ce crede de cuvinta , si nu e nimeni in masura sa il contrazica , fie ca au luat decizia buna , fie ca nu  :iubareti:

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

10,050

Ar putea sa-mi spuna cineva ,va rog,cam la ce varsta pot face perusii pui? (Eu am o pereche de perusi de 3 ani si ceva.) :wis: