Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus
Multumesc....nu imi vine sa cred ca s-a intamplat asta dar...am vorbit adineauri cu ai mei si mi-au spus ca Rokitza a murit ieri....deci nu pot sa cred ca imediat dupa ce intru pe forum si o prezint aflu asta...
Am inteles ca se oua de vreo 4 ori pe an, in perioade de cate 3-4 zile si ca normal ar fi fost sa se oua de maxim 2 ori pe an. Au observat cu o zi inainte, dupa ce facuse primul ou - a carui coaja era moale - ca ii iesise partea aceea in exterior (cloaca), cam 1 cm...ea deja nu mai manca doar bea apa, era slabita de puteri. Au dus-o ai mei la veterinar care a incercat sa faca ceva dar nu a reusit...i-a dat niste vitamine si antibiotice dar degeaba..cateva ore mai tarziu a murit. Saraca mama era terminata, era ca si copilul ei, i-am spus sa cumpere altul ca sa treaca mai usor peste pierdere dar a zis ca nu-i mai trebuie, ca nu vrea sa mai sufere atat...
Saraca Rokitza, avea 7 ani...sufletelul de el
Mama ii dadea pe langa seminte cu vitamine, nisip special, os de sepie si alte mancaruri, adica orice mancau ei manca si ea, era ft pofticioasa ... nu cred ca asta a fost un lucru bun. Am inteles ca alimentatia ii modifica nivelul hormonal si astfel cauzeaza ouatul mai des decat e normal....voi ce credeti?