2,476 (edited by suana 10-10-2011 16:24)

Re: Marele Alexander - Psittacula eupatria

Alimentatia perusilor difera de cel al alexeilor.Combinatia de alb+verde e ok.Probabil ca mananca multe fructe si legume si combinatia duce la o consistenta mai moale.
Salutam si noi si pupam pe cioculetze mari. :pup:

http://img197.imageshack.us/img197/9163/dscn0005zv.jpg

Uploaded with ImageShack.us
http://img522.imageshack.us/img522/1747/dscn0008t.jpg

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

2,477

multumim suana . si toty pupa pe alexa.

Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun.

2,478

ola tuturor ce mai faceti sunteti bine?suana ce mai faci,noi azi daduram drumul la caldura big_smile ca ne era frig tongue si decat cu aerul conditionat in priza mai bine dadura drumul la caldura ca lui poli ii era c.am frig erau vreo 25 de grade pe hol si c.am tremuram,bine imi era si mie frig dar lui, smile la voi cum este vremea?

2,479

Si noi am accesat butoanele de caldura. :hihi: Ieri a fost frumos insa astazi e iar posomorat.Alexi a facut o mica calatorie de jos din camera ei pana la noi si a trecut in revista locurile de rontait.Daca va uitati la mobila mea, e bine de tot blindata,ca avem un inamic:un mareee cioc.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

2,480

ola buna suana mda se vede ca a c.am ciupartito, smile azi poli meu nu prea a mancat cat timp a fost liber , probabil ca nu am fost acasa,dar cand am venit l.am bagat la locul lui si incepu sa pape dar nu prea fu el in toanele lui azi,o avea si ei zile in care sunt mai cuminti? :ironic: ca parca vazui cumva ca si tremura asa sa intamplat si la voi asa ceva sa tremure fara sa aibe penele infoiate  sad sau sa zic ca le avu un pic de tot, o avea ceva?

2,481

Papagalii mei inainte sa adoarma, tremura. Eu zic ca daca nu are penele infoiate, nu e problema.

Noemi = workaholic smile  Bundas -  :perus:  meu, Picike alintatul meu  :dans:
Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata! sad :perus:

2,482

mersi de raspuns pai sa stii ca si casca popik

2,483

Hello.
Am un papagal de 3 ani si 5 luni si nu a facut inca guler. Rosu/roz in spate nu se vede deloc, se vede putin negru in fata, dar extrem de putin, ca si cum ai da putin contur cu creionul.

Citisem undeva ca ar conta si alimentatia. Tin sa mentionez ca i-am dat multe fructe, nu cu program (3 mese pe zi de fructe sau ceva de genul) dar i-am dat.

E mascul, sau cel putin asa mi-a zis crescatorul atunci.

Stie careva care si cum e cauza? Nu vorbiti in nestire daca nu va pricepeti plz. Nu l-am infometat niciodata sau cazuri de genul.

2,484 (edited by suana 12-10-2011 15:32)

Aici e un forum unde se discuta,deci s-ar putea sa avem voie sa vorbim chiar daca unii isi spun doar pareri.Poze ar ajuta(pentru pareri,pentru ca fara ADN,de multe ori si crescatorii se abtin de la a da un verdict)Gulerul se formeaza intre 1-3 ani.

2,485

buna suana, spunemi te rog tu cum ii dai mesele lui alexi,eu dimineata prima data cand ma scol ii spal castronelul de apa , apoi ma uit la semintele amestecate sa vad daca mai are si ii curat ce a aruncat prin ele, la doua zile daca nu mananca toate semintele ii le arunc, apoi ii dau legume peste vreo ora doua , si mai tarziu fructe, dar semintele si batoanele i le las in permanenta fac bine asa?sau trebuie cand ii dau altceva sa.i iau semintele?nu stiu cum sa fac ca il vad ca , c,am mustaceste la mancare, nu stiu din ce cauza, mie imi este sa nu cumva sa il indop,si azi manca putin hmm fu vesel nu avu treaba ma fugarii azi pana il bagai in colivie de obosii eu inaintea lui,imi venira niste draci pe el de zisai ca nu.l mai scot niciodata afara,inainte intra singur la mancare acum nu mai vrea saa intre nici daca.i arat ardeiul rosu dupa care este inebunit il doare undeva de ardeiul meu tongue si uite asa nu mai vrea omul sa intre in colivie cred ca sa prins ca il inchid seara  tongue si de aceea nnu mai vrea ca doar nu o fii el prost nu?te pupam si pe tine si pe alexi si toate animalutele tale :hug:

2,486

Hello

Ce harnici ati fost la conversat:) eu iar am lipsit la apel zilele astea:)

Am si o motivatie....solida...Cocuta mea e tot pe mine de 2 zile. Imi sare in spate, mai noi si nu o mai pot da jos. Mie inca mi-e frica, tinand cont de antedecedentele ei, dar m-a surprins de cateva ori si na...a tb sa rezist. Inca foreaza prin tesaturile hainelor mele...dar e absorbita de studiu. Sunt obiectul studiului ei:) Nu am tinut-o mult, pt ca am intrat in trepidatii la gandul ca ma musca:))

Dar e un inceput de incredere...reciproca, ce-i drept:)

Voi cum sunteti? (Toti...)

2,487

buna magdalena. si eu dimineata primul lucru e sa ii spal castronul lui toty,ii pun apa si sa ii pun semintele lui toty,mai tarziu ii dau drumul si in alt castronel pe o masuta ii pun cubulete de legume si fructe. mai vine in bucatarie si fura de pe masa,struguri. inainte cu vreo 2 ore sa il bag in cusca nu ii mai dau nimic de mancare. cand vreau sa il bag in cusca ma asez in fata custii si ma fac ca mananc ceva,de obicei fructe. toty e foarte atent si pofticios,banuiesc ca si al tau e pofticios. cand vad ca i-am captat atentia ii arat ce mananc si ii pun respectiva mancare in castronelul din colivie si ma indepartez facandu-mi de lucru prin camera,dar cu ochii pe el sa vad cand intra in colivie. de obicei intra. aseara nu a vrut sa intre ....... dar fiind pofticios si nerezistand tentatiei, a intrat dar dupa mult timp.......

Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun.

2,488

Si la noi programul Alexei e cam la fel in ceea ce priveste mancatul.Sotul meu se ocupa de apa si semintele de dimineata,el e primul care se trezeste si coboara in bucatarie.Apoi urmeaza morcovul pentru ea si iepuras.Apa trebuie schimbata ori de cate ori e nevoie,pentru ca au obiceiul de a-si inmuia cate ceva prin apa.
Magda cred ca faceti pasi importanti in relatia voastra.Ma bucur.Daca are mancare doar in colivie ar trebui sa invete ca acolo trebuie sa intre daca primeste ceva bun.Daca ii pun la Alexi ceva in castronel intra de regula ,dar prima data isi face zborul si restul activitatilor daca e afara.

2,489

deyseby wrote:

Ionut a fost mereu un prieten foarte bun al meu de pe forum si ca va ramane in continuare aici chiar daca nu va mai avea papagali momentan. Stiu ca si Alexandra se va bucura si ca cei care ma cunosc se bucura alaturi de mine si de Ionut. Asa a vrut Dumnezeu sa fie.Cand l-am sunat pe Ionut sa intreb de alexei, avea o voce foarte dezamagita, poate se astepta sa incep cu intrebari dar dupa ce a vazut ca vreau sa-i iau s-a schimbat radicat timbrul vocal. El stie ca pt mine si sotul meu, alexeii sunt cel mai frumos cadou. Pe 29 septembrie facem 10 ani de la nunta. Asa ca am primit ceva deosebit. Ionut i-ti multumesc din tot sufletul ca ai hotarat sa ne dai alexeii. Poate o sa vina Lord cate o tura cu Gabi sa-ti dea cate un pupic  :hihi: , apoi Lora...  :hug:

Ceau!
Cu siguranta ca ma bucur! Pentru amandoi. La multi ani pentru aniversare  :lma:  chiar daca un pic cam tarziu...

2,490

ola nu am mai intrat de mult si.mi cer scuze , am avut un pic de treaba, am demolat o teracota de la mine din camera unde poli statea catarat pe ea si acum saracu este tare nervos daca l.ati vedea ce  fata are cand nu mai vede el teracota  :furios: si ce credeti ca ii dadea prin cap sa faca ?sa iasa pe cos sa intre pe cos in sus  tongue numai ca am astupat cu o carpa pana facem renovarea sa nu iasa pe acolo ca se duce in pod  smile va pupam  :merci:

2,491

ce va mai fac verziturile? toty e umbra sotului meu, unde e el,hop si toty. singura mare problema e ca nu vrea sa intre deloc in colivie....

2,492

Si Alexi va saluta.Am decorat ieri camera lor cu flori(nu le mai puteam tine afara din cauza frigului)asa ca acum avem o zoo-sera.
http://img191.imageshack.us/img191/2748/1zqfe10c1.jpg

2,493

buna suana , te salutam,spunemi te rog de ce poli meu dimineata incepe sa tipe si nu ma lasa sa dorm pana mai tarziu  :furios: , inainte parca era mai linistit, o fii poate din cauza ca stie ca dimineata ii  dau drumul , ca dupa ce iese afara nu mai tipa este tare fericit, eu cred ca vrea afara,dar cum sa.l dezobijnuiesc sa dorm si eu mai mult?deci tipa si daca nu este descoperit , sotul meu se trezeste primul si cand il aude turbeaza se enerveaza la culme daca nu ii dau drumul afara, si uite asa ma trezesc de la 8 in fiecare zii ca asa vrea poli meu nu stiu cum sa fac sa nu mai tipe asa de dimineata,ai vostrii tot asa fac?pupici eu cred ca.i vina mea ca l.am obijnuit asa dimineata sa iese afara nu?

2,494 (edited by suana 16-10-2011 14:25)

Da,obisnuinta.Daca asa s-a invatat ca la prima ora poate iesi,isi cere  drepturile.Mai ales la primul zgomot sau prima miscare.Daca va aude si glasul,e clar ca  e gata cu somnul.Stiu,ca si noi am avut astfel de ceas desteptaor. :hihi:

2,495

of si cum sa fac sa.l dezobisnuiesc stii cumva?ai tai te mai trezesc asa devreme?eu sunt rupta de somn , am fost la o nunta aseara, am venit la 3 azidimineata si poli ma trezii la 8 :nb: iti dai seama, ce pot sa fac sa.l dezobijnuiesc?astai mai rau decat copiii jur,cred ca nu o sa.i mai dau drumul afara intr.o zii si o sa.i schimb programul de zbor, dar imi pare rau de el daca l.ai vede ce fata are de milog cand ma vede sta la usa si mi se rupe sufletul de el cand il vad si ii dau drumul ca nu rezist cand il vad asa .pop

2,496

Cam greu...Primul pas ar fi sa stea peste noapte acoperit in alta parte ca sa nu va auda nici o miscare.

2,497

mersi suana pentru raspuns o sa vad ce fac cu el , dar parca imi este greu sa.l mut, ca m.am invatat cu el langa mine , cum ies din camera eu il am direct pe hol in fata camerii  sad ii mai decalez orele o sa vad ce fac , daca ma crez dupa ce il bag in colivie si dupa ce.l acopar ii cant  smile sa nu radeti de mine dar este lesinat dupa cantece ii cant nani nani puiu mamii  smile sa.l vezi ce se increde si ce se rasfata de lesini oricum mersii de sfat o sa vad ce fac pupiki si o duminica placuta la toti

Adaugat: 16-10-2011 15:42

buna suana si tuturor , spunetimi va rog de ce poli are pe el ca si matreata ceva alb asa parca ar avea matreata stiti cumva?o fii din cauza naparlirii ca eu cred ca naparleste ca ii da ceva ciumpi sub pufulete de la gat si c.am maraie cand pun mana pe el cred ca il deranjeaza de la ciumpii de sub puf nu?

2,498

Anamaria se formeaza un fel de praf alb....Au toti papagalii si mai ales in perioada de naparlire,cand se scutura, se vede foarte bine.Daca isi schimba penele va cadea puful si penele care se refac.Se vad ca niste tulei,dar de fapt sunt pene noi in formare.Poti adauga vitamine pentru pene in apa.

2,499

mersii mult suana te pup si.ti doresc o seara frumoasa ,apropo azi dormii pana mai tarziu si fara tipete cred ca din cauza ca l.am acoperit pe polii mai tarziu adica pe la 8.30 , ca asa eu il acopeream pe la 7 si cred ca se satura omul de somn si incepea scandalul mai devreme ,  tongue si aseara l.am lasat pana mai tarziu si am vazut ca azidiminata nu avu treaba cu tipatul pana la 10 va pupik

2,500

Hello la toti!

Cocuta mea a facut o pasiune pt pletele mele blonde. Ar sta tot tmpul la mine pe cat/spate/umar. Vine neinvitata, foarte des si devine chiar nesi smile . Imi place, doar ca mai nou o pasioneaza urechile mele si pe cuvant daca le am mari smile Ce sa ma fac oar cu ea? Daca nu m-ar ciupi de ele as si dormi cu ea pe cap, dar ma ia de ele ca pe magar:))) Asta, excluzand gherutele cu care imi rascheteaza pielea:)

Cum s-o dezobisnuiesc oare sa ma mai ciupeasca de urechi? Help!

Va pupam pe toti!