876

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

da... chiar e rara nu am mai vazut asa o nimfa (ii fff frumos)

877

Oare ce varietate e? hmm

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

878

neutral pai... nu una f cunoscuta oricum neutral

879

Se  poate! O sa intreb pe cineva, un crescator! Stiu unul si sunt chiar curioasa daca stie si el de aceasta varietate hmm tongue!

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

880

pe latifa nu este?

881

Habar n-am! neutral hmm

Iusti

882

neutral na bn o sa ma uit

883

Ok! O sa ma uit si eu big_smile!

Iusti

884

este un whiteface cu perlat.

stie cineva cum se mai pune poze acum?

Adaugat: 12-01-2009 11:25

iar pe latifa sunt 2 la animalbume: snow si coco a lui  motanul108

885 (edited by Iusty 12-01-2009 13:04)

Ce interesant! roll
Habar n-am! Si eu ma intrebam acelsi lucru! hmm

Iusti

886

am cautat specii de nimfe dar nam gasit decat cele obisnuite ca perlat lutino si dealea  sad (pe web am cautat)

887

snow wrote:

este un whiteface cu perlat.

stie cineva cum se mai pune poze acum?

Deocamdata nu am implementat functia de adaugare poze direct de pe calculatorul vostru. Deocamdata le puteti pune doar daca le aveti postate pe un alt site. In curand forumul va fi complet functional, mai avem cateva chestii de rezolvat. Va rugam sa mai aveti putina rabdare si va multumim pentru intelegere. smile

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

888

ok

Adaugat: 12-01-2009 15:37

pt ddan59

ai scris odata de o bucatica de BCA care o puneai in colivie pt papagal.Imi spui si mie mai multe cum trebuie sa procedez unde trebuie sa o pun. Iti multumesc anticipat.

889

Pt. Snow

Da, am pus o bucatica de BCA pe jos in cusca perusului meu si o ciugulea mereu. Contine si mult calciu, ajuta si la digestie (pe post de nisip) si este mai buna decat osul de sepie pentru pedichiura si cioc. Atentie sa fie bine spalata inainte. Dimensiunile nu trebuie sa fie prea mari ca sa nu ocupi loc in cusca. Cam 8X6X2 cm. Un alt avantaj fata de osul de sepie este ca se poate spala mereu, daca ai observat osul de sepie se moaie la spalat. Poate ideal este sa fie amandoua in cusca si atunci impacam pe toata lumea...
Am si eu o rugaminte la tine: astazi am reusit sa-l pipai la cloaca, asa cum m-ai sfatuit. Distanta intre cele 2 ridicaturi (de fapt sunt 2 osute sub piele) este cam de 9-10mm. Sa zicem ca intra degetul mic intre ele. Deci la aceasta distanta ce ar fi ? Baiat sau fetita ? Mi-e teama ca este fetita, dar mai am o speranta in raspunsul tau. Oricum, dresajul merge foarte greu. In curand face o luna de cand il/o am si nu vrea sa stea pe mana, doar mananca din palma, cu grija sa nu ne atingem. Este un progres, dar mult mai lent decat speram...

890

din pacate este fetita.Cat despre dresaj crede-ma ca am incercat si eu dar m-am lasat pagubasa sincer imi place asa mai salbatici ca daca ii invatam sa vina la mine lua si o parte din personalitatea mea asa ii las 24 din 24 liber in camera si nu am nici o problema cu ei intra singuri in colivie sa manance si cand dorm sus pe colivie,cand dorm in colivie.Numai ca in ultima vreme au devenit foarte galagiosi si agitati si de abia astept sa-l pun cuibar cat mai repede ca sa se linisteasca (sper) pt ca trebuie sa inceapa perioada de reproducere.

891

Multumesc Snow ! Deci Jack este de fapt Jackie,n-are nimic,o iubim lafel de mult, doar ca va trebui sa avem mai multa rabdare sa ne accepte. Deja ma gandesc la solutii de marire a custii pantru cand se va face mare (acum are cam 23-24 cm si am inteles ca se face cam de 38-40). Cu aceasta ocazie previn pe eventualii cumparatori de la Petshop-ul de la Carrefour Baneasa sa nu creada in povestile vanzatorilor. Nu este o reclama negativa, ci doar un sfat prietenesc. Atentie mai mare ! Vanzatorii au de regula un singur scop: sa vanda. Bine ca a mea este sanatoasa. Stress-ul acumulat din cauza "inghesuielii" din magazin, tratamentul si alimentatia saraca sper sa le corectez in timp cu rabdare si iubire. In rest, numai bine la toti iubitorii de fiinte dragalase !

892

tiam zis ca e femela dar nu mai crezut!

893

snow e f frumoasa si nimfa ta wink tocmai am vazuto wink;) mai am o singura intrebare...am pus un os de sepie in colivia lui e special pentru cioc mi l-au dat cei de la pet shop dar nu stiu dak l-am pus corect in colivie poate de aceia nu da paco cu ciocul in el sa si-l toceasca...in poza se vede cum este pus...dak putei sa imi rasp la intrebare pls rasp [-o< sunt ff ingrijorata in privinta ciocului...mi se pare ff mar fata de alti papagali nimfa

894

ddan59 sa stii ca cu cat colivia este mai mare creste mai bine,mai mare si mai sanatoasa.Si libertatea este la fel de importanta mai ales ca am inteles ca ascultati muzica si este un pas important sa va apropiati mai mult.Colivia mea are H 1m si au libertate tot timpul iar fata a crescut intre 45-50 cm are un an si cateva luni,iar baiatul mai are putin si o ajunge din urma (este mai mic cu jumatate de an).La fel de important este si ceea ce ii dai sa manance.Eu una le dau foarte multe fructe si legume.

895 (edited by babyblue10 14-01-2009 16:39)

nu pot sa bag poza dar va dau hi5 k am pus acolo poza nush dc nu pot sa mai pun aici   http://dienutza-rebeldegirl.hi5.com/fri … =120284963                         http://dienutza-rebeldegirl.hi5.com/fri … d=83162376    ...astea sunt pozele

pls intratzi pe siteul asa si datzi un vot ...e un concurs  big_smile http://www.tamagochi.ro/pet-paco-:) ms :*:*

896

pozele unde este osul de sepi snow avea cam 7 luni.Dupa cum ai vazut este un suport special pt osul de sepie si nu costa mult cam 5 ron depinde de unde il iei, il pui cu partea moale spre papagal ca sa poata sa roada mai bine.Vezi ca este foarte greu sa bagi osul de sepie acolo ca sa nu te ranesti cere si ajutorul cuiva.

897

SNOW
45-50 cm !!! Uau !!! Inseamna ca in captivitate cresc mai mult decat in libertate ? sau tu ai o alta specie ? Deja am intrat la idei in legatura cu dimensiunile !  In legatura cu sexul, eu n-am spus ca nu te cred, ci doar ca nu era inca momentul s-o prind ca s-o pipai, era foarte sperioasa si nu doream s-o stresez mai tare. Acum mi-e clar: e fetita. OK. Nicio suparare (eventual doar pe mincinosii de la petshop). Multumesc mult pentru toate sfaturile. Sa-ti traiasca fericite nimfele, sunt tare dragalase !

Adaugat: 14-01-2009 17:26

Ieri si astazi Jackie a stat pe mana ca sa manance. Progresam incet si sigur !!!

898

asa si trebuie

Adaugat: 14-01-2009 17:39

bine poate ca am exagerat putin dar ori cum este un pic mai mare de 40 cm
http://www.4animale.ro/in-pat-b267-i1787-1.html
si cam asa arata colivia
http://www.4animale.ro/la-geam-b630-i1780-1.html

899

SNOW
OK, m-am mai linistit cu dimensiunile. Colivia mea este ceva mai mica, este facuta din 2 alaturate (cele care se gasesc la Carrefour cu 70RON), dar avand-o numai pe Jackie, sper sa fie loc suficient. Ce-ai facut cu BCA-ul ? Ai rezultate ?

900

ddan59 felicitari pt ce ai reusit sa faci eu am 2 nimfe din iulie dar nu am reusit sa ii fac nici sa manance din palma, ce sa mai ii las afara sau sa ii mangai... chestia este ca nu am timp... frumoasa nimfa...