11,076

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

e o gugustiuca sau o turturica, am zis in primul meu post, se inteleg ff bine, iar ea a invatat sa zboare de la el, iar la primavara va fi eliberata!!

Adaugat: 11-12-2011 23:41

cuiburile au fost dinainte sa vina nimfa, si in mare parte ce e pe jos sunt pt ea, azi a invatat si ea sa manace din hranitoare, si nu e nevoie sa fie separati, in prima zi nimfoiul ii ducea paie din  cos in ladita smile)). Are doua bare, leagan, un snur gros pe care ii place mult sa stea si una din bare e din lemn, am o gramda de crengi dar momentan nu asa lungi am sa mai fac rost de o bara de lemn, sper curand pt k nici mie nu imi place cea din metal, iar la magazinele de profil nu prea gasesc bare asa lungi  big_smile. Oricum asta de doua zile manaca ca porcu, dar doar boabele lui nu si moroc, mar sau altele...

11,077

Superba colivia, si chiar deosebit cuplu ai acolo smile Nimfa mea fuge de porumbei mancand pamantul si marele alex ii vaneaza...
   Revenind la problema mea, de unde as putea sa cumpar o nimfa(o ea) pt nimfoiul meu(cred) si sa o pot schimba cu un nimfoi, daca se dovedeste o incompatibilitate intre ei ?

11,078 (edited by deyseby 25-12-2011 12:34)

"Cornhhlio tu ai o fetita toata ziua."
Corectez. Ai baietel.Imi cer scuze. Este Piramidon.  tongue

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

11,079

Una e porumbel, alta e gugustiuc sau turturica! Gugustiucul si porumbelul nu se inteleg, se bat pana se omoara.
Cam cat timp imi va lua ca nimfoiul meu sa fie si el baiat de treaba, credeti ca are 2luni jumate 3? asa cum mi-a zis omul sau mi-a zis ca sa il vanda.

11,080 (edited by suana 12-12-2011 11:52)

Si eu m-am gandit ca e fetitza ,seamana mult cu Hanny,mai ales la ochi,dar am vrut parerea unui cunoscator mai bun.
Motz e pui nimfa ta,insa nu-mi dau seama ce e.Gugustiucul ii tine comanie,e tare frumos.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

11,081

Buna! Vad ca avem motati noi pe aici... mult succesc cu ei si sa fie langa voi mult timp de acum incolo si sanatosi. Mi-ati putea spune ce sex e Negri, eu cred ca e fata fiindca nu canta, mai caraie din cand in cand si ridica codita in sus.Va pun o poza desi eu as crede ca e fata. Scuzati codita ciufulita dar suntem in perioada de naparlire.

11,082

Nu stiu ce sa ma fac cu  :grey: meu e salbatic nu ma lasa sa ma apropii deloc de el, ma duc de 40 de ori pe zi la el si vb cu el smile) il mai ademenesc cu paine uscata (pref lui) dar e saracu ff fricos sad((

11,083

Ioanna, dupa codita este baietel si e pui de pana intr-un an.

- Mary-

11,084

Multumesc deyseby, intradevar face un an in februarie , dar nu canta , piuie si caraie si tipa . va pun o poza sa veeti cum face uneori, motiv pt care am crezut ca e fata.

Adaugat: 14-12-2011 13:09

Nu gasesc poza acum, e in genul acesteia numai ca coada e mult mai sus si capul lasat in jos.

11,085

Ioanna, pana la varsta asta r fi trebuit sa inceapa sa cante. Daca in Februarie face anul si el inca nu da semne de cantat, este fetita. Macar incearca sa cante?

- Mary-

11,086

El este noul membru al familiei smile

11,087

Unde este puiul de la mine?

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

11,088

Nu prea, cand aude unele melodii caraie usor, cand aude catei latrand , fluieraturi si piuituri de pasarele tipa. cand il apuca de ridica coada in sus caraie usor, asa cum face la unele melodii. Si daca ies eu din camera tipa foarte tare.
Mie nu imi face impresia sa invete ceva sunete. Acum sta in colivie cu mama lui/ei si au comportament asemanator,nu se curata unul pe altul deloc.

11,089

Este tot la mine, vroiam sa-l fac cadou cuiva, care nu avea pereche, crezand ca se va bucura si nu l-a acceptat sad

11,090

eufrosinela wrote:

Este tot la mine, vroiam sa-l fac cadou cuiva, care nu avea pereche, crezand ca se va bucura si nu l-a acceptat sad

eu apreciez foarte mult cadourile tongue

poate asa daca de cumparat nu gasesc pereche sad

11,091

cornhholio wrote:
eufrosinela wrote:

**
acum din pacate ne-am atasat foarte mult de el....si nu mai dorim sa-l dam smile

11,092

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NatU1932Z7g[/youtube]  asa "vorbeste" Piramidon(a) noastra smile Doar cand ii luam prietenul.

11,093

:vaca:

cornhholio wrote:

http://www.youtube.com/watch?v=NatU1932Z7g  asa "vorbeste" Piramidon(a) noastra smile Doar cand ii luam prietenul.

Ce frumos vorbeste, le-am pus alor mei sa asculte, dar nu par interesat

11,094

cornhholio wrote:

http://www.youtube.com/watch?v=NatU1932Z7g  asa "vorbeste" Piramidon(a) noastra smile Doar cand ii luam prietenul.

eu cred ca este baiat dupa cum canta...fetele nu canta, scot sunete...dar nu le lega sa compuna un tril

11,095

azi am eliberat gugustiuca de dimineata! a ramas singur Motz, si face scandal acum e ff vorbaret!

11,096

motz wrote:

azi am eliberat gugustiuca de dimineata! a ramas singur Motz, si face scandal acum e ff vorbaret!

**
daca l-ai lasat singur s-ar putea sa ai mai multe sanse de a te imprietenii cu el...dar trebuie sa ai multa rabdare, mie nimfele mi se par foarte inteligente, eu inainte am avut perusi si parca n-au fost asa prietenosi smile

11,097

eufrosinela wrote:
motz wrote:

**
daca l-ai lasat singur s-ar putea sa ai mai multe sanse de a te imprietenii cu el...dar trebuie sa ai multa rabdare, mie nimfele mi se par foarte inteligente, eu inainte am avut perusi si parca n-au fost asa prietenosi smile

nimfele si perusiii pot sta in aceasi colivie

11,098

eufrosinela wrote:

El este noul membru al familiei smile

Uooof, ce dragalash eeee :heart:  :heart:  :heart: sa-ti traiasca si sa-ti aduca  numai veselie!

Adaugat: 20-12-2011 01:11

eufrosinela wrote:
cornhholio wrote:
eufrosinela wrote:

**
acum din pacate ne-am atasat foarte mult de el....si nu mai dorim sa-l dam smile

Nu ne arati si noua o poza cu amandoi?  :iubareti:

11,099

Cucciolib, imi pare rau, insa nu sunt de acord cu tine. Nimfele cu perusii nu pot sta in aceeasi colivie (Decat foarte rar - depinde de temperamentul pasarilor). Nimfa este considerabil mai mare si poate rani perusul, ii poate ciupi piciorusele ori cioculetul. Daca cele doua pasari sunt invatate impreuna de cand sunt pui, e ok, insa cand sunt mai mari, sunt teritoriali, si nu intotdeauna accepta o pasare noua in preajma lor.

Noemi = workaholic smile  Bundas -  :perus:  meu, Picike alintatul meu  :dans:
Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata! sad :perus:

11,100

shadowdinasty wrote:

Cucciolib, imi pare rau, insa nu sunt de acord cu tine. Nimfele cu perusii nu pot sta in aceeasi colivie (Decat foarte rar - depinde de temperamentul pasarilor). Nimfa este considerabil mai mare si poate rani perusul, ii poate ciupi piciorusele ori cioculetul. Daca cele doua pasari sunt invatate impreuna de cand sunt pui, e ok, insa cand sunt mai mari, sunt teritoriali, si nu intotdeauna accepta o pasare noua in preajma lor.

**
Familia vecinei mele, dupa ce aceasta a decedat mi-a oferit perusul,  si l-am tinut in colivie cu nimfa, o perioada foarte scurta, si pot sa spun ca mi-a batut rau de tot nimfa. Nu mi-as fi imaginat, asa mic cum este, sa fie asa de rau. big_smile