3,476

Re: Micul Alexander - Psittacula krameri

Buna!

Vroiam sa va intreb dc micul meu "nebun" ma ataca atunci cand ii spun sa vina sa ne pupam. Coboara pe bara si ataca si tipa.Cand ii dau drumul ii dau sa mar din gura ca sa ne apropiem un pic. Nu suporta sa vada mainile. E gresit ce fac? Dc ataca?
Multumesc pt raspuns!

3,477

Buna,
Am nevoie de ajutorul vostru ..., am achizitionat recent un papagal micul alxander, vanzatoarea mi-a spus ca este baiat si are in jur de 1an, am cautat informatii despre aceasta specie si .... sunt in dilema! Daca ma poate ajuta cineva sa-mi spuna ce este ? fata sau baiat?pare de un an sau mai mare?

A doua problema a mea este faptul ca este silentios, sta toata ziua in oglida sau in pom dar fara prea multa activitate, este norma?
Nu am avut contact cu aceasta rasa si nu stiu exact daca este O.K sau nu, sa nu fie bolnav, etc.... in speranta ca ma puteti ajuta cu cateva informatii utile.
Multumesc.

3,478

Pare mai in varsta de atat, s-ar putea sa fie baiat si e silentios pentru ca e un mediu nou pentru el si cred ca el statea intr-o colivie acolo iar acum e liber si ii ia ceva timp pana se acomodeaza, daca mananca totul e ok, parerea mea.

3,479

Da .... statea intr-o colivie ffff mica cu multi papagali, de mancat mananca, este chiar fff pofticios daca mananc ceva langa el devine agitat, intinde capul spre mine, nu exista probleme la capitolul asta. Sper sa il pot obisnui cu mine,  am citit ca daca sunt mai mari sunt mai greu de imblanzit. Incerc sa ma mai documentez cu privire la ingrijirea lui.
Multumesc pentru raspuns.

3,480

Buna ziua, va trebuie foarte multa rabdare. Daca vine si ia mancare din mana si nu se zbate cand va apropiati de colivie, sunteti pe drumul cel bun. Un lucru foarte importat - trebuie sa-i vorbiti foarte mult, sa stati cu el si in timp va veni singur la dvs. Un crescator mi-a spus ca cea mai de pret jucarie a lor este -OMUL.
Eu am micul alex de 3 ani, s-a imblanzit destul de greu( 1.5 - 2 ani), dar acum nu mai scap de el. Inca nu are guleraj deci inclin sa cred ca e fetita si este alintata casei.

3,481

Scumpetea mea va ureaza SARBATORI FERICITE!

suana de la tine am prins microbul cu pozele,mersi mult!

Max-aratinga nanday

3,482

Multumim la fel Denisa.Pozele cu animalutzele noastre sunt super frumoase.
Sarbatori fericite.  :pup:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

3,483

Seara buna la lume....iata si primul meu post pe forum. De 2 zile familia s-a mai inmultit cu un membru super dragalas. L-am luat de la un crescator din Bucuresti si momentam suntem in stadiu in care ne studiem reciproc. Deocamdata este tacut...inca nu si-a facut cunoscuta prezenta prin casa si se cam sperie cand vede maini pe langa colivie...dar cred ca e normal deocamdata. Crescatorul m-ai zis ca e pui din august luna aceasta....si din ce m-am mai interesat cred ca asa e.Aaaa...si intrebare....ce este mai recomandat sa ii pun jos in colivie, nisip sau pelete din acelea de rumegus?

3,484

knowcrizatu wrote:

Seara buna la lume....iata si primul meu post pe forum. De 2 zile familia s-a mai inmultit cu un membru super dragalas. L-am luat de la un crescator din Bucuresti si momentam suntem in stadiu in care ne studiem reciproc. Deocamdata este tacut...inca nu si-a facut cunoscuta prezenta prin casa si se cam sperie cand vede maini pe langa colivie...dar cred ca e normal deocamdata. Crescatorul m-ai zis ca e pui din august luna aceasta....si din ce m-am mai interesat cred ca asa e.Aaaa...si intrebare....ce este mai recomandat sa ii pun jos in colivie, nisip sau pelete din acelea de rumegus?

rumegusul nu este recomandat.
poti sa le pui nisip.
eu le-am pus hartie, pentru ca se schimba foarte usor si se pastreaza mai bine curatenia in colivie

3,485

Ideea cu hartia e foarte buna ...si eu o folosesc de cand am papagal.  wink

28 Perusi :perusi: , o pereche de Nimfe :nimfa: :grey: , 5 Agapici

http://toculetabel.sunphoto.ro/

3,486

knowcrizatu wrote:

Eu de exemplu le pun servetele care sunt la bucatarie si alea sunt si absorbante.Se vede ca e puiut si e foarte frumusel.Stinghiile ar fi bine daca ai putea sa-i pui putin mai groase si preferabil din lemn.

3,487

sunt tare incantata..Paco deja sta la mangaiat bine de tot si la pupacit..bineinteles doar la mine,sotul nu are nici o sansa(zboara cand vrea sa-l mangaie)..nu m-as fi gandit ca o sa reusesc sa-l imblanzesc avand in vedere ca acum 2 ani l-am luat dintr-un petshop si era tare speriat,dar usor usor a inceput sa vina pe mana .....si sa stea la mangaiat fara sa fuga(adica chiar se vede ca-i place).sper ca in timp sa zboare singurel pe mine fara sa fie nevoie sa-i intind eu mana langa picioruse sau sa am ceva bun in mana.multa rabdare si dragoste e cel mai bun sfat daca vreti ca sufletelul vostru sa se imprieteneasca cu voi.

Adaugat: 22-12-2011 10:55

andrei... wrote:
knowcrizatu wrote:

Eu de exemplu le pun servetele care sunt la bucatarie si alea sunt si absorbante.Se vede ca e puiut si e foarte frumusel.Stinghiile ar fi bine daca ai putea sa-i pui putin mai groase si preferabil din lemn.

si eu tot hartie ii pun ..e mai usor de curatat .

Max-aratinga nanday

3,488

sorry cred ca am apasat din greseala raporteaza...deci are 2 ani ii face in ianuarie si gulerasul a inceput sa se formeze pe la 1 an si 6-7 luni.pupam toate cioculetele.

denisa papagalul tau a inceput sa vb?

animalutele mele:    2 :malex:    1 :perus:    6 :caine:    2 :pisica:

3,489

tomanicoleta wrote:

sorry cred ca am apasat din greseala raporteaza...deci are 2 ani ii face in ianuarie si gulerasul a inceput sa se formeze pe la 1 an si 6-7 luni.pupam toate cioculetele.

denisa papagalul tau a inceput sa vb?

nu vorbeste...dar o imita pe ciocanitoarea woody...si imita sunetul de pupat...in rest piuie in limba lui.nu cred ca o sa vorbeasca daca dupa 2 ani n-a facut-o dar nu-i nimic e galusca mea .

Max-aratinga nanday

3,490

nu vorbeste...dar o imita pe ciocanitoarea woody...si imita sunetul de pupat...in rest piuie in limba lui.nu cred ca o sa vorbeasca daca dupa 2 ani n-a facut-o dar nu-i nimic e galusca mea .

nici al meu nu a inceput .. eu am auzit k pot incepe la orice varsta... oricum sunt scumpici mai putin atunci cand tipa degeaba ..

3,491

Sunt interesat de un micul alexander ...cu varsta de 5-7 luni...sau si mai mic , verde .......si astept oferte wink 
Sarbatori Fericite!!!
:sanatate:

28 Perusi :perusi: , o pereche de Nimfe :nimfa: :grey: , 5 Agapici

http://toculetabel.sunphoto.ro/

3,492

Buna.
Revin si eu cu o intrebare. Dc ma ataca micul meu nebun? E o faza trecatoare? Cand stau langa colivie vine pe bara ataca si tipa. Daca ii dau degetul ma ciupeste de imi da sangele. Multumesc pentru raspuns!

3,493

Buna,
Sunt nou pe forum si foarte suparat, ieri mia murit Coco al meu (Micul Alexander)
:cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:
A murit asa din senin, cu o jumatate de ora zbura de nebun prin casa, apoi l-am gasit jos , a murit in pamea mea si pe moarte tot a incercat sa ma muste  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:
Acum am mai ramas doar cu unu si care si el e tare suparat, nu vrea sa mai manance.  :cry:

3,494

tototel2000 wrote:

Buna,
Sunt nou pe forum si foarte suparat, ieri mia murit Coco al meu (Micul Alexander)
:cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:
A murit asa din senin, cu o jumatate de ora zbura de nebun prin casa, apoi l-am gasit jos , a murit in pamea mea si pe moarte tot a incercat sa ma muste  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:
Acum am mai ramas doar cu unu si care si el e tare suparat, nu vrea sa mai manance.  :cry:

poate sa se fi lovit de ceva in timp ce nu ai fost prin preajama.. imi pare foarte rau .. sad sad(

Adaugat: 03-01-2012 21:10

andrusca wrote:

Buna.
Revin si eu cu o intrebare. Dc ma ataca micul meu nebun? E o faza trecatoare? Cand stau langa colivie vine pe bara ataca si tipa. Daca ii dau degetul ma ciupeste de imi da sangele. Multumesc pentru raspuns!

si eu as vrea sa aflu acelasi lucru ca si al meu este la fel de agresiv ,nu ma lasa sa pun mana pe el .dar sa manance din mana vine.

3,495

Seara buna, revin si eu cu o nedumerire... micul meu alexandru de vreo 2 zile si-a schimbat comportamentul, devenind letargic...sta posomorat si infoiat... Din papagalul agitat care tragea de usita sa iasa afara(reusind sa evadeze din colivie) acum sta cu usa deschisa si nu-l intereseaza. Din ce observ eu, de mancat mananca, se curata, si sta mereu semi adormit pe bara. O fi doar obosit sau trebuie sa ma duc cu el la veterinar?

3,496

E posibil sa fie speriat sau sa-i lipseasca ceva.Am patit si eu asta cu un papagal,dar si-a revenit cu niste vitamine.Ar trebui sa-l lasi o vreme sa se linisteasca,dupa parerea mea.
   Sper sa se faca bine!

Adaugat: 04-01-2012 20:02

Eu zic ca ar trebui consultat de urgenta veterinarul.

3,497

Buna seara la toata lumea, din partea mea - Rowena si a baietelului meu - Coco.
Am citit toate postarile voastre de la primul pana la ultimul si tin sa va spun ca am avut multe de invatat de la voi, lucru pentru care va multumesc ca ati contribuit, fiecare cu propria experienta la crearea si dezvoltarea acestui forum.
Pe aceasta cale va rog si pe voi, membri fondatori, sa ramaneti alturi de noi, cei mai noi, pentru a ne impartasi unii altora noutati cu privire la copiii nostri inaripati.
Pe Coco, Micul meu Alexandru, il am din octombrie 2011. Este un baietel verde care implineste in curand 2 anisori.
O sa postez cat de curand poze.
Pentru "knowcrizatu" parerea mea, din cele descrise de tine, e ca nu e tocmai in regula faptul ca sta infoiat. Lasa-l pana maine si daca e tot asa, mai vorbim. Sa speram ca e ceva trecator si isi revine. Poate are doar o suparare de moment.
Va pupa Coco, care acum, cand scriu, tipa la mine

Roro esti parte din sufletul meu!

3,498

Seara buna din nou, tocmai ce m-am intors de la veterinar (m-am hotarat sa nu mai astept). Am fost la D-l  Tudor Laurentiu, deoarece am vazut in mare parte numai de bine de el pe net. Ideea este ca are diaree acida cronica...si acu nu stiu daca a vb serios sa nu dar a zis ca e posibil sa nu treaca peste. Am luat tratament niste picaturi care trebuiesc administrate dimineata si seara. Acu sper sa iasa bine per total. Va mutumesc pentru raspunsuri

3,499

Multa sanatate puiutului tau! Ai incredere ca se va face bine!
Suntem alaturi de voi si asteptam vesti bune! Pupam cioculetul mic!

Adaugat: 04-01-2012 20:59

Buna seara, Ce mai faceti? Ce mai fac micutii vostri?
Knowcrizatu, puisorul tau cum mai este, se vad semne de imbunatatire a starii lui de sanatate?
Coco al meu sta pe casuta lui si canta. E un baietel foarte cuminte.
Voi ce mai ziceti?

Roro esti parte din sufletul meu!

3,500

Seara buna la lume, Koko al meu sper sa fie mai bine....azi am iesit din colivie...am zburat nitel...am facut si putin scandal...acum stam si ne luptam cu oglinda. Inca nu e cum trebuie dar suntem pe urme bune. Ce nu stiu eu...daca are diaree...ii tai fructele din alimentatie...sau ii dau dar mai putin?