9,951

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

de ce puii mei atunci cand aud galagie , sau aud pe cineva ca vorbeste incep sa dea din cap ? parca ar dansa , dau in fata si in spate , mai ales baiatul , ciripaie si dupaia incep

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

9,952

asa face si al meu cel galben big_smile

Adaugat: 14-12-2011 16:11

pun o poza cu cei 2  :heart:  :heart:

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

9,953

2 scumpi , sa iti traiasca , stie cineva care e faza cu datul din cap?

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
*(Stefi)

9,954

Multumesc  la fel :pup: . Oare de ce cel galben are ciocul asa .. parca e zgariat ..  sad Pun o poza sa vedeti.

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-

9,955

nu stiu ce sa zic , poate vorba ta s-o fi zgariat , ei mai au obiceiul(cel putin ai mei asa fac) sa se frece cu ciocul de barele coliviei si de alte chestii dupa ce mananca fructe sau legume si s-o fi frecat de ce nu trebuie , asta e doar o bosibilitate , nu sunt sigura , s-au mai obisnuit cu tine?

*(Stefi)

9,956

Asa face si el. Se da cu ciocul de barele alea cand il apuca sa cante si sa dea din cap  smilebig_smile si pozele sunt de azi doar ca nu am setat data de la aparat.

-Marina-

9,957

sunt superbi puii tai zucchina :hug:  sa-ti traiasca.
al meu azi a fost putin mai salbaticut  :bang: ,sper sa nu se schimbe totusi
nimfa mea ma sasaie in continuare cand ma apropii de colivia micutului.dar tot ii iubesc enorm :heart:  :heart:  :heart:

9,958

Multumesc corby-white :pup: sa-ti traiasca si tie puii  :heart:
Am uitat sa scriu aseara, mereana28, da. Acum sunt mai activi de exemplu cand dau drumul la tv sau cand se joaca sora si nepotul meu incep si ei sa cante si urmaresc cu atentie ce facem noi  big_smile Cred ca s-au obisnuit cu noi  :heart:

-Marina-

9,959

corby-white wrote:

revin si eu cu o poza sa vedeti unde-i locul preferat de dormit al micutului meu
:merci:

Super poza ! Funny rau , sa-ti traiasca  :k:

Animalul de companie ne este un prieten desarvasit,
Si primeste drept rasplata , afectiunea noastra toata
:hug:

9,960

Koco papa ciorbitsa de zarzavat,are voie?

Un pic de iubire face mai mult decat un varf de legi!
1 papagal perus (Koco) :perus:  :heart:

9,961

Sarbatori fericite ( va zic de pe acum ca maine plec acasa :heart: ) de la mine si piccolini mei  :heart:  :heart:

-Marina-

9,962

aleku wrote:

Salutare. Scumpei tare mai aveti. copilasii mei sunt bine si amorezati, toata ziua stau bot in bot, se pupa, se ciugulesc, se mangaie. El mai mereu sta in fata ei, da din cap, canta, o mai cearta smile)

Acum sa va intreb:

Se mai pot imperechea perioada asta? sa le pun cuib ? :-?

Bubu daca le dau drumu zboara toata camera, se plimba, dar Betty e mai micuta, o am deja de vreo 2 luni deci cred ca acum are cam 4-5 luni dar cand ii dau drumul zboara cam bezmetica. nu isi poate regla zborul calumea, nu prea nimereste din prima unde vrea sa ajunga. Credeti ca e vreo problema? sau ar trebui lasata mai mult timp libera sa invete sa zboare? Ideea e ca mi-e frica sa o las pe ea afara nesupravegheata sa nu pice pe dupa mobila, iar eu nu prea am timp sa stau acasa asa de mult incat sa ii dau drumul. Nimfele si Bubu pot sa-i las singurei afara ca nu-mi fac griji, dar Betty....

hmm  :iubareti:  :ou:  :perusi:

9,963 (edited by necunoscuta 17-12-2011 06:23)

Sunt prea mici sa se imperecheze daca spui ca femela are abia 4 5 luni. Abia in primavara anului urmator le poti pune cuib.(2013) Din ceea ce cunosc eu. Contraziceti-ma daca gresesc. Stiu ca abia dupa varsta de 1 an au maturitatea necesara de a face pui.

Ea este prea mica, si nu ar suporta unui asemenea efort, depunerea oualor, care care  cere mult calciu din organismul sau, si mai apoi, perioada de clocire si hranire pui, cred ca ar termina`o.
Nu cred ca e nici o problema, cu zborul lui Betty, las`o mai mult pe afara, cand esti tu acasa.

Simo

9,964

Am si eu o intrebare...puiutii mei perusi au toti 3 peste o luna de zile dar numai unul se hraneste singur( cel mijlociu)...sau doar pe unul l-am vazut eu. Toti stau in colivie, in afara cuibului pe stinghii, dar mai intra din cand in cand. Am voie sa detasez cuibul de colivie sau este prea devreme? Pe cel mai mare dintre ei as vrea sa-l opresc pentru al invata sa vorbeasca dar inca nu l-am vazut sa manance singur si mi-e teama sa-l separ sa nu moara de foame. E cel mai bland dintre toti si cred ca e si baietel. Promit ca pun si poze dar am un virus in calculator si nu ma lasa acum.

Adaugat: 17-12-2011 11:50

Necunoscuta....ce varsta are perusul tau?...vad ca iti mananca din palma..la propiu.

9,965

SaRBATORI FERICITE TUTUROR!!!ASTAZI AM FACUT BRADUL,KOCO ESTE ENTUZIASMAT DE  "ACELE LUMINITE"(ASA II PLACE UNEI PRITENE DRAGI DE FAMILIE SA ZICA)SI STA NUMAI IN EL!SARE DE PE O CRENGUTA PE ALTA,E UN DULCE!ZICI CA ESTE "UN GLOBULET MISCATOR"(:)) TOT ACEA PRIETENA SPUNE ASTA)!A INVATAT SA SPUNA :BRAD SI STEA!E UN SCUMP MIC!<3 INCA O DATA VA UREZ SARBATORI FERICITE SI SA AVETI PARTE DE CELE MAI FRUMOASE CADOURI DE LA MOS ,VOI SI SCUMPETELE ASTA DE ANIMALUTE!

Un pic de iubire face mai mult decat un varf de legi!
1 papagal perus (Koco) :perus:  :heart:

9,966

Craciun fericit tuturor!
vroiam sa va intreb ceva: de sarbatori o sa mergem pe la tara , si o sa stam mai mult de o saptamana , acolo sunt sobe de teracota , si ma gandeam daca as putea sa le dau drumul? acolo sus unde s-ar aseza ei ar fi doar caldut , pentru ca soba e destul de inalta , si ma gandeam ca nu ar fi vreo problema , voi ce ziceti?

*(Stefi)

9,967

Eu personal am teracota in camera. Si am usa la colivie deschisa in permanenta si ies cand vor intra cand vor . Si nu am probleme cu teracota , se aseaza nu e nici o problema cu toate ca e incinsa cand simt ei ca le este cald zboara prin camera si se aseaza pe altceva. Deci poti sta linistit/a !

Sarbatori fericite !    :hug:

9,968

merci mult! , mi-ar fi parut rau sa ii las o saptamana in colivie
merci!

*(Stefi)

9,969

Care este diferenta dintre un perus standard si unul ondulat ?

9,970

pai perusii standard sunt aia cu fruntea unflata si arata cam asa,
iar cei ondulati sunt perusii normali

*(Stefi)

9,971

Cam la ce pret ajunge un pui de standard ?

9,972

depinde unde locuiesti , la noi sunt intre 30 si 40 lei depinde de unde cumperi

*(Stefi)

9,973

buna! am si eu cateva intrebari,daca poate cineva sa-mi raspunda!tocmai mi-a murit unul din perusi,masculul!stie cineva daca va mai accepta femela alt mascul?din cate stiu daca moare unul,celalalt sufera de depresie si daca da dupa cat timp?sau va muri si ea in curand?se vede ca e constienta de moartea lui si e foarte afectata,il tot impingea cu ciocul sa se ridice si nu a plecat de langa el,e foarte suparata si nu mai scoate nici un sunet,nu se mai joaca si nici pofta de mancare nu mai are,mi-e teama ca nu va mai trai mult nici ea(din pacate)!astept pareri din partea voastra!

9,974

cumparai un nou partener si se va adapta incet incet , sa speram ..

9,975

buna!!!ma numesc Mihaela..si am avut 2  si erau farte speriati de mine..dar cand a zburat fetita iam taiata aripile la baiat si sa atasat de mine...ma gandesc sa- cumpar o noua fetita..dar nu stiu dak e bn ..poate ca se va departa dnou de mine...astept sfaturi :perus:  big_smile

Adaugat: 20-12-2011 20:13

:x coco:X

Animalele sunt lumea mea! :heart: