9,926

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

nimfa mea il ciupeste tare pe micutul meu. nu stiu cum o sa procedez. daca las nimfa libera sa zboare,se duce la colivia micutului si il ciupeste.nu vreau nici sa izolez nimfa,sa nu o mai las libera(mai ales ca niciodata nu am inchis-o),dar nici nu vreau sa-i faca rau micutului sad

9,927

in general perusii ciupesc nimfele...incearca sa-i lasi liberi pe amandoi sa vezi ce se intampla....cred ca se vor obisnui..la mine nu pot lasa perusele afara si nimfa in colivie ca face ca trenul[dar nici invers]..asa ca ori toti inchisi..ori toti afara..s-au obisnuit unii cu altii si se striga cand nu se vad...

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

9,928

tocmai am gasit nimfa ciupind perusul sad  imi este teama,deoarece perusul e prea mic si nu stie nici sa zboare. cred ca momentan o sa inchid colivia perusului sa nu mai poata intra nimfa la ea

9,929

nimfa nu sta deloc in colivie??poti pune coliviile apropiate sa se vada reciproc..ca sa se poata obisnui unul cu altul...la mine era invers cand am adus nimful..il mai ciupeau de mot..dar acum s-au obisnuit..nimful chiar face curte unei peruse.. :ironic:

9,930

nimfa nu sta in colivie,intra doar cand ii este foame si sete,sau seara cand se culca. multumesc de sfat,o sa pun coliviile alaturate,poate asa se obisnuiesc. nimfa ta e blanda?

9,931

acceptabil ...dar e obisnuit cu perusele...probabil daca era singur se atasa mai mult de mine sau alt membru din familie....dar e un scump cand se face ca ma ciupeste... smile   si ma fugareste prin camera cand il prind sa-l dau la loc    :soarece:   e atent cand il strig pe nume...si vine pe capul oricui...cu conditia sa fie si perusele pe acea persoana... :k:

9,932

esti o fericita. nimfa mea e salbatica,nu indrazneste nimeni sa se apropie de colivia ei.ciupeste foarte tare,de asta mi-e teama cu perusul.nu accepta pe nimeni.  sper sa se acomodeze impreuna.
sa-ti traiasca febletele :hug:

9,933

eu l-am primit de pui[in primavara.].ma sasaia..ma sasaiam si eu la el. si zilnic l-am luat in mana...in colivie el e seful..dar afara e mai docil[mereu cu ochii dupa peruse]...sper sa se imprieteneasca si ai tai...multumesc pentru urare..asemenea iti doresc si tie...

9,934

nirolf wrote:

Salutare tururor,sunt nou pe forum si am nevoie de un sfat din partea voastra.De 2 zile am un perus(primul meu perus) , este mascul , are aproximativ 4 luni(din spusele vanzatorului de la pet shop) si bineinteles ca este sperios.I-am cumparat o colivie in care sa poata zburda in voie 80*45*70, dar ma gandesc ca ar fi mai simplu sa il imblanzesc intr-o cilivie mai mica in care sa nu poata zbura in toate directiile daca bag mana inauntru.

Voi ce ziceti, sa il mut intr-o colivie mai mica pana se obisnuieste cu mine?

Multumesc mult si cred ca voi avea nevoie de muuulte sfaturi.

Este cea mai buna idee sa il pui intr-o colivie mai mica wink si la dresaj am scris in urma cu 2-3 pagini ...
Bafta la dresaj si sa iti traiasca bland si sanatos

28 Perusi :perusi: , o pereche de Nimfe :nimfa: :grey: , 5 Agapici

http://toculetabel.sunphoto.ro/

9,935

despre metoda aceea i-am spus sa citeasca..o ai la pagina458 scrisa .. :sanatate:

9,936

necunoscuta wrote:

Fetita, imi poti spune Simo. Setris, crezi ca pot pune putin Baneocin, pana ajung la veterinar? O sa ii fac imediat o poza, sa vedeti ce fel arata, apoi nu il mai stresez. Am curatat putin locul cu apa calduta..

eDIT lATER : Am mai curatat locul, si pare a fi doar unghiuta rupta. Il las in pace la caldurica si odihna, fiindca deja e speriat si cam fuge de mine. Poze nu pot face, fiindca nu sta si se vede si rau.

Simo ,mie imi poti spune Adelina,prietenii imi spun Adely....speram ca se va face bine scumpul/a tau/a :hug: Eu ii dau perusului meu apa plata,de care beau si eu...nu o fierb...

Nu e grav cand vorbesti cu peretii,e mai grav cand peretii vorbesc cu tine=)

9,937

Citeam pe site despre imperecherea perusilor pentru ca mi-as dori sa aibe puisori :heart:   :heart: si am gasit cum se comporta masculul cand este pregatit de imperechere "Masculul pregatit pentru imperechere va face “reverente” cu capul in fata femelei si va “dansa” (se va plimba inainte si inapoi pe langa femela, umflandu-si penele de pe gat) pentru a-i atrage atentia. El va ciocani usor si rapid cu ciocul sau in ciocul femelei. Vocalizarile lui vor deveni mult mai frecvente si mai puternice decat de obicei"
Asa face si cel galben big_smile Incepe sa dea din cap si sa ciripeasca si ciocaneste bara pe care sta big_smile si dimineata e mare galagie in cusca la ei  smile
Luna viitoare ei fac un an  smile Oare trebuie sa le pun cuib?

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

9,938

Multumesc ptr raspunsuri.Voi aplica aceasta metoda si daca intr-o saptamana doua nu da semne de prietenie il voi muta intr-o colivie mai mica si il voi lua in camera mea . Momentan locuieste in living ptr ca nu am loc ptr colivia mare in camera.

9,939

buna seara! azi nebunica mea a zburat pentru prima oara :perusi:  ii este putin frica,nu a zburat mult,dar este un inceput. sunt o fericita. :heart:  :heart:  :heart:

9,940

Ne revenim usurel, am inceput sa palavragim . Putin salbaticut, dar lucreaza mama cu el.  :merci:  :merci:

Simo

9,941

ma bucur ca-si revine,e un istet  :hug: abia astept sa-l vad.

Adaugat: 09-12-2011 01:13

si-a revenit zapaceala?

9,942

Da !

Adaugat: 09-12-2011 23:39

Aici era bland rau... acum abia legam prietenii. smile

Simo

9,943

un scumpel de toti pupicii.. :pup:

9,944

E supeeerbb perusuull!!
App...koco e din ce in ce mai adorabill!!!Spune tot felul de "prostioaree":)) cand il aud imi vine sa'l manaaaanc!!!Zice :"iubitu mic","Da pupic" si eu ii spuc ce pupic maaa??! si el zice:"mic,mic,mic!!":))lessiiin !!Ras o ora dupa cel il aud vorbind!!
Zice :"ciocolata!!":))

Un pic de iubire face mai mult decat un varf de legi!
1 papagal perus (Koco) :perus:  :heart:

9,945

Salutare. Scumpei tare mai aveti. copilasii mei sunt bine si amorezati, toata ziua stau bot in bot, se pupa, se ciugulesc, se mangaie. El mai mereu sta in fata ei, da din cap, canta, o mai cearta smile)

Acum sa va intreb:

Se mai pot imperechea perioada asta? sa le pun cuib ? :-?

Bubu daca le dau drumu zboara toata camera, se plimba, dar Betty e mai micuta, o am deja de vreo 2 luni deci cred ca acum are cam 4-5 luni dar cand ii dau drumul zboara cam bezmetica. nu isi poate regla zborul calumea, nu prea nimereste din prima unde vrea sa ajunga. Credeti ca e vreo problema? sau ar trebui lasata mai mult timp libera sa invete sa zboare? Ideea e ca mi-e frica sa o las pe ea afara nesupravegheata sa nu pice pe dupa mobila, iar eu nu prea am timp sa stau acasa asa de mult incat sa ii dau drumul. Nimfele si Bubu pot sa-i las singurei afara ca nu-mi fac griji, dar Betty....

9,946

corby-white wrote:

am revenit cu poza

Sa va traiasca.

9,947

Iar am gasit zapaceala plina de sange la cioculet... am incercat sa bag mana la el in colivie dar face urat.... Nici nu stiu ce sa fac... Cred ca i se vindeca rana, si probabil cauza mancarimi si iar s-a zgandarit acolo.Nu o sa il mai stresez.. Maine cred ca o sa ii fac o baita... si o sa pun niste pansamente cu baneocin pe betisoarele coliviei..

Simo

9,948

revin si eu cu o poza sa vedeti unde-i locul preferat de dormit al micutului meu
:merci:

9,949

ce comic sta acolo..de acum ai sa porti bluze cu manicute largi ca sa stea confortabil... :perus:    smile

9,950

daaaaaaaaaaaa,imi schimb garderoba pt micutul meu.offffff,problema mea ramane tot nimfa care nu vrea deloc sa-l accepte. le-am pus coliviile alaturate si cum cel mic se apropie de ea cum incepe sa-l sasaie. sper ca pana la urma sa-l accepte