Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
ehh mai aveti pana atunci
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
ehh mai aveti pana atunci
Pot sa le pun in cuib rumegus de brad?
) exact...la faza cu ninsul afara ai foarte mare dreptate:))
Man, eu nu am auzit si nici nu am vazut colivii cu pasari, care samaiba rumegus. Am dat un google insa si inteleg ca nu e ok sa le pui nici un fel de rumegus pt ca emana arome care intra in tractul lor respirator si poate fi toxic. iata aici textul gasit
"Pine Shavings: Please note that wood shavings - such as pine, cedar and redwood - give off aromatic hydrocarbons (phenols) and acids that are toxic and very damaging to the respiratory tract. They should not be used in cages, aviaries, or nestboxes."
Nu recomand sa le pui rumegus, in cuib poti pune scame din cocos, se gasesc pungute in magazine de animale, o punguta costa 4-5 lei si iti ajunge si cand va trebui sa faci curat in cuib. Scamele sunt de fapt niste fasii subtiri, pe care le pot modela sa isi aranjeze cibul dupa preferinte.
am schimbat papagalita ieri la o expozitie care sa organizat la mine in ores, din motivul ca acea femela nu era compatibila cu masculul
si vreau sami spuneti ce varsta are aceasta
acum naparleste de aceea are penajul asa
Ioiii ...nu e batrana...dar de ce are rosu acoloo?!Ori e bolnavioara? :ill: :ill: Perusul e superbb!
Adaugat: 28-11-2011 17:29
Wowwww...ce parere aveti de intamplarea asta!!!
Tata se cinstea cu un ibric de vin ) si Koco era pe capul lui,cum este el asa de pofticios si bea apa din pahar a crezut ca acolo e tot apa si s-a tinut de parul tatalui meu si se apleca spre pahar.alunecand nu a mai nimerit paharul(oricum nu'l lasam sa bea vin
)Ci a cazut in tot ibricul si se facuse totuna de vin!Cu ocazia asta a intrat la o baitza totala:)) mai mult fortata dar cand s-a terminat incepuse sa ii placa pentru ca se baga sungur in farfurioara...dupa atata zbenguiala a trecut la uscatul cu foeonul si asta un lucru destul de greu pentru ca "agitatia e mare"
:merci:
Iti recomand rumegusul pe care il gasesti pachete la magazinul de animalute, rumegusi pt. hamsteri, nu este deloc scump si iti ajunge pt. cinci, sase serii de puiuti .
mi-l si imaginez ud tot
nu s-a imbatat?
nuu...e rosie la cioc deoarece a mancat un amestec de legume si continea si sfecla rosie
dar poate cineva sa imi zica cu aproximatie cam cati ani are va rog?
Uhhh ma bucur mult ca nu are nimic!:x<3
nuu...e rosie la cioc deoarece a mancat un amestec de legume si continea si sfecla rosie
dar poate cineva sa imi zica cu aproximatie cam cati ani are va rog?
:wow: Cam greu de spus, este o femela matura, are peste 1 an...dar incepand cu varsta asta este mai greu de ghicit varsta...important este sa se inteleaga bine...sa-ti traiasca...si ai grija nu cred ca este naparlirea de vina, nu poate sa fie asa masiva, poate a fost agresata, da-i vitamine si un meniu bogat...si liniste multa :heart:
poseidon96 wrote:nuu...e rosie la cioc deoarece a mancat un amestec de legume si continea si sfecla rosie
dar poate cineva sa imi zica cu aproximatie cam cati ani are va rog?:wow: Cam greu de spus, este o femela matura, are peste 1 an...dar incepand cu varsta asta este mai greu de ghicit varsta...important este sa se inteleaga bine...sa-ti traiasca...si ai grija nu cred ca este naparlirea de vina, nu poate sa fie asa masiva, poate a fost agresata, da-i vitamine si un meniu bogat...si liniste multa :heart:
ok ii dau vitamine in apa....si mixul de legume il mananca pe nerasuflate ...ii place mult
mi-l si imaginez ud tot
nu s-a imbatat?
nuuu ca nu a baut ca l-am luat rpd de acoloo:))) zici ca era o curca plouataaa:)))mirosea uratt...pfff....dar acum dupa binemeritata baitsa are un penaj assa de frumosss! :heart: :heart: :heart:
eu as vrea sa le dau drumu la ai mei in baie .. bine sa acopar bine tot cei pericol
si sa dau drumul la apa la chiuveta sa auda apa si poate o sa-i tenteze sa se balaceasca
o fi bine ?
Dap!E o idee foarte buna!Asa i-am facut si eu lui koco aseara!am facut apa caldutsa si a intrat in chiuveta dar pe urmaaaa...cand am plecat sa aduc foeonul si m-am intors totul era uddd....trebuie sa iti pregatesti totul dinainte de a incerca"experienta"si cand se satura de balacut il iei si il usuci rpd
Nu recomand "foeonul" daca vreti sa il uscati aveti prosop la indemana
Eeee...da doar nu dau feonul la cea mai inalta treapaaa.....
Nu are inportanta,doar nu obligi o pasare sa se spele pana in gat.
Nu,Doamne fereste!Dar si asa eu tot isi uda aripile pentru ca le desface si le pune sub jetul de apa...daca nu i-ar place uscarea nu ar mai sta de buna voie...
inca nu am facut asa ca asteptam o parerea si cum ieri n-am avut net... oricum nu i-as usca cu feonu ca la mine nu stau si mai bine ii tin in camera la caldura sa se usuce ei sau ii prind cu prosopul si ii sterg
eu una nu prea vreau sa ii las la balaceala in perioada asta , desi in casa pot sa fac si 25 de grade , cat este vara , imi e sa nu raceasca
eu n-am reusit nimic degeaba am dat drumu la apa si i-am lasat singuri ( i-am pandit de dupa usa) nici nu s-au apropiat
nu o sa mai incerc sa le fac baie
eu zic sa nu te descurajezi , eu am avut fetita blanda de la inceput , in schimb baietelul a fost atat de fricos , de parca ar fi avut vreo trauma din copilarie , cand se apropia cineva de cusca sarea pe toti peretii coliviei , din intamplare , mama a pus cateva bobite de grau in pamant si au rasarit niste frunzulite , am citit pe internet ca le pot da si am vazut ca daca eram mai la distanta unul de celalalt , a mancat si el frunzulite , azi , atunci cand au intrat in colivie , ce am zis , am luat suporturile de mancare , am pus mei in mana si !MINUNE! , mai timid , mai cu bagare de seama , foarte precaut era cavalerul meu , intai a pus umpic ciocul , apoi si-a facut curaj a luat o samanta , si pana sa termine ce aveam eu in mana a urcat si cu piciorulsele in mana mea , bine inteles ca dupa aceea le-am pus cutiutele cu mancare la loc ca sa se sature , dar dupa ce le dadusem si mei din mana , si mar si grau , nu le-a mai fost foame , au mers direct la culcarica , de aceea am hotarat ca masa de seara sa o luam din mana , deci sa stii ca nu e imposibil sa ii imblanzesti , dar trebuie enorm de mult rabdare , maine cand descarc pozele , am sa va arat una cu puii mei cum mancau din manuta
Adaugat: 01-12-2011 20:08
revin cu pozele , sunt asa de bucuroasa :ok: :hug: , si am mai incercat si azi si chiar daca era satul a mancat si de la mine
Ce frumos Dar la mine sunt amandoi asa speriati
Cand ma apropii langa colivie sunt asa de speriati (bine ca le trece dupa) dar daca bag mana inauntru... zboara si se zbat...
Sunt asa de suparata
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus