9,851

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

asa era si baietelul meu la inceput , si acum se sperie , dar faptuca a avut increderea sa imi manance din mana ma bucura , bine depinde si de cat tmp ii ai , eu ii am din septembrie , si abea acum am facut primul pas cu el

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

9,852

Eu ii am de max 3 saptamani. Oricum le-am pus si un leagan si a stat acolo.. si nici nu s-au atins de ei  :bang:

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

9,853

Salutare!

Si perusul meu facea asa cand duceam mana la colivie ...si am cautat si am gasit pe net cum sa il dresez sa nu ne mai sperie.
Am procedat astfel:
-in primele zile nu l-am bagat foarte mult in seama (3-4 zile) , doar ii schimbam apa si mancarea;
-apoi dupa ce s-a obisnuit si el cu noua casa am inceput sa vorbesc cu el si sa ma apropi incet incet;
-am deschs colivia (nu se mai zbatea dar se retragea intr-un colt cat mai departe) si  am stat cu mana in colivie 10-15 minute (cat mai mult si cu deggetul aratator intins)
-dupa cateva sedinte si-a dat seama ca nu ii vreau raul si nu mai facea nici o miscare de a se indeparta cand bagam mana in colivie;
-in timp ce vorbeam blajin cu el duceam usor degetul spre el (spre piept);
-usor usor imi permitea sa il aing cat mi mult , iar urmatoarea sedinta cand l-am atins pe piept a ridicat un piciorus dupa care hop si pe celalalt;
-si asa acum am cel ma scump si drag prieten caruia ii place sa asculte muzica :music:  stand pe umarul meu :wis:  la calculator .
    :perus:
    Cam asta este povestea smile
    Iar acum nu iti mai ramane decat sa incerci su tu       

GOOD LUCK :k:

28 Perusi :perusi: , o pereche de Nimfe :nimfa: :grey: , 5 Agapici

http://toculetabel.sunphoto.ro/

9,854

smile eu in a 4 a zi le-am dat drumul prin casa , adevarul ca au fost destul de receptivi , adica le-am dat drumul dar nu s-au lovit , decat intr-o seara cand le-a dat tata drumul , era prin a treia zi , fetita asa a fost ea blanda , iar cu baietelul suntem acum , incercam o relatie de interdependenta , asa ca s

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
*(Stefi)

9,855

Multumesc de sfat.. Si eu vorbesc cu ei si ma asculta, o sa incerc sa fac si eu ca voi incetu cu incetu.   :merci:

Adaugat: 02-12-2011 13:08

Eu le las usita deschisa si cand o sa vrea sa iasa m-ar bucura foarte tare  :heart:

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-

9,856

ai sa vezi ca vor lasa garda jos cand o sa te astepti mai putin , iar atunci nu o sa iti para rau ca ai avut rabdare :k:

*(Stefi)

9,857

sper si eu  :heart:

-Marina-

9,858

mereana28 wrote:

smile eu in a 4 a zi le-am dat drumul prin casa ,

smile)))))Eu i'am dat drumul cum am ajuns acasaa!

Un pic de iubire face mai mult decat un varf de legi!
1 papagal perus (Koco) :perus:  :heart:

9,859

Am gasit caciulitze potrivite si pentru micutzei.Si ei asteapta mosul cu multe bunatazi.La motztatzi(pentru Hanny si Motzatul) a venit deja cu o colivie noua si mai mare....

http://img97.imageshack.us/img97/9457/1zqfe11w11.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

9,860

D-na Ramona,ma bucur nespus de mult pt. motateii dvs :ok:  :bravo: Eu tot il gatesc pe-al meu de Revelion :hihi:  :heart:

Nu e grav cand vorbesti cu peretii,e mai grav cand peretii vorbesc cu tine=)

9,861

Aseara am bagat mana in casuta lor wink) si cel galben ( inca nu stiu ce nume sa le pun din cauza ca nu stiu inca ce sunt) s-a speriat si s-a catarat pe gratii si se uita la mine  big_smile dupa un timp s-a calmat si s-a pus pe bara langa cel albastru  :heart: Mi-a mai trecut supararea wink)

-Marina-

9,862

Super  :k:

28 Perusi :perusi: , o pereche de Nimfe :nimfa: :grey: , 5 Agapici

http://toculetabel.sunphoto.ro/

9,863

gilbertmelki wrote:

Salutare!

Si perusul meu facea asa cand duceam mana la colivie ...si am cautat si am gasit pe net cum sa il dresez sa nu ne mai sperie.
Am procedat astfel:
-in primele zile nu l-am bagat foarte mult in seama (3-4 zile) , doar ii schimbam apa si mancarea;
-apoi dupa ce s-a obisnuit si el cu noua casa am inceput sa vorbesc cu el si sa ma apropi incet incet;
-am deschs colivia (nu se mai zbatea dar se retragea intr-un colt cat mai departe) si  am stat cu mana in colivie 10-15 minute (cat mai mult si cu deggetul aratator intins)
-dupa cateva sedinte si-a dat seama ca nu ii vreau raul si nu mai facea nici o miscare de a se indeparta cand bagam mana in colivie;
-in timp ce vorbeam blajin cu el duceam usor degetul spre el (spre piept);
-usor usor imi permitea sa il aing cat mi mult , iar urmatoarea sedinta cand l-am atins pe piept a ridicat un piciorus dupa care hop si pe celalalt;
-si asa acum am cel ma scump si drag prieten caruia ii place sa asculte muzica :music:  stand pe umarul meu :wis:  la calculator .
    :perus:
    Cam asta este povestea smile
    Iar acum nu iti mai ramane decat sa incerci su tu       

GOOD LUCK :k:

Felicitari,frumoasa abordare.O sa incerc si eu cu perusi mei sa vad ce o sa iasa.
Eu am doua perechi si sunt cam agitate,atunci cand le bag mana in colivie.

9,864

Ai mei s-au mai linistit  :heart: acum bag mana in colivie si stau linistiti si ma asculta cand le vorbesc  :heart:  :heart:

-Marina-

9,865

Buna ziua si bine v-am gasit
noi suntem noi pe aici

imi poate spune cineva ce am achizitionat un el sau o ea
mie mi s-a spus ca e un el si e inca pui, dar eu stiu

Adaugat: 04-12-2011 14:05

am mai adaugat o poza poate se vede mai bine
azi a fost prima data cand l-am lasat sa zboare prin casa
il am de o luna, dar cei de la pet shop mi-au spus sa nu ii dau drumul prea devreme
s-a descurcat bine, nu s-a lovit de nimic 
suntem inca in tatonari, inca nu ma lasa sa pun mana pe el dar nu e nici speriat daca ma apropii de cusca, dar daca ii bag mana in cusca se retrage

9,866

poti sa pui o poza cu nasucul? eu zic ca e o ea  :heart: si o ea frumoasa :k: cei de la petshop multe clampanesc,dar doar unii zic adevarul...iata de ex.:eu daca as achizitiona unul de la Noemi,as crede in sfaturile ei :angel: ,dar daca nu :blb:

9,867

nascucul e albastru deschis - sidefiu, dar la poza iese aproape alb.
cam ce varsta crezi  ca are?
multumesc

9,868

Pun si eu niste poze cu cei mici  :heart: (Doamna Suana va rog sa nu va suparati ca v-am furat ideea cu editatul pozelor  sad )

-Marina-

9,869

geta_dana wrote:

nascucul e albastru deschis - sidefiu, dar la poza iese aproape alb.
cam ce varsta crezi  ca are?
multumesc

daca e albastru deschis-schimba totul!Mi se pare ca e femela ,una frumusica,de vreo 2-3 luni,nu mai mult(parerea mea) ,dar daca nasucul  e albastru deschis,ma pune pe ganduri.... hmm mai asteptam pareri!!! :floare: Felicitari,sper sa creasca bland(a) :hug:

9,870

Buna seara, ne primiti si pe noi aici?  :perusi:  :perusi:  :perusi:

Simo

9,871

ce frumos e  :pup:

-Marina-

9,872

Multumesc ! In seara asta l-am luat. E o dulceata.  :merci:
Uite si fratiorul/surioara noastra !

Simo

9,873

Deci ei is 2? big_smile ca nu inteleg big_smile
oricum abia l-ai luat si e asa bland?  :heart:

-Marina-

9,874 (edited by necunoscuta 04-12-2011 21:25)

Da. Treceam pe langa un bloc cu sora mea si am auzit un mare zumzet la parterul unui bloc.. acolo locuia un crescator.. si bineinteles ca nu am rezistat si am batut la usa sa ne cumparam cate unul. :d
  Este bland fiindca este un micut proaspat iesit din cuib...cel putin asa zic eu dupa felul in care arata.

Simo

9,875

Sa va traiasca  :pup:

-Marina-