2,551 (edited by suana 31-10-2011 21:09)

Re: Marele Alexander - Psittacula eupatria

Anamaria poti incerca sa le tai felii sau bucati mai mari si sa i le dai separat,sa nu mai faci pasirat.Lor le place sa prinda in gherutze si asa sa pape.Alexi papa doar mijlocul de la felia de morcov,restul ramane un cerc perfect pe care il arunca.  :hihi:
Magda,de cand a ,,devenit'' Cocutza incepe sa invete maniere de domnisoara.Pupam cioculetzele. :pup:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

2,552

smile Suana, numai blonda sa nu se faca smile  smile  smile in rest are liber la orice. Mai ales la bijuterii smile

Anamarialaura, la Cocutza mea nu-i place morcovul. Sub nicio forma, dar ar manca non-stop banana cu biscuiti. E innebunita dupa pasta aia.

Va pupam si noi!

2,553

am revenit si noi dupa o absenta....... suana nu am uitat in curand ti le voi trimite. toty a invatat romaneste in sfarsit....... era cu sotul meu in baie si se uita in oginda si zicea "ce faci toty?" si azi era in bucatarie pe dulap ne urmarea cum mancam si sotul meu il intreaba "ce faci,toty?" si toty :dorineeeeeeeeeee.....  pe sotul meu il cheama dorin... radeam cu lacrimi si a venit pe umarul sotului me si se pupau  si si-a bagat capul in gura sotului meu....ce cauta pe acolo... nustiu,dar nici al meu sot nu e normal..... il invata sa sarute french........

Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun.

2,554

Stai linistita Andreea,nu e nici o graba.Momentele astea sunt grozave,cand vorbesc si fac tot felul de ghidusii,de aceea ii iubim. :heart:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

2,555

Hello dragilor!

Am si eu o nelamurire: si papagalutii vostri sunt la fel de ageri? A mea nu sta o clipa, parca are duracell. Uneori imi vine sa-i pun lesa smile  ca s-o tin in frau.

La suana an vazut a Alexi e cuminte tare....nu e agitata mereu. Cocuta e mereu  ,,in priza,,

Adaugat: 01-11-2011 21:49

Am uitat ceva ffff important.
@Suana, de ce oare seara si noaptea, parca are polipi? La mine e cald, nu are cum sa raceasca...mi-a facut asa ceva de cand am luat-o. Parca are nasucul infundat si se aude cand respira. Se intampla de obicei cand se pune la somn.

Ce pot sa-i dau si de la ce o fi?

2,556

Sincer,nu-mi dau seama de la ce poate fi.Ar fi buna parerea unui medic veterinar.
Faza cu,, bagati in priza'',cred ca toti au o energie debordanta,doar ca difera comportamentul.E foarte bine ca e asa vioaie...

2,557

buna fetelor  va salutam, suana mersi de sfat cu mancarica
magda de care biscuiti ii dai lui cocuta ?eu nu stiu de care are voie?de ai lor de la pet shop?si poli al meu este energetic cum este cocuta , asa sunt ei vioi dar mai are si momente proaste ca si noi  oamenii , in schimb al meu imi da desteptarea la 7.30 ma dispera pe bune cum iese cineva afara din camera cum si el hop cu capul sa vada cine iese, chiar daca este acoperit isi baga capul pe dedesub si incepe foiala si intrun tarziu tipatul sa iasa afara  :furios: si  uite asa am inceput sa ma trezesc in fiecare zi la 7.30.vineri plec la bucuresti nu stiu ce va face o zii singurel acasa si in colivie cred ca va turba o sa.i las tv deschis pana vine al meu de la servici seara o sa.i fie greu dar nu am ce. sa.i fac imi  pare rau ca.l las singurel  sad dar poate isi face de lucru prin colivie, am uitat sa va intreb ai vostrii varsa mancarea?al meu cand este nervos isi baga caoul in ea si in final face cum face si rastoarna castronelul cu mancare

2,558

D-na Mary cand va vin alexeii??  :heart:  :heart:

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

2,559

magda de care biscuiti ii dai lui cocuta?si apropo te intreb ceva i.ai taiat aripile lui cocuta?ca asa pare in poza ca leai taiat ? hmm pop

2,560

@anamarialaura

Ii dau (o sa razi) BellVita Start cu fructe. Sunt usori, au fibre (bune pt digestie), bucatele de fructe confiate si un gust demential. E topita dupa ei:) Ca si stapana:))

Nu i-am taiat aripioarele niciodata. Nici nu o voi face. Si asa i-am luat dreptul la viata in natura neutral

Te pupam!

si pe tine, Suana!
Te asteptam in vizita:)

2,561

mersi de raspuns o sa.i cumpar si eu lui poli sa vad daca papa  tongue dar fructele confiate nu sunt dulci nu au zahar prea mult?sau fructe de acestea au biscuitii ca eu nu am mancat niciodata de acestia smile

2,562

Magda venim in vizita cu placere.Cu Daissy??? tongue  Sa-ti treaca frica de ea...Glumeam. :hihi:  Deocamdata n-am masina,pana maine si apoi  luni plecam la soacra-mea.Alexi papa si ea cu placere biscuiti,nu mult ca totusi contin zahar, insa compensam cu multe fructe si legume.

2,563

cat de frumoasa e  :heart:  :pup:

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

2,564

gaby354 wrote:

D-na Mary cand va vin alexeii??  :heart:  :heart:

Cand o sa am timp sa merg dupa ei.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

2,565

Mary...te asteapta...azi s-au si balacit putin ca sa fie curati cand o sa vii smile)

LORA & LORD

2,566

Ma topesc dupa ei. Pupa mama verzisorii.O sa ajungem noi, nu-i lasam.

- Mary-

2,567

ola tuturor verzisorilor spunetimi va rog de ce poli meu cand ma joc cu el cu papitoaie de plus ii se umfla penele pe el si ii se fac ochii parca verzi nu stiu cum sa va explic i se ridica penele pe el ii place sau nu?asa ii ascund jucaria ne jucam cucu bau si pe urma o ciupeste credeti ca ii place? :wow:

2,568

Mary...oricum nu ii dau altcuiva,ii tin pana reusiti sa veniti...ori voua ori ii tin eu cu orice risc...

LORA & LORD

2,569

ionutfinch wrote:

Mary...oricum nu ii dau altcuiva,ii tin pana reusiti sa veniti...ori voua ori ii tin eu cu orice risc...

smile Preferabil, amandoua variante.  :hihi:

- Mary-

2,570

ola tuturor , suana si magda ajutatima va rog sa ii fac si eu un program lui polii ca deja ma enerveaza rau , incepe sa tipe de dimineata de la 8 in fiecare zii sa iese afara si face numai tampenii, mi.a stricat lustra, usa si un tablou  :furios: cand il bag in colivie incepe sa zdrancane jucariile si oglinda tipa si multe tampenii, nu stiu de ce are apucaturile astea ca parca inainte nu facea asa,cum sa.i fac un program?ca nici sa il dau nu vreau ca l.am cresscut de la 7 luni si chiar mi.am dorit un papagal dar nu am stiut ca este asa de greu sau ca este asa galagios  sad nu stiu cum sa.i fac programul si cred ca sa obijnuit prost, ori este prea rasfatat si face ce vrea el cum sa fac?ai vostrii tot asa fac?tipa si trag de jucarii cand ii apuca nervii?polii asa face ,am zis ca atunci cand il scot afara il las o ora si apoi il bag inauntru fara sa.i mai scot mancarea afara il las un pic liber si apoi il bag inauntru nu stiu zau cum sa fac dar ma adus la disperare , dimineata la 8 trezirea cu tipete si chiraieri si seara il mai apuca sau daca il bag la colivie :furios: , ajutatima va rog ca nu vreau sa il dau ca il iubesc mult

2,571

Nu e usor sa convietuiesti in acelasi habitat cu papagalii mari.Insa,ca si copii rasfatzati prind repede ca li se face pe plac.Singura solutie este o camera separata pentru orele de somn,acoperit  si nu tot timpul afara.Eventual un timp alocat pentru el,cand nu mai faci altceva decat sa umbli dupa el si sa nu-l lasi sa faca prostii.Unii au iesiri nervoase si arunca una alta.

2,572

suana adica sa il duc in alta camera si sa.i dau drumul o ora dimineata si una seara ar fii deajuns?si in ora respectiva sa ma joc cu el asa este bine?mie sa nu sufere ca nu ne vede  si ca este izolat

2,573

N-am zis sa-l izolezi.Peste zi poate sta foarte bine cu voi,chiar daca nu tot timpul liber.Insa aveti nevoie de odihna, si,stiu din experientza,daca e langa voi,n-o sa va odihniti.

2,574

of asa este cand ne vede turbeaza sa iese afara , imi pare rau de el dar trebuie sa se obijnueasca sa mai stea si inchis ca altfel imi distruge tot prin casa, sper sa nu sufere prea mult dar trebuie sa se obijnuiasca ca orice invat are si dezvat , l.am rasfatat prea mult pt ca nu am avut niciodata papagal si acum eu sufar prea mult dar cred ca o sa se obijnueasca,ca nu are incotro, mersi de incurajare te pupic
tongue

2,575

buna tuturor. anamarialaura. toty are urmatorul program: el sta in sufragerie ,de dimineata pana nu ii iau patura de pe colivie nu scoate un sunet,apoi, mananca si se uita la tv. il scot afara la ora fixa, adica de pe la 17 pana ne bagam noi la somn,adica 21 (fiul meu se baga la somn la ora asta). programul asta l-am respectat strict. daca se face ora de iesit din cusca,si nu ii dau drumul lui toty,incepe si face in toate felurile,tipa,fluiera striga dupa mine. cat e afara stau cu ochii pe el ca pe butelie,roade usi, cablul de la tv si toate cele, si cat e afara interactionez tot timpul cu el, ne pupam ,ne alintam etc..... trebuie sa se simta iubit si ca il baga cineva in seama,si de aceea sta cuminte in cusca ca stie ca va veni ora de iubit..... asa banuiesc eu. dar tot timpul are tv deschis pe muzica sau desene chiar daca eu sunt plecata de acasa. bineinteles ca  tot timpul cat e liber are o energie fenomenala. sper ca ai inteles ce ti-am explicat pe aici. am aplicat metoda orelor fixe ca la copilul mic. sper ca te ajuta......

Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun.