9,751

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

ms! :floare:

Un pic de iubire face mai mult decat un varf de legi!
1 papagal perus (Koco) :perus:  :heart:

9,752

Azi a iesit si cel de-al doi-lea puisor :ou:  :ou: . Eu am insa o intrebare...masculul intra tot timpul in cuib peste pui si femela il cearta si face scandal. Gresesc prin faptul ca il dau afara din cuib sau ar trebui sa-l las in pace pentru ca nu prezinta niciun pericol pentru pui? Ma gandesc sa nu-i calce sau sa nu-i ciupeasca desi el nu este agresiv deloc. Voi ce credeti sau (cine a avut pui) cum ati procedat?

9,753

veronika_m84 wrote:

Azi a iesit si cel de-al doi-lea puisor :ou:  :ou: . Eu am insa o intrebare...masculul intra tot timpul in cuib peste pui si femela il cearta si face scandal. Gresesc prin faptul ca il dau afara din cuib sau ar trebui sa-l las in pace pentru ca nu prezinta niciun pericol pentru pui? Ma gandesc sa nu-i calce sau sa nu-i ciupeasca desi el nu este agresiv deloc. Voi ce credeti sau (cine a avut pui) cum ati procedat?

Masculul hraneste atat femela cat si pui...nu-l mai alunga de la cuib pt. ca faci o mare greseala. Masculul mananca si digera cat decat mancarea, o da femelei care o mai digera si ea odata si ajunge la pui sub forma de pasta " lapte" la puisori .

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

9,754

Am inteles. Multumesc Setris ca m-ai ajutat. N-am sa-l mai scot din cuib de azi. Va pup pe toti!

9,755

Koco vrea pupic !
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jLHDc_Qp3o0[/youtube]

9,756

masculii au coada mai mare ca femelele?   :perus:

Adaugat: 16-11-2011 11:50

Doi masculi se pot purta ca o pereche? Adica sa se pupe sau sa se curate unul pe altul ?

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

9,757

zucchina wrote:

Doi masculi se pot purta ca o pereche? Adica sa se pupe sau sa se curate unul pe altul ?

DA , masculii intre ei se pot purta ca o pereche , femelel in schimb se mai ciondanesc daca sunt doua , dar masculii se inteleg chiar bine

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

9,758

Acum chiar ca is in ceata smile).. Sora mea si-a luat 2 perusi si momentan stau la mine ca ea e plecata din oras .. si is curioasa sa stiu ce is .. ea zicea ca is pereche .. dar nu stiu ce sa cred .. se mai bat cateodata .. am incercat sa le fac poze dar nu stau sad  sad

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-

9,759

ce stiti despre vitaminele Nestor? Sunt bune pentru perusi? Am fost azi pana la o farmacie veterinara pentru ca mi-au sarit in ochi niste jucarii, si farmacistul a zis ca le trebuie vitamine in perioada aceasta .Asa arata plicul: Ce ziceti sunt ok ?

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
*(Stefi)

9,760

Nu stiu,mie multi mi-au zis ca-s ok....
Eu perusului meu ai dau numai vitamine naturale-fructe ,legume....Nu vreau sa-l anvat cu de'acestea... :hihi:

Nu e grav cand vorbesti cu peretii,e mai grav cand peretii vorbesc cu tine=)

9,761

si eu la fel vroiam sa ii dau natural , dar eram cu mama si vanzatorul zicea sa le iau , ea sa le iau , pe moment nici macar nu m-am gandit

*(Stefi)

9,762

Mai perusul meu ma uimestee!!! smile  smile  smile Prinde cuvinte foarte repede...spune :"koco,da pupic;Ce faci coco?;ce face iubitu' mic?!"E fenomenalll! :heart:

9,763

azi mi-am luat un perus de 2 luni si vrea sa stiu cum fac :
1.sa stea pe degetul meu deoarece azi am incercat sa bag dar e foarte speriat,
2.mai vreau sa stiu cand sa-l las in camera
3.nu stie unde e apa si mancarea(mancare a mancat putin azi)

si mai vreau sa stiu cum sa- invat sa vorbeasca

9,764

1.Introduci degetul zilnic in colivie si i'l pui in zona dintre piept si picioruse(eu asa am facut cu koco)
2.in camera ii dai drumul dar cam dupa 3-4 zile de la achizitionare...il poti lasa cat de mult vrei(am meu are usita deschisa nonstop)
3.Daca a mancat singur din hranitoare inseamna ca stie unde e mancarea si apa,asa era si al meu si ii  poti intreba pe ceilalti utilizatori cat i'am inebunit la cap cu intrebarea:"Koco nu stie unde e mancarea ce sa fac?!"sau :"Koco nu bea apa,ajutor!"
4.Cum sa il inveti sa vorbeasca...eu nu mai cred in varianta clasica:"il iei pe deget 10 minute pe zi si ii repeti un cuvant scurt lungind silabele"...vreau sa'ti spun ca eu asa am facut toata vara dar minca mea a fost zadarnica pentru ca eu ii repetam:"koooocoooo" si el acum 3 zile mi'a vorbit pentru prima data si nici macar nu a spus "koco"ci "da pupic!"il poti vedea aici:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jLHDc_Qp3o0&feature=player_embedded[/youtube]
Ideea e caa nu tb sa il lasi singur sau sa il tii inchis.al meu a avut tot timpul pe cineva in preajma lui,tot timpul era alintat de cinva sau vorbea cu cineva...Dar nu trebuie sa ii zici 10000 de cuvinte cu gandul ca el va vorbi...ii spus o propoziie scurta gen :"Ce faci?","Da pupic","koco","paco" etc....si vei vedea ca v'a vorbi dar asta depinde si de el

9,765

am bagat azi dar e foarte speriat si zboara prin colivie

9,766

Edward-nu chinui micutul...Sarmanelul :cry: ...Daca nu doreste sa vina la tine,nu-l impune....Peste vreo saptamana el singur sa va atasa de tine,si va veni wink ...Trebuie doar sa-i dai cateva zile sa se acomodeze,apoi Go Go Go! Vei putea sa te joci cu el,sa-l iai pe deget,sa-l anveti diferite trucuri,etc...E asa de minunat sa ai un sufletel pe deget ,sa-l cercetezi,si sa vezi ca e cu adevarat o fiinta,dar parca ar fi de plus :hihi:  :pup:

Nu e grav cand vorbesti cu peretii,e mai grav cand peretii vorbesc cu tine=)

9,767

cand vorbesc cu papagalii surorei mele dau si ei din cioc.. ca si cum ar vorbi cu mine big_smile asta inseamna ca le place sa vorbesc cu ei ? si ca am sanse sa ma apropii de ei ? desi daca incerc sa bag mana in cusca sunt speriati rau .. si am hotarat sa pastrez distanta big_smile si le vorbesc stand langa ei si se uita la mine cu atentie  :heart:

-Marina-

9,768

Interesanta atitudinea perusilor tai...

9,769

hello!

eu am avut un perus, pe nume Tomika, a murit acum 5 ani. L-am primit de ziua mea, prietenii nostri aveau minicrescatorie in apartament smile . este foarte important sa ii cumparati de la crescatori si nu din pet shop. Avea cateva luni cand l-am primit si primele zile a fost foarte trist. Doar l-am luat din sanul familiei si era singur. Inca din primele zile trebuie scos din colivie. El zbura sus, pe suportul perdelei si acolo ramanea. doar cand i se facea foame se intorcea in colivie. Incet incet s-a obisnuit sa urce pe deget, pe umar, pe cap si a devenit foarte vorbaret. In primele zile nu scotea niciun sunet. Noi suntem foarte galagiosi, asa ca semana cu noi. A inceput sa vorbeasca, stia destul de multe cuvinte, prima data nu ne-a venit sa credem ca el le rosteste. Cand l-am primit nu stiam ca perusii pot vorbi. pentru noi a fost un membru al familiei, a murit de baranete la varsta de 11 ani.
Cateva sfaturi din experienta cu Tomika.
Daca vreti sa vorbeasca trebuie sa fie baiat si sa fie singur.
Puteti sa ii hraniti cu mere, ou fiert dar fara galbenus si nu prea mult, nuci, salata, branza dulce, frunze de lamai sau mandarin.
Sa nu cumva sa ii uitati in soare, cand le dati drumul fiti atenti la geamuri, mai ales vara, mai uitam unul deschis. Cat sunt tineri trebuie lasati sa zboare cat mai des ca sa se mentina in forma.

9,770

asa se intampla si cu ei .. cand le dau drumul prin casa fix pe draperii se pun ... si nu coboara nici daca le e foame .. trebuie sa-i prind eu..
cat despre vorbitul lor... mie mi-ar fi de ajuns sa stea pe deget si sa nu se sperie de nime  :heart:
de mancat cu vor sa manance altceva decat seminte...

-Marina-

9,771

Nici koco nu manca la inceput nimic altceva dar acum cand vede ca mananc sare imediat la degetele mele doar,doar ii dau ceva de mancare si...sincer sa fiu eu ii mai dau de mancare si cam ceea ce nu are voie  :rusine: (Ciocolata,popcorn sarat) dar inafata de acesti"intrusi" mai mananca si portocala,grefa,banana(mai tot timpul)...salata ,patrunjel...s'a invatat sa bea apa din pahar si imi da mari batai de cap pentru ca mi le mai rastoarna cand se pune pe ele...cat despre vorbit stai linistit/a ca v-a vorbi daca e baiat,singur si daca vorbesti ma tot timpul cu el ,la fel si cu imblanzitul...se va atasa el singur de  tine din cauza lipsei de comunicare si activitate!Succces! :pup:

9,772

dar la mine cum sa mancance din mana daca atunci cand sunt liberi se urca si nu pot ajunge la ei sad
sper sa ne imprietenim noi pana la urma  big_smile

-Marina-

9,773

"atunci cand sunt liberi"...ai doar unul sau mai multi?daca ai  mai multi...nu stiu ce sanse de imprietenire sunt...

9,774

sunt 2 .. :-s

-Marina-

9,775

cand e singur poti sa-l imblanzesti mai usor..la mine fetele stau la pupacit dar nimful e mereu cu ochii dupa ele si se face ca ma ciupeste..dar nu ma prinde tare.. :perusi:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare: