9,776

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Sa inteleg ca nu este nici o sansa sad si is speriati rau ca le-am pus un leagan si nici nu se ating de el sad

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

9,777

depinde si cat timp petreci efectiv cu ei..dar sanse sunt ..sunt sigura ca se vor obisnui cu el[e ceva strain in casa lor]... :pup:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

9,778

o sa pun o poza cu ei :X eu ii alint "pizoncini" smile) nu prea inseamna nimic in limba italiana dar ar trebui sa vina de la "piccolini"=micuti big_smile

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-

9,779

sunt 2 scumpi..asta e sigur :pup:

9,780

multumesc   :pup:

-Marina-

9,781

Am cateva intrebari despre perusi:

1. Cum imi dau seama care este masculul si care este femela?
2. Pe ea o am de 10 ani, iar pe el de 6.. Pana acum nu le-am luat cuib si nu au facut oua.. Este posibil daca le iau ciub sa mai faca pui la varsta asta?

9,782

allin13-1.foarte simplu-la femela ceromul(nasucul) e alb sau maroniu,iar la El e albastru... :perus:
2.Nu stiu,poate fi posibil... neutral

Nu e grav cand vorbesti cu peretii,e mai grav cand peretii vorbesc cu tine=)

9,783

da, asa au nasucul.. dar este normal sa nu fi facut nici un ou pana la varsta asta sau se datoreaza faptului ca nu le-am pus cuib? neutral

9,784

azi le-am dat drumul prin casa si cum trebuie sa stau sa-i prind.. am prins doar unul si l-am bagat in colivie si cel galben se invarte pe langa sa poata intra si el wink) normal ca am lasat o usita deschisa .. dar cred ca mai dureaza pana o gaseste .
eu sper ca odata ce o va gasi.. sa se invete sa intre si sa iasa singuri :-? sa nu mai stau eu sa-i chinui cand ii prind

-Marina-

9,785

probabil sa fie cam tarziu sa se mai puna de facut oute acum..se apropie de varsta a 3-a...incearca sa pui poze cu nasucurile lor..poate ai 2 fetite..femelele pot avea ceromul albastrui dar in jurul narilor e automat alb..

9,786

acum nu sunt acasa, cand pot am sa pun poze.. deci nu ar avea rost sa le mai pun cuib acum?

9,787

mai asteapta pareri dar cred ca daca nu au facut pui la tinerete ..nu vor putea avea acum dupa atatia ani ..

9,788

pe ea am avuto de mica, dar el e al 3 lea ca mi-au murit 2, pe rand..

9,789

cum fac sa prind papagalul ca azi e prima zi cand l-am lasat in camera(ma mir ca nu s-a lovit de nimic) am incercat sa-l prind dar zboara repede si nu vreau sa-l chinui:(

9,790

edward wrote:

cum fac sa prind papagalul ca azi e prima zi cand l-am lasat in camera(ma mir ca nu s-a lovit de nimic) am incercat sa-l prind dar zboara repede si nu vreau sa-l chinui:(

Edward, nu il prinde...ai rabdare pana i se face foame si va intra singur. Il poti "ajuta" in acest sens punandu-i cusca undeva sus in traiectoria lui de zbor.
Sa incerci pe cat posibil sa nu il traumatizezi prinzandu-l pentru ca nu o sa-i mai castigi increderea prea curand...fii rabdator si totul va fi bine smile

9,791

prea tarziu l-am prins sad am stins lumina si l-am luat usor
ps: pusesem colivia sus dar eu prost nu stiu de ce nu am asteptat,chiar imi pare rau.Maine ii las cusca sus si intra el cand vrea

Adaugat: 24-11-2011 20:52

mai am o intrebare :
Eu il tin in camera la mine sa vorbesc cu el,dar cand il las liber ,il las in alta camera(iesind singur din colivie)

Adaugat: 24-11-2011 20:54

edward wrote:

mai am o intrebare :
Eu il tin in camera la mine sa vorbesc cu el,dar cand il las liber ,il las in alta camera(iesind singur din colivie)

edit: perusul are 2 luni. E vreo problema ca e murdat la poponeata? sau e din cauza ca e mic + ca face si caca ca mult

9,792

edward wrote:

stingi lumina si il prinzi usor. ei nu vad pe intuneric. incearca sa il prinzi intr-un prosop, sau poti sa il lasi liber si va intra singur cand i se face foame.

9,793

edward wrote:

mai am o intrebare :

Eu personal as zice ca e bine sa zboare in camera unde s-a invatat si sta cel mai mult. Daca ii dai drumul in alta parte unde nu prea cunoaste exista riscul (mie mi s-a intamplat asta) sa intre in panica pt ca nu cunoaste si aterizeaza aiurea sau cade...
Cat despre faptul ca e murdar la partea dorsala...asta nu e intocmai ok. daca gainatul nu este  verde inchis cu alb in centru - cum este normal sa fie - ci are alta nuanta si este apos...avand in vedere ca ai papagalutul de curand sa stii ca s-ar putea sa aiba ceva la stomacel, un parazit ceva...cand ii dai drumul maine sa zboare spala-i cusca in intregime si ai grija sa ii schimbi sau speli murdaria in fiecare zi, si da-i neaparat os de sepie sau batoane de calciu. De asemenea sa il tii la temperatura camerei la caldurica...nu lipit de calorifer dar nici in curent! Si ai grija sa nu se adune mult gainat si sa-i blocheze iesirea...inearca eventual sa il prinzi...si sa-l stergi cu o  carpa de bumbac inmuiata in apa calduta, dar ai mare grija.
Fii foarte atent la comportamentul lui si observa daca e posomorat sau ti se pare ceva in neregula cu el, daca nu e vioi...eventual du-l la un control veterinar.
Sa ne tii la curent cu evolutia!

9,794

edward wrote:
edward wrote:

mai am o intrebare :

edit: perusul are 2 luni. E vreo problema ca e murdat la poponeata? sau e din cauza ca e mic + ca face si caca ca mult

sa-l lasi liber in camera unde e colivia[el cunoaste acele imprejurimi]..ai mei stateau pe draperie si faceau greva foamei acolo  smile   asa ca trebuie sa-i prind eu si acum..cat despre excremente..nu e bine cand ramane murdar la cloaca chiar daca e pui..incearca sa-i dai zeama de la orez fiert..ceai de menta  si speram sa fie bine..eventual o vizita la veterinar[daca nimeresti unul bun ]poate ajuta..

9,795

este chiar foarte galagios si vioi ,azi cand o sa-l las liber in las in camera(dar mie frica sa nu se loveasca aici sau sa se bage dupa dulap si sa nu mai iasa) de aia l-am lasat in sufragerie si a zburat bine nu s-a lovit de nimic,statea pe tabloc,lustra ,fotografii:X

9,796

buna !nu stiu daca va mai amintiti de mine...nu am mai intrat de ceva timp pe site din lipsa de timp!am sa reamintesc cateva detalii...sunt andreea din bucuresti,am un perus(Paco) si un micul alexandru(Rio)!cand am postat poze pe site cu perusul meu cerandu-va parerea despre sexul lui,parerile au fost impartite,insa acum stiu ca Paco al meu este de fapt Paca big_smile ...dar am o mica problema si vreau sa ma ajutati cat mai repede daca se poate!MI_A DEPUS OUA DESI NU ARE MASCUL!!!din cate stiu aceste oua sunt false,le-am scos din colivie imediat cum le-a depus,pana acum am 2 oua!as vrea sa stiu ce anume trebuie sa fac!este ceva grav?va rog mult astept parerile voastre!va multumesc anticipat

Animalele mele:,Cipy(hamster Campbell)- :hamster: ,Paco(perus)- :perus: ,Cookie(pekinez)- :caine: ,Rio(Micul Alexandru)- :malex:

9,797 (edited by dana1 25-11-2011 11:12)

eu nu te-am uitat ..ma bucur ca mai poti intra chiar si mai rar..sper sa te ajute..[chiar daca acolo e vorba de o nimfa..atat am gasit] http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … ertilizata  EDUARD  e bine sa ramai in camera dupa ce  ii dai drumul afara ca sa-l poti supraveghea... :perus:

9,798

andre3e3a wrote:

buna !nu stiu daca va mai amintiti de mine...nu am mai intrat de ceva timp pe site din lipsa de timp!am sa reamintesc cateva detalii...sunt andreea din bucuresti,am un perus(Paco) si un micul alexandru(Rio)!cand am postat poze pe site cu perusul meu cerandu-va parerea despre sexul lui,parerile au fost impartite,insa acum stiu ca Paco al meu este de fapt Paca big_smile ...dar am o mica problema si vreau sa ma ajutati cat mai repede daca se poate!MI_A DEPUS OUA DESI NU ARE MASCUL!!!din cate stiu aceste oua sunt false,le-am scos din colivie imediat cum le-a depus,pana acum am 2 oua!as vrea sa stiu ce anume trebuie sa fac!este ceva grav?va rog mult astept parerile voastre!va multumesc anticipat

andre3e3a, stai linistita, si gaina se oua fara cocos, u know?! e ca o ...ovulatie. Trebuie de acum sa ai mare grija sa-i dai mult calciu (os de sepie, batoane calciu) pentru ca o sa piarda mult prin ouat.
Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei!

9,799

@gazelle-multumesc pentru raspunsul prompt!os de sepie are in permanenta pentru ca ii place foarte mult,acum ii dau si un amestesc de scoici pasate special pentru pasari,stiu ca si acest amestestec este bogat in calciu!

Animalele mele:,Cipy(hamster Campbell)- :hamster: ,Paco(perus)- :perus: ,Cookie(pekinez)- :caine: ,Rio(Micul Alexandru)- :malex:

9,800

ANDREEA..mai sus de ce a scris GAZELLE..e un link tot pentru tine[legat de depunerea nefecundata]...